Giriş Kayıt

Furiosa: Bir Mad Max Destanı (2024) Yorumlar - Sayfa 2


Furiosa: A Mad Max Saga

Yorumlar (50)
avatar
(807) -
Nefis atmosferi ve harika çekimleri ile filme kapıldım gittim. Tom Hardy yok.Zaten asıl Max olan Mel Gibson da yok. Ancak George Miller'in destansı Mad Max'i kalitesinden taviz vermeden devam ediyor.
8


avatar
(8407) -
Çok beğendim filmi... Chris Hemsworth eşini de şart koşmuş sanırım, filmin başında o vardı. Yeni Furiosa Anya Taylor-Joy role cuk olmuş, çok yakışmış. Bu film kadro kalitesiyle değil, geçmişi ve ambiyansıyla kendini izletiyor zaten... Başladı, gözlerimi ayırmadan takip ederek sonuna kadar pür dikkat izledim! Bu şekilde film izleyebilmek bir başka oluyor, umarım devam eder! İyi seyirler dilerim.


default avatar
(35) -
İlk kez kadroya bakmadan, çeviriyi görünce, zaten hazırda beklettiğim filme eşlemesini yapıp afiyetle izlemeye başladım. 90. dakikada Chris Hemsworth'e benzettim birini gözünden. Bir diğerinin bakışı da Anya Taylor-Joy'a benziyor dedim ve filmi durdurup siteden kadroyu inceledim. Chris'in makyajı 10 numero. Seri filmlerde üzerine koyarak gitmek çok nadirdir. Bu o filmlerden biri. Başından sonuna kadar tempo. Muhteşem bir prodüksiyon. Tarz ve vahşet olarak pek prim vermeyip seyretmekten uzak durduğum tür olmasına rağmen büyük ekranda izlemenin keyfiyle birlikte 10 PUAN.
10


avatar
(6205) -
Konusu 2015 yapımı filmin öncesi anlatıyor ve Furiosa'nın hikayesini görüyoruz. Gerçekten iki saatten fazla süresiyle başından sonuna kadar tempo düşmüyor aksiyon sahneleri görsellikler kostümler inanılmaz çok başarılı. Sanki biraz yorumlarda abartılmış gibi geldi ama devamını kesinlikle kaçırmam izlerim....
7


default avatar
(129) -
O kadar övüldü, dedik ilki gibi herhalde, meğer daha karakter ve intikam odaklı, ilkinin üçte biri kadar aksiyonlu bir film.

Filme notum en fazla 6,75

Sürprizbozan: Göster
7


default avatar
(101) -
Uzun zaman sonra sinemada izlenmesi gereken bir film dersek yanlış olmaz sanırım. Chris Hemsworth kötü olarak çok çok iyi değil ama sırıtmıyor en azından. Anya Taylor-Joy kendi standartlarında gayet başarılı. Mad Max evreni açısından gayet güzel yansıtılmış. İntikam için alternatifler sunulması hoş olmuş. Hikaye ve işleniş açısından oldukça başarılı.Gereksiz diyaloglardan çok aksiyon ön planda tutulmuş, bence direk bu evreni bilenler için çekilmiş sanki. Puan:7.5
8


avatar
(319) -
26Gb olarak indirip izlediğim film beklentilerimi fazlasıyla karşıladı
2015 Mad Max Fury Road filmindeki Charlize Theron'un oynadığı karakterin çocukluk ve gelişimine gidiyoruz.O film tam olarak bu filmin bıraktığı yerden başlıyor.Zamansal açıdan tezatlık içeren bu başlangıç filmi her yönüyle serinin en iyisi.Altyapı öyle sağlam atılmış oldu ki taşların yerine oturması sebebiyle hem bundan önceki filmin değeri yükseldi hem de seriden bundan sonrası için beklenti oluştu.
Ne zamandır böyle doyurucu ve etkileyici bir film izlememiştim.
9


avatar
(63) -
İlk filmden çok daha iyi bir hikaye var karşımızda. Bildiğimiz Mad Max evreni son gaz devam ediyor. Harika çekimler ve sağlam bir öykü filmin seyir zevkini arttırıyor. Distopik evrenler içinde belki de en tutarlısı Mad Max serisi. Tüm beş yapımda birbirinden güzel hikayeler üzerine kurulmuş. Bir motosiklet kullanıcısı olduğum için dehşetle seyrettiğim sahneler ayrı bir keyif unsuru. İnanılmaz bir çılgın dünyada iki saat için kaybolmak güzel.
8


default avatar
(56) -
Bir tane kovalamaca harici pek espirisi yok.Savaş sahnesi çekmemek için kendilerini zorlayıp başarmışlar.
1


default avatar
(28) -
Eğer evde gerçek bir sinema sisteminiz yok ise kesinlikle sinemada izlenmesi gereken yapım. Evde sisteminiz varsa bile bu yönetmene ve emek verenlere destek olunmalı. Binlerce marvel saçmalığından sonra gerçek erkek filmi çekilmiş. Ses görüntü harika. Oyunculuk ve konu ve kurgu çok iyi. Tamamdır yani. Bundan iyisi şamda kayısı..
10


default avatar
(9) -
Filmi IMAX salonda izledim. Filme güzel (Bundan önceki film daha iyi) . Ama salondan çıkarken bir eksiklik hissi oldu bende. Giriş falan güzeldi aslında. Görsellik ve ses tam puan. Kafa patlatılmış güzelce planlanmış inanılmaz aksiyon sahneleri de iyiydi. Ama filmin sonu için aynı şeyi söyliyemiycem. Sanki oldu bitti ye getirilmiş gibi geldi bana. Ama yine de George Miller'a teşekkürler bize böyle şahaserler izlettirdiği için. İnşallah devamı gelir. Filmi IMAX de izlerseniz ayrıca keyif alırsınız diye düşünüyorum.
7


default avatar
(26) -
Mel Gigson'lu Mad Max serisinin hayranı ve o atmosferi çok seven birisiyimdir. Sonradan çekilen Su Dünyası filmide mad max evrenine epey benziyordur. Yıllar sonra gelen Fury Road filmi gayet güzel kotarılmış beğenmiştim. Mel gibsonsuz bir mad max evrenini bu kadar seveceğimi beklemezdim. Gelelim Furiosa'ya bu sefer mad max karakterimizde yok filmde. Fury Road filminin öncesi furiosa nın nasıl bu noktaya geldiği 5 bölüm halinde anlatılıyor. ilk 3 bölüm gayet güzel gidiyordu beklentim yüksekti. 4 ve 5 bölümlerde yani son 45 dakika büyük kapışma geliyor diye düşünüyorken.
[spoil] Bir anda film oldu bittiye geldi büyük savaş sahnesi bölümü sanki 15 dakikalık sahne kesilip eklenmedi yada 15 dakika heralde şekerleme mi yaptım diye düşündüm. Oysa ki furiosa buraya saldıracaklar şaşırtmaca yapıyorlar kuleler merdivenler ile kaleye çıkmaya çalışacaklar dediğinde büyük kapışma başlıyor diye sevinmişken sevincim yarım kaldı.
8


avatar
(366) -
Birçok yönüyle başarılı olan bir yapım. Bir önceki filme göre aksiyon sahnelerini az bulsam da yine de doyurucu sahneleri vardı. Oyuncular filme çok yakıştı. Anna Tayloy gelecek vaat eden bir oyuncu bu filmde de performansını beğendim. Konu ilerleyişi itibariyle güzel ve akıcıydı. Uzun süresine rağmen sıkılmadan keyifle izlediğim bir yapım oldu.
8


default avatar
(4) -
İyi ki sinemalar var dediğim filmlerden bir tanesi hatta seri olarak düşünürsek ilk ve ikincisi derim. Sinema dışında izlenmeyecek izlenmemesi gereken bir film. Uçuk bir örnek olacak ama Türk futbolunu izleyenler bilir maç 90 dakika topun oyunda kaldığı süre 40 dakika bile yok. Ama bu filmde top sürekli oyunda bir dakika bile duraklama yok hatta insan uzatmaları istiyor
8


avatar
(199) -
Filmi sinemada izledim. Halk günü olmasına rağmen salondaki tek izleyiciydim. Ne yalan söyleyeyim kentim ve sinema için üzüldüm. Filme gelirsek gerçekten sinemada izlenmesi gereken muhteşem bir madmax dünyası hikayesi...
9

Cevaplar (2)
avatar
(50) -
Pazar günü en işlev AVM de izledim birde büyük şehir sadece ben ve bir eleman daha vardık bomboş salon :/
6


1
| Bildir
avatar
(199) -
hafta sonları oğlanı animasyonlara götürüyoruz.. orada da maksimum 3-4 aile oluyor. en son "kung-fu panda 4" de 3 aile vardı.. vip salon Gülücük) tabi bu durumun böyle olmasında bilet fiyatına mısır kaktırmaya çalışan sinemaların da suçu büyük ama ekonominin çökmüş olmasının ve sinemaya ilginin diplere inmesinin etkisi daha da büyük. sinemaları dolduran yerli yapımlarının oyuncularını da platformlara kaptırdılar. pandeminin de etkisi az olmadı.. ama nedeni her ne olursa olsun durum üzücü.
9


0
| Bildir


default avatar
(111) -
Filmin eksilerine gelirsek Fury Road filmine göre bi tık geride kalmış Mad Max eksikliğini sonradan dahil olan bir karakter ile gidermeye çalışmışlar Anna Taylor olmamıştı furiosa olarak Charlize Theron daha performansı yüksekti Chris Hemsworth sanki Thor'un evil versiyonunu oynamış aksiyon dozu daha azdı ilk filme göre film kötü mü hayır atmosferi içine çekiyor ilk defa Bullet Town ve Mazot şehrine daha detaylı bakıyoruz ilk filmden kalan eksik parçalar bu filmde yerine oturuyor araba sahneleri müzik ve ses olayı muhteşem özellikle Furiosa'nın yanlama yaptığı Wasteland'ın Dodge Charger'ı Cranky Black motorun çıkardığı ses efsaneydi mutlaka sinemada izleyin umarım devamı gelir
8

Cevaplar (1)
default avatar
(28) -
Önce artılarını yazsaydınız da sonra filmin eksilerine gelirsek deseydiniz keşke.


5
| Bildir


default avatar
(236) -
Film beş bölümden oluşuyor tarantino ya nazire olsun diye sanırsam, ilk üç bölüm bence çok akıcıydı. Son iki bölüm biraz kopuklar fazla geldi bana. Bu da süreden olsa gerek diye düşünüyorum çünkü 3, 4 saat olsa oturup izlenirdi. Arkadaşların dediği gibi inşallah bir director's cut gelir. Charlize daha olgun bir hali vardi burada Anya taylor geçiş karakteri olarak kötü durmamış. Fury road daha önce geldiği için belki çok daha şahaser olsada bu da kötü bir film değil. Chris in o arada kalan iyi kötü karakteri enteresandı. Ölümsüz Joe her zaman ki gibiydi. Filmi beğendim. Mad max dünyasını seven zaten kaçırmasın derim. George Miller bu işi biliyor dahası da gelir inşallah:) Sinema da izlemenizi de tavsiye ederim.
7

Cevaplar (2)
default avatar
(26) -
evet katılıyorum ilk 3 bölüm harikaydı fakat sonrasında ki bölümler hızlandırılmış son oldu.
[spoil] Hele şaşırtmaca yapılıp saldırıya geçildiğinde tamam şimdi büyük aksiyon başlıyor diye düşünürken bir anda en önemli bölüm bir anda atlandı. Amaç süreyi kısaltmak ise en önemli sahnenin atlanması saçma.
8


1
| Bildir
default avatar
(26) -
evet katılıyorum ilk 3 bölüm harikaydı fakat sonrasında ki bölümler hızlandırılmış son oldu.
[spoil] Hele şaşırtmaca yapılıp saldırıya geçildiğinde tamam şimdi büyük aksiyon başlıyor diye düşünürken bir anda en önemli bölüm bir anda atlandı. Amaç süreyi kısaltmak ise en önemli sahnenin atlanması saçma.
8


1
| Bildir


avatar
(85) -
Dün gece bu şaheseri sinemada izledim, ilk filmin hissiyatını aratmadı tabii ki (George Miller uzun ömürler diliyorum sana). Credits kısmında 2015'teki filmin sahnelerini görünce değişik bir hüzün bile kapladı içimi. Umarım Director's Cut versiyonu da gelir, 2.5 saat beni kesmedi.
9


default avatar
(32) -
Ilk filmi izliyeyimde gideyim sakın demeyin.Çünki bir onceki filmin öncesini anlatiyor film.Bunu izleyip sonra eskisini izleyin,sanat eserine sahit olun.


avatar
(1583) -
Güzel ! Oldukça etkileyici! Hani o her böyle teknolojik - fantastik - kurgu içeren filmlerde, filmi lezzetle izlediğimiz anların bir yerinde, istemeden, gayri ihtiyari, iç dünyamızın derinliklerinde cılız bir ses oluşur ya, o ses kendi ülke sinemamıza bir iki saliselik mukayese bakışıyla oluşan sessiz bir serzeniş, gıpta, özeniş, hatta kıskançlık sesidir, ki o sesi eski jenerasyon: "Gavurlar yapıyo abi" şeklinde özetler ve sen de ne demek istediğini çok iyi anlarsın. İşte yine o duyguyu hissettiren yapımlardan biri bu.

Bu bölüm ile 2015 filminin önceki zamanına giderek Charlize Theron'un oynadığı "Imperator Furiosa" karakterinin çocukluğuna, genç kızlığına ve intikamına odaklanıyoruz. Yine tırlar, motorlar, yine çılgınca fantastik işler söz konusu. Film öyle bir yerde bitiyor ki, bittiği yerde 2015 yapımı başlıyor. Bence bunu izledikten sonra bir de 2015'i izlemek isteyeceksiniz, ben bir 20 dk. falan izledim.

Bu beklediğim bir filmdi, özellikle Anya Taylor-Joy'u izlemek istiyordum çünkü gerçekten yeni jenerasyon yıldızlar arasında rollerine ciddi yaklaşımı ile çok farklı bir yerde. Bu arada aklınız ister istemez 2015 Mad Max ile mukayese yapacak ama çok da yapmanıza gerek yok, onda oynayan tanıdık yıldızların fazlalığı daha göz doldurucu ama bu da ön hikayeyi tamamlaması açısından gayet güzel. Ülkemizde özellikle Mad Max 2 (1981) tv'ye geldiğinde çok beğenilmişti, eski seri filmlerin evrim geçirerek devam etmesine tanıklık etmek hoş. Bakalım bundan sonraki Mad Max hikayeleri nasıl olacak.
8


Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film