Giriş Kayıt
Yorumlar (3763)
default avatar
(75) -
10 numara final oldu.Tvnin hayatımıza girmesinden itibaren medya ile yerleştirilen yerleşik psikolojiler altüst oldu.Hey hayatta hiçte sizin istediğiniz gibi gitmez bu işler dedi,gitti ve bitti.Bu kadar.Şimdi herkes işine gücüne.Spoiler vermedim inşallah.Fantastik diziler hep sürpriz yapar.
10


default avatar
(1) -
kaç yıldır bu siteye altyazı ve filmler,dizilere bakmak için girerim hiçbirşeye yorum yazmak aklımın ucundan geçmemiştir.Ama buna yazma gereği duyuyorum.Game of thrones un bukadar ilgi görmesinin nedeni insanlara özgürlük umut veren bir Kadın dı yani dyneries ti.Filmlerde hep erkek kahramanlar görüyorduk ve bunu görmek herkesi şaşırtıp mutlu etmişti ardından wonder woman gibileri geldi ama dyneries çok farklıydı ve yedi krallığa hükmedip herkesi özgür bırakmak istiyordu.
Sürprizbozan: Göster
(08.sezon 06.bölüm için)
1

Cevaplar (6)
avatar
(271) -
Sürprizbozan: Göster
9


1
| Bildir
avatar
(52) -
kesinlike... ister karakterlerde ister konu anlatımında olsun, böyle hızlı değişim ve bu kadar çok gelişme 2 bölümde hazmedilmiyor. anlamaya, anlamlandırmaya, sindirmeye çalışayım derken paldır küldür gidiyor herşey. klasik müzik beklerken dubstep'e, rakı sofrası beklerken bira+cips'e, shawshank redemption beklerken fast&furious'a maruz kalmış gibi hissediyorum.
7


2
| Bildir
avatar
(146) -
Bir kadın düşünün bir can taşıyor veya onu sahiplenip evlat ediniyor. Bir anda elinizden kayıp gidiyor. Değişim anormal gelmiyor bana... Cinnet diye bir kelime var ve artık yaşandığında siz ve temsil ettiğiniz düşünceler bir anda kayboluyor. Cersei , Daenerys


0
| Bildir
avatar
(998) -
Sanırım "Bron" isimli dizdeki efsane karakter "İsveçli Dedektif Saga Noren" i tanımadığınız için böyle diyorsunuz Süperrrrrr
10


0
| Bildir
avatar
(49) -
Sürprizbozan: Göster
1


0
| Bildir
default avatar
(210) -
Öyle bir şey olsaydı.
Sürprizbozan: Göster
10


0
| Bildir


default avatar
(5) -
Dizininin finalini tartışıyoruz haklı olarak, hepimizin illa ki tatmin olmadığı bazı noktalar olabilir. Ama çıtayı bu kadar yükseltince GoT da olsan beklentileri karşılamak çok çok zordur, böyle olursa diye endişeleniyordum ufak ufak, oldu da...

Öte yandan kendim de dahil olmak üzere, insanlar sevdiği, benimsediği karakterleri tek kalemde silip atmayı, birden kötü, nefret edilesi bir karaktere döndüğünü görmekten hazzetmez. Hele ki 8 yıldır takip ettiğimiz, fikir-hayal hayatımızda belli bir yer etmiş bir karakterse..

Ama şu nokta gerçekçi değil mi dostlar, insanoğlu gücü eline alınca değişir, gücün esiri olur, onu elinde tutmak için olması gerekeni yapar, doğru olanı değil. Bence çok gerçekçi. Sonuç olarak burada peri masalı anlatılmıyor, elbette buruk, hüzünlü bir şeyler olacaktı. Ha, vurucu olsun, ters köşe olsun, ses getirsin diye en önemli noktadan vurmuşlar, olabilir.

Ayrıca, savaş acı bir şeydir, savaş, kimseyi tatmin etmez. Dizi de bu şekilde bitmedi mi zaten?Hangi taraftan olursan birileri aç kaldı, "ama"ları kaldı, lakin savaşın acı tadı onları karşılıklı fedakarlık yapmaya zorladı. Ve ancak bu şekilde taşlar yerine oturdu.

Büyük bir deprem oldu, kimisi yıkılan duvarın altında kaldı, kimisi yaralı atlattı, kimisi bu olaydan bile kârlı çıktı.

Bu yönlerden bence gerçekçi olmuş.

Bence eleştirilerin çoğunun kaynağı sevdiğimiz bir karakterden, nefret etmek zorunda bırakılışımızdır. Ama unutulmamalı ki hayat böyle değil midir? Sabah kalktığında can dostundan nefret etmeye başlayacağın bir güne uyandığını bilebilir miydin mesela?

İşte falanca karakter niye şöyle yapmadı, niye gitti niye kaldı, kardeşim bu senin hikayen değil ki.. Sen yazsaydın öyle yapardın finali, ama senin değil, ve sırf bu yüzden "berbat" ilan etmek bence haksızlık. Mantık hataları elbette oldu, ben de farkettim ama, diziyi çöpe atmıyorum mesela, kötü şeyler yaşanan bir olaylar silsilesinin daha iyi nasıl bitmesini bekleyebilirsiniz ki? Gerçek hayatta olsaydı bence, çok daha acı verici şeyler olurdu, daha da nefret edilesi bir karaktere dönüşürdü bence...

Bence eksiklikleri de olsa, yine de başarılı bir son olmuş. Üzücü, yürek burkan bir son, ama adamlar bunu hedeflemiş zaten. Çarpıcı bir son olsun, günlerce düşündürsün, akıllarda kalsın istemişler bence.

Bunlar da benim naçizane fikirlerim, saygılar.
9


avatar
(33) -
7 sezon nasıl harcanır 8. sezonda
Sürprizbozan: Göster
10


avatar
(328) -
Son iki sezon beklentilerimin dışında biraz sönük geçse de 8 sezonu da aynı heyecanla izlemeye çalıştım. Final bölümü bana da ucu açık gibi geldi. Dizi hakkında ileri ki zamanlarda farklı şeyler duyarsam hiç şaşırmam.
10


default avatar
(10) -
Sezon kötüydü ama finali olması gerektiği gibi yaptılar bence. Ne herkesin çok mutlu olduğu bir son oldu ne de herkesi üzen. Yanlız neden bilmiyorum ama son bölüm bana baya kısa geldi. Nasıl bitti anlamadım.
9


avatar
(31) -
Son sezonun ticari bir amaç güdülerek, zoraki çekildiği izleyicinin gözüne bu kadar mı sokulur (?)

CGI teknolojisini iliğine kadar sömürüp görsel bir şölen sunmuşsun -yiğidi öldür hakkını yeme- fakat bunu yaparken dizinin kurgusu, işlenişi, karakter gelişimi veya değişimini olmasını gerektiği gibi işleyemez ve sağlam olay örgüsü oluşturamazsan, görsel açıdan harcanan emeğin bir anlamı kalmıyor ne yazık ki.
Oyunculuklara bakıyorum, 'ne olacaksa olsun / bitse de gitsek' havası hakim, neredeyse 180 derece değişim gösteren ya da önceki sezonlarda oldukça aktifken birden pasifize olmuş bir karakter var ve olaylar öylesine 'oldu bittiye' getirilmiş ki anlam vermek mümkün değil. Çünkü bu tip değişimlerin psikolojik analizi yapılmıyor, derinine inilmiyor ve buna bağlı olarak koca sezonda olup biten birçok şey havada kalıyor; izleyiciyi tatmin etmiyor.
-Şahsen ben hiç tatmin olmadım-
İzleyiciyi ters köşe yapmak ya da etkileyebilmek adına çeşitli sahne ve olaylar mevcut fakat sen altyapıyı sağlam bir temele oturtamadığın için izleyiciye yaşatmak istediğin hissi de geçiremiyorsun.

Birçok şeyi göz ardı edip en kötü ihtimalle, son sezonu 6 bölümle sınırlamak yerine üzerine birkaç bölüm daha çekip daha doyurucu bir final yapılabilirdi. Eğer bütçe sıkıntısı varsa o zaman mevcut bütçeyi ve enerjiyi görkemli fakat içi-boş savaş sahnelerine harcamak yerine ayakları yere basan bir kurguya harcamalarını tercih ederdim.
Özellikle final bölümündeki amaç ; dizinin fanları ve eleştirmenler tarafından yazılan, çizilen ve yürütülen tahminlerin aksine; sırf fark yaratmak, izleyici şaşırtmak ya da ters köşeye yatırmaksa şayet; bu mantık bir diziyi daha etkileyici ve kaliteli 'yapmayabilir'.
Nitekim de öyle oldu.
Her şeye rağmen Game of Thrones'un genel itibarı ile çekilmiş en kaliteli dizilerden biri olduğu su-götürmez. Ancak "şef son tabağa kadar şeftir" diye bir söz var ya, işte bu dizi son tabakta çuvallıyor.

Sonuç olarak evet, Game of Thrones kaliteli bir yapıt fakat asla bir 'başyapıt' değil.
7


avatar
(32) -
Sürprizbozan: Göster


default avatar
(98) -
Bitmesi gerektiği gibi bitti ve arkasında iz bıraktı
8


avatar
(265) -
Hikayenin Öncesini anlatan yeni bir dizinin çekimine başlamışlar bile. Apar topar bitirmelerinin bir sebebi olmalı diye düşünüyordum. 2020 de ilk sezonu yayinlanacakmis. Ak gezenlerin Lordu haricinde başka ortak karakter olmayacakmis. Televizyon da haber olarak verdiler. Bu adamların böyle yağlı bir böreği çöpe atmayacaklarını hepimiz düşünmüştür herhalde.
9


avatar
(1012) -
final bölümünü çok iyi anlatan bir şiir.
Yet each man kills the thing he loves - Oscar Wilde
Sürprizbozan: Göster
10


avatar
(265) -
Bana tam bitmemiş gibi geldi. Karakterleri oraya buraya dağıttılar ama toplamak için sanki. Öyle bir hava bırakmışlar.
9


avatar
(25) -
Benim şöyle bir teorim var. Bence final sezonunun böyle beklentinin altında ve yeteriz kalması tamamen planlanan bir şey. Dizinin yapımcı ve yazarları yakında şöyle bir açıklama yaparlarsa şaşmam. İzleyici kitlesini hayal kırıklığına uğrattığımız için 8. sezonun çekilmediğini farz ederek 7. sezonundan sonrası olarak LOTR tarzı bir Game Of Thrones sinema üçlemesi çekeceğiz gibi. Amaç tamamen finansal. Gözleri doymamıştır muhtemelen. Ha olsun ister miydim? Bir LOTR olacaksa evet.
9

Cevaplar (2)
avatar
(214) -
Valla benimde aklıma komplo teorileri geliyor hocam, oyuncuların geçmiş açıklamalarına bakınca hiçbirinin son sezondan memnun olmadığı anlaşılıyor yani yapımcılar çok kötü bir sezon yaptıklarının farkındaydılar yinede yaptılar, o zaman aynen dediğin gibi bunun altında başka bir şey var!! Öncelikle bu kötü sezonun kesin bir etkisi olacak oda kitap satışları bir hayli artacak zira dizideki sondan memnun olmayan bir çok izleyici kitaptaki sonu merak edecek, oradan bir kazanacaklar. Dizinin takipçileri kitaptaki finali çok severlerse tekrar çekilsin diye bastıracaklar sonra artık filmi mi yapılır yada 2-3 sezon ek dizimi yapılır, birde oradan kazanacaklar!! Baya bu win-win olacak hem kitapların yazarı için hemde HBO için zira Got'un hakları onlarda filmde olsa HBO payını alacak ama böyle olursa gerçekten çok ayıp ederler..
8


1
| Bildir
avatar
(25) -
Aynen katılıyorum Hocam. Bir ürün ile birden fazla gelir kapısı açma meselesi gibi.
9


0
| Bildir


default avatar
(7) -
Son sezonu Ay Yapım çekseydi ancak bu kadar kötü olabilirdi hatta belki bizimkiler daha iyi bile yapabilirlerdi Gülücük İşte bu derece kötü bir sezon ve kötü bir finaldi. Beyni aklı mantığı olan izleyiciler ile resmen dalga geçtiler biz yaptık oldu bitti dediler olayın özeti budur.


avatar
(52) -
iyi ki bitti.

George R.R. Martin "en az 11 hatta 13 sezon olsun" derken, HBO yetkilileri "ek sezonlar için hazırız" derken... tüm dünyada 1 numara olan ve sevilen dizinin apar topar, sanki iptal edilmiş de zorla final yaparcasına, garip bir şekilde bitirilmesinin arkasında, dizinin muhteşem! senaristleri David Benioff ve D.B. Weiss var. çünkü bu muhteşem ikili, ne hikmetse 6. sezon sonunda çıkıp "13 bölüm sonra bitireceğiz" dediler...

dizi gündem yaratıyor, dizi para basıyor, 7 sezon geçmesine rağmen hale taze, hala artan ve yoğun bir izleyici kitlesi var, bırak 2-3 sezonu... daha 10 sezon çekilecek konu derinliği var, ... eee neden böyle bir karar aldılar da 13 bölümde bitti? çünkü kabiliyetsiz olduklarını ve bu gemiyi asla hak ettiği şekilde limana yanaştıramayacaklarını onlar da çok iyi biliyordu. daha fazla sıç...ratmadan, ortalığı çok pisletmeden bitirelim dediler. tezgahı toplayıp sıvıştılar, ellerindeki kaynak (kitaplar) bitince edebi olarak kitabı çok başarılı olan böylesi bir uyarlamanın-gelmiş geçmiş en büyük dizinin senaristi koltuğunda oturmayı gözleri kesmedi. bunlar da yangından mal kaçırır gibi koştura koştura final yaptılar.

işler aceleye gelmeseydi de 9, 10 ve hatta 11. sezon olsaydı noolurdu ki? bu senaristlerin elinden daha iyi bir senaryo çıktığını mı görecektik? cevap; tabi ki hayır. aksine hepten sıvayacaklardı! o yüzden; GoT'un arkasından böyle düşüneceğimi tahmin dahi etmezdim ama üzülerek tekrar söylüyorum...

iyi ki bitti!
7

Cevaplar (1)
avatar
(271) -
Sürprizbozan: Göster
9


3
| Bildir


avatar
(169) -
Ve sonunda bitti. Bitti arkasında bir çok eleştiriler bıraktı Gülücük
Dizinin sahip olduğu çizgiyi koruyamaması normal çünkü beklenti çok yüksekti. Üstüne birde senorya hatası mı diyelim eksikliği mi diyelim bilemedim şimdi olması, insanların beklentisine hiç cevap veremedi. Final sezonu boyunca sürekli eleştirdik diziyi. İyi taraflarını bile göremedik dizinin bu sebeple. Ben 2 nokta hariç dizinin final sezonun olması gerektiği gibi olduğunu düşünüyorum. Ha tabi daha iyi yapılabilirdi ama biz onuda yetersiz bulurduk Gülücük
Eksik kalan noktalar ise;
Sürprizbozan: Göster
10


default avatar
(111) -
TV sektörü güzel diziler çıkarıyor ama nedense sonları hep tırt Got Dexter Lost Breaking Bad Prison Break daha sayabilirim.Got’a gelirsek çoğu şeylerin hava da kaldığı toparlayalım derken iyice batırdıkları bir final olmuş diziden çok para kaldırdıkları için finali boşver nasıl olsa millet izleyecek diye yazdıkları için çok umurlarında olmamış Zaten özen göstermedikleri Starbucks bardağı ve su şişesinden belliydi.
Neyse efsane olarak bitirecekken mundar olmuştur final bölümleri yeniden çekilsin ya da bir sinema filmi milletin yüreğine su serperdi
6

Cevaplar (1)
avatar
(49) -
Breakin Bad'in sonu bence gayet tam yerinde bitti ama Yönetmen Filminin geleceğini söylemişti.Better Call Saul dizisi final yaptığında Filmi çıkacak dendi.
9


0
| Bildir


default avatar
(19) -
Öncelikle altyazıyı çeviren eşekherif kardeşimize emekleri için teşekkür ediyorum.8. Sezonda herşey o kadar hızlı olup bitti ki, henüz içimize sindiremedik bence.Evet belki muhteşem ötesi değildi son sezon ama kötü de değildi.Ben kötü yorumlara aldırmadan her saniyesinden keyif almaya çalıştım açıkcası.
10


avatar
(6201) -
öncelikle bize alt yazıda düzgün ve doğru ifadelerle emeği geçen 8 yıl bizimle birlikte olan eşekherif'e gönülden teşekkür etmek istiyorum. Dizinin en başından son bölüme kadar ciddi izleyicisi olarak hikayesiyle,çekimleriyle,müzikleriyle,dönem ve köstümleriyle son derece keyif aldığım ve zevkle izlediğim bir baş yapıt oldu. Bana göre finalinde belki eksiklikler olabilir ama genel olarak çok çok güzel ve duygusaldı özellikle sonlara doğru ciddi anlamda gözlerim doldu. Bir dizi bu kadar güzel olabilirdi. Emeği geçen tüm kişilere sonsuz teşekkürler ve tartışmasız arşivlerde yerini almalıdır... Tüm sezonlar için puanım 10/10
10


default avatar
(2) -
Sürprizbozan: Göster


Final için
Sürprizbozan: Göster
Noksan Bran'ın film boyunca ne işe yaradığını bu bölümde anlamış olduk.

Cevaplar (1)
avatar
(271) -
Drogon yorumuna katılıyorum. Çok Mutlu
9


1
| Bildir


Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film