Giriş Kayıt
En çok beğenilen yorumlar
default avatar
(44) -
Tamam, mantık aramıyoruz istedikleri kadar saçmalayabilirler ama senaryo zayıf olunca izlemek işkenceye dönüşüyor. Hele şu aile mevzusu yok mu iyice baydı. Serinin hatrına izledik ama ikinci kez bile izlenmeyecek kadar yavan ve boş bir film. Jason Momoa olmasa hiç çekilmezdi.
6


default avatar
(1) -
tam aradığım gibi film olmuş dibine kadar aksiyon dolu hiç durmuyor 9. Film benim için zirvedir 8 en aksiyonlu filmdir ama serinin en aksiyonlu filmi net o baraj sahnesi beni bitiriyor ya şaheser

Bazıları yok izleyiciği aptal yerine koyuyorlar diyor da sanki piyasada ki bütün filmler gerçekçilik yada fizik taşıyor abartacaksın dibine kadar ki eğlenceli olsun eğlenmiyorsan o senin sorunun ve çok ciddi bi sorun o

Ben çok beğendim 2. Part daha heycanlı olcak güzel yerde bitti olması gereken yerde 10/10

Hala en iyi film serisi...
10


avatar
(178) -
Kurguya dayalı ve hayal gücünü zorlayıcı derecede Aksiyon sahneleriyle izleyiciyi etkilemeyi amaçlayan projelerde MANTIK aranması ve bunun da sanki filme olumsuz bir hava katıyormuş gibi aktarıldığını düşünen izleyici kitlesinden ve yorumlarından gerçekten çok sıkıldım. Serinin hikayesini zaten az çok hepimiz biliyor ve bu doğrultuda tercihler yaparak izleme kararı alıyoruz. Öyleyse bu anlamsız eleştiriler niye...

Bana kalırsa; serinin en göz dolduran, Aksiyon anlamında tam bir görsel şölen yaşatan efsane bir bölümdü. Aşırı derecede memnun ayrıldık sinema salonundan. Birçok sahnesinde arkadaşlarla birbirimize baktık ve hepimizin ağzı açık, şaşkınlık ifadeleri vardı yüzümüzde. Gerçekten çok başarılı ve izlemesi inanılmaz keyifli bir bölümdü. Filmden çıktıktan sonra, keşke bu tarz filmleri sinema salonlarında da 4K ve üzeri kaliteli çözünürlüklerde izleyebilme imkanımız olsaydı diye düşündük.

Jason Momoa filme çok ayrı ve karakteristik bir hava katmış. Karayip Korsanları filminden kaçıp gelmiş Jack Sparrow tadında bir tiplemeyle, kötü ama kızmayı başaramadığımız bir rol üstlenmiş. Kostümleri, vücut dili ve zamanının efsane oyunu olan Street Fighter oyunundaki Chun-Li tarzı saç modeliyle bizi kendine hayran bıraktı.

Açık kapıların bırakıldığı ve serinin devam edeceğinin sinyalleriyle olağanüstü bir final sahnesi sizi bekliyor. Hak ettiği puanı almadığını düşündüğüm, çok ama çok beğendiğim müthiş bir filmdi.
9


Yorumlar (39)
avatar
(126) -
Film baştan sona aksiyon dolu, eskiler ve yeniler bir arada, vay be ne sahneydi dediğiniz geçmiş filmlerin de görüntüleriyle bezeli bence harika bir film olmuş. Jason Momoa şimdiye kadar görüp görebileceğiniz en altı dolu kötü adam rolünde efsane oynamış. Serçe parmağını dahi (mecazen) bükemediler. Valla yorumlara aldanıp çok zorlama bir senaryo izleyeceğimi sanıyordum ama beni ciddi anlamda yanılttı. Hiç sıkılmadan geçen 141 dk.. Film part 2 gelecek şekilde after credits sahnesiyle bitirilmiş ki bu sahne daha da heyecanlı idi.
9


default avatar
(5) -
Eğer paraya kıyıp 350 milyon dolar gibi bir rakam harcanırsa ortaya böylesine devasa bir görsel şölen çıkar. Senaryo eh işte idare eder, mantık o ne ki? Oyunculuk desen bir kişi haricinde vasat altı. Böyle bir filmden ne beklenir. Arkana yaslan seyret. Sabaha aklında bile kalmaz etkisi. Serinin önceki filmlerinden alışkındık bazı mantık hatalarına. Arabayla uçaktan atlayıp uzaya çıkma, yine arabayla iki helikopteri birbirine çarpıştırıp patlatma. Bunlar insani hatalar saçma dersin geçersin
. Ama kardeşim önceki serilerde ölen insanları tekrar diriltip sahneye sokmak da ne yahu? Önce Han şimdi de Gisela...Artık yaratıcının yetkilerine de müdahale ederek insanların aklıyla alay etmeyin. Bunlar 10.filmde ölen Jacob ı da 11. filmde yeniden diriltirler. Bereket Paul Walker sahiden öldü yoksa Brian karakterini de diriltirlerdi.
Bence filmin en unutulmaz karakteri Dante Reyes ti. O nasıl oyunculuktur öyle? Jason Momoa adeta Dante karakteriyle filmin lokomotifi olmuş. O kadar Amerikan filmi seyrederim böylesine muhteşem bir oyunculuk gösterisine ilk kez şahit oluyorum.Hayran kaldım doğrusu.


avatar
(16) -
Serinin hatrına izleyin geçin. Mantık aramaya gerek yok. Cgi sahneler zaten eski fast and furious ruhunu bozuyor yapacak bir şey yok. Karakterler seriye çok hızlı giriyor ve çıkıyor. Family kavramı yavaştan etkinliğini yitirmeye başladı gibi. Çoğu sahnede bu ne lan böyle şey olur mu diyeceksiniz tadınız kaçacak ama neyse izleyin geçin .
6


avatar
(444) -
Valla sizi bilmem, bilmek de istemem ama bu filme kalkıp on puan verip, üstüne de "abi yea bu filmde mantık ya da gerçeklik aranmaz ki, bu filmin olayı bu abii" diye yorum yazmak hiçbir şey değilse bile sinema emektarlarına hakarettir. İzlediğimiz her filmi kendi mantık süzgecimizden geçirmeyiz biz, filmin kendi içerisindeki mantık kurallarına göre yorumlarız. Mesela, Game of Thrones dizinde ejderhalar var ancak ejderhalar fantastik yaratıklardır ve gerçek dünyada bulunmaz ancak dizinin evreninde vardır buna kimse mantıksız diye itiraz etmez. Ama mesela bir kişi bir diyardan diğerine giderken, dizide sanki pazardan eve dönmüş gibi kısacık bir zaman diliminde gösterilen bu yolculuk aslında Game of Thrones haritalarında baktığımızda aylarca süren bir yolculuk olması gerekiyor. İşte bu mantıksızlıkdır. Fast X filmine gelecek olursak, rahmetliden sonra işler ciddi anlamda çığrından çıktı. Need for Speed Undercover oyunu bile bu filminden kat kat eğlenceliydi. En azından ciddi bir senaryosu vardı. Oturup uzun uzun daha ne kadar saçmalayabilirler ki diye izlemek istemediğimden son on dakikasına bakmakla yetindim.
1


default avatar
(1) -
Bir filmde mantık yada gerçeklik arayanlara acıyorum çok yazık

Filme gelicek olursam yani şaheser olmuş benim gibi dibine kadar aksiyon hastasıysanız tam sizlik

özelikle yeni yönetmen louis leterrier gibi aksiyon yönetmeni yönetince ayrı bi güzel olmuş diyer filmlerden çok ayrı aksiyon sekansı var ailem ile gitmiştim izlerken aşırı keyif aldık serinin en aksiyon dolu filmi ve gözümde en iyi seri ve hep böyle kalıcak.

2. Ve 3. Partları bekliyorum ölmeden önce izlerim inşallah.
10


default avatar
(8) -
aksiyon katmak ve serinin yeni filmini daha ileriye taşımak için vermiş oldukları uğraş ne yazık ki filmi çok fazla mantık hataları ve ağır saçmalıklarla dolu bir seviyeye getirmiş çok büyük hayal kırıklığı...
3


avatar
(366) -
Bu filmde mantık arayanlardan değilim. Öle olması da gerekmez film sonuçta bu mantık çerçevesinde yapılmasına gerek yok. Benim eleştirdiğim nokta görsel efektleri ilk defa bu filmde sahnelerdeki efektlerden rahatsız oldum. Oyunculara lafım yok Jason Momoa renkli kişiliğiyle filme renk katmış. Hikaye belki biraz daha iyi olabilirmiş. Devamını bekleyip görecez..
6


default avatar
(1) -
Sırf bu filme yorum yazmak için üye oldum. İnsanı bu kadar gerzek yerine koyan film az bulunur. Serinin numarası arttıkça, kalitesi o kadar düşüyor. Ne konu bütünlüğü, ne de oyunculuk var. Aksiyonun dibine vurmuşlar ama sanırım başta yönetmen olmak üzere senarist, yapımcı ve oyuncular aksiyon zehirlenmesi yaşamış. Doz fazla gelmiş ki akıl tutulması yaşamışlar. Yoksa bu filmi çekmenin başka izahı yok.
1


avatar
(6) -
İnanılmaz bişey ya, Hala hayran kaldık, sinemadan ağzımız açık çıktık yazanlar var. F/F 1, 2 ve Tokyo Drift hariç geri kalan bütün filmler rezalet ötesidir. Bunun tartışılacak bir yanı yok ve gittikçe de korkunç bir hal aldı film serisi. Bence bu filmler global bir insanlık akıl testi. Filmden çıkanların yorumlara göre dünya iq seviyesini belirliyorlar. Başka bir açıklaması yok bu saçmalığın.


default avatar
(36) -
Serinin zaten ilk 3 filmi sokaklarda yarış / modifiye tarzı durumlar vardı sonrasında ise seri farklı bir yere evrildi. torettoyu böyle süper güçlü bir karakter yapmaktan vazgeçmeliler ! bi arabanın uçma ihtimali sıfırdır arkadaş ! niye bunu bukadar çok abartıyorlar daha gerçekçi daha ihtimal seviyesinde yapılabilir.
bu tarz yapılan filmleri sevmiyorum izle sonra sil birdaha izleme kafasındayım. puanım 5
5


avatar
(32) -
Benim Hızlı ve Öfkeli film serilerindeki senaryolarda yer alan mantıksızlıkları görmezden geleli 4-5 seri oldu. Bu seriyi de o şekilde izledim. Ucu açık olması ve Dwayne Johnson'ın da seriye dönecek olmasına sevindim...
8


avatar
(316) -
Benim için sıradan bir aksiyon filminden farkı yok. Eski filmlerde bile daha çok araç patlatılıyordu, hurdaya çevriliyordu.. Filmdeki eksilere değinecek olursam; Jason Statham'ın rolünün çok kısa olması, karakterlerin her birinin 50 yaşına basmasına rağmen hala 23 yaşındalarmış gibi espri yapmaya çalışmaları, aksiyon sahnelerindeki fizik kurallarını yok sayan efektler, kısır senaryo döngüsü, John Cena'nın varlığı ve amatör oyunculuğu, Jason Mamoa'ya çok şımarık ve ukala bir rol verilmiş olması. Yani Jason için "Vay be işte bu adam FF ekibini cidden zorlar, bakalım neler olacak" duygusuna kapılamıyorsunuz. Keşke Vin Diesel'in rolündeki ciddiyetin 10'da birini Jason'a verselerdi. Artılara gelecek olursam; Dwayne Johnson'ın geri dönecek olması. Filmde beni mutlu eden tek şey bu oldu. Unutulmamalı ki bu film serisi, Dwayne Johnson kadroya dahil olduktan sonra zirve yaptı, onun ayrılışı ile de inişe geçti. Vin Diesel bunu görmüş olacak ki, Dwayne'nin kadroya geri dönüşünün sinyalini verdi. İyi seyirler...
6


avatar
(63) -
Serini en zayıf filmi olsa da her zamanki gibi araba sahneleri inanılmaz. Yine de Jason Momoa dan kötü adam yaratmak çok anlamsız olmuş sanki. Serinin hatırına seyredilir mi bilemeyeceğim çünkü kendi adıma filmde sıkıldığımı söylemek isterim..
5

Cevaplar (1)
avatar
(316) -
Jason Mamoa'dan harika kötü karakter çıkartılabilirdi. Örnek; Game of Thrones. Ancak burada ukala ve şımarık bir rol verilmiş. Yani olay tamamen yönetmenin ve senaristlerin beceriksizliği bence...
6


2
| Bildir


default avatar
(9) -
Bu filmi sadece bir aksiyon filmi olarak değil, bilim kurgu ve aksiyon filmi olarak izlemelisiniz. Bu açıdan bakınca gayet tatmin edici, harika aksiyon sahneleri olan, çok iyi bir film izledim.
8


avatar
(126) -
Neden zirvede bırakmak varken içine edilir ? Çnkü para herseyden önce gelir. Serinin en güzeli olan ilk
2 bölüm ve tokyo yu da buna katarsak odan sonra cekilen her bölümde zıvandan çıkan bir filme döndü. Tamam anladık aile çok çok önemli eeeeee sonraaaa . Ya yeter cidden yeter. adam elini araba kadar iyi kullanamıyor. Araba ile top sektiryor nerdeyse. Benim için serinin en kötüsü. Sacmalada zirve 10/3
3


default avatar
(123) -
Filmin zaman zaman iyi olduğu yerler vardı fakat genel anlamda beğenmedim. Diğer yorumlardaki gibi kötü karaktere takılmadım ben. Gayet başarılıydı.
Fakat senaryoda gereksiz saçmalıklar vardı ( aksiyon anlamında demiyorum. Çünkü bu seride zaten aksiyon sahnelerinde mantık aramayı bıraktım).
Spoiler vermemek için fazla bir şey yazmak istemiyorum izleyince anlarsınız. Senaryonda yönetmen de zayıf kalmış. Keşke Justin Lin yönetmeye devam etseymiş.
6


avatar
(96) -
Hikaye yok, iyi oyunculuk yok bu iki olumsuzun dışında iyi bir pratik, cgi basitliğine girmeden yapılmış hazırlanmış güzel araçlı aksiyon sahneleri üzerine tanıdık bildik isimlerle bezenmişliğe de iki olumlu yanı. Tek üzüldüğüm yanı filmi sinemaya atıp 10 günden dijitale atıyor olmaları. Sonuçta evde de izlerken sinemada keşke izlesem dediğim bir iş değildi. Kandırılmış hissettim o kısımda. Artık sinema işinde bu belirsizliğe bir son verilmeli.
5


default avatar
(236) -
fast five a kadar her şey iyi güzeldi diye düşünüyorum sonra hikayeyi biraz geçmişle birleştirip yeniden sunmaya başladılar ki fena fikir değildi ama son beş film bunun üzerine "kardeeeşimi öldürdüüün." "hayıır beni öldürrdüüün." "babamı öldürdüüün." teyzemi halamı amıcamın oğlunu diye devam eder herhalde veya uzaylının biri gelip "demek bana laf ettiniz" "intikaam" derse şaşırmayacak duruma geldik. Yeni yetmelere film çekmişler yine. aksiyonu güzel ne yapayım hikayeyi. çok akıcı su gibi film diyenler çok olur. Ama aslolan hikayedir. Anlatım biçimidir. Ters köşedir. Tat vermiyor artık ne yazık ki.
4


default avatar
(323) -
Bu filmi hikayesi için izleyen var mı hala ya? Bırakın abi kendinizi aksiyona ve sonuna kadar tadını çıkarın. Onu kesinlikle veriyor film. Kadro da olağanüstü. Devamı da geliyor yine Gülücük ohhh daha ne olsun
8


default avatar
(299) -
Film hakkında önceden bir yorumum var o sebeple önceki filmlerdeki saçmalıklara girmek istemiyorum her filmde çıta biraz daha düşerken bundan önceki filmde aslında izlenmez kıvama gelmişti giden zamana çok üzülmüştüm. neyse bu filme geldiğimizde izlenmezden bir gıdım işkence olmaktan çıkmış ama keyif de vermiyor kategorisine terfi edebildi bu film bu filmi izlemezseniz hiç bir şey kaybetmezsiniz kazanmazsınız da. bir hafta önce izlediğim filmden en ufak bir bölüm aklımda kalmadı. neyse yerdin terin dibine batırdın da nesi güzeldi derseniz aksiyonu biraz daha sürükleyiciydi daha az aksıyordu. senaryo ne kadar cılız olsa da bu sefer Jason mamoa oyunculuğuyla güzel dokunuşlar yapmıştı. her zamanki gibi abi araba bu kaldırıma çarpsa öndüzeni eline alırsın gerçeklerini ve beyninizin bir kısmını kapatıp izlerseniz bir şekil giden aksiyon bu sefer az da olsa bir amaca hizmet eder gibi olmuş. diğer filmi büyük bir pasiflikle beklemeye çalışıyorum kadir Mevlam o kullarına bir ilham gönderir de seri iyi bir final yapar diye de dua ediyorum.
5


‹ Önceki 1 2 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film