Giriş Kayıt
En çok beğenilen yorumlar
avatar
(158) -
İndirdiğim filmlerin neredeyse yüzde 70'ini yarısına gelmeden kapatıp siliyorum. Puanı ne olursa olsun sürükleyici olmayan bir filme devam etmek ziyan olmasın diye kabak çıkmış bir karpuzu yemeye devam etmekten bir farkı yok. Bu filmi başından sonuna kadar soluksuz izledim. Gerçekten kaliteli bir iş seyretmek istiyorsanız kaçırmayın.
8


avatar
(8404) -
Tetris ilk oynadığım atari oyunlarındandı. Eskiden elde kullanım için gameboylar vardı, rahmetli babam arkadaşından alıp iki, üç gün işi gücü bırakıp sadece tetris oynamıştı, ki kahvede okey ya da kağıt hariç oyun oynadığını görmedim, gerçi sarhoşken küçük çocuklarla mile oynamıştı ya, o ayrı hikaye… Açılış tarzı, anlatımı, işlenişi benim için harika umarım street fighter, mortal combat ve pang için de benzer filmleri izleriz. Ben hala emu ile bilgisayarda atari oyunları oynayan büyümemiş bir çocuğum bu anlamda, o yüzden subjektif bakmış olabilirim bu filme ama çok keyif aldım. Tavsiye eder, iyi seyirler dilerim. Müzikleri ayrı bir güzeldi, belirtmezsem olmaz!


avatar
(291) -
Tetris oyununu hiç sevmem. Çocukluğumdan beri birkaç dakikadan fazla oynadım mı bilmiyorum. Film ise Tetris'in ortaya çıkışından sonra yayın hakları mücadelesini tabii ki olayları bir hayli abartarak anlatıyor. Bir yandan da her fırsatta komünizme giydirmekten geri kalmıyor.

Ben filmin ismi hariç hakkında hiç bilgim olmadan izledim. Tetris'in film dünyasına yedirildiği fantastik türüne yakın bir yapım bekliyordum. Ama bir nevi biyografi filmi çıktı. Bunu görünce de umarım sıkıcı bir biyografi filmi değildir dedim. Neyse ki değilmiş. Başından itibaren eğlenceli bir şekilde anlatıyor hikayesini.
Sürprizbozan: Göster
7


Yorumlar (41)
default avatar
(1) -
Film oldukça sürükleyici ve keyifle izledim. Ne iş yaparsanız yapın mücadele ruhunuz yoksa bir hiçsiniz. Filmin verdiği mesaj da çok güzel, açıkçası 8 ve üzeri puanı hak eden filmdi.
8


avatar
(317) -
Beklediğim gibi çıkmadı. Tetris oyununun nasıl yaratıldığından ziyade "kötü adam komünist Ruslar" temalı, kimin kime rüşvet verdiği, kimin kimle kontrat yaptığı, hangi kontratın geçerli, hangisinin geçersiz, hangisinin uluslararası olduğu vb karmaşalar içinde geçen bir film. Şahsen ben bu film yerine iyi bir Tetris veya arcade veya indie oyun belgeseli izlesem daha mutlu olabilirmişim.
5


avatar
(301) -
80 lerde çocuk olanların 2 kat daha fazla keyif alacağı muhteşem bir film.
8


avatar
(235) -
Oyunun ilk zamanlarındaki görsellerinin de konuya dâhil olduğu, hafif politik, biraz kara mizah, biraz da hikâyenin gerçekliğinin seyre eşlik ettiği güzel bir film. Bir oyunun doğuşunun uluslararası piyasaya nasıl dâhil olduğunu ve büyük firmaların telif mücadelesini gayri ciddi bir hava ile çok iyi anlatıyor film. Taron Egerton ise iyi oyunculuğu ile filme artı bir katkı yapıyor. Gerçeklerden uyarlama filmleri sevenleri üzmeyecektir. Denk gelir ise bir bakın derim. İyi Seyirler…
6


avatar
(218) -
"Hakları bana ait! hayır şuna ait! hayır ona ait! hayır kimseye ait değil! aa pardon aitmiş!" filmin tamamı bu. Film, kocaman bir boşluk üzerine kurulu adeta. Patent olayları nasıl işler saçmalığıyla saatlerinizi alıp yerine kocaman bir hiç bırakıyor. İyi ihtimalle benim gibi orta yaşlı kitlenin nostaljik duygularını sömürmeye yönelik bir film. Tavsiye etmiyorum eğer nostalji arıyorsanız internetten eski arcade oyunları emulatorleri indirip anılarınızı yâd edebilirsiniz. Filmde Zaman zaman rusyayı gömerken amerikan propagandasını da unutmamışlar. İzlediğinizde göreceksiniz, filmin ismi "Ruslar bizi kıskanıyor" olsa hiç sırıtmazmış. Oyunculuklar hele felaket kötü! Baş rolldeki "AMERİKALI" birader dışında herkes sanki bilerek kötü oyunculuk sergilemiş. Bilemiyorum uzun zamandır bu kadar kötü eleştiri yaptığımı hatırlamıyorum. Gerçek bir hikayeye dayandırılması bu kadar kötü ve sıkıcı olmasını gerektiriyor muydu izleyin siz karar verin.
4


default avatar
(323) -
Harika film. Gerçek bir hikaye. Soluk soluğa sonuna kadar kendini izlettiriyor. Çocukluğumuzun ortalığı kasıp kavuran oyunu tetrisin arkasında böylesine bir hikaye olduğunu bilmiyordum. Efsaneymiş.
8


avatar
(1239) -
Sürükleyici.. Tek solukta izlenebilen kaliteli bir yapım. Izlemeyenler çok bişey kaybetmez sadece güzel bir filmi izlemeyi ertelemiş olurlar. Iyi seyirler..
8


avatar
(37) -
Mükemmel bir Kurgu, film böyle yapılır dedirtti. 1sn gözünüzü ayıramıyorsunuz, böyle bir konuyu bu denli müthiş bir akışa bağlamak büyük hüner ister. Harika bir filmdi
10


avatar
(363) -
GÖnül rahatlığıyla punaımı veriyorum zira çok beğendim. Bu işlerin arkasındaki dünyanın nasıl varolmaya başladığını anlatan bir film. Açıkçası bende çok merak ederdim bunlar nasıl oluyor o zamanlar diye. Meraklısına hitap eden, gerçekten çok iyi işlenmiş, produksiyonu harika, akıcı ve anafikrinden hiç kopmadan temposunu sürdüren bir film. Kaçırmayın derim...az filme söylerim bunu da Gülücük
9


avatar
(522) -
Çok güzeldi be. Sürükleyici, konusu ve işlenişi harika. Oyunculuklar, mekanlar, kostümler hepsi yerli yerinde. Son zamanlarda seyrettiğim en güzel filmlerdendi
Tetris oynayanlardaki gGece rüyalara girme kısmı çok doğru gözümü kapattığımda hep tetris bloklarını görürdüm Gülücük
8


default avatar
(2) -
Son zamanlarda film sektöründe ilgimi çeken bir yapıta denk gelmemenin verdiği bunalımın üzerine çok iyi gitmiş bir film. 90 doğumlu ve oyun aşığı biri olarak çocukluğumun bir bölümünü domine etmiş bir oyunun beyaz perdeye uyarlanmasını izlemek baya keyifliydi. Dönemin Rusya'sına yazılımcılar gözünden bakabilmek ayrı bir deneyimdi. Ne kadar baskıcı olursan ol özgürlüğe giden yolu engelleyemiyorsun.
9


avatar
(489) -
İzlerken "ne tetrismiş bee" dedirten, başından sonuna kadar temposu hiç düşmeden bir solukta izlenen güzel bir film olmuş. İşin içine sovyetler birliği girdiğinde ortalığın karışmadığı, gerilimin artmadığı bir hikaye yok sayılır. Bu hikayenin de kaynağı Sovyetler Birliği olduğu için gerilimin düşmediği, işlerin sarpa sardığı, kısaca çarşının karıştığı bir hikaye. Normalde 6-7 lik bir hikaye ancak filmin kurgusu, yönetmenlik, sahne/ortam tasarımları ve müzikler herşey özenerek hazırlanmış. Özellikle müzik nerdeyse hiç durmuyor. Filmden müzikleri çıkardığınızda geriye içinden kaşarı alınmış tost gibi birşey kalır heralde. Baya keyif aldım tavsiye ederim.
8


default avatar
(12) -
Son zamanlarda kaliteli, beni içine çeken film bulmakta zorlanırken Tetris ilaç gibi geldi, basit bir konunun bu kadar güzel işlendiği nadir filmlerden biri, ilk dakikasından itibaren sizi içerisine çekiyor, hani derlerya bir solukta bitti o türden bir film, film yokluğunda iyi geldi...
8


default avatar
(4) -
80'lerde yaşadıysanız Süperrrrrr kaçırmayın.Çok güzel bir film olmuş baştan sona keyifle seyrediliyor ...
8


avatar
(806) -
Filmin konusunu okuduğumda sıkılabileceğimi bile düşünmüştüm. Ancak hiç de öyle değil.Temposu, oyunculukları, kurgusu, eğlencesi ile ustaca kotarılmış bir bir film izledim.
8


avatar
(166) -
Gerçekten çok iyiydi , bu kadarını beklememiştim başlarken. Sucuk gibi terledim stresten , bol bol da gülümsedim. Kaçırmayın derim..
8


avatar
(566) -
Tarihin en çok bilinen oyununun çıkışı ve dağıtımı ile ilgili sürükleyici hızlı tempolu bir casus gerilim filmi.

Usta yönetmen Jon Baird'in yetenekli ellerinde çok karmaşık olmayan Tetris oyununun lisanslanması ile ilgili gerçek olaylara dayanan kurgusal hikayesi şaşırtıcı derecede ilgi çekici, oyunculuk performanlarının üst düzey olduğu son derece özgün bir şekilde yapılmış bir film.

Dijital oyun çağının başlangıcında bu oyunu oynayanlar için nostaljik hislerin tavan yapmasına The Final Countdown şarkısından Holding Out for a Hero şarkısına kadar 80'li yılların müziklerinin etkisinin de yüksek olduğu filmin yapım stüdyosu Apple büyük bir övgüyü hak ediyor.

"- Beş dakika Tetris oynadım. Hala rüyalarımda düşen bloklar görüyorum. Bu oyun sadece bağımlılık yapmıyor. Seninle kalıyor. Şiir. Sanat ve matematik. Hepsi sihirli bir senkron içinde çalışıyor."
8

Cevaplar (2)
avatar
(166) -
Holding Out for a Hero rusçaydı Gülücük
müzikler de hakikaten harikaydı..
8


1
| Bildir
avatar
(566) -
Aslında iki kere Gülücük Biri Japonca diğeri Rusça
8


1
| Bildir


default avatar
(2) -
Kurgusu ve akışı çok sürükleyici, ve bir an bile filimden kopmadan izliyorsunuz. Gerçi Tipik Amerikan sözde özgürlük mavalları her filimlerinde olduğu gibi bu filimlerinde de var.
9


default avatar
(94) -
Tetris biografisi.Her ne kadar Holywood etkisiyle bazan fazla polisiye gelen (The Man from U.N.C.L.E.- 2015 tarzı) yerler olsa da, son zamanlarda izlediğim en harika biografi filmi.

90 yılların başı üniversiyete bilgisayar gelmişti.Bilgisayar odasındaki 3 bilgisayarda Tetris oynamak için
adımızı listeye yazdırıyorduk.Siyah-yeşil ekran.O yüzden elinde akıllı telefonla dünyaya fırlayanlar,
sanal gerçeklikte oyun oynayanlar Tetrisi anlayamaz.

Taron Egerton (Henk Rogers) çok iyi oynamış.Filmin temposu hiç düşmüyor.Kurgu gerçekten başarılı.
Soğuk savaş - demir perde dönemi,keline kuş pislemiş Gorbaçov,Sovyetlerin yıkılışı,kapitalizmin vahşiliği iyi anlatılmış.

9/10
9


avatar
(63) -
Son dönemde izlediğim en eli yüzü düzgün yapım diyebilirim. Harika bir senaryo ve olağan üstü dönem yapımı olmuş. Gerçekten SSCB döneminde kominist Rusya da yaşıyormuşsunuz gibi olağan üstü bir sanat kostüm çalışması yapılmış. Senaryo sürükleyici ve ilginç.
9


‹ Önceki 1 2 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film