Giriş Kayıt

İlgi Alanı (2023)


The Zone of Interest

105 dk
6.5
  • 130/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
6.5/10 puan 134 kullanıcı oyladı
Yönetmen:
Rating:
7.4
98
Vizyon Tarihi:
23 Şubat 2024 (Türkiye)
Dil:
İngilizce, Lehçe, Almanca
Müzik:
187 kişi izledi 153 kişi izleyecek 15 kişinin favorisi 255 takip
Özet
The Zone of Interest, Auschwitz kampı komutanı Rudolf Höss ve eşi Hedwig’in, kampın yanındaki bir ev ve bahçede, aileleri için ideal bir yaşam kurması hikâyesini merkeze alıyor. Auschwitz’in komutanı Rudolf Höss ve eşi Hedwig, kampın bitişiğindeki bir ev ve bahçede çocukları ve hizmetkârlarıyla rüya gibi bir hayat kurmuştur. Ölüm kampının duvarlarına bakan muhteşem evleri, tam da tren raylarıyla gaz odaları arasındadır. Martin Amis’in aynı adlı romanından uyarlanan, edebiyat-sinema buluşmasının parlak bir örneği olan film, kötülüğün ve zulmün sıradanlığını, ailenin günlük hayatında gizlenen detaylarla gözler önüne seriyor. | Gönderen: Quaresmania
Son Haberler
Cannes Film Festivali'nde Büyük Ödül'ü Kazanan The Zone of Interest'ten Fragman Yayınlandı
A24, “Under the Skin” ve “Sexy Beast”in yönetmeni Jonathan Glazer'ın on yıllık bir aradan sonra yönetmenliğe dönüşünü simgeleyen tarihi draması “The Zone of Interest”in resmi fragmanını yayınladı. Yazar Martin Amis'in romanından serbest bir şekilde uyarlanan filmde, Auschwitz toplama kampının komutanı Rudolf Höss ve eşi Hedwig'in, kampın yanındaki bir evde ve bahçede aileleri için rüya gibi bir hayat kurmaya çalıştıkları anlatılıyor. Orijinal kitap, Hedwig ile ateşli, gizli bir aşk ilişkisine giren bir Nazi askerini ve kısa süre sonra kocasının şüphelenmeye başlamasını konu alıyordu. Filmde Auschwitz ...
Yorumlar
4 ay önce
avatar
Film, başından itibaren şok edici temalarıyla zorlayıcı bir başlangıç yapıyor. Gerilim, film boyunca sürekli bir yükselme göstererek izleyiciyi derinden rahatsız ediyor. Film, bir SS subayının Auschwitz'in hemen dibinde yaşayan ailesinin hayatını çok doğal bir şekilde, muhteşem çekimler ve ses altyapısıyla sunuyor. Yönetmen, adeta gizli kameralar yerleştirerek, yakın çekim ve zoom yapmadan sahneleri doğal halleriyle bize aktarıyor. Bu teknik, filmi izlerken kendimizi bir gözlemci gibi hissettiriyor. Oyuncuların çekim esnasında doğallıklarını korumaları için, yönetmen ve ekibi çekim alanından uzaklaşmış.

Sürprizbozan: Göster


Yönetmen, o dönemin fotoğraflarına sadık kalarak şahane görseller ve ışık geçişlerine ek olarak, başarılı ses altyapısıyla birlikte rahatsız edici bir atmosfer yaratıyor. Ancak film, ailenin normal yaşamını gergin bir şekilde izletirken, izleyiciyi duygudan duyguya sürükleyebilecek potansiyele sahipken, bu potansiyeli tam olarak kullanmıyor. Yönetmenin tercihi, kesinlikle makul bir amaç için yapılmış olsa da, filmin duygusal derinliği ve yargı yönü bana tam olarak geçmedi. Bu yüzden, filmin puanı bana göre 9-10 seviyelerini hak edemiyor.

Film, aynı zamanda, bizi yanlış zamanlarda ve yanlış yönlendirmelerle nasıl yanlış işlerin içerisinde bulabileceğimizi vurgulaması açısından önemli. Alman'ların bir noktada kendileriyle empati yapmamızı istediklerini düşünüyorum. Günümüzde, birçok insan gibi, hayatımıza devam ederken yaşanan insanlık dramlarından uzaklaşmış gibi davranıyoruz. Bunun en yakın iki örneği Ukrayna ve Gazze'de yaşananlar. Film, yargıladığımız insanlardan aslında ne kadar uzak olmadığımızı düşünmemiz gerektiğini vurguluyor ve bu bence muhteşem. (Filmin aynı isimli kitaptan uyarlama olduğu fakat yönetmenin kendi yol ve yöntemini izlediğini de buraya not düşelim.)

Dachau kampını ziyaretim sırasında da benzer düşüncelere dalmıştım. Doğru olduğuna inandığımız veya inandırıldığımız bir amaç uğruna birçoğumuz çok yanlış şeyler yapabiliriz. Filmin, bu tür önemli mesajları aktarması, onu sadece bir tarih dersi olmanın ötesine taşıyor ve günümüz için de geçerli kılan derinlemesine bir içerik sunuyor. Hatta toplumumuzda maalesef aptal bir şekilde Yahudi düşmanlığı veya o bu şu düşmanlığı mevcut. Umarım aklı selim insanlar siyasete yön verir ve tarih geçmişte yapılan bu hataların tekerrür etmesine tanıklık etmez..
8/10.
5 ay önce
default avatar
Umduğumu bulamasam da filmi beğendim. Görüntü yönetmenliği ve arka planda gelen sesler çok iyiydi. Filmde sizi devamlı tedirgin eden bir atmosfer var. Ama bir yerden sonra film rutine bağlayıp kendini tekrarlamaya başlıyor. Senaryo çok düz. Bu senaryoya göre filmin süresi çok uzun.
4 ay önce
avatar
Bir mekanın köşesine kamera koyup olanları olduğu gibi çektiğinizde bunun adı sinema değil, "belgesel" oluyor. Tam Almanlara yakışan bir film (!) olmuş. Makineleşmiş, soğuk ve itici Alman insanını inanılmaz güzel yansıtmış. Almanlar teknik bilimlerde başarılı bir toplum. Taktik disiplin gerektiren spor dallarında da başarılılar. Ama sinemadan uzak dursalar iyi olur. Zira sinema yapmak için insanda "duygu" olması lazım.

Sandra Hüller'e Anatomy of a Fall filminde de çok gıcık olmuştum.Dünyada bundan daha itici bir tip olamaz. Kadın adeta hisleri olmayan bir robot.

Bu film bilmem kaç dalda Oscar adayıymış. Şaşırmadım. Ben artık Oscar ödüllerini ciddiye almayalı en az 20 sene oldu. LGBT güzellemesi, zenci seviciliği, yahudi sempatizanlığı , Irak'ta savaşan Amerikan askeri güzellemesi yaparak rahatlıkla siz de Oscar adayı bir film yapabilirsiniz.
Bu filmi sevenler şunları da sevdi
Forumdan Benzer Başlıklar
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film