Giriş Kayıt
Yorumlar (74)
avatar
(199) -
Son dönemde beklentiyle izlemeye başlayıp sıkılıp yarıda bıraktığım pek çok film oldu. Bu film en azından kendini sonuna kadar izletmeyi başardı. Ama genel yorumların çoğunda olduğu gibi oyunculuklarda eksik bir şeyler vardı ve kurgunun ana dinamiği insan duyguları izleyici olarak bana geçmedi. Onun dışında görsel efektler, steam-punk distopik dünya neredeyse kusursuz betimlenmişti. Senaryoda özgün bir şeyler yoktu benzer o kadar çok senaryo izledik ki ..
Sürprizbozan: Göster
7


avatar
(214) -
Film bitince zaman makinesi yapıp 2 saat önceye gidip kendimi izleme diye uyarasım geldi. Senaryo böyle yaptım oldu kalitesinde sıfır resmen, oyunculuk ve kurgu çok zayıf, müzikler bile kötüydü, arka planda hiç bitmeyen bir gürültü vardı. Netflix kalitesinin bile çok altında bir film olmuş, vurdulu kırdılı fantastik aksiyon, macera yada dram değil, bilimkurgu hiç değil..
4


default avatar
(80) -
Bu filmin bu kadar yüksek bir puan almasına oldukça şaşırdım açıkçası.
Oyunculuklar ve karakterlerden başlarsak ; Başrolün oyunculuğu ile değil babası sayesinde rolü kaptığını iyi kötü herkes biliyordu o yüzden başrolden pek bir beklentim yoktu ancak yan rollerde sanki "başrolde iş yok bari yan rolleride kötü seçelim de başrolün performansı çok göze batmasın" denerek seçilmiş gibi.

Görsellere ve özel efektlere değinmek gerekirse , 2024 yılının arifesinde olduğumuzu hesaba katarsak efektler olması gerektiği gibiydi.

Konu ve yaratılan dünya bakımından ise taş çatlasa 3/10 edecek bir filmdi.Neredeyse yapımın her bir karesinde sırıtan bir şey, konunun her bir noktasında klişe ve anlamsız şeyler var.

Sürprizbozan: Göster

Cevaplar (2)
avatar
(1583) -
Benim yazmaya üşendiklerimi yazmışsın spoiler içine.

https://turkcealtyazi.org/mov/27837442/unknown-killer-robots.html

Aİ hk. ciddi bişeyler izlemek isteyenlere, böyle bir belgesel var.
6


1
| Bildir
default avatar
(32) -
Filmin olması gereken zaman dilimi daha ileri yıllar olmalıydı. Günümüzde hala daha eski arabaları trafikte görebiliyoruz.
7


0
| Bildir


avatar
(86) -
İlk yarısı bittikten sonra bütün büyüsünü yitirdi maalesef. Oysa beklentim çok büyüktü. İleri sararak izlenmiş hissi veren ikinci yarı bütün hayallerimi yıktı. 5/10
5


avatar
(430) -
bu tema ve bu imkanlarla olabilecek en kötü filmlerden birini çekmişler. sıkıcı, saçmalıklarla dolu ve bomboş bir film olmuş. benzer hikayelerdeki film ve dizileri çok seven, çok izleyen bir kişi olarak izlemenizi tavsiye etmiyorum.

bütün bu olumsuzluklara rağmen 10 üzerinden 5 vermemin 2 nedeni var: prodüksiyona iyi-kötü emek ve para harcamışlar. bir de ayrıca dünya'nın doğusunu iyi, batısını kötü gösterme cesaretini kendilerinde bulmuşlar.
5


default avatar
(1) -
Sıfır beklentiyle sinemada izlemiştim çok beğendim beklentilerimin çok üstünde bir şey çıktı. 90 milyon dolarlık mütevazi denebilecek bir bütçeyle 250 milyon dolarlık blockbuster'lara taş çıkarmış. Son yıllarda izlediğim en güzel bilim kurgu yapımlarından.
10


default avatar
(123) -
Belli bir kalite hissediyorsunuz ama zaman zaman donuk, ruhsuz, içine almayan bir film. 5-10 dk ilginizi çekiyor sonra ruhsuz sıkıcı sahneler devreye giriyor. Sonra yine bir ara güzelleşiyor böyle böyle devam ediyor. Sahneler arası geçişler kötü, gereksiz kısa ve filme anlam kaymayan sahneler vardı.
Başrol oyuncusunu Denzel Wasington oğlu olduğu için kıyas yapan ve gömen çok ama bence o kadar da kötü bir oyuncu değil. ( Tabiki Danzel Wasington ile kıyaslanamaz)
Ayrıca çocuk oyuncunun performansı bence filmde oynayanlar arasında en iyisiydi. Film kötü ama görsel efektler iyi diyenler olmuş fakat görsel efektler de alışılmış, artık çoğu filmde gördüğümüz efektler. Artı bir şey yoktu Özetle izlenebilir bir yapım ama çok beklentiye girmeyin derim.
6


default avatar
(4) -
Sürprizbozan: Göster


avatar
(1030) -
İyi bir hikaye, yüksek bir bilim-kurgu vaadediyormuş gibi bir hali vardı ama aşk filmi gibi çıktı. Film başladı karımda karım, devamı, bitişi karım da karım.

Sonlara doğru oldukça iyi bir savaş sahnesi var ama daha kapsamlı senaryo, iyi bir kurgu, daha iyi oyuncular olmalıydı. Birinci sınıf bilim-kurgu filmleri arasında yerini alabilirdi. Vasatı aşamamış maalesef. Yine de seyir zevki olan iyi bir film.
6

Cevaplar (2)
default avatar
(93) -
Aynen öyle. Maya da Maya. Yapay zeka filmi miydi, saçma sapan aşk filmi miydi anlamadım. Dünya yıkılıyor adam Maya diye tutturdu... Beni baydı ama mecbur bitireceğim.
5


2
| Bildir
avatar
(1030) -
Mayalara geldi film
6


1
| Bildir


avatar
(807) -
Bir süredir beklediğim bir filmdi. Merak uyandıran bir kurgu ile başlasa da sonrasında bir aşk hikayesine konuyu sıkıştırdılar. Ancak görsel efektler ve mekan atmosferlerinde haklalarını vermek gerek.
7


default avatar
(10) -
Kesinlikle 7'lik bir film değil. Senaryo ve kurguda çok saçmalıklar var. Görsel olarak güzel, daha iyi kurgulanabilirmiş.
6


avatar
(16) -
Konusu güzel. İçi biraz daha doldurulabilirdi. Bilim kurgu sevenler için çerezlik. İleri gelecekte olabilecek bir şeyi konu aldığı için bence idare eder. Mükemmellik beklemeyin.
6


avatar
(540) -
Sürekli oradan oraya koşturmaca, saklanmaca var. Acele ile çekilmiş gibi bir film. Rogue One kadar başarılı bir görsellik, CGI varken bunun üstüne kurguyu bok edip, iyi olabilecek bir hikayeyi batırmışlar. Denzel'ın oğlu nedir yaa!. Tenet dahil hiçbir filminde başarılı değil, çirkin bir herif, kötü bir oyuncu. Babasının torpili olmasa bu filmleri zor görürdü. Kısaca film sonuna kadar kendini izletiyor çünkü bilim kurgu filmine açız fazla çıkmıyor, izliyoruz ama yine de tatmin edici değil. Üzerine biraz daha kafa yorup toparlasalar 2,3 bölümlük iyi bir mini dizi olabilirmis.

Cevaplar (2)
avatar
(396) -
Rogue One zaten Tony Gilroy'un başarısıydı. Filmin çekimleri bitti, beğenmediler; adamı çağırdılar, filmin yarısı baştan çekildi. Bu filmin Rogue One üzerinden pazarlanması en başta saçmalık.
6


2
| Bildir
avatar
(540) -
Rogue One'ın yönetmeni olması pazarlama için ve kıyaslama için yeterli bence. Kimin başarısı bilemem.


0
| Bildir


avatar
(489) -
6 saatlik hikayeyi 2 saate sığdırmaya çalışınca böyle olmuş. Birincisi filmin geneli ve özellikle son 40 dakikası inanılmaz şekilde aceleye, oldu bittiye getirilmiş. Yönetmen kurgu esnasında montaj yapan elemanın başında "hadi oğlum hadi hadi acelemiz var, boşver o sahneyi, ya bırak kim takar, atla atla onu, sadede gel sadede, hızlı hızlı zaman yok hadi be oğlum aa senle işimiz var hee" diye sürekli darlamış muhtemelen. Ancak bu şekilde böyle bir kurgu çıkabilirdi ortaya. Çok daha harika bir iş çıkarılabilirken böyle oldu bittiye getirilmiş, aşırı düzeyde mantıksızlıkların olduğu, psikolojik dinamiklere aykırı, acayip bir yapay zeka/robot-insan ilişkisi portresi çizilmiş. Yapay zekayı insandan daha insan, daha vicdanlı, daha ahlaklı, daha duygusal, daha sevecen yapmışlar. Yahu böyle bir saçmalık mümkün mü. Film yapay zeka ve insan arasında bir tercih yapıyor ve bu tercihini desteklemek için bizi 2 saat boyunca ikna etmeye çalışıyor. Lakin bu ikna çabası mantıksızlıklar, saçmalıklar, dengesizliklerle dolu. İzlerken keyifle izledim evet. Film sürekli ordan oraya atladığı için konuya yetişmeye çalışıyorsunuz sürekli ve bi şekilde akıyor izletiyor kendini. Ama izlerkende saçmalıklar gözden kaçmıyor. Filmin senaryosunu yapay zekaya yazdırmışlar heralde. Görsellik ve bilim-kurgu açlığı çekenler izleyebilir ancak filmden ders almayı seven, hikayenin felsefesine inmeye çalışan izleyecileri memnun etmeyeceğini söyleyebilirim. Harika bir iş olabilecekken bu ekibin elinde ziyan olmuş.
5


avatar
(502) -
İçinde hemen hemen her türe girebilecek sahneler vardı drama, aksiyon, gerilim, macera vs. Özgün bir senaryosu olsa da çok fazla daldan dala atlama sezdim ben çok akıcı değil bu yönü ile bir de ana karakterlerde derinlik yoktu çok özet geçmişler.
İçerisinde Vietnam savaşına olan göndermesi hoşuma gitti; yine dünyayı ve insanlığı kurtaran tek bir malum ülke var her nedense.
Ortalamanın bir tık üstünde bir film bana göre. Aksiyon ile drama arasında savrulmalar yaşadım filmde diyebilirim.
6,8/10 Gülücük
7

Cevaplar (3)
avatar
(6204) -
Samiy'cim Like benden sana Gülücük
7


1
| Bildir
avatar
(1583) -
Damadın amcasının kuzeninin eniştesinden de bir like geldi Gülücük
6


2
| Bildir
avatar
(502) -
Teşekkür ederim hayırlı uğurlu olsun Gülücük
7


0
| Bildir


default avatar
(2) -
Kötü oyunculuğun olduğu bir aşk hikayesi...üstelik133 dk.
Not: John David Washington gerçekten kötü bir oyuncu. Özellikle konuşma anlarında daha belirgin.


default avatar
(8) -
Denzel Washington'un oğlunun yerine gürgen odununu oynatsalardı aynı etkiyi verirdi bence. Bir adama ağlamak bile yakışmaz mı ? Yakışmıyor işte. Filme gelince izle - unut tarzında zaman geçirmelik, görsel ve ses efektleri çok iyi. Sizlere iyi seyirler ben ormana gidiyorum bir kaç ağaç izleyip geliyorum.
6


default avatar
(1) -
yapay zeka üzerine eğilen bilim kurgu filmi. eğer bu konudaki filmler ilginizi çekiyorsa gayet zevk alacağınız bir film. filmi yüksek bir beklentiyle izlememek gerekiyor, bize çok orijinal ve sürükleyici bir hikaye sunmuyor ancak kurmuş olduğu atmosfer ve görsellik insanı filme çekiyor. dediğim gibi bilim kurgu seviyorsanız keyifli vakit geçirirsiniz. 7/10

Sürprizbozan: Göster
7


default avatar
(18) -
Irkçı bir film.
Alıntı:
Yapay zekanın tarafını tutup insanı vahşileştiren bir acayip anlatım. Filmin görselliğine laf edecek değilim ancak içerik bence sapıkça. Üstelik insana ait değerlerin inançların yapay zeka tarafından sahiplenilmesi ile yapay zekayıda insan kadar değerli şerefli hale getirmek ve teknolojiyi kutsamak, bence modern insanın en büyük sefilliği.
1

Cevaplar (3)
avatar
(158) -
Bu alıntıda ki yorumu yapan adam filmden hiç bir şey anlamamış. Yapay zekadan saf insan ırkı resmediliyor ama bozulmamış, şerefli ve idealist. Hatta nirvanaya ulaşmış bir aziz yada veli yada zen üstadı. Diğer taraftan teknolojiye ve meteryalist dünyaya bağlı, istediğini almak için her türlü yalanı dolanı çeviren, katliamlar yapan insan diye adladırılan ama insanı insan yapan değerlerden bir haber ademoğlu resmediliyor. Bu açıdan bakıldığında oldukça ironik bir film olmuş da diyebiliriz. Başka yeriyle seyredenler de ancak sefillik mefillik diye edebiyat parçalasın.
8


5
| Bildir
default avatar
(18) -
Dostum sende şunu anlamamışsın.İnsanoğlu neden bozuk gösteriliyorda yapay zeka zen ustadı oluyormuş.Sana yapay zeka güzellemesi yapıldığında sen neden hemen kabul edip yapay zekayı zen ustadı yapıyorsun. Bence sen fazla romantiksin. Daha güzellemeyi anlayamıyorsun
1


0
| Bildir
avatar
(218) -
Filmdeki idelojiler gerçekte çatışıyor. Demekki ai vs humanity savaşları uzak değil Çok Mutlu
5


0
| Bildir


default avatar
(47) -
Bambaşka hikayeler olsa da bana District 9'ı hatırlattı. Ancak District 9'ı her şekilde tercih ederim ikisi arasında kıyaslama olursa. İzlemesi güzel olan tek şey yapay zeka karakterleriydi benim için, oldukça gerçekçi efektlere sahipti. Geri kalan her şey vasat kalmış. Televizyon için yapılmış bilim kurgu filmi desem pek yalan sayılmaz.
6


Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film