Giriş Kayıt
özel mesaj
spacer

Akenatons

 
Kayıt : 27 Temmuz 2013
  • Loudermilk
    Loudermilk
  • Trautmann
    Trautmann
  • Victoria
    Victoria
  • Babylon Berlin
    Babylon Berlin
  • Durdurulamaz Güç
    Durdurulamaz Güç
Son Yorumları
Furiosa: A Mad Max Saga (2024)
27 Haziran 2024
Sıkı bir Mel Gibson hastasıyım ve benim için Mad Max serisi, post apokaliptik yapımlar içinde en değerlilerinden biridir.

Uzun yıllar sonra Fury Road'ı sinemada izlediğimde inanılmaz etkilenmiştim ve bu sitede şu yorumu yapmıştım: "Benim filmle ilgili en büyük endişem, vizyona girdiği tarih ve marketing çalışmalarının yetersizliği sebebiyle gişede beklenen etkiyi yaratamama ihtimali"

Gerçekten de Fury Road, kalitesine göre nispeten düşük bir gişe hasılatı yapmıştır. Yeşil ekrandaki marvel saçmalıklarının milyar usd hasılat yaptığı bir ortamda Fury Road'un sadece 378 milyon USD hasılat yapması, tam da şüphelendiğim gibi vizyon tarihi ve pazarlama başarısızlığının sonucudur diye düşünüyorum.

Furiosa filmine gelecek olursak bu filmi sabırsızlıkla beklemiştim. Ancak içinde Mad Max olmayan bir proje olduğunu ve başrol seçiminin Anna Taylor Joy'dan (bana son derece derece itici gelir) yana kullanıldığını görünce filmden epey soğudum. Üstüne de vizyon tarihinden önce gelen fragmanlarda inanılmaz ucuz görünen CGI efektlerini de görünce sinemaya gitmekten vazgeçtim, ki bence bu filmin fragmanlarını hiç yayınlamasalar çok daha iyi bir seçim olurdu. Zira o kısa fragmanda film tamamen ucuz efektlere sırtını dayayan ve sizi hiçbir şekilde meraklandırmayan bir şekilde hazırlanmıştı.

Bugün nihayet Furiosa'yı izleme şansını yakaladım. Öncelikle hem çok sevindim, hem de çok üzüldüm diyebilirim.

Çok sevindim, çünkü film belkide beklentimi çok düşürüğüm için olsa gerek umduğumdan iyi çıktı ve özel efektler fragmandaki kadar göze batmıyordu (ancak bu konuya altta tekrar değineceğim, çünkü çoğu sahnede sınıfta kalıyor).

Üzüldüm, çünkü bu filmi de Fury Road gibi Mayıs ayında vizyona sokmak, içinde Mad Max bulundurmayan bir Mad Max yapmak, filmin pazarlamasının ilk filmden de berbat yürütülmesi ciddi riskler barındırıyordu ve bu yüzden Furiosa gişede epey çuvalladı.

Bu arada Anna Taylor'ın filmdeki performanısını beğensem de, hala yanlış seçim olduğunu düşünüyorum. Son olarak Chris Hemsworth bu filmin uzak ara en zayıf halkası olmuş. Kesinlikle pek çok savaşçıyı peşine takabilecek karizmatik lider havasına giremiyor. Sanki Thor'u oynamaya devam ediyor. Bir önceki filmde Charlize Theron - Tom Hardy performansı izleyenler ne demek istediğimi daha net anlayacaklardır.

Fury Road filminin en etkileyici tarafı, filmin %80'inin maketler ve dublörlerle yapılırken, sadece %20'sinde CGI kullanılmasıydı.

Bu filmde özel efektlerin fragmandaki kadar göze batmadığını söylesem de, mükemmel bir ustalıkla yapıldığını da söyleyemeyeceğim. Hatta ilk filmin tersine bu filmde özel efektlerin çok daha fazla kullanıldığı hissine de kapıldım. Ayrıca 4k olarak bu izlediğinizde bazı sahnelerdeki özel efekt amatörlüklerinin fazlaca göze çarpmasını da es geçemiyorsunuz.

Kısacası sinemada izleseydim pişman olmazmışım diyeceğim bir yapım oldu. Ama bu gişe performansı ile başka bir devam filminin gelmesini beklemek hayal olur gibi geliyor.

Yani uzun lafın kısası; furiosa'nın çocukluk hikayesini anlatmak yerine Tom Hardy'li bir mad max devam filmi çekilseydi, başroller konusunda daha seçici davranılsaydı, özel efektleri ilk filmdeki gibi özenlice hazırlayıp nispeten daha az yer verselerdi bu filmin gişede en az Fury Road kadar gişe yapacağına iddiaya girerdim.

Notum 6.5 üzerinden 7.

Bu arada filmin gişede bekleneni verememesiyle ilgili şu yazıyı da okumanızı tavsiye ederim. Her bir kelimesine katılıyorum.

https://www.euronews.com/culture/2024/05/29/why-is-furiosa-a-flop-should-we-be-worried-for-2024s-box-office
Bandirma Füze Kulübü (2022)
21 Ocak 2024
not: spoiler içeren yazımı filmi izlememiş olanlar dilerse okumayabilir.

Sürprizbozan: Göster


sözün özü devrim arabaları gibi bir film izlemek isterken, ağır saçmalamış ve oyunculukları abartılı tv dizisi kıvamında bir yapım izledim. tarihsel gerçekliğe önem veriyorsanız, izlemenizi tavsiye etmiyorum.
Tetris (2023)
07 Ocak 2024
80 lerde çocuk olanların 2 kat daha fazla keyif alacağı muhteşem bir film.
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film