Giriş Kayıt
Yorumlar (3763)
default avatar
(17) -
Sonuçta bunun final bölümü olduğunu biliyorduk,
Sürprizbozan: Göster
Ayrıca altyazılar için minnettarız "eşekherif"


default avatar
(29) -
Zevk meselesi diyeceğim geçeceğim ama 100 ün üzerinde fazla dizi izlemiş biri olarak son sezon dahil olmak üzere bu diziye laf edenler taş olmalı diyorum. Sizin hiç mi emeğe saygınız yok. Halep orda ise arşın burda yapın daha iyisini o zaman. ?
5. bölümden sonra 6. bölümde olacağı tahmin etmek zor değildi ama nihai son yine şaşırttı.
Tüm zamanların en iyi dizisiydi. Uzun süre de öyle kalacak eğer yüzüklerin efendisinin dizisi çekilmezse..
10

Cevaplar (5)
avatar
(197) -
Sizin izlediğiniz diziler sanırım Arka Sokaklar, Çiçek Taksi, Aşk-ı Memnu falan sanırım.
1


12
| Bildir
avatar
(422) -
100'ün üzerinde dizi izleyen biri olarak bu yorumu yapmak şaşırtıcı. Çünkü dizinin son 2 sezonu yok gibi bir şey. Dizinin ilk altı sezonu bence 9-9,5 puan aralığındadır ama son 2 sezon heralde en fazla 5-6 puan alır
8


7
| Bildir
default avatar
(1) -
Yau ...yım onların emeğine çıktı gene bi emekçi. Bir işe emek vermek demek o işin güzel olduğu anlamına gelmez bunu aklınıza sokun. Ayrıca sizin 100'ün üzerinde dizi izlemiş olmanız bir anlam ifade etmediği gibi beni,bizim 300'ün üzerinde dizi izlemiş olmamız da bir anlam ifade etmiyor. 7.sezondan itibaren başlayan mantık hataları, kötü diyaloglar 8.sezon 3. bölümde arşa çıkmış daha kötü olamaz derken her bölüm üstüne koyarak çıkmıştır. Görüntü yönetmenleri çok iyi, oyuncular çok iyi senaristler çöp, Bunu dizideki oyuncular bile söyledi. Ayrıca çok daha iyileri var. Bugün dalga geçtiğimiz Diriliş Ertuğrul bile çok daha iyi bir senaryoya sahip.
6


4
| Bildir
avatar
(214) -
O ''şaşırtan'' Got finalinin IMDb mevcut puanı 4.5 ki bu bir Got bölümünün aldığı en düşük puandır!! İşkembeden sallamadan önce biraz araştırılsa böyle saçma mesajlar atılmaz, al linkini de vereyim:
https://www.imdb.com/title/tt0944947/episodes?season=8&ref_=tt_eps_sn_8
8


1
| Bildir
avatar
(272) -
Bende bekliyordum kim diyecek "Çıkında siz yazın o zaman diye"
Övülecek bir yerini göremiyorum finalin hatta sezonun. Senaristlerin elinde kitap kalmadı ne kadar kötü oldukları ortaya çıktı.
9


1
| Bildir


default avatar
(103) -
dizi için diyecek de yapacak da bir şey yok,
Sürprizbozan: Göster

çevirmen arkadaşa teşekkürler, senin sayende sevdik diziyi...


default avatar
(474) -
Öncellikle Eşekherif'e emeklerinden ötürü sonsuz teşekkürler. Ancak hiç beklemediğim bir finaldi.
Sürprizbozan: Göster
Sanırım prodüksiyon olarak adamlarda para kalmadı(Starbuck viral reklamından para kaldırmışlardır). Ortada kitap da olmayınca bitirmek istediler.
10


avatar
(79) -
Bu sezona yakışır bir final bölümü oldu! Tyrion'un sandalyeleri düzelttiği sahne tam finale yakışan en heyecanlı sahnelerden biriydi. Sandalyeleri düzeltirken zekasına hayran bıraktı!

Neyse en azından krallık sayısına uygun 7 güzel sezon seyrettik. Bu sezon da böyle oldu ki karşısına rakip bir dizi çıkabilsin diye heralde.

Ama en azından finali de vasat bitirseydiler de bari hep iyi hatırlasaydık diziyi. Büyük bir trolleme operasyonunun içerisinde hissettim kendimi bu bölümle birlikte Neutral
(08.sezon için)
8


default avatar
(6) -
Sürprizbozan: Göster
(08.sezon 06.bölüm için)
9


avatar
(522) -
Hani bir tabak çerezi keyifle yersinde en sonuncu çürük çıkar ve tüm ağzının tadını bozar. Aha işte o oldu.
Game of Thrones yapımcıları ve senaristleri yine herkesi ters köşe yaptı. Rezalet bi son ile herkesi şok etti.
Hele o son 10 dakikası hani Güldür Güldür Showun çocuklara münhasır Güldüy Güldüy Showu varya aynı onun gibi olmuş. Resmen "Geyim uf tıyonş" olmuş.
9

Cevaplar (1)
avatar
(271) -
Senaristler HBO'yu dinleseydi keşke. Ama Star Wars için diziyi yaktılar bence. Çok Mutlu
9


0
| Bildir


avatar
(366) -
Belki de sitede üstüne en çok yorum yapılan yapımdır kendisi, bitmesine üzülüyor insan ilk başladığı zaman da bu dizi çok ses getirir demiştim Dünyayı kasıp kavuran bir fenomen haline geldi.

Bu ne muhteşem kurgu adının hakkını veren her sene çıkmasını dört gözle beklediğimiz-millet sevdiğini böyle beklemedi bunu beklediğimiz gibi- bir çok bölümü sinema da oynasa gişe rekoru kıracak derecede başarılı olağanüstü bir yapım..

Eşine rastlar mıyız bilinmez ama herkesin gönlüne taht kurmuş akıllardan silinmeyecek her zaman etkisi belleğimizde yer alacak muazzam bir proje..

Üstüne ne konuşmalar yaptığımız her bölüm sonu ilerleyen bölümlerde ne olur diye teori ürettiğimiz fantastik,destansı bir hikaye..

Üzerine söylenecek o kadar çok şey var ki gözleriniz yorulmasın diye burada son verdiğim bu yazımı olur da izlemeyen varsa kesinlikle izlemeli ve bu eksikliği gidermeli..
10


avatar
(42) -
Efsane olarak başlayıp bu kadar kötü bitiren başka bir dizi bilmiyorum. Bunda senaristlerin kitaptan ekmek yiyememesinin de etkisi var tabi.
Gri solucan da, Dany de, Bran de hepsi saçma sapan karakterlere büründüler. Jon için bişey diyemiyorum, hep sümsüktü, hep pasifti zaten. Vur olum yumruğunu masaya! Ama yok, anca yalaklık peşinde...

Keşke hiç bu sezonu izlemeseydim... 10 olan puanı 8e indiriyorum....
(08.sezon 06.bölüm için)
8


avatar
(614) -
Final ne yalan söyliyim beni de tatmin etmedi. Fakat David Benioff ve D.B. Weiss ikilisinin bu kadar acımasızca eleştirilmesini kabul edemiyorum. Sonuçta Game of Thrones'u kitaptan TV dünyasına uyarlayan bizlere sevdiren kişiler bu ikilidir. Yoksa çoğunluğun bu evrenden haberi bile olmayacaktı.

Dizi 2011'den beri bizleri ekrana çiviledi. Efsaneler arasında yer aldı. İzlerken hop oturduk hop kalktık. Son sezonda evet bocaladılar. Ancak bunun tek sebebi bu ikili değildir. George R.R. Martin ve ikili arasında yaşanan krizler, maddi anlaşmazlıklar, kitap ve TV versiyonu arasındaki bazı kopukluklar diziye ciddi zarar verdi ama buna rağmen şimdiye kadar güzel ilerledi. Şahsi tahminim George R.R. Martin yeni çıkacak kitabının satışlarını artırmak için ikiliyi tek başlarına bıraktı. Onlarda fazla uçup kaçmadan derinlere inmeden seriyi sonlandırıp Spin-off'lara yol açmak istediler.

Kısacası son sezon yazarların başarısızlığı değil, tamamen George R.R. Martin'in stratejik hamlesinden kaynaklıdır. Yoksa David Benioff ve D.B. Weiss, Game of Thrones'un HBO uyarlamasını 90+'da gol yemelerine rağmen hakkıyla kotardılar. Acımasızca eleştiren arkadaşlara Winter Is Coming, Blackwater, The Rains of Castamere, Hardhome, Battle of the Bastards ve daha aklıma gelmeyen muhteşem bölümleri hatırlatmak isterim. 8. sezonu başından beri eleştirenlerin, izlemeyi bıraktım diyenlerin bile bugün final bölümünü pür dikkat izlediğine adım gibi eminim.

Hakkını kesinlikle yemeyeceğim, 18 yaşımdan beri hayatımda olan bir seriydi Game of Thrones ve bugün bir devir kapandı. Daha vurucu ve unutulmaz bitmesini dilerdim ama bu hâliyle bile tarihe damgasını vurmuştur. Elveda Buz ve Ateşin Şarkısı...
10


avatar
(120) -
Diziyi ikiye ayırmak lazım, ilk bölüm kitapların rehberliğinde tüm Dünya'yı etkisi altına alan ilk altı sezon. İkinci bölüm ise kitaplar olmadan senaristlerin sıvadığı ve finaliyle tüy diktiği son iki sezon. Bu ikiye ayırma işleminden sonra benim gibi çeşitli sosyal mecralarda senaristlere olan kininizi ve nefretinizi kusabilirsiniz.

Ha bir de 10 verdiğim puanı 8'e düşürüyorum. HBO ya da senaristlerin umrunda mı? Değil! Bir etkisi var mı? Yok! Ama en azından tarafımız belli olsun.
8


avatar
(53) -
Final bölümü eleştirilebilir elbette ama;

Sürprizbozan: Göster

Çok etkileyici bir sahneydi. Ve muhtemelen final bölümünün en karizmatik hareketiydi.

Sezonun tamamı sönük, bekleneni vermeyen, diğer sezonlara yakışmayan bir sezondu. Ama en nihayetinde biraz hüzünlü, biraz da eğlenceli bir finalle bitti. Her ne şart altında olursa olsun, iyisiyle kötüsüyle, dizi sektöründe çağ atlattığı bir gerçek.

Özlenecek...
8

Cevaplar (1)
avatar
(271) -
Sürprizbozan: Göster
9


0
| Bildir


avatar
(489) -
Dostlarım, sevgili kardeşlerim, GoT severler derneği üyelerim.Sakin ve itidalli olun.

GoT öyle muhteşem öylesine destansı öylesine fantastik bir o kadar da öylesine doğal ve içimizden aramızdandı ki final sezonuna kadar yükselen çıta seyirci üzerinde çok büyük bir beklenti oluşturdu.Herkes gözlerine inanamayacağı, akıllarını kaçıracağı, kafalarını duvarlara vuracağı, torunlarına ağlayarak anlatacağı bir final sezonu bekliyordu.Kusura bakmayın ama böyle birşey yok dostlar maalesef.Çıtayı o kadar da arşa çıkarmanızın bir manası yoktu.Evet GoT muhteşem destansı epik bir hikaye ancak bir o kadar da gerçekçi ve sosyolojik bir hikayeydi.

Hayal kırıklığına uğradığını iddia eden kitle Hollywood'un "mutlu son"lara alıştırdığı seyirci kitlesi.Böyle bir hikayenin gülllük gülistanlık, mutlu mesut, herkesin refaha huzura kavuşacağı, her hakedenin hakettiğini bulduğu, Tanrı hesabıyla insanların haklarının dağıtıldığı bir son beklemek sizin fanteziniz kusura bakmayın.

GoT nasıl bitmesi gerekiyosa öyle bitti.Aksini iddia edipte kendinizi üzmenin, parçalamanın bir anlamı yok.Böyle yazıldı böyle çekildi böyle sevin işte.Final bölümünü iki kere izledim ve gerçekten GoT a yakışır bir son olduğunu düşünüyorum.Her zaman ki gibi kötülerin hepsi cehenneme gitti ancak iyilerin hepsi cennete gidemedi bu sefer.Sizi üzen ve hayal kırıklığına uğratanda bu oldu dostlar biliyorum.İçinizde bir ukte, bir burukluk kaldı.Sisli bir kış gecesinde yolunu kaybetmiş yarı aç bir seyyah gibi boşlukta hissettiniz kendinizi.Yalnız değilsiniz emin olun.İşte GoT un güzelliğide burasında.

Aklınızın bir köşesinde bir daha böyle bir başyapıtla karşılaşmanızın çok zor olduğunu düşünüyorsunuz.Muhtemelen haklısınız.O yüzden GoT u bu saatten sonra eleştirip yermenin bir anlamı yok.Onu bağrınıza basın ve ileride çocuklarınıza, torunlarınıza izlemeleri için öğüt vereceğiniz o günü bekleyin.


Bu yorumu okuyacak kadar GoT a gönül vermiş dostlarıma en içten selamlarımı iletiyorum.Destansı bir yolculuktu ve sonunda özgürlüğe kavuştuk.Yeni şahane efsanevi destansı epik başyapıtlarda buluşmak üzere...

Sürprizbozan: Göster
10

Cevaplar (4)
avatar
(197) -
At gözlüğünüzü çıkarmanızı tavsiye ederim. Hiç kimse mutlu son istediği için eleştirmiyor ki zaten dizinin sonu gayet mutlu bitti ki, kendi kendinizle çelişiyorsunuz. Bknz:
Sürprizbozan: Göster
Fanboyluk yapmayın bence. Bu sonun savunulacak bir tarafı yok.
1


6
| Bildir
avatar
(42) -
Bence Jon en cesuru değil, dizinin en sümsük karakteridir.
8


0
| Bildir
avatar
(422) -
Sürprizbozan: Göster
8


3
| Bildir
avatar
(271) -
Final bölümüne ait ağır spoiler içerir.
@obscurhomme,
Sürprizbozan: Göster
9


0
| Bildir


default avatar
(149) -
Diziye tesadüf eseri cnbc-e de ilk bölümün ilk sahnesinde denk gelerek bakmaya başladığım ve ilk 5 dakika içerisinde hayran olup işte aradığım dizi budur dediğim ve sonra bütün kitaplarını 2 kere okuduğum güzel bir başyapıttı.

LOTR neyse GOT ta odur benim için ama 8. sezon rezaletini ayrı bir yere koymak lazım. 70-80 bölüm içinde en kötüsü bu bölümdü bana göre. Yani Final bölümü en kötüsüyse dizide yolunda gitmeyen birşeyler var demektir. Şimdi artık kaç yıl sürecek bilinmez ama kitapları beklemekten başka çare yok.
9


avatar
(81) -
dizi finali tatmin etti sayılır beni. lakin çok cevapsız sorular var...

Sürprizbozan: Göster
9


avatar
(767) -
Sıkı bir takipçisi olarak 8 sezondur hiç yorum yapmadım. Hitamı serinin genel seyriyle uyuşmasa da bu seri aynı LOTR vb efsaneler gibi her bir parçasıyla saygı ve övgüyü hak eden bir efsane olarak film hafızamızda kaydedilmiştir. Çeviride emeği geçen kıymetli çevirmenlere sevgiler. Yeni efsanemizi bekliyoruz lütfen...
10


default avatar
(3) -
ilk 5 sezonu müthiş sonrasında ise sadece sıçılan dizi. hele ki son final bölümü leş
1


avatar
(22) -
Sürprizbozan: Göster
(08.sezon için)
10


default avatar
(13) -
Önceki sezonlar mükemmel olduğu için bu sezon onlara göre baya sönük kaldı. Game of thrones un en önemli özelliklerinden biri hiç beklenmedik karakterlerin kolay bir şekilde feda edilmesiydi.
Sürprizbozan: Göster
9


default avatar
(30) -
Çevirmene de teşekkürler, yapımcılara da, senaristlere de, ulaştıranlara da, emeği geçen herkese de teşekkürler Gülücük Valla zevkle seyrettim ilk sezondan beri. İlk 6 sezon kendi çemberini kapattı zaten. Geriye ana konular kalmıştı, 8. sezon kitapların yazarından kopunca biraz arkasından atlı koşturuyor gibi olmuş. Ki bence yazarın keyfine kalsaydık, bu dizinin sonunu göremezdik zaten, olup olabileceği buydu. Tek rakibi kendisi modunda son sezonu kesmedi insanları, yoksa izlediğim hemen her diziye beş basar rahatlıkla...
10


Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film