Giriş Kayıt
Yorumlar (72)
avatar
(11) -
Hani Barış Manço der ya, arkadaşım eşek. Bu filmi izledikten sonra bence bir dinleyin derim. Biraz daha bazı şeyler oturuyor gibi.

Colin Farrell, harika bir oyunculuk ile filmin yapı taşı gibi olmuş desek yeridir. Arkadaşlık ve dostluk arasında fark var mıdır, varsa da bu fark nedir? İşte bir taraf bunu sorguluyor çünkü en sevdiği ve tek dostu diyebildiği kişi artık kendini kabul etmiyordu.

"Ama neden?"
"Ne yapmış olabilir ki?"

Bunlara cevap arıyor baş rol oyuncumu Padraic çünkü onu artık istemeyen kişi sıradan bir arkadaşı değil; kasvetli, soğuk, yalnızlığın demlenmiş olduğu bir adadaki tek dostuydu. Peki dostunu kazanmak için ne kadar ileri gidebilirsin? Bir süre sonra vaz mı geçeceksin yoksa inadım inattır deyip sonuna kadar mı zorlayacaksın?

İşte film bütün bunlara odaklanırken yan hikayeler ve karakterlere de öyle bir renk katıyor ki sanki hepsiyle bir dostluğunuz ve arkadaşlığınız varmışçasına bir bağ kurabiliyorsunuz. Onlar üzülünce sizlerde üzülüyor gibisiniz, mutlu olunca da sizler de mutlu olabiliyorsunuz.

Mekan seçimine zaten diyecek yok; dağı, taşı, kuşu, diğer tüm hayvanları, havası, suyu... daha nice öğesi filme resmen bir parça gibi oturmuş durumda. Yönetmenin bu mekanda asıl hissettirmek istediği atmosferin bence seyirciye geçtiğini düşünüyorum. Her izleyenin canını sıkan, mutlu olurken bile içini boğan o hava ilmek ilmek işlenmiş gibi.

Hikaye büyük oranda başarılı bir şekilde bağlanmış ve son bölüme kadar güzel ilerlemiş oldu. Lakin bu noktada bir kişisel eleştiride bulunmak istiyorum; sonunu beğenemedim. Çok istedim ama olmadı. Bir şeyler eksikti, sanki bir parçası kayıp bir yapboz gibiydi. Tamam bütün resim görünüyor ama hâlâ da bir şeyler eksik gibi geliyor.

Peki film Akademiden "En iyi film ödülünü" alır mı? Sanmıyorum, güçlü bir aday ancak alabilecek kadar değil. Filme puanım: 7/10. İzlemenizi de kesinlikle tavsiye edebilirim.


default avatar
(60) -
Öncelikle film ağır tempolu bir komedi filmi. Collin Farrel performansı etkileyici. Filme eşlik eden müthiş İrlanda manzarası dolu sahneler de izlenmeye değer. Filmin İrlanda mitolojisine yaptığı göndermeler de var. Zaten filmin adı da buna işaret ediyor. (Banshee). Kısaca ağır tempolu filmlerden ve değişik kültürlerden hoşlanıyorsanız izlemeye değer bir film. İyi seyirler.
10


default avatar
(2) -
Tiyatro kökenli Martin McDonagh yine karakter derinliği ve ilişkisi konusunda ustalık işi çıkarmış. Önceki filmlerine göre gözümde bir tık geride olsa da özellikle sinematografi açısından büyüledi beni. Müthiş İrlanda manzarasıyla beni büyüledi. Filmin bir komedi filmi olduğunu da unutmadan izlerseniz Colm karakterine bu kadar takmazsınız. Keyifli seyirler
8


avatar
(209) -
Bir ara oy ne meteforlar ne meteforlar... Dur ben bunların peşine düşeyim dedirtse de yine de bu saçma olay etrafında dönen, bu sıkıcı film için yeterince zaman kaybettiğimi düşünüp vazgeçtim. Metaforlarını da al çek git diyorum! Manzaralara, kostümlere ve oyunluğa elbette lafım yok herbirinin üst düzey olduğu açık... Ancak hani hap kadar bir adada bu atar da nesi babalık? Havan kime? Demeden de duramıyor be insan... Filmin benim için şaşırtıcı olan iki yönü var... Sabah irlanda vizesi almanın zorluklarından ve irlanda'dan konuşup akşama bu filmin denk gelmesi ve filmin 8. 1'lik puanı (17. 12. 22)
5

Cevaplar (1)
avatar
(2674) -
Ancak hani hap kadar bir adada bu atar da nesi babalık? Havan kime? demeden de duramıyor be insan... demişsiniz. Buna Behzat Ç. dizisinden bir replikle cevap vermek isterim:

"Kendine zarar vermiş bir insana "Niye?" diye sorulmaz. Zaten birilerine anlatabilseydi zarar vermezdi."
6


6
| Bildir


avatar
(49) -
Öncelikle izlemesi zor bir film, kimi zaman yarıda bırakmanın ucundan döndüm fakat her seferinde filmin "aslında" anlatmak istediklerinden bir ipucu bulmak umuduyla izlemeye devam ettim. Yönetmenin pek çoğunun odaklandığı arkadaşlık dostluktan çok daha farklı kaygıları olduğunu düşünüyorum..

Sürprizbozan: Göster


Tüm bu göndermelerin dışında ise hayata dair de birçok mesajı bulunuyor tabii. Fakat başta belirttiğim gibi izlemesi zor, durağan bir film. Metaforlar biraz daha belirgin olabilirdi, yoksa bu haliyle birçok kişide "ne izledim ben şimdi" hissiyatı oluşturacağı kesin..

Bende bıraktığı en temel duygu ise en naif, iyi kalpli diyebileceğiniz insanlar bile doğru şartlar oluştuğunda savaşı körükleyen nefretin hakim olduğu karakterlere bürünebilirler. Ne olduğunu anlamlandırmaya çalışırken bir bakmışsınız adeta çıkış sebebini bile anımsayamadığınız bir kan davasının esiri olmuşsunuz..
7

Cevaplar (4)
avatar
(8407) -
Hocam çok iyi yakalamışsınız metaforları, valla okuyunca resmen jeton sesi duydum beynimde… Elinize sağlık, bravo…


3
| Bildir
avatar
(131) -
Ayrıca film içine serpiştirilmiş din motifleri vasıtasıyla mezhep savaşına da değinildiği kanısındayım. Müziklerle beslenen masalsı hava da cabası...
8


2
| Bildir
avatar
(792) -
Hayranlığım artıyor shadow"fex" kardeşim. Filmin kesinlikle absürd bir karakter taşıdığını, iki arkadaş arasındaki sorundan ibaret olamayacağını ve metaforlarla dolu olduğunu anlamıştım ama neyin ne olduğunu adlandırabilmekten acizdim. Dönüp bir İrlanda tarihi okuması yapmam gerekecekti, beni ondan da kurtarmış oldunuz, teşekkürler.
9


2
| Bildir
avatar
(49) -
Teşekkür ediyorum, güzel geri bildirimleriniz için.
7


1
| Bildir


avatar
(1234) -
Harika. Collin Farrel döktürmüş. bol diyalog içeren bu film muhtemelen sınırlı sayıda seven bulacak. Normaldir. Tavsiye edebilirim. Filme 7 puan. Oyunculara ve memlekete 8 puan.
7


avatar
(8407) -
Sinema sanatının duygular üzerindeki etkisine mükemmel bir örnek! Kara mizah, arkadaşlık bağı, aile, dostluk hakkında harika bir yapım. Diyaloglar, manzaralar, verilen duygu çok hoşuma gitti! Sakin kafayla, elinize telefon almadan, başka birşeyle ilgilenmeden izlemek çok daha iyi olur. Herkese hitap etmez!


avatar
(2674) -
Film bittikten sonra aklımda kalan muhteşem doğa görüntüleri ve çok başarılı bir Colin Farrell performansı oldu. Yapım bol diyalog içeriyor, fazla bir hareket yok. İnsani duyguları öne çıkarmaya çalışan durağan bir senaryo var. Genel film izleyicisine hitap etmediği, çoğunluğa da sıkıcı geleceği aşikar.

Muhtelif kaynaklarda yılın en iyi filmlerinden biri olarak gösteriliyordu, Martin McDonagh aynı kadroyu kurarak "In Bruges" filminin rüzgarından faydalanmaya çalışmış ana bence In Bruges; The Banshees of Inisherin ile kıyaslanamayacak kadar yukarılarda...
6


default avatar
(57) -
İrlanda ve İngiliz yapımı filmleri hep ayrı bir yere koyarım ,ama bu film senaryosu kurgusu oyunculukları ve görüntü kalitesiyle tek kelime ile muhteşem sizde benim gibi bilgisayar başında yapılan filmlerden hoşlanmıyorsanız kesinlikle bu filmi izleyin derim .
9


avatar
(1030) -
"bana kötü bir şey demedin, bana karşı bir kabahatin de yok ama artık senden hoşlanmıyorum" der en iyi arkadaşı, hatta tek arkadaşı belki de. "benimle bir daha konuşma" diye de ekler. Ve bu konudaki ciddiyeti de sinema tarihine geçecek türden diyebiliriz.

Siz olsanız yine de konuşur musunuz? Hem de en ufak bir suçunuz olmadığı halde? çok dertleniyor çok. Sevmiyorum dediği halde, pinhani şarkısı gibi aklından geçen sadece "bana acımadı ama sever o beni" deyip cırmalayıp duruyor adeta.

Film kararlılık, sevgi, inat, hırs hatta saygı gibi kavramları anlattığı yetmiyormuş gibi bir de en uç noktalarında geziyor. Etkileyicilik bakımından yine sınırları zorladığı gibi tüm bunları bize mizahi bir dille vermekten de geri kalmıyor.

Senaryo iyi, diyaloglar çok iyi. Diyecek hiç bir şey yok. Yazarın Dostoevsky'den etkilenmiş olması muhtemel. Martin Mcdonagh kadrolu iki oyuncusuyla yine harika bir iş çıkarmış. özellikle Collin Farrel çok iyiydi.
8


avatar
(6204) -
Yaklaşık 2 saatlik uzun süresiyle sabırla izledim. Gerçekten nasıl bir film bu. Iki inatçı keçi misali. Kendi adıma yazıyorum. Gerçekten anlamsız bir konuyu sonuna kadar izlediğime mi üzüleyim yoksa 6 gb indirdiğime mi. Filmde tek hoşuma giden köyün bitki örtüsü, manzaralar,deniz, hayvanlar, köyün içindeki meyhane ve oraya gelen kadınlarla olan ortam. Belki oyunculuklar iyi olabilir ama konu sıkıcı olunca oyunculuklarda hikaye. Sonuç: izlemeyen bir şey kaybetmez...
3

Cevaplar (2)
avatar
(792) -
6 GB çokmuş Cumhur beyciğim ya... Hiç yer sorununuz yok anlaşılan. Gülücük Size şu konuda katılıyorum; izlemeyen birşey kaybetmez ama önerilerime uyarak izleyen birşeyler kazanabilir. Wink
9


0
| Bildir
avatar
(6204) -
Evet Dostluk, arkadaşlık açısından verdiği mesaj olumlu. Ayrıca bir kaç tane boş hard disc var. beğendiklerimi arşiv yapıyorum.
3


0
| Bildir


avatar
(158) -
Kadro iyi ama kasvetli ve otantik sahneler beni pek çekmiyor. Collin Farrell için şöyle yarım saat seyrettim ama gitmedi. Bu türün sevenleri olabilir ama ben onlardan değilim. Bir çok insanın da benim gibi düşüneceğinden eminim. Sanat falan deyip seyredenler de çok olacaktır. Ama izlediğim kadarıyla oyunculuk çok çok iyi.


avatar
(502) -
Şu anda filmin sonundaki opera melodisi eşliğinde yazıyorum. İzleyenlerin seyir zevkini düşürmemek adına pek detay vermek istemiyorum açıkçası ama komedi unsuru yok denecek kadar az. Filme Türkçe bir isim vermek isteseydim: İRLANDALI İNADI ismini verirdim kesinlikle. Aile içi bağlar, dostluk ve hayvan sevgisi, üstüne biraz da keman ve harika melodiler. Çok güzel bir film melankolik bir havası var. Colin Farrell inşallah Oscar alır diyip herkese iyi seyirler dilerim.
9


‹ Önceki 1 2 3 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film