Giriş Kayıt
En çok beğenilen yorumlar
default avatar
(9) -
görsellik iyi olabilir ama hikaye, kurgu zayıftı bence. Mantık hataları her yerdeydi.
Sürprizbozan: Göster
5


avatar
(1030) -
İyi bir hikaye, yüksek bir bilim-kurgu vaadediyormuş gibi bir hali vardı ama aşk filmi gibi çıktı. Film başladı karımda karım, devamı, bitişi karım da karım.

Sonlara doğru oldukça iyi bir savaş sahnesi var ama daha kapsamlı senaryo, iyi bir kurgu, daha iyi oyuncular olmalıydı. Birinci sınıf bilim-kurgu filmleri arasında yerini alabilirdi. Vasatı aşamamış maalesef. Yine de seyir zevki olan iyi bir film.
6


avatar
(1583) -
Çoğu izleyenin görselliğine bayılacağını ama hikayesinin çok karışık anlatıldığında hemfikir olacağını düşündüğüm bir film. CGI'ın yani "bilgisayar tabanlı imgeleme"'nin filmleri ne boyuta getirebildiğini film boyunca düşündürten bir yapım olmuş, insan o kafaların film boyunca öyle hatasız, mükemmel şekilde oynayabildiğine hayret ediyor. Bir zamanlar anne babamız, filmlerde insanların nasıl olurda ölmediğine hayret ettiği gibi galiba biz de böyle şeylere hayret eder olduk.

Evet görsellik harika ama bir Dune, bir Blade Runner, bir Star Wars gibi baba yapımların hikaye anlatımına, döngüsüne bakın, bir de buna, çok karışık bir anlatım ve duygusal olarak yetersiz buldum açıkçası. Kadro olarak da sadece çok sevdiğim Allison Janney ve Ken Watanabe göz dolduruyor, baş rol olarak babasına sevgim büyük ama oğlu J.D.Washington bir oyuncu değil bana göre bu açıdan da bir eksi yedi film benim için.

"Yapay zeka ve insan savaşı" konusunda bir film yapılması güzel gerçekten ancak tuhaf bulduğum yerleri keşke fazla olmasaymış.
Sürprizbozan: Göster
Film izlerken yordu maalesef ve 2 saat uzunluk fazla bence, netice olarak "İzle - unut" dediğimiz kavramdan çok öteye gidemedi benim için. Bahsettiğim o büyük filmleri kaç tekrar izledim ama bunu bir kez daha izlemek istemem. Yine de bilim kurgu izlemeyi özlemişim.
6


Yorumlar (74)
default avatar
(32) -
Bomboş bir 2 saat diyebilirim.Ruhsuz oyunculuk,ilgi cekmeyen seneryo,10 larca mantık hatasiyla ,tv filminden öte biryere gidemiyor.


default avatar
(1) -
Baştan sona aksiyon dolu bir filmdi. Başrol oyuncuları daha tanıdık kişiler olsaydı eminim imdb puanı da yüksek olurdu. Konusu kılişeleşmiş bilim kurgu filmlerinden çok farklı. Mutlaka izleyin derim.
10


default avatar
(62) -
Evet filmde mantık hataları veya eksiklikler var diğer arkadaşlara katılıyorum. Fakat bu film vasatın üstü 6 puanlık bir filmde değil. Hakkı 10 üzerinden 7'yi hak ediyor. Aksiyonu da bir okadar doyurucu. Müsait zamanda izleyip geçin derim.
10


default avatar
(217) -
Görsellik bakımından doyurucu, insanlar ile yapay zeka insanları savaşını anlatıyor diyebiliriz. Aslında konu da iyiydi. Çoğu yapay zeka filminde gördüğümüz "acaba yapay zekalı olan onlar da insan mı?" mantığını sorgulattı bu film de.
Netice de:
Sürprizbozan: Göster
.
Gene de bilim kurgu sevenler izlesin derim nacizane.
6


avatar
(112) -
Değişik bir yaklaşıma sahip distopik bir dünya filmi olmuş . Yer yer dram ağır basıyor . Çocuk oyuncumuz rolün hakkını vermiş keza J.D.Washington rolü iyi kotarmış . Fakat senaryo ve kurgusu daha iyi olsaymış film daha bir arza çıkarmış böyle buruk bir tat bırakıyor .
7


avatar
(26) -
Uzun zamandır güzel bir bilimkurgu filmi izlemiyordum. Filmin her anını sıkılmadan izledim. Eksikleri elbette var ama bence güzel bir kurgu olmuş. Yıllar önce izlediğim yapay zeka filmini anımsattı bana umarım devamı gelir.
9


avatar
(1031) -
Güzel bir aksiyon-bilim kurgu filmiydi. Görsellik ve efektler gayet başarılı. Bruce Willis'in 2009 yapımı Surrogates filmine benzettim. Fakat burada bir konu karışıklığı var. Bazen takibi kaçırdım. Kim iyi kim kötü karmaşa içerisinde. Ara ara ortaya çıkan Gemma Chan'in biraz daha oyunda olmasını isterdim. Devamı gelecek gibi bitti. Film Guardians of The Galaxy Vol. 3 ardından 2. sırada Görsel Efekt Oscar adayı olacaktır. İyi seyirler... 6/10...
6


avatar
(40) -
Ayılıp bayılmadığım ama "harcanan zamana değer" olarak nitelendirdiğim yapay zeka baby yoda'lı film. Emek var, atmosfer var, işleniş sığ da olsa anlatılmak istenen bir konu var ve en güzeli yapım kendini izletiyor. "amerikalılar anlasın diye" konulmuş 1-2 bariz diyalog hariç saçma sapan muhabbetlere denk gelmedim. 7/10.
7


avatar
(8404) -
Böyle bir film yapıyorsun ama Amerikalılar yine herkese düşman, savaşta acımasız, arsız ve beceriksizler! Sanki Afganistan veya Irak'ta operasyon yapıyorlar. Yaratılan tüm robotik ve insansı tiplemelere bayıldım, efektler harika olmuş lakin senaryo ve işleniş bana bölük pörçük, klişe ve basit geldi! Süresi gereksiz uzun olmuş, bazen insan filmden kopuyor. İzlenir fakat unutulur, gider!


avatar
(225) -
Gareth Edwards direktörlükte yine olağanüstü bir iş çıkarmış. Filmin hikayesi aslında günümüzde şimdiden tartışılmaya başlanan ve farklı filmlerde de benzerleri işlenen yapay/zeka insan/ahlak ilişkisini konu alıyor. Standart bir senaryo ama filmi öyle iyi çekmiş ki baştan sona görsel şölen sunuyor, atmosferik bir film.
Çevre environment'ı ile cgi'i öyle gerçekçi mix'lemiş ki ben CGI'dan nefret eden biri olarak gram rahatsız olmadım.Hiç bir şey CGI değil gibi duruyordu. Vizyon böyle bir şey. Her şey çok gerçekçiydi.

Asya bölgesindeki cyberpunk şehir, apartmanlar, araçlar, motorlar, silahlar her şey harika tasarlanmış.En basit bir çatışma sahnesinde bile arka plandaki sisler, silahlardan çıkan parlak mermilerin o sis/duman üzerinden gitmesi, bulutlarda patlayan şimşekler filmin her sahnesinde atmosfer var. Ara sahnelerdeki dev yapılar da tabloluktu. Robotların full CGI olmaması dikkatinizi çekti mi bilmiyorum. Kafa dahil full robot olanların bedenlerinin insan kadar doğal hareket etmesi gerçekten insan olmalarından kaynaklı. Bedenler insan kafa CGI bu sayede acayip gerçekçi duruyor. Süper,orjinal konulu bir film olmasa da son yıllarda bu kadar iyi çekilmiş bir film izlediğimi hatırlamıyorum.
8


default avatar
(21) -
Görselliği ne kadar iyi olursa olsun, insan aklıyla dalga geçercesine mantık hataları ve klişelerden gına getiren vasat üstü bir film.
6


default avatar
(36) -
Filmin başından sonuna bir sürü saçmalık bir sürü mantık hatası vardı. Belki 100 tane belki daha fazla sayabilirim. Bu kadar görüntü ve ses efektine yazık etmişler bu saçmalıklarla. Seyredilmese bile olur.
1


avatar
(63) -
Yapay Zeka üzerine yapılmış filmlerin içinde belki de en iyi senaryoya sahip film diyebilirim. Yine de filmin eksik yanları da yok değil ancak güzel ve etkiileyici sahneler ile film ilerleyip gidiyor. En azından her zaman dünyayı kurtarıp duran Amerika'nın bu sefer farklı tarafta olduğunu görmek güzel.
7


default avatar
(11) -
Film genel anlamda senaryo açısından çok tatmin edici değil. Birçok mantık hatası mevcut ve kişiye yeni bakış açıları kattığını söyleyemem.

Sürprizbozan: Göster
4


avatar
(68) -
Bütçesi büyük görselliği büyük, senaryosu kurgusu hikayesi vb küçük olan filmlerden. Fragmanına falan bakınca "hmm" dedirtip olacak gibi olup olamayan filmlerden. Şayet bir bilim-kurgu hayranı olarak maalesef beğendim diyemeyeceğim. Tabi filme illa bi dram katacaklar ya, işte onuda abuk biçimde eğri büğrü bi aşk hikayesi entegre edip, sevimli ufak bir çocuğu hüngür foşurt ağlatarak yapmışlar. Hiçbir özgünlük vaadetmeyen, sadece biraz görsellik ve aksiyon vaadeden vasat seviyede bir bilim-kurgu olmuş. Harcadıkları paranın falan yüzü hürmetine 5 puan.
5


default avatar
(53) -
Filmi çok beğendim bilimkurguyu sevgiyle güzel harmanlamışlar filmde çok enteresan mesajlar var yapay zekanın hızla geliştiği bu dönemde dikkate alınası bir konu
8


default avatar
(66) -
Film eleştirecek kapasitede yetkinlik ve birikimim yok ama söyleyeceğim tek şey görselliğin inanılmazlığı, CGI'ın geldiği boyutlar muhteşem. (Bunları seyredince insanın bizim filmleri izleyememesi geliyor) Ama bu kadar muhteşem görselliğe karşın konunun çok zayıf ve karmaşık işlenmiş olması yazık olmuş. İnsan-YZ savaşı daha bir güzel konuya oturtturulabilirdi sanırım.


avatar
(3699) -
Amerika yine kendi yarattığı teröristleri öldürmek uğruna, kadın çoluk çocuk demeden her tarafı bombaladığı başka bir film daha. Farklı bir balış açısı getirmek istedim.

Cevaplar (1)
default avatar
(2) -
Burada zaten o mesajı veriyor. Kendi hataları yüzünden olsun yada olmasın , kendi çıkarlarını korumak için dünyaya terör estiriyorlar. Kendi halkı , ekonomisi korunsun da ne olursa olsun.


3
| Bildir


avatar
(614) -
Bu çocuk Tenet'i de patlatmıştı. Hollywood yine akıllanmıyor. Denzel Washington'ın oğlu olsan da yetenek olmayınca olmuyor. Çocukta star ışığı yok. Filmi sırtlayamıyor. Senaryo da kötü olunca sonuç kaçınılmaz oluyor. Kimsenin zihninde yer etmeyecek bir film. Yazık olmuş.
4


default avatar
(37) -
Mantık hataları ile dolu bol CGI'lı o kadar masrafa rağmen bomboş bir film. Her zamanki Amerikan Askeri pohpohlaması. Gerçekten bir zaman kaybı.
Sürprizbozan: Göster


‹ Önceki 1 2 3 4 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film