Giriş Kayıt

The Dark Knight Senaristi, Üçüncü Film İçin Bane Yerine The Riddler'ı İstemiş


  1. Haberler
  2. Sinema
Quaresmania - 13 Nisan 2024 12:17

408 

resim

Jonathan Nolan, Kara Şövalye ve Kara Şövalye Yükseliyor filmlerinin senaryosunu abisi Christopher Nolan ile yazmıştı.

Kara Şövalye Yükseliyor filminin ortak yazarı Jonathan Nolan başlangıçta kardeşi ve diğer ortak yazar olan Christopher Nolan'la filmin kötüsü hakkında anlaşmazlık yaşamış. Bane'in filmin birincil kötü adamı olmasını istemeyen Jonathan Nolan bunun yerine The Riddler üzerine düşünmeye başlamış.

Jonathan, Happy Sad Confused podcast'inde, Christopher ve üçüncü ortak yazar David S. Goyer arasındaki bir konuşmada kötü adamla ilgili tartışılırken Bane'in filmde Batman'in düşmanı olması konusunda "emin olmadığını" söylemiş:

"Bu konuşmaları yaptık. Bane, David ve Chris'le yaptığımız bir sohbetten çıktı. Hikaye aşamasında bu konuda emin değildim ama bunun arkada kalacak bir karakter olmasını istemedim. Chris bizim yaptıklarımızı ve Heath'in Ledger'ın Joker ile yaptıklarını anladı, Ledger'ın performansının yanına bile yaklaşmak istemezdiniz."

"Riddler fikriyle ve bu karakterle neler yapılabileceğiyle ilgili düşünmeye başladım. Ama Heath'le yaptıklarımıza yaklaştığımızı hissettim ve gerçekten yön değiştirmeniz gerekiyordu."

"Orada başka bir tür değişimi var. Kara Şövalye Yükseliyor için heyecanlandığım şeylerden biri, ikinci film için bir tür kentsel suç türü yaparsanız, üçüncüsünün kıyamet sonrası bir film olması fikriydi. Bir nevi: Batman her zaman günü kurtarır ve şehir hayatta kalır düşüncesi. Peki neden Gotham'ı yok edip sonrasında ne olacağını görmüyoruz?"


Jonathan, Kara Şövalye üçlemesinin kapanışında Riddler'ı isteyen tek isim değildi. Goyer uzun zamandır Warner Bros'un bilmececi kötünün film için iyi bir seçim olacağını düşündüğünü ve rol için Leonardo DiCaprio'ya göz diktiğini söylüyordu. Goyer ve Nolan kardeşler geri adım attılar ve üçlemeyi Bane ile tamamladılar.

Christopher Nolan ise maskenin arkasında karakteri duymanın çok zor olduğu yönündeki şikayetlere rağmen Tom Hardy'nin performansını "gerçekten şaşırtıcı" ve "olağanüstü" olarak nitelendirdi. Yönetmen 2020'de Hardy'nin paralı asker performansının henüz "hak ettiği takdiri almadığını" da söyledi.

The Dark Knight Rises
2012
The Dark Knight Rises
Aksiyon / Dram / Gerilim164 dk

Yönetmen: Christopher Nolan
Her ne kadar Batman, Harvey Dent'in ölümüyle ilgili suçlamaları kabul ederek itibarını kirletmiş olsa da, Bane'nin şehri yok etme planlarına karşın kendisini polise yardım etmek mecburiyetinde hissetmektedir. - Gönderen: ibrahim254...
8.4 (1,839,531 Oy)

Kaynak: IGN Türkiye


Yorumunuz



Forumdan Benzer Başlıklar



Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film