Giriş Kayıt

Dünyayı Ardında Bırak (2023) Yorumlar


Leave the World Behind

En çok beğenilen yorumlar
default avatar
(5) -
Tek kelimeyle mükemmel. Her anı gizem doluydu. Ağır bir tempoda ilerlemesine rağmen hiç dinmeyen bir gerilime sahipti. Filmin herkese uygun olmadığı bir gerçek ama. Eğer klasik Amerikan tarzı bir felaket filmi arıyorsanız ya da uzun diyaloglar size sıkıcı geliyorsa tavsiye etmem. Filmin sonu da tam bitmesi gerektiği gibi bitmiş bence. Havada kalan bir şey yok, verilmesi gereken mesajların hepsi verilmişti. Hem yönetmen hem de oyuncular çok iyi bir iş çıkarmış. Netflix'in bugüne kadar yapmış olduğu en başarılı bir kaç çalışmadan biri.
10


avatar
(444) -
Hani kırmızı ışıkta durursunuz da yanınızdaki araç hafiften hareket etmeye başlar ama siz kendi aracınızın gittiğini düşünüp zaten basmış olduğunuz fren pedalına daha da yüklenirsiniz de algınızdaki yanlışlığı biraz sonra anlarsınız ya, öyle garip bir his tadında film. Film izlediğinizi sanırsınız ama tam da bir şey olacak diye beklediğinizde bir Netflix yapımı izlediğinizi farkına varırsınız ve o beklediğiniz şey asla olmaz. Zaten son bölümde de her şey havada kalıyor. Aynısının bir benzerini (!) daha yapmıştı Netflix; How İt Ends (2018) adında. İzleyin ama beklentiye girmeyin izlerken. Sonra boş yere fren pedalına basarken bulabilirsiniz kendinizi.
5


default avatar
(29) -
Bu filmi izledikten sonra, gerçekten çok etkilendim. Film, sadece bir gerilim filmi değil, aynı zamanda bir toplumsal eleştiri filmi. Film, ırk, sınıf, aile, güven, yabancılaşma gibi konuları ustaca işliyor. Filmdeki oyuncuların performansları da çok başarılı. Julia Roberts ve Mahershala Ali, birbirlerine karşı duydukları güvensizlik, korku ve merakı çok iyi yansıtıyorlar. Ethan Hawke ve Myha’la da çok iyi bir uyum yakalamışlar. Filmdeki atmosfer de çok gerçekçi ve sarsıcı. Film, bizi düşündüren, sorgulatan ve duygulandıran bir film. Film, son zamanlarda izlediğim en iyi filmlerden biri. Kesinlikle tavsiye ederim.
8


Yorumlar (90)
default avatar
(9) -
Güzel filmler eskide kaldı. IMDB puanı nasıl nasıl nasıl 6.4 olabiliyor şu beyinsiz filmin anlamak mümkün değil. Yapay Zeka'ya mı yaptırdınız arkadaşım filmi. Julia Roberts başka türlü böyle mal gibi olamazdı çünkü. Berbat.
1


avatar
(392) -
Filmi esnasında kaç kez sosyal medya hesaplarınıza baktınız Wink Ya da numeroloji hakkında bir bilginiz var mı ? Numeroloji üzerinden gelecek saptaması yapılan yorumları dinler misiniz ? Yaa ben neler diyorum böyle Gülücük)) Deve kuşu gibi kafasını kuma gömenlere..
Dünya devi dünyayı yeniden düzenliyor. Var mı bir itirazın ? Son bölüm de kaybedilmiş çocuğu izlediniz.. Hissediyordu ama hissedilmedi kimse tarafından. Onların umursamazlığını var eden sadece teknoloji değildi ! Kendi kabuğumuzda, güvensizliğimizle bir şeylerin sonunu bekliyoruz.. Bence çok iyi film.


default avatar
(7) -
Arkadaşlar tek kelime Bomboş bir film. Detaya gerek yok ama bu yorumun üstüne kıyaslama yapmak isteyen merak edip lan bi de ben izleyim bakalım diyen olursa da (bazen ben sırf bunun için bi filmi izlerim) Öne çıkan yorumlara aldanıp izlemeyin sakın. Biliyorum birbirine 180 zıt yorumlar göreceksiniz bu filmin yorumlarının altında ama kafası benim gibi çalışanlar için 2.5 saatlik pişmanlığa sebep olur siz beni dinleyin izlemeye değmeyecek yorum yaparken harcadığım vaktime pişman oluyorum şu ann düşünün, boşlukta denir ya onda da izlemeyin boş vaktinize yazık
3


default avatar
(314) -
Herşey cok güzel gidiyordu taki film bitene kadar film bittikten sonra herşeyi kafamda yıktı havada kaldı. Gerilim gizem heyecan oldukca güzeldi tabikide finaline kadar. anlamsız boş bir şekilde bitti. İzlenebilir bir film olmanın altında kalıyor.
6


avatar
(316) -
Net bir finali olmayan filmlerden nefret ederim. Herkes bayılmış. Bende bir sorun var demek ki... Bu bir belgesel değil, film. Senaryosu; giriş, gelişme ve sonuçtan oluşur. Her şey 4x4'lük giderken, gelişme sekansı filmde tam 2 saat. Sonuç, yok. Film tam 2 buçuk saat arkadaşlar, 2 buçuk saat. Çay alayım, lavqbo vs derken film 3 saatinizi yiyor. Ve ansızın bitiyor. Tamam film izleme süresince yormuyor, çok güzel ilerliyor ama hepsi bu kadar. Keşke bir yarım saat daha uzun olup, bir finale bağlasalardı. Olmamış maalesef. Benim filme puanım, eksi yönde...
3


avatar
(317) -
İlk 1 saati gizem içinde geçiyor sonrasında cevabını alamayacağınız garip olaylar oluyor ama gizem yerini "Hadi artık bize bir şeyler ver" moduna bırakıyor.
Sürprizbozan: Göster

Pek tavsiye etmiyorum izlemeyen bir şey kaybetmez.
5


avatar
(898) -
2023 Yılının ençok konuşulan filmlerinden biri olduğu için beklentim yüksekti.Malesef çok fazla umduğumu bulamadım.Birçok soru işaretleri askıda kaldığı için beklentimi karşılamadı.İnce mesajların ve ırkçılığın çok ince detaylarla ele alınması fena değildi.Çekim açıları görsel efektler oldukça güzeldi.Sıkılmadan ama çokda açıklayıcı olmayan bir senaryo ile karşılaştım.
Sürprizbozan: Göster
ve
Sürprizbozan: Göster
bu sorular cevapsız kaldı malesef... Saygılar
6


avatar
(97) -
Sonuçta izleyiciye somut bir şey vermeyen boşlukları kendinizin dolduracağı film. 6/10
6


default avatar
(5) -
Yıllardır hem dizilerinde hem de filmlerinde gördüğümüz klişe mesajlar. Hep bildiğimiz şeyler bunlar. Siyah beyaz çekişmesi, dini ve sosyolojik göndermeler falan. Felaket filmi desen felaket filmi değil. Dram desen değil. Gerilim eh işte bir iki yerde. Ters giden bir şeyler var çok açık ama oyuncularda anlam veremediğimiz bir rahatlık var. Bu da bir yerden sonra can sıkıcı oluyor.

Oyuncular bana göre rollerine hiç yakışmamışlar. Çok ünlü oyuncular olmalarına rağmen oyunculuklar kötü. Ben beğenmedim. 5 puanı set çalışanlarının emeğine verdim. Benim zamanım değerli izlediğim film bana bir şey katsın diyorsanız tavsiye etmiyorum. Zamanım bol vakit geçsin diyorsanız siz bilirsiniz. Gülücük

Sürprizbozan: Göster
5


default avatar
(1) -
Gerçekten çok iyi; yalnızlık, önyargı, bencillik, dayanışma, özeleştiri, tv'nin gücü... filmin verdiği mesajlar, heyecan etkileyici, oyuncularsa elbette çok iyi
9


avatar
(166) -
ilk 1 saat 20 dakika bir şekilde izleniyor da, gerisi gerçekten çekilmiyor. İçinde bulundukları durumda şarap, sohbet muhabbet, üzerime biraz da müzik dans oh ya daha ne olsun. İnsan bu durumda kudurur, ne dansı ne muhabbeti... Bu arada mesaj falan almak da istemiyoruz artık, konuya odaklanın yeter. İlk okuldaki çocuklara verilecek tarzda mesajları alacak kadar salak yerine koymayın artık insanları. Kemal Sunal filmleri bile daha kaliteli mesajlar veriyor. İlk 80 90 dakika bana yeter, sonrasındaki bol geyik muhabbetine dayanır, finali de izler konuyu çözer mutlu ya da mutsuz olurum diyorsanız buyurun...
4


default avatar
(29) -
Inanılmaz derecede büyük bir zaman kaybı. Filmi tek kelime ile anlatmak gerekirse rezalet. Ama hayır, tek kelime ile elimden kurtulamaz. Saçma sapan, gereksiz bir film. Arkadaşlar film zevkime ortalama olarak güvenirim ve lütfen beni dinleyin, izlemeyin.
2


default avatar
(467) -
Bu yorumdan önce ve sonra bir sürü filme yönelik çıkarım olacaktır bu tür filmler için benim yorumumsa giriş gelişme iyi sonuç hüsran kısaca vasat bir film.
5


default avatar
(12) -
Filmi eleştirenler de haklı olumlu yorum yapanlar da. Sonuç olarak kıyamet sonrası teması sevenler için iyi bir film ortaya çıkmış. Ben bu türü çok seven biri olarak filmi beğendim.


avatar
(64) -
Bazı filmlerin ortasında şöyle dersiniz; ulan izliyoruz ama muhtemelen bir yere bağlanmayacak ya da bağlandığı sonuç izleyiciyi tatmin etmeyecek. Fakat yine de izlenir çünkü işleyiş sizi biraz da olsa çekmiştir. özellikle sinemada her şey neden-sonuç ilişkisine bağlı değildir şahsi fikrim. Bir buçuk saatlik filmi de 'sonu şöyleydi' diye kestirip atmazsınız zira film sonundaki 5 dakikalık süreden ibaret değildir. 1 saat 25 dakika keyifle izleyip 5 dakika beğenmediyseniz de olur. Film bu dengede bir film diyebilirim. Ortalama bir yapım, izlenebilir.
6

Cevaplar (1)
avatar
(316) -
Filmin sonu yok ki, beğenip beğenmeme kararı verebilelim. Film yarıda bitiyor işte. O geyikler neydi, kaç defa gözümüze soktular. Ultrasonic sesin kaynağı neydi, sehir merkezinde patlayan bombalar neydi. O kadar soru işareti kaldi ki filmde... Dolayısı ile bir sonu yok filmin.
3


0
| Bildir


avatar
(1583) -
Mesaj vermenin Nirvana'sına ulaşmışlar resmen ama mesaj verirken film zevki vermeyi unutmuşlar biraz, filmin sıkıntısı bu, bir çok izleyenin tatmin kalmadığı bir yapım olmuş netice olarak. Puanlamalar 9-8-5-1 gibi değişken. 373 kişi puanlamış.

İlk yorum 3 hafta önce gelmiş, açıkçası ilk çıktığından beri hiç izleyesim gelmedi, istek uyandırmamıştı film bende. Fragmanı saçma bir müzikle tanıtılmış, bi de tarih öncesinden kalan J.Roberts'ı görünce "bu ne yaw deyip" kapatmıştım, Ethan Hawk izlemek de heyecan vermiyor artık açıkçası, çocuk oyuncular da kötü seçimler. Valla izledim ama ara ara çok durdurup başka işler yaptım, bu da filmin beni içine çekemediği anlamına gelir, ama kötü değil, güncel konuları işlemeleri etkileyici.
6


avatar
(1330) -
Bolca mesaj içeren, güzel bir gerilim filmiydi. Yine bir çok yorumda arkadaşları yazdığı üzere, herkesin sevmeyeceği bir tür ve işlenişte yapılmış filmimiz. Julia Roberts'ın yaşlandığı çok belli olmuş, bu birçok sinema sever için tabii ki üzücü. Öte yandan yan kadroda bulunan ve sevdiğim isimlerden olan Kevin Bacon filmde nerdeyse yok kadar az yer almış. Buna üzüldüm, daha çok görmek isterdim. Yine, filmde yaşanan senaryolar yarın bir gün veya gelecekte yaşanabilecek şekilde olduğundan, izlerken insan ister istemez kendi geleceğini ve ülkesini düşünüyor. Benim için filmin en büyük artısı sürekli hissettiğim heyecan ve gerilim oldu. Genel manada bir çok da mesaj içeriyor. Diyaloglar da güzeldi. Ama yazdığım gibi, herkes beğenmeyebilir. Bir zamanlar izlediğim, Jennifer Lawrence'ın ve Ed Harris'in oynadığı The Mother filmimini hatırlattı bana. Tam olarak benzer denilemez belki ama işleniş ve yaşanan karmaşalar birbirini andırıyor. İyi seyirler... 6/10
6


default avatar
(11) -
Aslında bu kadar eleştirilmesine rağmen içinde çok fazla mesaj barındıran bir yapıt. Gerçekten çok detaylara inilmiş ve yönetmenin bir mesaj kaygısı içinde olduğu sona doğru daha net anlaşılıyor. Çok büyük bir oyunculuk göremedim ben yani film bunu sağlamadı. Ama kadrosu tabi ki çok iyi.

Anlatmak istediğini bu kadar soyut yapmaya çalışmasaydı daha sağlam bir film olurdu. Yine de puanım izleyip beğenmeyenlerden yüksek olacak. Netflix standartlarının üstünde.
6


avatar
(78) -
Klişe üstüne klişe ve bonus olarak Julia Roberts'ın insanı çileden çıkaran berbatlıktaki oyunculuğu. Film fikir olarak orijinal bir şey vaat etmiyor. Robot kollu kamera bulunca şımaran yönetmen buna rağmen özgün tek kare çekememiş. Arzu nesnesi ve zengin zenci adam, wokeluktan gebermek üzere olan melez kızı, zenciyi arzulayan yılgın beyaz kadın, sosyal hadım beyaz erkek, sihirli zenci yerine son zamanlarda bolca kullanılan sihirli beyaz ergen kız gibi tüm dümbelek tuşlara bol bol basılmış. Uzun zamandır izlediğim en kalitesiz ve yetersiz yapım. Zengin ve yılışık Amerikan solu tarafından, zengin ve yılışık Amerikan solu için.
1

Cevaplar (2)
avatar
(792) -
Beğenmediği bir filmi neden beğenmediği üzerine (tabii neden beğendiği üzerine de) her zaman sağlam argümanlar sunan yorumlarınıza bayılıyorum. Ben filmi beğenmiştim ama en azından Julia abla konusunda aynı fikirdeyiz.
8


1
| Bildir
avatar
(166) -
Bile hissede lades deyip, bu kadar bekledikten sonra kaşınıp izledim ya helal olsun bana Gülücük Olsun bolca mesaj aldım daha önce hiç düşünemediğim şeylerdi. Aydınlandım Gülücük Gülücük
4


1
| Bildir


default avatar
(8) -
bunun gibi bir sürü bir şey söyleyen ancak aslında hiç bir şey söylemeyen filmleri anladığını vurgulamak isteyenler her zamanki gibi aşırı güzel olduğunu söyleyeceklerdir. ben size şunu söyleyeyim aşırı derecede boş, zorlama gizem oluşturulmaya çalışılmış anlamsız bir film; özetle zaman kaybı.


‹ Önceki 1 2 3 4 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film