Giriş Kayıt
En çok beğenilen yorumlar
avatar
(63) -
Bu film için son zamanlarda izlediğimiz kalitesiz korku filmlerinin yanında hem senaryo, hem de görsellik açısından emek harcanarak yapılmış iyi bir film demek yanlış olmayacaktır. Dracula romanında ve filminde kısaca bahsedilen gemi seyahatinin detaylı halini izleyiciyle buluşturma fikri de oldukça başarılı bulduğum şeylerden biri oldu. Bu arada yorumlarda draculanın sürekli yaratık şeklinde görünüyor olmasından dolayı rahatsızlık duyulduğunu görüyorum. Halbu ki bunda şaşırılacak bir şey yok. Sonuçta gemi mürettebatı onun için sadece yem olmaktan ibaret. Birilerini kandırmak için insan görünümünde olmasını gerektirecek kalabalık ve geniş bir ortamda da değiller. Son olarak, filmin devamı gelir mi bilmiyorum; ancak gelirse de tahminimce senaristlerin romandan bağımsız yeni bir ara hikaye yazıp ardından asıl hikayeye bağlamalarıyla son bulacağını tahmin ediyorum.
8


default avatar
(129) -
Filmin ikincisini, üçüncüsünü çekmek için böyle bir anlatım seçmişler.

Sürprizbozan: Göster
3


default avatar
(8) -
İzlediğim en iyi dracula uyarlamasıydı. Senaryoda ufak saçmalıklar olsada seyir keyfi yüksek bir filmdi
7


Yorumlar (67)
default avatar
(13) -
Çok sıradan bir film. Vay be ne çekmişler, tüylerim diken diken oldu... vs. deme durumu asla yok. Dracula için adam kesmek zaten çok kolay, mesele tayfanın yaşadığı korku olmalıydı. Vahşet ve çaresizliği iyi verememişler.
4


avatar
(20) -
Gündüz vakti alt kısımlar çok mu aydınlık =) İstediği zaman zaten kalkabiliyor. Kaldı ki ambar kısmı onun için gayet karanlık. Her türlü Dracula film ve dizilerini izlemiş birisi olarak bu film çerezlik kesinlikle değil. Güzel bir uyarlama. Umarım devam filmi üzerine 1-2 tık daha ilave edilerek olur.

Sürprizbozan: Göster
8


default avatar
(100) -
Bana göre oyunculuklar iyi ama senaryo, işleniş ve efektler sıkıntılı idi.İzlenmese de bişey kaybedilmez denebilecek bir yapım olmuş.
5


avatar
(366) -
Film aslında çok bir şey vadetmiyor ama izlerken de sıkmıyor. Bir gemi yolculuğu sırasında gelişen olaylar silsilesi içinde biraz gerilim biraz da fantastik ögeler barındıran, akıcılığı olan bir yapım. Bu tarz içinde gemi olan yapımları sevmişimdir ayrı bir çekiciliği oluyor. Bu filmi sevmemde belki de en büyük etken bu olabilir. Genel olarak eksikleri olmasına rağmen şans verilip izlenebilecek bir yapım.
7


default avatar
(123) -
Film güzeldi. Gerilimi de iyiydi. Ben sıkılmadan izledim. 1 yerde mantık hatası vardı.
Sürprizbozan: Göster

Ama filmi beğendiğim ve seyir keyfim kaçmasın diye görmemezlikten geldim. Oyunculukları da ( başrol oyuncusu kadın hariç) hepsini beğendim.
7


avatar
(235) -
Kötü film değil, aslında iyi bir anlatıma da sahip. Zamane tasarımı ve mekân görselleri yerinde. Belki yaratık betimlemesi bir tık tartışma konusu olabilir. 1992 yapımı, yıldızlar geçidi olan (o zamanlar meşhur değillerdi) ve Francis Ford Coppola yönetmenliğindeki Dracula filminin arasından atlanmış bir bölüm gibi. (Gary Oldman’ın Dracula rolündeki performansı gerçekten güzeldir.) Benim için seyri yerinde bir filmdi. Tarzı sevenleri pek üzmez diye düşünüyorum. İzleyecek olanlara İyi Seyirler…
6


avatar
(806) -
Liam Cunningham'ı görmek güzeldi. Film neredeyse tüm sahneleri bir gemide geçiyor. Atmosfer ve gerilim gayet iyi ancak bu türü veya Dracula konulu filmlerinden hoşlanmayanlar için etkileyici olmayabilir.
6


avatar
(68) -
vasatın bir tık üzerinde bir dracula uyarlaması.. eğer iyi bir gerilim - korku izleyicisi iseniz, beklentinizi asla yüksek tutmayın derim. bilgisayar efekti biçimde, gollumdan hallice olan bir dracula abimiz var filmde vs vs.. Tabi dracula denince en iyisi, Gary Oldman'ın harika oyunculuğuyla bezediği, Bram Stoker's Dracula'dır. Gerek plastik makyajı gerek kostümleri gerek atmosferi ve oyunculukları ile, çok iyi bir filmdir. Bunu ise çerez niyetine izleyebilirsiniz.
6


avatar
(175) -
Bu yönetmen ikilisinden çok çok daha kaliteli bir film bekliyordum açıkçası. Beklentimin oldukça altında kaldı. Mantık hatalatı ve senaryoda uyumsuzluk mevcut. Dediğim gibi yönetmenlere saygımdan sonuna kadar izledim. Vasat olmuş 5/10
5


avatar
(253) -
Sürprizbozan: Göster
2


default avatar
(62) -
bu türlerin müptelası olarak ve çok film syretmiş biri olarak naçizane, ağır ve monoton geldi. klasik drakula filmi olması yanısıra beklediğimden yetersiz çıktı. tabi zevk ve renk meselesi. günümüzde çok fazla seviye ve çeşitte izlediğimden belki ,beklentim yüksek çıkmıştı. izleyecekseniz vaktiniz boş ve beklentiniz yüksek olmasın..arşivci biri olarak bu film arşivlik kesinlikle değil..


default avatar
(103) -
Mantık hatalarıyla dolu, gerilimin kırıntısının bile olmadığı, ortalama oyunculuklarla gereksiz siyahi övgülerininde eksik edilmediği, izlemeseydimde olurdu kontenjanından bir film. Dracula değilde öylesine bir yaratık olsaydı ne değişirdi? hiçbirşey. Zaten tek mekan filmi gibi film çekiyorsun o zaman bunu öyle muhteşem bir anlatımla bize aktarmalısınki baygınlık geçirmeyelim. Yönetmen bu işi becerememiş maalesef. Açın Terror 1. sezon izleyin 10 kat daha çok keyif alırsınız.
4


default avatar
(1) -
Filmin bir yerinde hata mı var ben mi gözden kaçırıyorum?

Sürprizbozan: Göster


default avatar
(110) -
Film fena değildi ama azıcık dikkatli izleyicin gözünden kaçmayacak bir olay var o da
Sürprizbozan: Göster

Cevaplar (3)
avatar
(63) -
Sürprizbozan: Göster
8


2
| Bildir
default avatar
(110) -
Sürprizbozan: Göster


3
| Bildir
avatar
(63) -
Sürprizbozan: Göster

Bu arada film ne vaat ediyorsa onu gayet güzel yerine getiriyor. Senaryoda ufak şeyler dışında ben hiç bir sıkıntı görmedim. Aylarca övdükleri Talk to me'yi bir izleyin. Baştan sona mantık hatalarıyla dolu, vasat bir korku filmi. Fakat öyle bir algı oluşturuldu ki, şu anda çoğunluk filmi öve öve bitiremiyor.
8


2
| Bildir


default avatar
(3) -
yorumlara aldanarak izledim. ağlamak istedim. bu kadar vasat bu kadar dehşetle kötü bir filmi iyi oyuncular bile kurtaramamış, gökyüzünde bulutları izlesem daha güzel vakit geçirirdim inanın.
2


avatar
(279) -
Aslında filmde Dracula, görünüm olarak Nosferatu'ya benzetilmiş. Nosferatu bildiğim kadarıyla Dracula romanından uyarlama filmken telif ile ilgili sorun yaşayınca filmi çöpe atılmıyor ve sadece adını değiştirerek Nosferatu, eine Symphonie des Grauens ( Nosferatu, Korkunun Senfonisi) filmi ortaya çıkıyor. Bu filmdeki Dracula (Nosferatu) karakterine bakarsanız çok benzediğini göreceksiniz. Filmin sadece gemi kısmına odaklanması da ayrıca ilginç olmuş. Daha önce denenmemiş çalışmaydı.

Film boyunca filmin tarihi gotik dokusu bu tarzda çekilen filmleri sevenler için güzel olabilir. Bu arada, bir korku filmi için biraz fazla mı dramatikti? Galiba evet. Yer yer efektlerin biraz göze batması dışında hiç fena sayılmazdı. Çok abartılacak bir yapım olmamakla birlikte akıcı ilerleyişini bir artı olarak düşünüyorum.
5


default avatar
(475) -
Fena değil! Ancak yattığı yer çok belli olan bir yer için şu geliştirilebilirdi ;
Sürprizbozan: Göster
Sıradan kurguya sahip farklı perspektiften bakan seyirlik izle unut bir vampir hikayesi!
6

Cevaplar (3)
avatar
(63) -
Sürprizbozan: Göster
8


1
| Bildir
default avatar
(475) -
Haklısın.
Sürprizbozan: Göster
6


1
| Bildir
avatar
(63) -
İnanın senaryoda herhangi bir kusur ya da mantıksızlık yok. Her türlü olasılık hesap edilip, gayet düzgün bir senaryo ortaya çıkmış. Sormuş olduğunuz sorunun cevabını biraz düşünürseniz siz de bulabilirsiniz. Sizce bunun olmasına izin verir miydi?
8


2
| Bildir


avatar
(220) -
İyi de kötü de diyemiyorum. Fikir çok güzel fakat saçmalıklar silsilesi, mantıksal sorunlarla birlikte izlerken filmin atmosferinden çıkarıyor. Başka seçenekler mümkünken karakterler anlamsızca hareket ediyor. Üzerine, "ben çok çektim ırkçılıktan" arabeski yapan zenci arkadaş da dahil olunca ufaktan bir "eeeh be" dedik. Görsel olarak sıkıntısı olsa da takılmadan izlenebilecek, ortamı, efektleri güzel ama boş bir film. Boş vakitte izlenir mi? Evet.
5


avatar
(263) -
Kolay kolay 8 ve üstü puan vermem ama bu filme verdim. Konusu fena değil, gerçi çok örnekleri var bu tür filmin. Ama gemi çekimleri, sahne, plato ve bazı oyuncuların performasını çok beğendim. Ben bu filmin ikincisini de bekliyorum ve gelecektir de. Notum 8/10
8


avatar
(11) -
Film ortalama bir film 10/5 benim için, film boyunca Dracula yaratık olarak geziyor diyen okuduğunu ve izlediğini anlamayan izleyicilere; filmin başında Dracula kutusundan kana aç, bedeni zayıf insan kılığında çıkıyor. Filmde Anna'nın dediği gibi, Londra'ya gitme sebebi, köyünde besin ihtiyacını karşılayacak kimse kalmamasıymış, filmde Anna'nın köylüleri Draculayı limana taşıyarak başlıyor. Demek o ki; Dracula'nın kutusunda bastonu var ve köylülerle insan kılığındayken limana taşımaları için anlaşmış.
5


‹ Önceki 1 2 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film