Giriş Kayıt

Furiosa: Bir Mad Max Destanı (2024) Yorumlar


Furiosa: A Mad Max Saga

En çok beğenilen yorumlar
avatar
(1583) -
Güzel ! Oldukça etkileyici! Hani o her böyle teknolojik - fantastik - kurgu içeren filmlerde, filmi lezzetle izlediğimiz anların bir yerinde, istemeden, gayri ihtiyari, iç dünyamızın derinliklerinde cılız bir ses oluşur ya, o ses kendi ülke sinemamıza bir iki saliselik mukayese bakışıyla oluşan sessiz bir serzeniş, gıpta, özeniş, hatta kıskançlık sesidir, ki o sesi eski jenerasyon: "Gavurlar yapıyo abi" şeklinde özetler ve sen de ne demek istediğini çok iyi anlarsın. İşte yine o duyguyu hissettiren yapımlardan biri bu.

Bu bölüm ile 2015 filminin önceki zamanına giderek Charlize Theron'un oynadığı "Imperator Furiosa" karakterinin çocukluğuna, genç kızlığına ve intikamına odaklanıyoruz. Yine tırlar, motorlar, yine çılgınca fantastik işler söz konusu. Film öyle bir yerde bitiyor ki, bittiği yerde 2015 yapımı başlıyor. Bence bunu izledikten sonra bir de 2015'i izlemek isteyeceksiniz, ben bir 20 dk. falan izledim.

Bu beklediğim bir filmdi, özellikle Anya Taylor-Joy'u izlemek istiyordum çünkü gerçekten yeni jenerasyon yıldızlar arasında rollerine ciddi yaklaşımı ile çok farklı bir yerde. Bu arada aklınız ister istemez 2015 Mad Max ile mukayese yapacak ama çok da yapmanıza gerek yok, onda oynayan tanıdık yıldızların fazlalığı daha göz doldurucu ama bu da ön hikayeyi tamamlaması açısından gayet güzel. Ülkemizde özellikle Mad Max 2 (1981) tv'ye geldiğinde çok beğenilmişti, eski seri filmlerin evrim geçirerek devam etmesine tanıklık etmek hoş. Bakalım bundan sonraki Mad Max hikayeleri nasıl olacak.
8


default avatar
(4) -
İyi ki sinemalar var dediğim filmlerden bir tanesi hatta seri olarak düşünürsek ilk ve ikincisi derim. Sinema dışında izlenmeyecek izlenmemesi gereken bir film. Uçuk bir örnek olacak ama Türk futbolunu izleyenler bilir maç 90 dakika topun oyunda kaldığı süre 40 dakika bile yok. Ama bu filmde top sürekli oyunda bir dakika bile duraklama yok hatta insan uzatmaları istiyor
8


avatar
(199) -
Filmi sinemada izledim. Halk günü olmasına rağmen salondaki tek izleyiciydim. Ne yalan söyleyeyim kentim ve sinema için üzüldüm. Filme gelirsek gerçekten sinemada izlenmesi gereken muhteşem bir madmax dünyası hikayesi...
9


Yorumlar (49)
avatar
(1040) -
Güzel film olsada ilk filmin yanından bile geçmedi aksiyon sahneleri bile sönük kalmış sıkılmadan izlenir mi evet izlenir ama ilk filmin verdiği tadı vermiyor


default avatar
(107) -
ilk film kadar iyiydi.filmin tek zayıf yanı anna taylor joy du.başladığı gibi bitti.soluksuz izledim.
10


default avatar
(21) -
Etkileyici ve tatmin edici bir film. Aksiyon hiç durmadan devam ediyor ve insanı o evrenin içinde hissettiriyor. Renkler, aksiyon sahneleri, müzikler birbiriyle uyumlu ve göze hoş geliyor. Mantık hataları elbette var fakat rahatsız edici düzeyde değil. Mad Max serisine zarar vermeden, benzer tempoda devam ediyor. Öneririm.
8


default avatar
(475) -
Film güzel bir intikam filmi sunuyor. İlk filme göre daha izlenesi , ancak hikaye olarak daha basit(gerek post apokaliptik atmosfer, gerekse vahşilik..vs) duruyor.
CGI kullanımı bu filmde daha çok göze çarptığını hissettim. Düşük FPS(30)izlenirse daha az göze batacaktır. VFX den ziyade filmin yarısı direkt CGI ile yapılmış gibiydi.
Cast olarak başarısızdı. Filme Anna gerek fiziki gerekse Little D karakterine uymamış(küçüklüğü oynayan daha iyiydi). Chris abimiz sosyopat olarak başarısızdı bence.(En yakın örnek olarak hatırladığım Jason Mamoa F&F10 deki rolü daha iyi bir sosyopat örneği olabilir).
İzlenesi iyi bir intikam filmi. 6.6/10
7


default avatar
(18) -
Mad Max severiz.Ama bu film olmamış. Chris çok yapmacık duruyor.Anya ise olamamış gibi.O nefreti bir türlü ekranda göremiyorum.Evrenin hatırına izledim ama 2015 'teki ile kıyaslamam bile.Efektler konusunda sanırım herkes zaten hemfikir.Benim gözüme en çok çarpan, savaş tırının üst çekimlerinde, 70 li yılların ucuz filmlerinde kullanılan görüntünün 2x - 3x hızında oynatılmış olması (CGI kalitesizliğinden banada öyle gelmiş olabilir,araştırmadım,ama inanılmaz rahatsız etti). Günümüz teknolojisi ile hala daha eskisinden daha kötü efektler nasıl yapılıyor anlamıyorum.Sırf efektler yüzünden puan 5
5


default avatar
(3) -
Sıradan bir akiyon filmi, o kadar vasat ve kötü bir sinema döneminden geçiyoruz ki bu tür filmler gökler çıkarılıyor. Oyunculukları beğenmedim, takma burun, aşırı makyajlar çelimsizkahraman ve yanında hiç de karizma olmayan oyuncu! Görsel efektlerdeki kolaycılık ve emeksizlik hoşuma gitmedi. İzlenir mi? Tabii ki izlenir hem de iki üç defa ama iyi bir film değil!


default avatar
(501) -
kaliteli bir film olduğu kesin. kıyas olarak serinin bu filmden sonrasını anlatan ama bundan önce çıkan filmle kıyaslayınca maalesef ki devam filmi çok daha kaliteli kalıyor. efektler çok belli ve final kesinlikle olmamış. dementus gibi bir lider iyi işlenememiş. tekrar izlemek istediğim zaman aksiyon sahnelerini yüksek ses ve kulaklıla izlememe rağman maalesef ki fury road müzikleri aksiyonu ile çok daha iyi bir yapım... iyi seyirler....
6


avatar
(306) -
Devam filmlerinin de iyi olabileceğine güzel bir örnek. ilkiyle eş değer kalitede hatta ben daha çok bu yapımı beğendim. Film olmuş, bir an bile sıkmadı.
7


avatar
(715) -
Aslında film için aklımdan geçen not "7" lakin hem kıyamet sonrası konulu filmlere olan zaafım hem de yönetmenin her işini ok beğenmem sebebiyle bu filmi değerlendirirken +1 puan eklemek istedim..Orjinal seriden yaklaşık 30 yıl sonra ıkan 2015 teki filmi o kadar ok beğenmiştim ki aşağı yukarı 4-5 kez yeniden seyrettim.Bu film iin aynı duyguları besleyemiyorum malesef..Kötü mü? Asla..Hatta ortalamanın çok üzerinde ama 2015 teki filmde çıta o kadar yüksek bir noktada kaldı ki bu film onun altında ezilmiş..
8


avatar
(35) -
Gayet başarılı bir devam/öncül film olmuş. Serinin atmosferini gayet iyi canlandırmışlar. Sürükleyici, heyecanlı, temposu hiç düşmeyen bir kıyamet sonrası bilimkurgusu... Çocukluğumuzdan beri izliyoruz, bakalım devamı gelecek mi?
not : Chris Hemsworth ilk kez kötü adam ve gayet başarıılı
8


avatar
(276) -
Chris Hemsworth'ın Dr. Dementus ve Alyla Browne'ın Young Furiosa'ya hayat verdikleri oyunculuklarından sebep 6 puanı hak eden bir film olmuş. Görsel olarak çok sırıtıyor, diğer oyunculuklar çok kötü, hikaye anlatım şekli sarmıyor, kopuk kopuk. İlk filmin çok gerisinde kalan bir film olmuş.
6


default avatar
(173) -
Bu filmi izledikten hemen sonra 4. defa 2015'te çıkan Fury Road filmini izledim. Görsel kalite olarak iki filmde aynı güzellikte ancak bu film benim gözümde 6 puanı geçmez iken diğer filme nasıl 9 puan verdim hemen anlatayım. 1. ve en büyük neden oyunculuklar. Fury Road'da Tom Hardy ve Charlize Theron filmi uçurmuştu resmen. Tom Hardy'nin en sevdiğim Hollywood yıldızı olması da bunda büyük bir etken. Bu filmde ise Anya Taylor'un hep aynı mimikle oynaması (yönetmen sen sadece gözlerini açarak öfkeli bir şekilde karşıya doğru bak demiş herhalde), Dementus rolünde ki Chris Hemsworth'un Jack Spartow çakması hareket ve tavırları filmden soğuttu beni resmen. Oyunculuk göremeyince, daha doğrusu filmin içine girebileceğim bi karakter olmayınca film kuru aksiyon sahnelerinden ibaret kaldı.Üçüncü sebep ise Fury Road'ın aksiyon sahnelerinde çalan elektro gitar ve davul sesleri hem kulak orgazmı hem de görsel şöleni had safhaya çıkartıyordu. Bu filmde ise sadece patlama efektlerinin seslerini dinliyoruz, aklımda kalan herhangi bir müzik bile yok şuan. Saf aksiyon olarak çok iyi bir filmdi ancak Fury Road'ın seyir zevki bu filmde yoktu malesef.
6


default avatar
(11) -
bence güzeldi bol aksiyon vardı en beğendiğim ise bu ve bundan bir önceki filmede eski serilerindeki çekim ve yapıya sadık kalnımış.devam filmelrinde yenilik getireceüiz diye rewzil ettikleri çok örnek var.Ben beğendim.tek anlamadığım charlize ye biraz benzeyen bir yokmuydu da bu kadını oynatmışlar.ilginç hani öyle ahım şahım bir oyunculuğuda yok.


avatar
(166) -
Oldukça güzel olmuş, bekleneni fazlasıyla veriyor. Sıkılma şansınız pek yok. Konunun da çok önemi yok takılmamak lazım. Kusurları nedir derseniz, dijital efektlerde nadir de olsa animasyon izliyorum hissine kapıldım. Oyuncu seçimleri yaratılmış dünyaya çok uygun değildi bence. Final sahnesinde o kadar repliğe gerek yokmuş 20 saniyede iş bitmeliydi. Dram izlermişiz gibi uzattıkça uzatmışlar. Başka şansınız yoksa en azından kulak üstü iyi bir kulaklıkla izleyin derim.
8


default avatar
(10) -
Film beklentilerimi karşılamadı aslında.Açılışı çok şey vaat ediyordu. Furiosa'nın çocukluk sekansları çok çok iyidi. Ne zaman ki Anya Taylor-Joy ekrana girdi film teklemeye başladı benim için. Beğendiğim bir oyuncu ama bence role oturmamış.Çok çelimsiz duruyor. Chris Hemsworth ta elinden geleni yapmasına rağmen Dementus karakteri benim fikrime göre kötü tasvir edilmiş. Karakter resmen palyaço. CGI efekleri yerlerde geziyor. İlk filme göre ciddi düşüş var. Savaş Kamyonu sahnelerinde bariz belli oluyor.2015 yapımı filme göre 9 yıl sonra bu kadar geriye gitmesi çok şaşırtıcı.Bir yerde okumuştum.Son zamanlarda film şirketleri teşviklerden yararlanmak ve maliyetleri düşürmek için Hindistan,Çin gibi ülkelerdeki CGI şirketleri ile çalışıyormuş.UHD ekranda seyrederseniz CGI efeklerin ne kadar kötü olduğunu anlayacaksınız.Furry Road filmini 4-5 kez seyretmiş biri olarak bu filmi bir daha açıp seyredemem doğrusu.Bu seri devam edecek ise çok ciddi revizyon gerekiyor.
7

Cevaplar (2)
avatar
(166) -
4k izledim, oyuncu ve efekt konusunda çok haklısınız.
8


0
| Bildir
default avatar
(29) -
Bu filmi 4K izlemedim, ama özel efekt yoğun bir çok film, 4K değil ama 60 FPS izlenirse fena halde yapay, bilgisayar oyunu gibi duruyor. Sanıyorum yeni TV'ler default olarak her tür içeriği yazılımsal interpolasyon ile 60 FPS'ye çıkarıyor. Filmin kendisi 60 FPS çekilmediyse çok yapmacık oluyor.

TV'nizde bunu değiştirme şansı varsa bir de öyle bakın derim. (Oyunculuk konusunda fikrinize katılmıyorum ama bu çok kişisel bir şey, yorum yok.) Süperrrrrr
9


1
| Bildir


default avatar
(78) -
Güzeldi ama ilk filme göre ciddiyet biraz azaltılmış bence baş rol oyuncuları yanlış seçim olmuş chris komedi aktörü gibi oynamış adam ciddi oynayamıyor zaten, genç nesil sevsin izlesin diye konu biraz cıvımış o kısmı hoşuma gitmedi o olmasaydı daha yüksek puan verirdim.
7


avatar
(301) -
Sıkı bir Mel Gibson hastasıyım ve benim için Mad Max serisi, post apokaliptik yapımlar içinde en değerlilerinden biridir.

Uzun yıllar sonra Fury Road'ı sinemada izlediğimde inanılmaz etkilenmiştim ve bu sitede şu yorumu yapmıştım: "Benim filmle ilgili en büyük endişem, vizyona girdiği tarih ve marketing çalışmalarının yetersizliği sebebiyle gişede beklenen etkiyi yaratamama ihtimali"

Gerçekten de Fury Road, kalitesine göre nispeten düşük bir gişe hasılatı yapmıştır. Yeşil ekrandaki marvel saçmalıklarının milyar usd hasılat yaptığı bir ortamda Fury Road'un sadece 378 milyon USD hasılat yapması, tam da şüphelendiğim gibi vizyon tarihi ve pazarlama başarısızlığının sonucudur diye düşünüyorum.

Furiosa filmine gelecek olursak bu filmi sabırsızlıkla beklemiştim. Ancak içinde Mad Max olmayan bir proje olduğunu ve başrol seçiminin Anna Taylor Joy'dan (bana son derece derece itici gelir) yana kullanıldığını görünce filmden epey soğudum. Üstüne de vizyon tarihinden önce gelen fragmanlarda inanılmaz ucuz görünen CGI efektlerini de görünce sinemaya gitmekten vazgeçtim, ki bence bu filmin fragmanlarını hiç yayınlamasalar çok daha iyi bir seçim olurdu. Zira o kısa fragmanda film tamamen ucuz efektlere sırtını dayayan ve sizi hiçbir şekilde meraklandırmayan bir şekilde hazırlanmıştı.

Bugün nihayet Furiosa'yı izleme şansını yakaladım. Öncelikle hem çok sevindim, hem de çok üzüldüm diyebilirim.

Çok sevindim, çünkü film belkide beklentimi çok düşürüğüm için olsa gerek umduğumdan iyi çıktı ve özel efektler fragmandaki kadar göze batmıyordu (ancak bu konuya altta tekrar değineceğim, çünkü çoğu sahnede sınıfta kalıyor).

Üzüldüm, çünkü bu filmi de Fury Road gibi Mayıs ayında vizyona sokmak, içinde Mad Max bulundurmayan bir Mad Max yapmak, filmin pazarlamasının ilk filmden de berbat yürütülmesi ciddi riskler barındırıyordu ve bu yüzden Furiosa gişede epey çuvalladı.

Bu arada Anna Taylor'ın filmdeki performanısını beğensem de, hala yanlış seçim olduğunu düşünüyorum. Son olarak Chris Hemsworth bu filmin uzak ara en zayıf halkası olmuş. Kesinlikle pek çok savaşçıyı peşine takabilecek karizmatik lider havasına giremiyor. Sanki Thor'u oynamaya devam ediyor. Bir önceki filmde Charlize Theron - Tom Hardy performansı izleyenler ne demek istediğimi daha net anlayacaklardır.

Fury Road filminin en etkileyici tarafı, filmin %80'inin maketler ve dublörlerle yapılırken, sadece %20'sinde CGI kullanılmasıydı.

Bu filmde özel efektlerin fragmandaki kadar göze batmadığını söylesem de, mükemmel bir ustalıkla yapıldığını da söyleyemeyeceğim. Hatta ilk filmin tersine bu filmde özel efektlerin çok daha fazla kullanıldığı hissine de kapıldım. Ayrıca 4k olarak bu izlediğinizde bazı sahnelerdeki özel efekt amatörlüklerinin fazlaca göze çarpmasını da es geçemiyorsunuz.

Kısacası sinemada izleseydim pişman olmazmışım diyeceğim bir yapım oldu. Ama bu gişe performansı ile başka bir devam filminin gelmesini beklemek hayal olur gibi geliyor.

Yani uzun lafın kısası; furiosa'nın çocukluk hikayesini anlatmak yerine Tom Hardy'li bir mad max devam filmi çekilseydi, başroller konusunda daha seçici davranılsaydı, özel efektleri ilk filmdeki gibi özenlice hazırlayıp nispeten daha az yer verselerdi bu filmin gişede en az Fury Road kadar gişe yapacağına iddiaya girerdim.

Notum 6.5 üzerinden 7.

Bu arada filmin gişede bekleneni verememesiyle ilgili şu yazıyı da okumanızı tavsiye ederim. Her bir kelimesine katılıyorum.

https://www.euronews.com/culture/2024/05/29/why-is-furiosa-a-flop-should-we-be-worried-for-2024s-box-office
7


default avatar
(78) -
Nereden nereye. Mad max ile başlayan bir hikayenin buralara kadar gelmesi. Hadi diyelim olur da her seferinde içeriği biraz daha boşalıyor. Kostümler ve çekimlerdeki ustalığı bir yana bırakırsak içerik olarak bize ne sunuyor. Bana göre hiç. Seyrediliyor mu tabi ki ama içi boş klasik bir intikam dışında bir şey yok. Ayrıca bu kadar araç gereç falan filan böyle bir ortamda fantastik bir hikayenin ötesine hiç bir şekilde geçemiyor. Beğenin ve seyredin ama puanlarınızı düşünerek verin ki daha kaliteli yapımlara katkımız olsun yoksa fan kulübü ötesine geçemeyiz. Ben seyrettim sonuna kadar ama yeni bir şey göremedim. Herkese iyi eğlenceler dilerim görüşmek üzere. Puanım emek için ama bu benim için yeterli değil.
5

Cevaplar (1)
avatar
(319) -
Kimsenin fanı değilim,Mad Max favori seri filmlerimden biri değil,filme beğenip beğenmeyeceğimi kestiremeden başladım lakin gözümü kırpmadan izledim.Bu şartlar altında yüksek beğeni ile izlediğim bir filme sizin tabirinizle neyi düşünerek puan vereceğim onu çözemedim.Görecelik hususuna göre sizin daha az beğenmeniz özgürlüğüne herkes nasıl izin vermek durumundaysa,siz de daha çok beğenenlere aynı şekilde bir tutum sergilemelisiniz,saygılar..
9


2
| Bildir


default avatar
(29) -
Uzun zamandır izlediğim açık ara en iyi film. Tüm oyunculuklar çok iyi, özellikle Furiosa'nın gençliğini oynayan kızın bakışlarında öfkeyi yansıtışı müthiş. Mad Max evrenine, ismiyle müsemma deli enerjisi olan insanlar gerek oyuncu olarak, bu film bunu fazlasıyla karşılamış. Önceki filmin en büyük eksiği bence buydu, Tom Hardy'i ne kadar sevsem de, Mel Gibson'un kudurmuş öfkesi yoktu adamın yorumunda, Max'i olmayan bir Mad Max filmiydi neredeyse.

Anya Taylor Joy ise Charlize Theron'un gözlerindeki derin öfkeyi tipinin farklılığını hissettirmeyecek kadar yedirmiş rolüne. Chris Hemsworth ise öylesine lezzetli bir şekilde oynamış ki kötüyü, bayıldım. Jönlükten kötü adamlığa geçişine helal dedirtti. Inanılmaz dublör numaraları, neredeyse tamamı gerçek araçlarla yapılan takip sahneleri, çok akıcı aksiyon ve görüntüler.

Marvel ve Star Wars'ın uyduruk plastik mamullerinden sonra gerçekten sinema aşkıyla yapılmış bir film. Hararetle tavsiye ediyorum.
9


avatar
(806) -
Nefis atmosferi ve harika çekimleri ile filme kapıldım gittim. Tom Hardy yok.Zaten asıl Max olan Mel Gibson da yok. Ancak George Miller'in destansı Mad Max'i kalitesinden taviz vermeden devam ediyor.
8


‹ Önceki 1 2 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film