Giriş Kayıt

All of Us Strangers (2023)


105 dk
5.3
  • 106/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
5.3/10 puan 87 kullanıcı oyladı
Yönetmen:
Rating:
7.8
Vizyon Tarihi:
22 Aralık 2023
Dil:
İngilizce
112 kişi izledi 50 kişi izleyecek 10 kişinin favorisi 71 takip
Özet
Weekend ve 45 Years ile büyük başarı kazanan Andrew Haigh’in başrolünü Paul Mescal’in üstlendiği yeni filmi kalbinizi önce ısıtacak, ardından da binbir parçaya bölecek. Londra’da oturduğu neredeyse bomboş binada Adam bir gece tesadüfen gizemli komşusu Harry ile karşılaşır. Adam’ın tekdüze yaşamı bu karşılaşma sonrası alt üst olur. Aralarında bir birliktelik filizlenir fakat anılarının hayaletleri Adam’ın peşini hiç bırakmaz. Hüzün ve aşkı derinlemesine işleyen bu dokunaklı hayalet hikâyesi eleştirmenler tarafından “zamansız bir başyapıt; yılın en iyi filmlerinden biri” sözleriyle övülüyor. - Gönderen: Quaresmania
Yorumlar
5 ay önce
avatar
Bu filme 1 verenler sinemadan anlamıyor kimse kusura bakmasın. Ülkedeki homofobi seviyesi utanılacak seviyelerde. Evet, film herkese hitap etmeyebilir bunu anlarım ama bu filme 1 vermeyi mantıklı kılmaz. Puan verirken toplu bir şekilde karar vermek lazım. Yönetmenlik, senaryo, oyunculuklar, sinematografi vd. İzleyicilerin biraz daha adil puanlama için özeleştiride bulunması gerek. Bu eleştiri kültürünün de gelişmesi lazım Türkiye'de.

Aslında aile arası konuşulmayanlar, iyi iletişim, empati, kendin olabilme mücadelesi için oldukça iyi bir (alt) metine sahip bir film. Yönetmenlik ve oyunculuklar da çok başarılı. Melankolik havayı ve başrolün duygusunu iyi bir şekilde veriyor. Trenle seyahatler sanki zamanda yolculuk, geçmişle yüzleşme ve barışma. Senaryo konusunda biraz daha derinleşebilirdi film bence, o konuda benim de eleştirilerim var ama genele bakıldığında iyi bir film var elimizde.
5 ay önce
avatar
Sanırım her filmde olduğu gibi protagonist ile özdeşim kuran; gerçekte onunla benzer şeyler yaşamış ya da atlatmış izleyiciye daha çok dokunuyor bu film. Gerçi bir insanı anlamak için illa benzer şeyler yaşamış olmak gerekmez ve bireyde empati duygusu biraz da bu yüzden vardır ama buna rağmen bana filmin geçmiş ile bugünü birleştiren (bir benzeri I'm Thinking of Ending Things filminde de sunulan) yenilikçi anlatısı çok donuk ve durağan geldi. Uyarlandığı romana bir göz atmak isterdim. Bağımsız film izlemeyi severim ama All of Us Strangers'ın ilk yarısında sıkılmadım değil. Belki de yönetmen biraz daha canlı ve dinamik kılmalıydı o kısımları. (Özellikle ancak son yarım saatte açılıyor film) Andrew Scott başta olmak üzere oyunculuklara diyecek bir şey yok; birkaç sahnesi çok dokunaklı gerçekten; görüntü yönetimi ve renkler de şahane ama film bende diğer izleyicilerde olduğu kadar işlemedi. Lakin yılın en iyi filmlerinden biri diyenleri de anlıyorum; onlara da saygım sonsuz.
4 ay önce
avatar
en başa şunu yazayım... bu bir aşk filmi değil. ve izleyecekseniz spoilerları okumayın

hikayenin anlatılış şekli zaten anlaşılmasını zorlaştırıyor. gizemli, ne oluyor dedirtecek şekilde de anlatılmamış film. öğrenmememiz gereken bir çok bilgi veriliyor bize filmin başında.

Sürprizbozan: Göster
Sürprizbozan: Göster
aralarda geçişler tren otobüs ev ne bulursa onun camından içeri yada dışarı bakılarak yapılıyor.yansımalar ile ayna olarak kullanılıyor pencereler. ayna diğer tarafa geçiş başka boyuta geçiş vs camdan dışarı bakmak: meali karakterin sıkıntı yaşadığı içinde bulunduğu durumla yada sorumluluklarıyla başa çıkmakta zorlandığı anlamına gelirken bazı çevirilerde özgürlük isteği diyede anlamlandırılmış. anne babasını sorumlu tutar travma sever nesil öncelikle, ama karakterin böyle bir şansı hiç yok. hep kendi içine patlamış.
Sürprizbozan: Göster

Sürprizbozan: Göster

filmdeki bence gereksiz çıplaklık ilede alakalı birşeyler yazabilirdim ama filmin sonunda herşey yerine oturunca biraz daha anlaşılabilir kaldılar. yinede çok gereksizdi. özetle film gayet iyiydi ender bulunur cinsten ama daha iyi olabilirmiydi? evet. filmin başında spoiler yemeseydik keşke. kahramanımızın daha çok iç sesini duysaydık filmin çoğu boş bakışlarla duygu anlatmaya çalışılarak geçmiş gibi geliyor. ana fikir: uyuşturucu sizi başı güzel sonu kötü bir döngüye sokar başı neredeydi sonu neredeydi anlayamaz olursunuz bir süre sonra. hele birde mental sorunlarınız varsa alkole hatta sigaraya bile bulaşmayın.
All of Us Strangers Altyazıları

Türkçe Altyazılar

Dil
CD
Çevirmen
Fps
İndirme
Gönderen
1
24
3,973
SILENCE
4 ay önce

İngilizce Altyazılar

Dil
CD
Çevirmen
Fps
İndirme
Gönderen
1
NETRip
24
24
SILENCE
4 ay önce
  • İyi
  • Yeterli
  • Yetersiz
  • Değerlendirilmedi
  • Kaynak Altyazı Bekleniyor
  • Arşiv
Forumdan Benzer Başlıklar
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film