Giriş Kayıt
En çok beğenilen yorumlar
avatar
(226) -
Bugüne kadar izlediğim en iyi dizi, gönül rahatlığıyla söylerim bunu.

Benim için biri bu diziyi sevmezse iki ihtimali vardır:
1.Bizim rakipsiz türk dizilerimizi izleye izleye dizi nedir unutmuş,
2. Zaten fantastik sevmiyordur o yüzden ilgisini çekmemiştir hatta muhtemelen lotr bile onun için basit bir filmdir. Zevk meselesi der, saygı duyar ve geçerim.

Her fantastikseverin izlemeden ölmemesi gereken olağanüstü bir yapım.
8


default avatar
(11) -
Böyle dizileri izlemeye başladıktan sonra artık televizyon izlemez oldum.
Televizyon izleyenlerle dalga geçiyorum artık bunlar da dizimi ne izliyorsun sen gibi Hımmm
10


avatar
(214) -
Game of Thrones'un 5. sezon çekimlerini tanıtım videosunda izleyip nasıl çalıştıklarını ne kadar uğraştıklarını ne kadar emek verdiklerini gördükten sonra kendi kendime dedim ki e zaten bu dizinin kötü olması mümkün mü. 2 dakikalık bir sahne için koskoca platform kuruyorlar, figüran olarak çalışan binlerce insan ve başvuru yapan daha binlercesi , zaten videonun başında diyor bu dönemdeki en iyi dizi diye, söylenecek pek bir şey yok, izleyin izlettirin.
10


Yorumlar (3763)
default avatar
(173) -
Dizinin önce kitap serisini okudum, Lotr dan sonra ilk defa bir fantastik kitaptan bu kadar zevk almıştım çünkü ben gerçekçi şeyleri seven bir insan olduğum için fantastik türe hiçbir zaman bir ilgim olmadı. O yüzden kitabı severek okuduysam da diziyi izlemeye belki onlarca arkadaşın ısrarı ile başladım ve şuan 15 günde 5.sezona gelmiş bulunuyorum. İlk 2 sezonu gerçekten de aşırı sıkıcıydı, bir de neredeyse bütün bölümler birer ikişer dakikalık sahnelerden oluşuyordu çünkü çok fazla karakter var. 2. sezonun ortalarında bırakmak istedim, hep karşılıklı dialog tarzı ilerlemesi baymıştı beni ama nasıl bunca insan bu kadar sıkıcı bir diziyi bu denli sevebilir diye devam ettim ve iyi ki de etmişim. 2. Sezon 9. Bölüm ile dizi o kadar güzel ve akıcı olmaya başladı ki 3. Sezon 9. Bölümü izledikten sonra hayatımda izlediğim en iyi dizi Got oldu bundan sonra dedim. Breaking Bad'di bu diziden önce, ardından Prison Break vardı ancak bu diziye alıştıktan sonra başka bir büyüsü olduğunu keşfettim. O da şuydu ki dizi de başrol oyuncu yok. Kime alışsak diğer bölüm ölüyordu ve bu durum bence birbirinin aynısı dizilerden farklıydı. Alışmışız ne olursa olsun başrol ölmez, diğer bölüm bir yerlerden çıkar diye diye izlerken dizileri bu dizi benim ayarlarımla oynadı. Breaking Bad'in o meşhur bölümünden ziyade bana göre dizi tarihinin en iyi bölümü bu dizinin 4. Sezon 2. Bölümüdür. Bana göre tek eksi yanı aşırı, hatta neredeyse iki sahneden birinin erotik olmasıydı. Sürekli kıyıda köşede tek başıma izlemek zorunda bırakıyor bu durum beni. Ancak yine de her sinema sever ön yargılarını yıkarak bir kere de olsa izlemeli şu diziyi.
10


default avatar
(4) -
Yoğun vahşet ve cinselliğin arasında hanelerin küfür ve tehdit dolu ağız dalaşları, eser miktarda fantastik öğeler içeren, her an bir şeyler olacakmış hissi yaratıp neredeyse hiçbir şeyin olmadığı, dizinin ana teması olan ejderhaların ve diğer olağanüstü varlıkların sezon boyunca ancak 1 defa göründüğü, her cümlenin içerisinde mutlaka f*ck, s*ck, c*ck, c*t your throat geçen, karakterlerin gelişiminin ve ilerlemesinin çok çok yavaş olduğu, pek çok hataları barındıran, bana göre oldukça tahmin edilebilir vasat bir yapım.

Dizinin içeriği şöyle: %35 Vahşet, %25 Cinsellik, %15 Cinsellik sırasında vahşet, %25 hanelerin ağız dalaşı. Son sezon fantastik öğeler açısından etkin olsa da, önceki sezonlarla pek de uyumlu değil, özellikle son bölüm kimi gözlere göre mantıklı gelecek olsa dahi bekleneni veren bir bölüm değil. İlk 6 sezondan 1'er bölüm, 7. ve 8. sezondan da 3'er bölüm olmak üzere toplamda 12 bölümden oluşan tek bir sezon olabilecek dizi 8 sezona yayılmış.

Kimi zaman maruz kaldığım, TRT'de yayınlanan Osmanlı dönemi dizilerini açıp, her an bir ejderha, ak gezen veya diğer fantastik canlıları göreceğimi hayal ederek izlesem, benzer bir dizi izlemiş gibi olurum sanırım fakat bunu yapmayacağım.
6


avatar
(287) -
Son sezon rezaletini hala unutamıyorum. Dizi bu kadar iyi giderken nasıl bir kafayla yaptılar, kimse "biz ne yapıyoruz" demedi mi anlamıyorum. Hiç abartmadan söylüyorum, çok güzel bir yemeğin arkasından servis edilmiş bir tabak bok gibiydi. O kadar sezonun emeğini resmen hiç ettiler. Tabi seyirci açısından diyorum. Yoksa kendileri parayı cukkaladı. Olan bize oldu.


avatar
(13) -
Dizinin tamamını Final Sezonuda dahil olmak üzere izledim ve aynı zamanda paralel olarak Roman Serisinin tamamınıda okudum (9 Kitap) Dizi FİNAL yapıp Diziyi sonlandırdı ama Roman 9.Kitap da dahil Henüz Diziyi sonlandırmadı
Sürprizbozan: Göster
Serinin Yazarı Sosyal medyadan aldığım bilgilere göre 2 Roman Daha yazıp Dizinin Gerçek FİNALİNİ Okurlara sunacak sanırım, Dolayısıyla 8.Final Sezonunun Neye Dayanarak çekildiğine kimse anlam veremedi ve tabikide Sezon Finalini doğal olarak büyük bir çoğunluk beğenmemiş oldu...


avatar
(319) -
En baştan şunu söylemem lazım ki tek izlemelik bir dizi değil bu.Özellikle benim gibi diziyi çıktığı 2011'den beri hafta hafta izleyen kişiler tekrar başlamalı ve blu-ray izlemeli..O zamanın teknolojik şartları ile şu an bir değil.Tekrar izliyorum ve büyük tat alıyorum.Artık Netflix ve birkaç platformun tekelindeki dizi dünyasında bu kalitede dizi yapılmadığını kesinlikle söyleyebilirim.Özellikle 2005-2015 yılları arasında çok iyi diziler yapıldı bunlara yönelmelisiniz.Chuck,Dexter,Spartacus,Banshee,Bron-Broen,Fargo,True Detective bazıları..
Son sezonu hatta son iki sezonu,ilk sezonlarla beraber tanıdığımız karakterleri alakasız bir dönüşüme uğratmasına ve belkide atıyorum 8 alternatif final yapılsa en kötüsünün bu olabileceği bir tercihle bitirilmesine rağmen,bence gelmiş geçmiş en iyi dizidir.
10


default avatar
(29) -
son sezonda beklentim buyuk oldugu icin cok tatmin olmadim ancak bu haliyle bile tum zamanlarin en iyi dizisidir game of thrones.
10


default avatar
(51) -
Son 3 sezon yaşanmasaydı keşke. İlk 5 sezon kalite kokuyor, son 3 sezon yazar karışmayınca git gide saçmalaşıyor. Sıradan hollywood senaryoları kıvamına dönüyor. Ama ilk 5 sezon o kadar güzel işlenerek gidiyor ki, ağzın açık izlersin.
8


avatar
(176) -
arkadaşlar bu dizi kitaptan uyarlama ve hala serinin son 2 kitabı yazar tarafından yazılmadı. o yüzden son sezonlar bu kadar tırt. gerçek finali görmek için 10 sene beklemek gerekebilir.
10


default avatar
(3) -
Süper bir dizi. İzlemeyen çok şey kaçırır. Puan kıramıyorum bu diziden.Dizinin finalini çokça beğenmeyenler var ama her dizi film güzel sonla bitecek değil. Bence gelişen olaylar finali yarattı.
10


default avatar
(314) -
dizi söktörüne yön veren dizilerden. her bölümü ayrı bir heyecan. kesinlikle en üst sıralarda yer alması gereken dizi. keşke bitmeseydi dedirtiyor. son sezonu beni tam tatmin etmemesi nedeniyle 9 puan
9


default avatar
(44) -
Şiddetle özlediğim, bitmemiştir zaten böyle bitemez dediğim dizi.
(baştan bir kez daha izlemeye başlayayım hemen şimdi Gülücük)
10


avatar
(363) -
Geçen hafta diziyi bitirdim, toplamda 4. baştan sona bitirişim. Eleştiriler, şikayetler, beklentilerin altında kalan son sezon ve hatta son 2 sezon için makul. Ama ben başka bir şeye değineceğim. Diziyi aralıksız ve sadece geceleri kulaklıkla 27" monitörümde seyrettim. Özellikle ham bluray versiyonunu izledim. En ufak ayrıntılara kadar fark etmek amacım elbette.

Diziyi üçe ayırdım.
1- Mutlak derecede mükemmel ilk 4 sezon.
2- Senaryoda bariz eksikliklerin hissedildiği 5 ve 6. sezon.
3- Kesinlikle senaryonun geri kalan 6 sezonla alakası olmayan 7 ve 8. sezonlar.

Dizinin 1, 2 ve 3. sezonu çok çok iyi diyaloglar ve çatışma sahnelerine sahip. Karakter gelişimini, yan karakterlerin bile gelişimini çok çok iyi ve derinlemesine cama aktarmayı başarmış bir ekip var. Senaryo gerçekten çok tutarlı ve vasat (vasat normal, sıradan demektir, kötü değil) bölüm sayısı 1 elin parmakları kadar bile değil. 2. sezon ve 3 sezon kaosu, 1. sezon ise taht oyunlarını iliklerinize kadar hissediyorsunuz.

4. sezona ayrı bir parantez açmak istedim. 4. sezon dizini geri kalan tüm sezonlarını belirleyen olayların olduğu, gerçekten iyi diyaloglar barındıran ve benim izlediğim kadarıyla Kızıl Düğün şokundan sonra en beklenmedik olaya sahne olan Dağ ile Oberyn arasındaki savaşı barındırdıran 8. bölüm ve yine herkesin orgazm olmuşcasına rahatladığı 2. bölüm.

4. sezon 9 ve 10. bölümlere yine ayrıca bir paragraf açmak istedim. Dizinin en iyi bölümü 6. sezon 9 ve 10. bölümler olarak gözüküyor. Ama ben öyle düşünmüyorum. 4. sezon 9. bölüm bu dizinin tepe noktası. 4. sezon bu dizinin tepe noktası. Sonra kademeli bir düşüş var. Duvardaki savaş tam bir bölüm boyunca işlenen bir savaş, Karasu savaşı gibi. Karasu savaşından farklı olarak burada saldıranın değil savunanın gözünden izledik savaşı. Ve çok duygusal anlara sahne oldu. Vedalar yaşadı dizinin baş rol oyuncuları. İşlenişi, karakterlerin diyalogları müthişti. 6. sezon 9. bölümde kısa bir savaş seyrediyoruz. Evet çok iyi ve daha önce görülmemiş bir bakış açısıyla işlendi savaşın bazı sahneleri. Ama mantık hataları ile doluydu. Çok beğenilmesini insanların orgazm olmasına bağlıyorum. Malum mutlu son.

5. sezon dizide ilk defa bazı kopukluklar görmeye başladığımız sezon oldu. Arya'nın gelişimine odaklandık, Sansa'nın ızdırabına tanık olduk, cücenin yolculuğuaa ortak olduk. Jon karakter gelişimi en tutarlı ve düzgün ilerleyen karakter oldu yine. Ama diyaloglar yavanlaştı. Senaryoda ilk sıkıntıları bu sezon gördük.

6. sezon benim için büyük hayal kırıklıklarına sahne oldu. 10 bölüm ve 7 bölüm direkt olarak vasat. Hatta bazı bölümler (8. bölüm gibi) resmen baygınlık geçirdik. Tüm sezonu 9 ve 10. bölümler taşıdı. Belki de bu yüzden çok iyi göründü. Arya ise muhtemelen en iyi günündeydi.

7. sezon, ah 7. sezon. Bu mükemmel dizi nasıl bu hale geldi dedim. Sanki o senaristler gitmiş yerine Muhteşem Yüzyıl senaristleri gelmiş. Nasıl, nasıl, nasıl dedim kendime her seferinde. 4. sezon savaş sahnesi dışında bomboş bir sezon. 6. bölüm bile o kadar yavandı ki ilk defa sondan bir önceki bölüm çok vasat geçti. O kadar mantık hataları var ki spoiler yetmez anlatmaya. Dizinin en kötü sezonu.

Dizinin en kötü sezonu değilmiş meğerse. 8. sezon var, durun biz daha kötüsünü de yaparız dediler.

En büyük mantık hatası dizini bu sezonunun çekilmesi. Evet hiç çekilmese inanın daha iyi olurdu. 1 ve 2. bölüm yok zaten. Hiçbir şey yapmadan bize bir kaç dağ, buz, kar manzarası seyrettirip sarhoş olan şovalyeleri gösterdiler. Gece Kralı ile savaşı öyle bir lanse ettiler ki Miğfer Dibi ile kıyas ettiler. Haliyle tarihin açık ara en iyi kale savunma savaş sahnesi olan Miğfer Dibi insanlarda müthiş bir beklenti uyandırdı. Savunma savaşında yapılan mantıksızlıklara girmiyorum. Atlıların yok yere ölümünden ama nasıl oluyorsa sonra kralın şehrinde tekrar dirilişinden hiç bahsetmeyeceğim. Arkadaş bu karanlık nedir? Müthiş bir monitörde seyrediyorum, gece zifiri karanlıkta seyrediyorum ama bir şey gözükmüyor neredeyse. Karanlık sahneleri karanlık çekersen ben bir şey göremem. Sen karanlık gibi çekeceksin, oyuncular karanlık gibi davranacak ama ben sahneleri göreceğim. Yoksa nasıl anlayayım olayları?

Teon, Arya, Tazı, Deric, Edd vs bomboş şeyler izlettiler bize. Hakkını yemeyelim Arya ile iç çekimlerde bir kaç dakika iyi sahneler gördük. O kadar.

Demir donanma, Altın Ordu, akrepler ise olağanüstü derecede hikayenin devamına ters şekilde işledi. Bu kadar kolaysa niye daha önce yapmadın dedim. Bir ejderha değil de ışık hızıyla hareket eden taarruz jeti izlettiler bize. Targaryen kanı taşıdığı için kesinlikle kraliçenin saçma dönüşüne kızmadım da mantıksız da bulmadım. Baştan beri biliyoruz taşıdığı kan lanetli. Yazı tura muhabbeti. Ama Jaime ve Cersei kesinlikte tutarsız bir sonda bitti. Qyburn, Tazı, Dağ. Çok çok vasattı.

İyisiyle kötüsüyle bitti. İlk 4 sezon rakipsiz, kesinlikle dizi tarihinin açık ara en iyisi. 5 ve 6. sezon vasat üstü ama çok iyi bölümlere sahip. 7 ve 8. sezon maalesef dizinin geri kalanıyla alakasız.

Arya, Jon, Örümcek, Theon ve Brienne kusursuza yakın karakter gelişimi sergileyen veya tutarlı olan karakterler olarak diziyi tamamladı. Hatta Daenerys Targaryen karakteri bile soyadına uygun bir gelişim sergiledi diyebiliriz.

Çok iyi bir devam dizisi olabilir. Şimdi değil, bu ekiple değil. Yıllar sonra başka senaristler, başka yönetmenler ile bundan 10 yıl sonrasını çekebilirler. Tryon bakalım neler yapmış değil mi?

Diziye puanım 9. Son 2 sezon böyle olmasa 9.5 puanlık dizi.

Hoşçakal Taht Oyunları ve teşekkürler eşekherif.
9


avatar
(6) -
Yaklaşık 2 hafta gibi bir sürede bu muhteşem diziyi bitirme fırsatım oldu son sezon gerçekten çok kötü bitti son sezonu kötü bulan hele benim gibi değilde 8 yıl boyunca bu diziyi takip eden arkadaşları sonuna kadar haklı buluyorum ve fikirlerine öfkelerine katılıyorum. nedeni
Sürprizbozan: Göster
10


avatar
(52) -
Geliş geçmiş en güzel en heyecanlı sürükleyici dizilerden bir Oyunculuklar olsun senaryo osun mükemmel bir şaheser.Bana biraz Yüzüklerin Efendisini anımsatmadı değil.Bazı dizi Filmler vardı tekrar tekrar izlenebilecek iş te Game Of Thorones de bu tarz bir dizi.Son sezon biraz diğer sezonların gersinde kalmış gibi gözükse de:sonuçta bu şekilde karar verilmiş bizede saygı duymak düşer.Yoksa kimseye bir şey beğendiremeyiz tekrar tekrar çekmekte olmaz keza Lost dizisi de bu tarz tepkiler çekmişiti.Sonuçta özetleyecek olursa Oyunculuk performansları, Senaryo, Görsel efektler, Mekanlar, Hikaye... 9,5/10
10


avatar
(58) -
8. sezonda anladım ki tek rakibi yine kendisi bkz. Battle of the Bastards, Hardhome bölümleri bile herşeyi anlatıyor sinemada bile kolay kolay göremediğimiz sahneler gördük.
10

Cevaplar (2)
avatar
(153) -
3.bölümden sonrası çöp kardesim.
8


0
| Bildir
avatar
(58) -
8 sezon 3. Bölumden sonra diyorsan katılıyorum ve bende aynı şeyi söyledim ve demek istediğimde ne kadar kötü bir final olmüş olsada 7 sezonu göz önune alirsak en iyi dizi demeye getirdim.
10


3
| Bildir


default avatar
(210) -
7 sezonu bulk 8. sezonu bekleyerek seyrettiğim dizi.. "anlatılmaz yaşanır" sözünü kullanabiliriz.
Benim için vazgeçilmezdi, arşivimde durur ve hala bazı sahneleri açıp orjinal hali ile izlerim..

Final için diyeceğim, Genel görüşe +1. Uzun geceye gelinceye kadar her şey iyiydi.
Sürprizbozan: Göster
sonucu dizi benim için final yapmış sayıldı.
2. bir Lost vakası.

ama kesinlikle seyretmeyenler seyretmeli.
Bir oturuşta 4-5 bölüm.. zaten akar ardı ardına kapar açarsınız.
İyi seyirler.
10


avatar
(3699) -
Sezon finalini de tamamlamış olduk. Çok fazla yorum yapmaya gerek yok sanırım. Bir çok kişinin görüşü aynı. "Final böyle olmamalıydı." Nedense Prison Break dizisinin finali de çok kötüydü. Ama sonuçta adamlar yapıyorlar biz bakıyoruz. İyi seyirler.
9

Cevaplar (1)
avatar
(52) -
Lost' ta keza oldukça kötüydü ama dediğin gibi adamlar yapıyor bizizliyoruz.Bizim diziler zati CTRL+C CTRL+V misali biraz makyazjlanmış hali
10


1
| Bildir


default avatar
(24) -
Dizinin final sezonuyla birlikte anladım ki Tyrion tıpkı babasının dediği gibi işe yaramaz biri ve herkes onu zeki sanıyor olması ama sadece fazla kitap okumaktan bilgili
Sürprizbozan: Göster
10


default avatar
(33) -
İzlemediyseniz çok şanslısınız, hiç bulaşmayın, sonra niye bitti diyorsunuz.
10


default avatar
(31) -
bitti gözümün iki nuru
10


‹ Önceki 1 2 3 4 ... 105 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film