Giriş Kayıt
özel mesaj
spacer

cereyan

 
Kayıt : 15 Ocak 2012
Son Giriş : Gizli
  • Hostages
    Hostages [S01E07]
  • Yaşamın Kıyısında
    Yaşamın Kıyısında
  • Paralel Evren
    Paralel Evren
  • Başlangıç
    Başlangıç
  • Prestij
    Prestij
  • Sevginin Gücü
    Sevginin Gücü
  • Fringe
    Fringe
  • Bir Varmış Bir Yokmuş
    Bir Varmış Bir Yokmuş
  • How I Met Your Mother
    How I Met Your Mother
  • The Big Bang Theory
    The Big Bang Theory
  • Robin Tunney
    Robin Tunney
  • Simon Baker
    Simon Baker
  • Jim Parsons
    Jim Parsons
  • Jim Caviezel
    Jim Caviezel
  • Michael Emerson
    Michael Emerson
  • The Mentalist
    The Mentalist
  • The Big Bang Theory
    The Big Bang Theory
  • Şüpheli Şahıs
    Şüpheli Şahıs
  • How I Met Your Mother
    How I Met Your Mother
  • Fringe
    Fringe
Son Yorumları
Kairoseu (2020)
21 Aralık 2021
dizi 16 bölümden oluşuyor ve iki konuya sahip. ilk konuda kızı kaçırılan kim'in tesadüfen kendinden bir ay öncesinde yaşayan han'la tanışması ve kızının kaçırılmasını önlemeye çalışması anlatılıyor. bu esnada han'ın da kalp hastası olan annesi kayıp ve o da kim'in aracılığıyla gelecekten aldığı haberlerle annesini bulmaya çalışıyor. dizi boyunca bu iki karakter birbirlerine ailelerini bulma konusunda yardımcı oluyor. bu esnada geçmişte yapılan bir takım değişiklikler geleceği etkilediği ve zaman çizgisini değiştirdiği için bazen olumlu bazense olumsuz sonuçlarla karşılaşıyorlar. fakat zaman çizgisindeki tüm bu değişiklikleri neredeyse hiçbir mantık hatası olmadan işlemiş olmaları beni izlerken çok mutlu etti. çok başarılı bir senaryosu var. en ince detayına kadar düşünülerek yazılmış senaryo.

Sürprizbozan: Göster


dizide mantık hataları yok mu elbette var. hatta ikinci yarının konusu başlı başına bir mantık hatası bana göre.
Sürprizbozan: Göster


dizinin ilk yarısı (8 bölüm) gerçekten heyecan doluydu ve her bölüm bitişinde acaba diğer bölümde ne olacak diye merakla takip ettim. fakat ilk konunun çözüldüğü 8. bölümden sonra dizi tam bir rölantiye girdi. ikinci konuyu çok gereksiz uzatmışlar. çok kısa sürede çözülebilecek bir konuyu 8 bölüme yayarak işlemişler. bu açıdan ilk yarının hazzını vermese de genel olarak hep merak seviyesini yukarıda tutuyor ve finalde ne olacak diye büyük bir beklentiyle izlettiriyor kendini. final bölümüne kadar da geçmişte verilen kararların geleceği bazen küçük olaylarla bazen de radikal ve trajik şekilde değiştirmesine şahit oluyoruz. bir olay bitiyor bir başkası başlıyor. bu açıdan seyircinin merakını canlı tutmaya çalışmışlar ama ana temayı oluşturan konu basit kaldığı ve 8 bölüm boyunca uzun uzadıya anlatıldığı için yine de seyirciyi biraz sıkıyor diyebilirim.

yine de başarılı oyunculuk performansları, senaryodaki ince detaylar ve mantık hatalarının neredeyse sıfıra yakın olması diziyi izlemek için yeterli bana göre. ikinci yarıda zaman zaman sıkılmış olsam da severek izledim.
Undercover (2021)
12 Aralık 2021
açıkçası ben biraz hayal kırıklığına uğradım. kore dizilerini çok severim. gerek korku gerek romantik komedi gerekse de dram dizilerinde gerçekten harika iş çıkartıyorlar. hatta ülkemizde yayınlanan dizilerin çoğu onlardan uyarlama. bu dizinin de hikayesi güçlü gibi görünüyordu büyük bir hevesle başladım ama ne yazık ki hikaye çok basit işlenmiş ve fazlasıyla geri planda kalmış. daha çok dövüş sahneleriyle ön plana çıkan bir aksiyon filmi olmuş.

aslında hikayeye bakarsanız güzel bir dram gibi duruyor. babası öldükten sonra onun katilini aramaya başlayan genç kız bir uyuşturucu baronuyla karşılaşıyor ve babasını bir polisin öldürdüğünü öğreniyor. bu baronun da yardımıyla babasını öldürdüğüne inandığı polisi yakalamak için emniyete sızıyor. kızımız emniyete girecek peşinde olduğu polise babasını öldürdüğünü itiraf ettirecek, onu öldürecek ve intikamını almış olacak. plan bu. fakat işlenen bu hikayede çok fazla mantık hatası var.

tüm bunları gizliden tek tek belirteyim...

Sürprizbozan: Göster


bu mantık hataları yüzünden dizi ne yazık ki üçüncü sınıf dram filmi gibi hissettirdi. her şey ortada ama gören görmemezlikten bilen bilmemezlikten geliyor sanki. kimse ne yaptığını bilmiyor. üç kuruşluk adamlar barona diz çöktürmeye çalışırken polis adamı yakalamak için bir delil bile bulamıyor. dizideki polislere mi aptal muamelesi yapıyorlar yoksa seyirciye mi anlamadım.

hikayedeki bu açıklar beni rahatsız etti. eğer daha uzun süren bir dizi olsa büyük ihtimalle yarıda bırakırdım. 8 bölüm hatrına finali görmek için bitirdim. yani dediğim gibi asıl hikaye çok arka planda ve mantık hatalarıyla dolu. 8 bölüm daha çok baronu yakalamaya çalışmalar, kızımızın basit intikam çabaları, operasyonda dövüşmeler, birbirinden şüphelenmeler, gözünün önündekine inanmayıp kulaktan dolma haberlerle hareket etmelerle dolu. aksiyon güzel, oyuncular iyi ama mantık hataları insanı diziden soğutuyor. inandırıcılık yeterli seviyede olmalı ki seyirci hikayeye sempati duyup izlesin. ben bu açıdan pek sevemedim diziyi. dizinin en güzel tarafı müziklerinin harika olmasıydı, dövüş sahneleri, aksiyonu güzeldi ama hikaye konusunda sınıfta kaldı bana göre.

finalle ilgili aşırı spoiler içerir...
Sürprizbozan: Göster
Mare of Easttown (2021)
29 Kasım 2021
diziyi gayet başarılı buldum. giriş gelişme ve sonuç seyirciyi sıkmadan bunaltmadan anlatılıyor. tabi klasik polisiye dizisi sonuçta bu yüzden neredeyse her bölümde farklı bir şüpheli çıkıyor karşımıza ve finalde asıl katil ters köşe biri çıkıyor. dizide ana karakter de dahil olmak üzere kimse mükemmel değil. herkesin hayatla bir çelişkisi var. bu açıdan senaryoyu hayatın içinden olması hasebiyle gayet başarılı bulduğumu söyleyebilirim. kimseyi idolize etmiyor.

polisiye dizilerin olmazsa olmazı kasvetli hava ve ortamlar bu dizinin de ana teması. dizi klasik bir banliyöde geçiyor. manzaralar amerikan yapımlarını izleyenler için oldukça sıradan. bu bakımından daha fazla göz zevki sunacak bir kasaba seçilse daha iyi olabilirdi.

oyunculuklara gelirsek kate winslet mare karakterini şahane canlandırmış. polis olarak iyi yansıtması bir yana ben en çok ev hallerini beğendim. gerek ailesiyle ilişkilerinde olsun gerekse ev yaşamının tasviri olsun gayet doğal ve başarılıydı. sanki gerçek bir dedektifin yaşamına konuk olduğumuz bir realty şov izler gibi izledim. yan karakterler de oldukça başarılıydı. evan peters belki de oyunculuk kariyerinde ilk defa oldukça sıradan bir karakteri canlandırmış.

emmy ödül jürisi de oyunculukları çok beğenmiş olacak ki hem başrol olan kate winslet hem de yardımcı erkek oyuncu evan peters ve yardımcı kadın oyuncu julianne nicholson'u ödüle layık görmüş. en çok şaşırdığım evan peters oldu. sen american horror story'de on yıl boyunca kılıktan kılığa gir farklı ve çılgın karakterlere can ver bir kere adam akıllı ödüle layık görülme bu dizideki "sıradan karakter" performansıyla emmy ödülü kazan. sıradan diyerek kötülemiyorum yanlış anlaşılmasın mesela bar sahnesindeki performansını çok beğendim ve genel olarak da karakteri oldukça iyi yansıtmış ama nerede ahs'deki performansları nerede buradaki performans. adamın ahs'deki performanslarına haksızlık. galiba ödül safhasında dizilerin yayınlandığı platform ve arkasındaki güç devreye giriyor. neyse bu ödülü tüm performansları için geç gelen bir ödül olarak kabul etsin.

genel olarak diziyi oldukça beğendim ve bir solukta izleyip bitirdim. size ahım şahım bir seyir zevki vaat etmiyor ama oyuncular sayesinde gerçek insanların hayatlarından bir kesiti izlermişçesine gerçekçi bir deneyim sunuyor.
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film