Giriş Kayıt
Yorumlar (72)
avatar
(152) -
Sürprizbozan: Göster


avatar
(548) -
Tek kelimeyle harika! Film gibi film. Modern insan çelişkileri ve basit, temiz insan ruhunun birbiriyle çarpışması ancak bu kadar iyi anlatılabilirdi.

Oyunculuklar ders niteliğinde adeta. Herkes bir yana Barry Keoghan'ın oyunculuğu müthişti!

Böyle filmleri izleyince sinemanın ne denli etkili bir sanat dalı olduğunu hatırlıyor insan. Günümüzde böylesi filmler pek çekilmiyor açıkçası. İyi ki Avrupa var.

Herkese göre bir film değil. Aksiyon, harala gürele filmleri sevenlere göre hiç değil. BAna göre 2022'de izlediğim en iyi filmlerden biri.
10

Cevaplar (1)
avatar
(792) -
Herkese göre değil ama olmalı aslında.
9


1
| Bildir


avatar
(263) -
Oyuncu kadrosu güzel. Film, küçük bir ada kasabasında geçiyor. Oyuncu sayısı az. Konu basit ama öyle güzel işlenmiş ki, film akıp gidiyor. Arladaşlık - dostluk ilişkisine farklı bir bakış açısı ile değerlendiriliyor. Tür olarak bana ters gelse de, bu filmi beğendim, tavsiye ederim. Notum 7/10
7


avatar
(539) -
Sosyal medya veya entel dantel fularlı yazarların yere göğe sığdıramadıkları b.. gibi bir film daha. Yine gaza geldik izledik aldık boyumuzun ölçüsünü. Metaforlar, iç savaşa göndermeler varmış. Aslında burada şunu demek istemiş falan filan. Metaforlar peşinde koşmak zorunda mıyız. Anlat açık bir dille keyifle izleyelim. Manzaralar güzel gerisi fos. İnatçılık, yalnızlık üzerine işlenmiş iki kişiyi hedef alan oldukça sıkıcı bir film. Keman, eşek, parmak, yangın kombosu filmi kurtarmıyor maalesef.


default avatar
(1) -
çok kolay film değil ama benim açımdan çok güzel film. insan psikolojisinin "istenmemeyi" nasıl kaldıramadığını, hayatınızdaki olaylarda bi noktadan sonra duyguların katlanarak arttığını gösteren çok net bir film. benim açımdan 55.-70. dakikalar arasında filmde kalmak kolay olmadı, bazı yerlerde hafif sıkıldım ama genel olarak çok beğendim.
8


avatar
(51) -
Komediye dair bir şey yok, bir iki seyirciyi şaşırtan sahnesi var o kadar. Beklentimin aksine sıkıcı bir film.
5


default avatar
(222) -
İzlemesi bazılarına göre zor gelebilir. Ben izlerken hiç saate bakmadım. İnsan ilişkilerini sorgulayan bir yapım. Bazen insan böyle sakin bir yapım istiyor.


default avatar
(16) -
Son senelerde izlediğim en iyi filmlerden birisi. Bu film için sadece kara mizah ya da drama karışımı demek biraz yüzeysel kaçacak. Inisherin adındaki (hayali) ıssız bir adadaki insanların sıkışmış hayatı, dedikoduları birbirlerine mahkumiyetleri ve kopuşları vahşi bir dille anlatılmış ve güzel bir soruyla filmi noktalanmış : Yaşamın sıradanlığından kopmak için neler feda edebilirsiniz?
9


avatar
(235) -
Enteresan tiplerin enteresan diyalogları ve bu diyalogların içindeki gereksiz muhabbetlerin gerekli mizahı ile hafiften güldüren, delilerin normal insan rolünü oynadıkları bir film gibi sanki. Yâda küçük bir yerde sıkışmışlığın, hep aynı yüzleri görmenin, aynı muhabbet ve sıradanlığın yarattığı etkiler sonucu, aslında incir çekirdeğini doldurmayacak bir inadın vahametinin anlatıldığı bir yapım. İlk yarı tebessüm, ikinci yarı iç burkucu. Sonucu da barış çubukları herhalde. En azından ben öyle anladım. Başarılı bir yönetimin elinde, iyi oyunculukların olduğu, özellikle Colin Farrell ve Baryy Keoghan’ın rolleri ile öne çıktığı, benim açımdan güzel bir filmdi. Konu olarak farklı olmakla birlikte Mads Mikkelsen’in oynadığı ‘’Retfærdighedens ryttere’’ filminin tarzına benzettim biraz, özellikle karakter betimlemeleri açısından. En iyi film müziği dalında adaylığı olan filmin müzikleri ise dinleti tarzında. Ben ikinci yarının seyir yönünü pek beğenmesem de genel olarak iyi bir film olduğu tarafındayım. Beğeni tarafına saygı ile İyi Seyirler…
7


default avatar
(35) -
filmde seyirciye keyif veren hiçbirşey yoktu 1/10.. filmin biraz farklı duygulara hitap etmesini bekliyorsunuz ama yalnızca bir adada geçen saçma sapan inat ve dram var..
1


avatar
(101) -
İnsanların içmekten başka hiçbir şey yapamadığı irlanda kırsalında bir köyde iki arkadaştan biri diğerinden sıkılırsa ne olur? Anlatılabilecek en iyi şekilde anlatılıyor. Çok iyi oyunculuk, senaryo, kurgu, yapım, görsellik hepsi üst seviyede.
10


default avatar
(67) -
Filmde arkadaslik, kiz kardes-abi, hayvan sevgisi gibi dolayli anlatimlar cok var ancak en begendigim; bir anlasmazlik catisma durumunda iki tarafin da hakli olabilecegini cok guzel betimlemis. in bruges'i veya ozgun filmeri begenmeyenlerin izlemesini tavsiye etmem, biraz yas alinca donup izlersiniz. puaninin yuksekten verildigini dusunuyorum
7


avatar
(570) -
İrlanda'daki bir adada küçük, izole bir toplulukta yaşayan bir zamanlar arkadaş olan iki arkadaşın komik, hüzünlü ve her şeyden çok yalnızlığın kendine özgü bir karışımının hikayesi.

Karakterler ve onların iniş çıkışları ile empati kurabileceğiniz dostluk, yalnızlık, kibir, ölümlülük, inatçılık ve diğer çeşitli ilgili kavramlar üzerine olan filmde mizah ve trajedi mükemmel bir şekilde beraber yürüyor.

Büyüleyici İrlanda manzaralarına eşlik eden üzerinde oldukça çalışıldığı belli olan her sahnenin renk tonu ile mükemmel uyumlu çarpıcı görsellikleri ve muhteşem oyunculuklara ilaveten Colin Farrell'in sevecen naifliği yavaş yavaş yanan bir öfkeye dönüştüğü kariyerinin en iyi performanslardan birini sergilediği film.

Filmin adındaki "Banshee", eski İrlanda dilinde "peri kadın" anlamına gelen "bean sí" sözcüğünden gelen bir terimdir.

"- Minyatür eşekler Tanrı'nın umurunda mı sence?"
"- Korkarım değil. Korkarım bütün sorunun kaynağı da bu."
8

Cevaplar (2)
avatar
(792) -
Eşekleri anladık, köpek neydi acaba? Herşeye rağmen sadık kalan dostlar mı? Bilemedim...
9


1
| Bildir
avatar
(570) -
muhtemelen öyle olmalı
8


1
| Bildir


default avatar
(227) -
Öyle methiyeler düzülecek, 7'lik 8'lik bir film olduğunu düşünmüyorum. Konu olarak bir şeyleri yakalamış ama işlenişte pek çok yerde "yok artık, bu kadarı da olmaz, çok zorlamışlar" dedirttiriyor. Bu kadar uzun süreye de hiç gerek yok, madem fazlaca uzatacaksın, adadaki yanlızlığın, monotonluğun, aynı mekanların ve insanların arasına sıkışmanın, anlamsızlığın, sorgulamanın insanı delirtecek seviyesinin resmini de güzelce çiz...Bizi de adaya götür. Ama götüremedin. Neyse ben de anlatamadım, farkındayım.
Bu arada bence filmin oyunculuk olarak parıldayan isimleri Colin Farrell ve Brendan Gleeson değil...Kerry Condon ve köyün saf oğlanı rolündeki Barry Keoghan
5


avatar
(807) -
Bu filmde Colen Farrell ve B. Gleeson yeteneği olmasa "ne amaçla çekildi bu film?" derdim herhalde. İki oyuncunun varlığı bu soruyu sordurmadı. Öte taraftan Martin McDonagh ismi olmazsa dünyanın böyle bir filmden haberi bile olmazdı. Bir adaya adeta mahkum olmuş iki adamdan birinin arkadaşlığı bitirme kararı sonrası yaşanan gerginlik konu edilmiş. Biraz kara komedi unsuru birazda oyuncu performansları var. Hepsi bu.
6


default avatar
(58) -
"Kingdom of Heaven"ın oyuncularından Brendan Gleeson için seyrettim. Güzel bir film. Filmin güzelliğini kendi başına belki fark edemeyebilirsiniz. Benim gibi bu filmden sonra herhangi bir film seyredin ki, ben "Los renglones torcidos de Dios"u seyrettim, aradaki fark hemen kendisini gösterecektir. Tamam, bu film belki kadrosu dar, mekan tekdüze ve konu yavaş yavaş akıyor; ama zaten böyle sakin filmler insanı daha derinden etkilemez mi? Bu arada Colin Farrell de güzel oynamış. Kısacası, sakin sakin, belki gecenin bir yarısında, herkes yatıyorken bu uzun filmi seyretmenizi tavsiye ederim. 8/10
8


default avatar
(15) -
Küçük bir mekana,az sayıda oyuncu ve minimal bir senaryo ile ne kadar derin mesajlar sığdırılabileceğinin ispatı.Bence çok çok iyi bir film.Güçlü oyunculuklar..
8


avatar
(26) -
Öncelikle yorumumda Basit kelimesini kullanacağım için üzgünüm, hiç hoş değil ama anlaşılması açısından bu kelimeyi kullanacağım.

Martin McDonagh yönetmenliği dışında senaryosuylada muhteşem bir işe imza atmış. Basit bir konuyu iğneleyici, dokunaklı ve sürükleyici bir hikayeye çevirmiş. Aslında hikayede değil Şahane bir Masal.

Oyuncu seçimleri kususrsuz, Gleeson tiyatro geçmişi ile bu filme çok yakışmış harika oynamış, Farrel ise kariyerinin zirvesine ulaşmış Farrel'e tek kelimeyle bayıldım. Bu arada oyuncuların hepsi çok iyi, Barry Keoghan'ıda göz ardı etmemek gerekir gayet başarılıydı. Film Herkese hitap etmeyebillir, bu filmi bazıları sevecek bazılarıda çok sevecek. kesinlikle şans verin.

En iyi Erkek Oyuncu OSCAR'ı belli, diğerlerini merak ediyorum
9


avatar
(37) -
Uzun süredir izlediğim en güzel filmdi. Sade basit bir konunun etrafında güzel diyaloglar, uzun süresine rağmen izlettirdi.


avatar
(110) -
Irlanda açıklarında bir ada. Sene 1923. Sıradan bir durum sıra dışı bir şekilde anlatılıyor. çok naif, komik de. Basit bir yaşamın aslında iyi bir şey olduğunu; gelişim, farklı olma gibi arzuların mutsuzluk getirdiğini düşündürtüyor film. Ve en önemlisi 'görmezden gelinme' ve 'yok sayılma'nın bir insanın altından sağlıklı olarak kalkamayacağı duygular olduğunun altını önemle çiziyor.
10


Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film