Giriş Kayıt
Yorumlar (74)
default avatar
(33) -
Türdeşleriyle karşılaştırıldığında oldukça mütevazi bir bütçeyle çekilmiş bir film bu. buna rağmen "yokluk yaratıcı bir öğretmendir" düsturu üzerinden bilimkurgu vietnam savaşı seçilmiş kişi miti yapay zeka güçlüler ve haklılar arasındaki mücadeleyi elinden geldiği kadar harmanlamış yukarıdaki türlere ait klişeleri de gayet iyi çalışıp yerinde kullanmakla ortaya eli yüzü düzgün bir şey çıkarmayı başarmışlar bence. atmosfer yaratma konusundaki becerilerini ve filmin sanat yönetmenliğini özellikle beğendim. bu arada sinemada oluşan bilimkurgu açığını da akıllıca kapatmış. tavsiye ederim eğlenceli ve başarılı
7


avatar
(90) -
Kaliteli bilimkurgu,hikayesi bilinir olmasına karşın sıkmıyor nedeni ise görsel şöleni. Filmin ilk yarım saatinde keşke bu film olmasaymışta, Terminatör 3 bu filmin senaryosuyla çekilseymiş demekten kendimi alamadım iyi seyirler.
8


default avatar
(299) -
Film bazı açılardan iyi bazı açılardan kötü olmuş bu da ortalama hale getirmiş görsel efektler aksiyon tasarımlar nispeten güzelken senaryo oyunculuklar biraz eksik tarafta kalmış. Böyle anlatınca biraz basit görünebilir ama bu filmin kötü ve sıradan olduğu anlamına da gelmiyor eğer seyirlik zaman geçirmelik bir yapıt arıyorsanız kesinlikle doğru film keşek eksi yönlerini biraz daha ilerletseymiş daha iyi olacakmış puana aldırmayın izleyin derim ben iyi seyirler.
7


avatar
(158) -
Gerçekten eşsiz bir film. Senaryo ve isimlendirmelerde bir çok felsefi ve mistik göndermeler var. Özellikle görsellik kusursuz diyebiliriz. Son zamanlarda bilim kurgu filmlerinde baştan savma görsel efekt görmeye alışmıştık ama bu filmde hiç bir şey sırıtmıyor her şey olması gerektiği gibi. Konu da orijinal sayılabilir. Her filmde olmazsa olmaz klişeler bu filmde de var tabiki ama konunun içinde her türlü mazur görülebiliyor. Uzun olduğu için 2 günde seyrettim. 8 Puanı hakeden bir yapım olmuş.
8


default avatar
(79) -
Bazı mantık hataları,kurgu bozuklukları olsada akışı konusu,işlenişi, gayet akıcı izlerken hiç sıkılmadım bilimkurgu severler için güzel bir yapım.
8


avatar
(71) -
Konu olarak az biraz Avatar'a az biraz da Exraction'a benziyor. Görüntü ve efektler oldukça kaliteli. Devam filmi gelmez gibi ama gönül ister. Konu olarak güzel bir konu.
Belki spoiler olabilir diye bu yazdıklarımı gizliyorum:
Sürprizbozan: Göster
8


avatar
(218) -
Belli ki danzelin oğlunun meşhur etmek istemişler ve hiçbir masraftan kaçınmamışlar. Görsel efektler muazzamdı ama başta washington olmak üzere oyuncularda bir o kadar kötü. Bir saniye çocuğun ağlama sahnesinin hakkını yemeyeyim. Elbette saçmalıkların olacağı beklenir bu tip filmlerde ama bana bi tık fazla geldi.
Sürprizbozan: Göster
Son söz olarak, 2saatlik yavan bir görsellik izlemek isterseniz buyrun efem.
5


default avatar
(27) -
Görseller ne kadar iyi olsa da, senaryodaki yüzlerce mantıksızlık insanın seyir zevkini elinden alıyor. Bir de cinsiyetsiz asyalı ya da zenci çocuk bu tarz filmlerin olmazsa olmazı.
4


default avatar
(9) -
görsellik iyi olabilir ama hikaye, kurgu zayıftı bence. Mantık hataları her yerdeydi.
Sürprizbozan: Göster
5


default avatar
(23) -
Güzel bir mısır patlatın yanına da soğuk bir içecek alın ve son dönemlerin en iyi bilim kurgularından birine şahit olun. Kusur aramakla vaktinizi harcamayın çünkü o yapımların çoğu yapıldı ve izlenildi. Oyunculuklar harika, çocuktan en yaşlısına, yerel halkına kadar duyguyu geçirmeyi başarıyorlar. Zaman mekan tasarımı konusunda her detay ince ince işlenmiş, araçlar kıyafetler herşey oraya aitmiş gibi duruyor. Çok emek verilmiş bir iş var bunu çok belli ediyor. Direktörünü, görüntü yönetmenini, ses mühendisini hepsini ayrı ayrı tebrik ediyor bu yıl Top Gun: Maverick ve Oppenheimer' den sonra 3. kez 8 puanı gönül rahatlığıyla veriyorum.
8


default avatar
(4) -
film kendini izletiyor ama sürekli filmi sorguluyorsunuz, senaryo aşırı zayıf ama efektler ve merak filmin sonunu getiriyor. gerçekten kaliteli 8 yada 7 puanlık filmlerin altında kalır bence 6 yeterli.
[spoil]zy leri aşırı güçsüz ve komik yapmışlar, film boyu aç gözlü insan varlığının saldırmasını izliyoruz.
6


avatar
(396) -
Kaliteli bir bilim-kurgu izlemek güzeldi. Onun dışında yeni bir sayfa açmamış, senaryo bağlamında zayıf bir film. Verilmemiş çok fazla yanıt var.
Sürprizbozan: Göster
6


avatar
(276) -
Film güzel. Sıkılmadan izledim. Yanlış hatırlamıyorsam bu film için bir üçleme denmişti. Yada farklı bir film ile karıştırıyor olabilirim. Eli yüzü düzgün bir bilimkurgu filmi. Bence sıkılmadan izleyebilirsiniz tavsiye ederim.
6


default avatar
(5) -
Vallahi çoktandır görselliği kusursuzluğa yakın bir bilim kurgu izlememiştim büyük keyif aldım kurgu ve mantık hatalarına pek takılmadım oyunculuklar iyiydi fakat J.D Washington bırader babandan ders almamışın belli bari Madeleine Yuna Voyles ten ders alsaydın filmin sonunda Alphie nin ağlama ve gülme birarada olan derin duygusal bakışı beni bitirdi resmen.
8


default avatar
(101) -
Son zamanlarda yapılan "yapay zeka-insan" savaşlarında sanki yapay zeka daha haklı gibi bir durum var . Az farkla da olsa yapay zeka daha masum olarak senaryolaştırılıyor.Bazılarının İsimleri peygamber isimleri, dinleri var ve aslında insanlar suçlarını onların üzerine atıyor vs vs ...Yapay zekanın hiçbir zaman iyi yada kötü olma ihtimalinin olmadığını düşünenlerdenim. Bence, İnsanlık açısından iyi ya da kötü değerlendirilebilecek eylemler sergileyebilir ama iyilik ya da kötülük gözeterek değil.
Filme gelince oyunculuklar iyi.
Efektler kesinlikle sırıtmıyor.
Mekanlar ayrıca güzel. Puan:7
7


default avatar
(34) -
Son zamanlarda başarılı, baştan sona ilgi ile izlenebilen bilim kurgu filmi bulmak hakikaten zor. "The Creator" bu boşluğu kesinlikle dolduruyor. Bana şahsen "Avatar" havası verdi. "Avatar" ı sevenler bu filmi de beğeneceklerdir.
Özellikle görsel efektler çok başarılı olmuş. Denzel'in oğlu John David başrolde göz dolduruyor. Bilim kurgu yapımlarının gediklisi Gemma Chan'de ona eşlik etmiş. Türe meraklı izleyicilere tavsiye olunur.
7


default avatar
(476) -
İyi ki filmin fragmanını izlememişim zira izlerken bu kadar filmin içine girebileceğimi sanmıyorum izleseydim. Oyunculuklar gayet iyiydi. Washington dışında.Fena olmayan oyunculuğu ''odun'' karakter ''Joshua ''için cuk oturmuş diyebilirim. Ken Watanabe görmek beni mutlu etti. Her ne kadar bilindik bir hikaye de olsa büyük prodüksiyon kendini belli ederek filmdeki kaliteyi artırabildiğini yine gördük. Gareth Edwards ve ve görüntü yönetmeni Greig Fraser(Dunne 1- The Batman/en son versiyonu-Rogue 1) övgüyü hak ediyorlar. Hans Zimmer da kurguya katkısını unutmamak gerek. Çocuk oyuncu Madeleine Yuna Voyles performansı ve diğer bileşenlerle birlikte ortaya güzel işlenen(eğrisiyle doğrusuyla) çok güzel bir iş çıkmış ortaya.
Sinemada izlemek istemiştim-keşke izleseymişim dedirten bir yapımdı.
İyi seyirler. 8/10
8


avatar
(6205) -
Yapay zeka üzerine, dram ve duygusallığın oldukça yoğun olduğu ve zaman. zaman kurgu eksiklerine rağmen filmi bende beğenerek izledim. Çok zekice yapılmış görsellikteki görüntüler tek kelimeyle muhteşemdi. Gelecekte yapay zekanın ne gibi tehlikeler olabilme farkındalığını düşündürmesi de dikkat çekiciydi.
Bence fazla detaylara takılmadan son günlerin iyi bir bilim-kurgu filminden keyif almak lazım....
7


avatar
(5) -
Bence oldukça güzel bir film olmuş. Gayet anlaşılır bir hikaye kurgusu var. Hikayede "Acaba" dediğim hiç bir anlaşılmaz yer yok. Görsel olarak benden 10 alır. Ses efektleri de harika. Müzikler de gayet güzel. Hikaye de fena değil ama yine de bir şeyler eksik sanki. Tüm bunlar filmi "Unutulmaz Filmler" kategorisine sokmaya yetmiyor. Başrol oyuncusunu Tenet'de de hiç sevmemiştim. Tenetin başarısızlığına en çok katkı sağlayan olarak görüyorum. Yine bu filmde de itici geldi bana. Bir filmin başarısı için oyuncu seçimi gerçekten önemli. Her şeye rağmen son zamanlarda izlediğim bir kaç güzel filmden biri.
7


avatar
(1583) -
Çoğu izleyenin görselliğine bayılacağını ama hikayesinin çok karışık anlatıldığında hemfikir olacağını düşündüğüm bir film. CGI'ın yani "bilgisayar tabanlı imgeleme"'nin filmleri ne boyuta getirebildiğini film boyunca düşündürten bir yapım olmuş, insan o kafaların film boyunca öyle hatasız, mükemmel şekilde oynayabildiğine hayret ediyor. Bir zamanlar anne babamız, filmlerde insanların nasıl olurda ölmediğine hayret ettiği gibi galiba biz de böyle şeylere hayret eder olduk.

Evet görsellik harika ama bir Dune, bir Blade Runner, bir Star Wars gibi baba yapımların hikaye anlatımına, döngüsüne bakın, bir de buna, çok karışık bir anlatım ve duygusal olarak yetersiz buldum açıkçası. Kadro olarak da sadece çok sevdiğim Allison Janney ve Ken Watanabe göz dolduruyor, baş rol olarak babasına sevgim büyük ama oğlu J.D.Washington bir oyuncu değil bana göre bu açıdan da bir eksi yedi film benim için.

"Yapay zeka ve insan savaşı" konusunda bir film yapılması güzel gerçekten ancak tuhaf bulduğum yerleri keşke fazla olmasaymış.
Sürprizbozan: Göster
Film izlerken yordu maalesef ve 2 saat uzunluk fazla bence, netice olarak "İzle - unut" dediğimiz kavramdan çok öteye gidemedi benim için. Bahsettiğim o büyük filmleri kaç tekrar izledim ama bunu bir kez daha izlemek istemem. Yine de bilim kurgu izlemeyi özlemişim.
6


Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film