Giriş Kayıt
Yorumlar (507)
avatar
(27) -
Imdb'de neden ilk sezonun 15 bölüm göründüğünü çözemediğim güzelim İspanyol dizisi. Aklıma ilk gelen "adamlar bir sezon tasarladılar da acaba tutunca uzatmaya mı karar verdiler acaba? " oluyor...

Edit:
https://en. Wikipedia. Org/wiki/la_casa_de_papel
burda yazdığına göre Netflix kafasına göre diziyi 13 bölüme, bölümlerin süresini de 1 saat 10 dakikadan 40-50 dklık bölümlere indrimiş... Hay ben senin yapacağın işi netflix! Ben de bir şey eksik dyordum bu dizide... Cidden tam oturmadı yahu... Böyle ramak kalmıştı nirvanaya. Sebebi netflix olursa şaşırmam!
7

Cevaplar (1)
default avatar
(131) -
zaten dizi aslında 1 sezon dizi çok izlenince netflix çakallık yapıyor; bunu açıkladılar zaten. Ama 2 sezonun çekimleride devam ediyor
7


0
| Bildir


avatar
(21) -
İzlemeye değer bir dizi. Ben beğendim. Özellikle birinci sezonun sonundaki süpriz çok hoş oldu.
10


default avatar
(9) -
Güzel dizi, beğendim. Puanım 8/10.
8


avatar
(67) -
2. sezon daha iyi daha hareketli ve hızlıydı..Dizi kendine bağlamayı biliyor .. biraz da sosyalist düşünce tarzı insanı düşündürüyor.
9


avatar
(24) -
3 günde bitirdiğim bir dizi kapitalist düzeni eleştiren mesajlari olan bir dizi ve gercektende etkileyici ve sürükleyici 2. sezonu dizi sitelerinden izlerseniz ceviri yapanlara bolca söversiniz bu kadar kotu ceviri nasil yapılır diye. Sonucta İspanyolca sevdiren bir dizi oldu izleyin beğeneceksiniz zaten.
10


default avatar
(75) -
1 sezon 5 bölüme geldim...eğer bundan sonra büyük bir değişiklik olmayacaksa...olursa özür dilerim....vasat bir dizi olmuş...bazı arkadaşlar akıl oyunları...ters köşeler falan demiş...ne olur izleyelim ve yorum yapalım.. ispanyol ve arjantin sinemasını severim...bir ariol paulo havası yakalarım dedim..ama bırakın akıl oyunlarını...zeka kırıntıları bile yok...bildiğin soygun..biraz aksiyon...sevenler izlesin tabii....ama bir invisible quest...el cuerpo kurgusu bekliyorsanız...alakası yok..
sonradan değişen insanı içine alan dizi olarak continuumu gösterebilirim..vasat bir dizi olarak balşadı ama 5.bölümden sonra bambaşka bir diziye büründü..kurgu bilim olarak müthiştir...sanki senaristi gönderip Alex Kurtzmana (Fringe) senaryoyu yazdırmışlar gibi devan etti ve bitti..

Cevaplar (3)
default avatar
(51) -
Senden ricam 5 bölümden sonra izleme nolur... Sen filmi nasıl izlemişsin bilmem ama ben yazacaktım bi yerde biri benim için yazmış.. Bildiğin gibi bi soygun filmi mi yoksa başka mesajlar veren bir bakış açısı mı ona sen karar ver yazıdan sonra..
Sürprizbozan: Göster
10


1
| Bildir
default avatar
(75) -
izlerim bir ara biraz daha gittim zaten.. bu tür izlemek istersem eğer..devam ederim...benim eleştirim filmi ve diziyi hiç izlemeden yorum yazanlara...aynı şey the square filmi içinde geçerli...insanlar müze filminden hoşlananlar izlesin diyor...yahu giriyoruz sıfır alaka müze ile...orada farklı toplumsal mesaj empati eksikliği bu konu ile ..buradaki mesaj da soygun sosu ile verilmiş...yoksa dali maskeleri..müzik..soyguncuların kıyafeti vs...tamam mesaj ortada ve benimde desteklediğim bir mesaj ama...ben şu sıra ortalama bir izleyiciyim...belkide benim üklemdeki insanlar neden oradaki gibi değil...oradakiler gibi tepki vermiyor diye üzülüyorum....ben şu sıralar mesaj değilde biraz şaşırayım ters köşe olayım istiyorum...aslında jesus colmenarın ...alex pina ile yaptığı diğer yapımlra bakınca biraz daha toplumsal bir dizi omuş...el barco dizisini izlerseniz daha iyi anlarsınız...ama yönetmenin yine yakın arkadaşı Nacho Vigalondodun çektiği Los cronocrímenesi izlersenizde tam olarak şu sıralar ne istediğimi anlarsınız..vigalondo 200.000 usd gibi komik bir bütçe ile ve el kameras ile bu filmi çekmiştir...her sahnesinde düşünüyorsunuz ...destination ve dede paradoksu halt etmiş...benim uyarım et yamaği seven arkadaşlara...çok güzel etleri var diye gittiğiniz bir yerde önünüze börek gelirse hayal kırıklığı yaşamayın...böreğide çok severim ama..onu yemek istediğim zaman.. bu arada dediğim tazrz bir film izlemek isterseniz nette kaliteli bir sürümü zor...ama 2007 yapımı los cronocrímenesi izlesin sakin kafayla....benim devrimci ruhum tekrar kabarıncada buna devam ederim....


1
| Bildir
default avatar
(51) -
Kardeşim sen böreğini de ye lahmacun da ye kebap da.. Gülücük Senin devrimci ruhun fatihayla geliyosa söyle okuyayım bi ara Gülücük Yahu devrimci ruhun olması için mi izliceksin.. Filmde eksiklikler çok..

Sürprizbozan: Göster

Herneyse bi filmi diziyi çok da mukemmel olmayarak izleyin.. Özellikle de şuna karşıyım.. Adam bi film yapıyo yuz mılyonlarca dolar harcıyo adamın teki vakit kaybı izlemeyin paranıza yazık diye yazıyolar... Yazık ne diyim ki... En azından efekt gör be.. sinemada izlerken en azından o efektten zevk al... İnsanoğluna 100 bin dolarlık cekılen filmler bıle cok yemın ederım.. basından fazla Gülücük
10


0
| Bildir


default avatar
(131) -
Unutulmazlar arasına girecek bir dizi. Efsane bir final. Her bölüm ayrı bir heyecan. Tüylerim diken diken oldu.
7


avatar
(27) -
Bence bu kadar gündemde olmayı hak eden bir dizi. Verdiği mesajlar, görüntüler, düşmeyen tempo, birazda aşk sosu...
9


default avatar
(19) -
sadece şunu söyleyeyim keşke hiç bu diziden haberim olmasaydı da yeni görmüş olsaydım ve önyargılı diziye başlamış olsaydım.bu benim için çok büyük bir lütuf olurdu.bunu sadece 1 dizi için söyleyebiliriim o da lost tur.la casa de papel here kula nasip olmayacak bir dizidir.kıymetini bilin ve içinize sindirerek yavaş yavaş izleyin.


default avatar
(10) -
Çok çok iyiydi 2. sezon 6. bölüm final bölümü
Fevkelade bitirdiler,

Sürprizbozan: Göster
9


avatar
(907) -
Netlix başka ülkelerin televizyonunda oynayan filmleri alıp yayınlamaya başlayınca nedense insanlar otomatikman sevmeye ve fazlasıyla övmeye meyilli oluyor. O kadar övüldü ki bakma gereği duydum. Konusu için de soygun dizisi dediler. Ana konusu soygun olabilir fakat soygunla ilgili hiç bir şey yok dizide. Bildiğiniz hapisane dizisinin biraz daha değişik bir versiyonu. Kendini tekrar eden olay dizini çok ama çok fazla. İlk bölümlerden merak uyandırdı ve fena da gitmedi. İlk sezonu idare ederdi fakat övüldüğü kadar iyi değildi bence. İkinci sezon ise baştan sona çöp.
Sürprizbozan: Göster
İspanyol tarzını çok net fark edebiliyorsunuz filmde. Kendini çok tekrar eden bir dizi olmasa daha çok sevebilirdim belki. İlk sezonu izlenilebilir derecede. Fazla sarmıyor ama merak ediyorsunuz. İkinci sezon ise zorlama ve çöp. İzleyeceğim başka diziler vardı ve bu dizi çok övüldüğü için bu diziyi izledim. Pişmanım. Diziniz kalmadığında bakabilirsiniz fakat başka dizilerden öne koyacak kadar iyi değil. Küçük bir şey daha söylemek istiyorum. İkinci sezonunu ingilizce çeviri izlemek zorunda kaldım çünkü sitelerden düşük kalite izlemek istemedim. Kesinlikle ingilizce altyazısını izlemeyiniz. Oldukça hatalı çeviri olmuş. İspanyolca bilmiyorsanız sizi yanlış yönlendirebilecek önemli çeviri hataları var.
Not: Bir çok ikinci sezonunu bekliyorum yorumları gördüm. Dizinin ikinci sezonu mevcut. İspanya'da yayınlandı zaten. Netflix kendisi Amerika'da yayınlamak için aldı. Şuan Netflix'de ikinci sezonu gözükmese de internetten bulabilirsiniz.
5

Cevaplar (5)
default avatar
(131) -
Böyle çöpe can kurban; keşke her yapım böyle olsa. Ön yargılı yorum yapmışsın.
7


1
| Bildir
avatar
(907) -
Bütün bölümleri sabırla izledim. Netflix'in başka ülkelerden aldığı ve oynattığı film ve dizileri de izledim ve aralarında sevdiğim oldu. Ön yargılı değilim sadece kalitesini beğenmedim ve insanların niye bu kadar bayıldığını anlamadım.
5


2
| Bildir
default avatar
(51) -
niye çöpleri izlersiniz ki SONUNA KADAR.. onu anlamadım.. kardes 3 5 bolum ızle kapa.. arrowu coktan bıraktım ben... neden hepsını ızleme geregı duydun.. hadi ızledın dıyelım ne dıye kendıne bunu bır borc bılıp de yazıyosun Gülücük arkadasım paylastı bı bakayım dedım cok hosuma gıttı dızı.. 3 5 bolum ızledım devam etmek ıstedım.. sen neden devam ettın dızıyı ızlemeye?
10


0
| Bildir
avatar
(907) -
Eğer yorumumu okursanız ilk sezonunun fena olmadığını söyledim. Oldukça basitti fakat izlerken eziyet çekmedim. Kötü filmleri ve dizileri de izlemek ve eleştirmek gerek bana göre. Son dönemlerde dizi büyük patlama yaptığı için çevremdeki sinemacı arkadaşlarım ile dizinin kritiğini yapmak için de izledim. Kötü dizi diye 3 bölümde bırakmıyor en azından 1 sezon şans veriyorum kendi adıma. 2. sezonu ise iş güç ile uğraşırken öylesine izledim. Dizi genel olarak kötüydü bir daha belirtmek istiyorum.
5


2
| Bildir
default avatar
(51) -
Kardeşim kendinizle çelişiyosunuz.. Yukarıda yazmışsın.. şimdi de bana cevap yazmışsın.. 3 bolum yerine 1 sezon ızle... 2. sezon ızleme... gelip de tum bolumlerı ızlersen sende sıkıntı var.. adamlar 50 bolum batırıyosa son bolum fınalınde kurtaracaklarını mı dusunuyosun? 50 bolumu 1 bolum kurtarmaz..
10


0
| Bildir


default avatar
(1) -
dizi o kadar sürükleyici ki hiç bir şey sıradan klasik değil. Eğer vaktin var ise benim gibi 7 bölüm birden izleyebilirsin


default avatar
(17) -
Plan, işleyiş, konu muazzam. Fikir harikulade. Oyunculuklar yer yer sırıtan ve tekrar eden olsada kötü denilemez.Son zamanlarda izlediğim en iyi dizilerden kesinlikle. Çünkü tüm gerçekleri içinde barındırıyor. Kaos ortamını, o anki psikolojik faktörleri, kurallara uyulmazsa neler olacağını. Çakraları açıp izlenince bütün eksik yapboz parçalarını görebiliyorsunuz. İzlemek için değil, anlamak için izlerseniz dizi daha güzel hale geliyor.

Mesela;
Sürprizbozan: Göster


Ve ayrıca;
Sürprizbozan: Göster
10

Cevaplar (3)
default avatar
(17) -
ve.. bitince boşlukta hissediyorsunuz..
10


0
| Bildir
avatar
(81) -
16-17 bölümde nasıl boşluğa düştünüz
7


0
| Bildir
default avatar
(17) -
işte bir yapımın da kalitesini bu belli eder. O kadar ısınmışım ki diziye karakterleri benimsemişim. Onlarla birlikte o eziyeti çekmişim gibi geliyor. Ki bir dizide bir karaktere hayran olabilip ya da uyuz olabiliyorsanız bu yine dizinin ve oyuncunun kalitesidir. Konu kendi içinde çelişkiler yaşatıyor ve biz normal bir soygunda herşeyin normal gitmesini bekleriz. Ama öyle değil.

Sürprizbozan: Göster

Tamamen izleyiciye bağlı birşey ve ben 4 günde bitirdim diziyi neredeyse aralıksız izletti kendini.En son bunu Banshee de hissetmiştim. Tamamen konuya yada mesajlarına bağlılık. Ki böyle bir plan olsa %80 bunlar olur. Karakterler böyle olursa tabi ki. İşin psikolojik yanından bakarsak tabi ki.
10


0
| Bildir


default avatar
(26) -
Acemice oyunculuklar ve gereksiz uzamalar ile değişik ve çok güzel bir konunun katledilişi olarak görüyorum.
Sürprizbozan: Göster

Güzel yorumlayan arkadaşlar zaten bu konu için mükemmel diyorlar diziye, ama konun güzelliği yetmiyor ki sadece, bana göre dizi gerçek konusu üzerinden gereksiz laf kalabalıkları,gereksiz cinsel içerikli sahneler,gereksiz konu dışı anlatılar ile bu kadar uzatılacağına ,gerçek konusuyla 10 bölüm yapılsa ve daha ustaca oynansa uzun süre dillerden düşmeyecek- Prison Break gibi - bir dizi izlemiş olacaktık.Olumsuzluklarına rağmen değişik konusu sebebiyle kaliteli dizi kıtlığında izlenebilecek bir eser, izleyin kararınızı kendiniz verin.

Cevaplar (2)
default avatar
(17) -
Ama o uzatmalar azıcıkta olsa olmak zorunda değil mi ? Ruh değişimleri, anektodlar planlamada ki kusurlar kaçırılan kör noktalar bunlara neyin nasıl sebebiyet verdiği bunları anlatması gerekmiyor mu sence de Gülücük

He şunu anlarım ki bu bir klişe dir ki;
Sürprizbozan: Göster


Aslı da budur.
10


2
| Bildir
default avatar
(51) -
prison break de adam eşcinseldi Gülücük o yuzden onda cinsellik yok (dipnot)
10


0
| Bildir


default avatar
(2) -
Zekice hazırlanmış, çok beğendim, İlk sezon 3 günde bitti..
9


avatar
(522) -
Çok övülmüş. Dayanamadım merak edip İki günde ilk sezonu komple bitirdim. Tanıdık oyuncular olmayınca (kendi adıma söyleyeyim) insan garibine gidiyor ama film gerçekten farklı. Soygun planının %85 planlaması ve işleyişi gayet gerçekçi.
8


default avatar
(37) -
Sürprizbozan: Göster
1

Cevaplar (1)
default avatar
(51) -
allah razı olsun sen de o 6 puanı vermesen batardı dizi Gülücük IMDB bı yanlıslık yapmıs kusura bakma yanlıs not IMDB Gülücük
10


1
| Bildir


default avatar
(4) -
Uzuuun zamandır bu kadar heyecanlı bir soygun dizisi izlememiştim. Öyle bir yerde sezon bitti ki ikinci sezonu nasıl bekleyeceğim bilemiyorum.
(01.sezon için)
9


avatar
(741) -
Sürprizbozan: Göster


avatar
(40) -
Bu diziyi o kadar övdüler ki ki çok büyük beklentiyle izledim yok akıl oyunları yok muhteşem. Karekterlerin aldığı kararlar çok saçma ve tutarsız. Insan prison break gibi dahiyane diziler izleyince böyle diziler gerçekten yanında sönük kalıyor. Ama kesinlikle o kadar abartılacak bir dizi değil. Izleyin göreceksiniz. Karekterlerin kararları özellikle beni kanser etti. Yemin ediyorum çoğu sahnede saçımı başımı yoldum. Ve özellikle 2. Sezonda bolca sohbet muhabbet geyik var atlayarak izledim son bölüm hariç.
6

Cevaplar (1)
default avatar
(206) -
Kesinlikle her kelimenize katılıyorum.
2. sezon hakkında bir fikrim yok ama 2. bölümden sonrası çöp ilerliyor.
4


3
| Bildir


Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film