Giriş Kayıt
Yorumlar (88)
avatar
(462) -
Beklediğimden çok daha iyi çıktı, hayatımda seyrettiğim en yüksek tempolu filmlerden biri. Bir saniye boşu yok, görsel efektler ve ortam şahane, müzikler genel olarak ambiyansa uygun başta küçük kız olmak üzere oyunculuklar ise çok başarılı.
8


default avatar
(213) -
Aslında konu iyiydi, Fakat kurgu ve efektler berbat,
Flmin adını kong vs Godzilla demek bence tam bir fiyasko, dikkat çekmek için adlandırılmış.
Kong mu godzilla mı desem, kongun bende ayrı bir yeri vardır. PJ nin yapımının etikisi büyüktür,
Godzilla nın ise son iki yapımı ise çok vasattı.
Aralarında ki kapışmada ise kong'un tabiki hiç bir sansı yok, filmde bu sahne basit geçilmiş.

Sürprizbozan: Göster

Millie Bobby Brown ise o kadar makyaj ile ben büyüdüm deyip başka yapımlara göz kırpıp yelken açmak istemiş.
Rebbecca, yüzündeki çillerden mi nedir, sana hep ayrı bir sempatim var.
5


default avatar
(19) -
Olamış'ı eleştiren herkes, önce gidin şunu bunu araştırın argümanına başvurur. Kendi ulaştığı zevk seviyesinde sanır ki eleştirenler aslında anlamamıştır. Aslında hal böyle değildir. Bu film olmamış. Öyle böyle olmamış da değil el verilip oldurulmamış. Klişelere sığınılmamış bol bulmuşlar ellerine yüzlerine her yerlerine sürmüşler. Sanat yönetmenini ,efektlerini, oyunculuğu falan oturup konuşursun, devasa olaylara gebe konuyu har vurup harman savurmuş yönetmen. Sanki sardıra sardıra izliyorsun filmi. Ha SCI ı savunan varsa Kong un balık eydiği sahneyi gif yapsın gece gündüz izlesin. Bunlar dahi daha eleştiremeye gerek olmayan konular. Kong ,Godzilla meselesi değil ,film bittikten sonra ben ne izledim arkadaş belgeselmiydi,komedimiydi,aşk mıydı sorusundan başka bir karmaşa yok sinema adına..


avatar
(1040) -
Şu filmsiz günlerde ilaç gibi geldiğini söyleye bilirim izlerken sıkılmadım sadece godzilla'nın saheneleri çok karanlık olduğu için detayı yakalayamadım onun dışında film güzeldi ama yinede favorim hala Kong Skull Island filmi


avatar
(9) -
Beklentimi karşıladı. Tüm klasiklere selam çakılmış. Bu filmler boşluk doldurmak için araya öylesine senaryo atılmış, cgi(eskiden practical efekt) sergileme odaklı, efsane kaiju/titan kapışmalarıyla keyif aldıran içeriklerdir. Başka şeyler bekleyenler yanlış yere gelmiş.

Bir sözde Türk altyazı çeviri sahnesinin iletişim eksikliğine etmek istiyorum. Bir sürü çeviri kontrol ettim hepsinin farklı noksanlıkları vardı. Yetersiz iletişimden hem çıkan işler vasat hem de gereğinden fazla emek harcanmış. Bu işleri yarış olarak görüyorsanız sadece izleyiciye zarar verirsiniz. Daha iyi organize olmanız dileğiyle.
8


avatar
(430) -
filmde 3 tane dövüş sahnesi var, bunlar herhalde toplamda 40-45 dakika sürüyor olmalılar... diğer sahneleri geçerek, bu full cgi sahneleri izlerseniz en ufak bir şey kaçırmayacağınıza emin olabilirsiniz ve kıymetli vaktinizi boşa harcamamış olursunuz.

içinizdeki çocuğa hitap eden bu dövüş sahnelerini izlemek kısmen eğlenceli olabiliyor ancak filmde başka hiçbir şey yok. elle tutulur konu yok, oyunculuk yok, kurgu yok... geri kalan her şey zaman kaybı...
5


avatar
(31) -
Boş vakti olanlar için söylendiği kadar kötü olduğunu düşünmüyorum. Kötü değildi onu söyleyebilirim. Çocukların olduğu bölümler çıkarılırsa iyi bile denilebilir. 4k olanı HDR destekli izledim görsel olarak yeterliydi.
6


default avatar
(299) -
O kadar görsel efekt o kadar oyuncu bu kadar bütçeyle çıkan sonuç ne yazık ki hüsran senaryo yine bildik standart ilerliyor efenim bütün dünyadaki bilim adamları falan hiç bir şeyden haberi olmadan çalışıyor bütün gerçeği iki çocuk bir çocuksu adam buluyor orta okul seviyesinde ilerleyen bir şey izlemeyeyim tv de patlama yıkım falan görmek isterseniz izlenebilir ama oturayım film gibi ilzleyeyim derseniz pek tavsiye etmem görsel efektlerin yüzü suyu hürmetine 5.4
5


avatar
(225) -
1954'ten bugüne tüm filmleri izlemiş, büyük bir Godzilla fanı olarak şunu çok rahat söylüyorum yapılmış en kötü Godzilla filmi, rezalet ötesi bir filmdi. Hikaye berbat, sinematografisi vasat hiç bir özgünlük yok Adam Wingard berbat bir direktör. Müzikleri kötü, sahneler saçma, mantıksiz, etkileyici bir anı yok. Cast kötü, kostümler kötü, instagram güzeli gibi bir kız karakter koymuşlar laboratuvar ortamında giyim kuşamlar makyajlar o biçim o kadar alakasız ki. Filmin her karesine neon aydınlatma basmışlar ne alaka ve neden bu kadar fazla ? Bastıkları zeminden, kapıların çerçevesine, kocaman gökdelenine kadar her yer gece klübüne dönmüş. Saçma sapan bir film. 2014'te Gareth Edwards'ın çektiği filmi açıp tekrar izleyin o filmin sinematografisini, sahnelerini, müziklerini düşününce ne kadar iyi bir film olduğunu şimdi daha iyi anladım
1


default avatar
(34) -
Şu kadarını söyleyeyim hani 1950-1960'lı yıllarda japonlar tarafından çekilen Godzilla Raids Again veya Son of Godzilla gibi maket binalar arasında üzerine Godzilla kıyafetleri giymiş insanların oynadığı filmler vardı ya, işte onlar bu filmden binlerce kez daha değerli bence...

Tamamen zaman kaybı...
3


avatar
(292) -
Ellerindeki akıl almaz bütçelerle nasıl böyle ucuz senaryolara "olur" verip film çektiklerine her seferinde hem şaşırıp hem harcanan paraya acıyorum. (Bknz: WW 1984) Gerçi bu tip şeyleri önemsemeyen kitle daha fazla galiba. Adamlar da buna yönelik yapıyorlar.

İsmi Godzilla vs. Kong filme "sağdan soldan nasıl insan ve biraz da dram sıkıştırabiliriz" diye düşünmüşler galiba. Bir hayli de abartmışlar. Tabii ki bir de hikayeye hiç katkısı olmayıp zaman çalmak için filmde yer alan karakterler var. Evet bildiniz, onlardan bahsediyorum.

Sürprizbozan: Göster


Efendim onun dışında filmin görsel efektleri güzel. Zaten tek artısı da bu olabilir. Ancak ne zaman tam kendinizi kaptırsanız yaratık dövüşüne, sahne pat diye kesilip "başrollerimiz" kadraja giriyor. Bu neredeyse sürekli oluyor.

Her şeye rağmen güzel görsel efektlerle yaratıkların dövüşünü izlemek istiyorsanız hemen izleyin. Zaten filmin ismi de size bunu vadediyor. Ama keşke içerikte isme daha çok bağlı kalsalardı.

Sürprizbozan: Göster

Son olarak arkadaşlar biz burada çizgi roman değil film yorumluyoruz.
5


default avatar
(85) -
Hadi efektler iyi, konu da fena değil, ama Bobby Brown'ın ve arkadaşının, hatta podcastçinin karakteri çok gereksizdi gerçekten. Filmi boşuna bölüp bölüp, uzatmaktan başka bir işe yaramamışlar.
7


avatar
(8408) -
Konu bana Superman vs Batman, dünyanın merkezine yolculuk, Kong ve Godzilla filmlerinin bir karışımı gibi geldi. Tadı pek keyifli ama çorba gibi bir yapım. Lakin neredeyse 2 saat nasıl geçti anlamadım bile... Benimle birlikte 4 yaşına gelmek üzere olan kızım da ilgiyle izledi hatta!... Kong'un hamak keyfi pek güzeldi. D. Johnson gökdelenlerden uçuyor, kaçıyor, bırakın biraz da Kong yapsın, Godzilla yapsın, ne olmuş! İyi seyirler olsun.


avatar
(27) -
Filmin görsel ve işitsel efektleri başarılı.Çocuklar konusunda diğer yorumcu arkadaşlara katılmamak mümkün değil.Biraz daha zorlasalar;içerik ve sevecenlik olarak yanına yaklaşamayacak da olsa, Sesame Street formatında bir çocuk filmi çıkabilirmiş.


avatar
(235) -
Kong Kafatası Adası'ndan sonra iyi bir ipucu ile devam filmi olacağını zaten biliyorduk. Ancak böyle bir bağlantı bence hiç iyi olmamış. Zaten gizli bir ada, evi iken, Kong'a alternatif bir evren yaratmanın manası ne anlamadım. Görsel efektler iyi gibi dursa da Kong Kafatası Adası bence daha iyiydi. Özellikle Kong'un sakallı tipi hiç iyi durmamış. Yan hikayeler ise süreyi tamamlama adına yapılmış gibi duruyor. Bir de böyle fantastik yaratıkları alıp ne zaman insan şehrine soksalar, saçmalıyorlar. İzlenir ama beğeni seviyesi değişir.
4


avatar
(83) -
Görsellik açısından tatmin edici.. Çocukları çıkarsalar daha iyi olabilirdi godzilla ve kong gibi iki efsanenin kavgasında çoluk çocuğun ne işi var anlamadım ama sıkmayan bir 3 saat var değişik mekanlar gördük. Efekt ve görsellik açısından çok güzel ben beğendim.
6


default avatar
(32) -
Sadece Gozilla ve Kong sahnelerini izlerseniz film bir saatten az sürüyor ve ana hikayeye hakim oluyorsunuz. Ayrıca görsel efekt sahneleri tatmin edici olduğu söylenebilir, dövüş sahneleri de bir o kadar iyiydi.
7


avatar
(403) -
Görsel efektleriyle hayran bırakan bir Godzilla serisi olmuş. Çoğu olumsuz yorum yapanlar Godzilla serilerini izlemeyen insanlar tahminimce. Daha önceki serilerini aratmayan ailece keyifle izleyeceğiniz bir film olmuş.
8


avatar
(316) -
Film beklediğimden çok iyi çıktı. Kesinlikle türünün hakkını, karşılığını veriyor. Öyle mantık hatası, saçma vb anlam ifade etmeyen, yaratıcı olmayan, boş, ergen yorumlarınızı kendinize saklayın!
Bu tarz filmlerde alacaksın patlamış mısırını, kolanı, cipsini yada her ne seviyorsan.. oturacaksın başına, aksiyonun, görsel şölenin tadına varacaksın. Sen oturup bu filmi izliyorsan, ve bu filmden mantık, kurgu bekliyorsan, mantıksızlık sende arkadaşım hiç kusura bakma.
Peter üstad'ın King Kong'uyla bile karşılaştıran olmuş. Yahu onun anafikri farklı, bu Kong'un ana fikri farklı. O film dram ağırlıklı, bu ise Fantastik ve bir "evren" içerisinde geçiyor. Bunu bile düşünemeyeceksen ben daha ne diyim sana?
Film adının hakkını vermiş. Gayet iyi, efektler mükemmel. Özellikle Godzilla filmlerinin alışılagelmiş lanet olası yağmurlu sahneleri bu filmde hiç yoktu. Aksine tam bir görsel şölen sizi bekliyor. Çok farklı atmosferler, büyük yıkım türünü sevenleri doyuracak.
9

Cevaplar (3)
avatar
(276) -
Bu tip bir filmde ,senaryo yada konu bende beklemiyorum. Ancak yönetmen kötü bir senaryo ile filmi baltalıyorsa insanlar bunu beğenmeyebilir. Bu insanlara ergen demek , fikirlerine saygı göstermemek sığ bakan bir zihniyettir. Yani senin bakış açın. Seninle aynı fikirde olmayabilirler ve bu sana insanlara bu hakaret etme hakkını vermez. Önce yorum yapıp hatta abartıp ''9'' puan verirken bunu bence bir düşün. King Kong'un işaret dili öğrenmesi insan gibi takılması seni rahatsız etmiyor olabilir fakat bir çok insan için bu gayet kötü bir tercih. Mesela aynı oranda Godzilla mükemmel olmuş filmde tek amacı galip gelmek ve bunun için her şeyi yapıyor , çiçek gibi işlenmiş. O bakımdan insanları küçümsemek ve hakaret etmek yerine kendi fikirlerini yazman gerekiyor.
6


3
| Bildir
avatar
(235) -
Katılırsın veya Katılmazsın ancak başka insanların yorumuna kulp takmak hoş değil. 'Katılmıyorum'' der ve filmi yorumlarsın bizde farklı bir bakış açısı deyip saygı duyarız. Ama böyle ERGEN, SAÇMA, BOŞ gibi diğer yorumcuları bir kalıba sokmak hiç hoş değil.
4


3
| Bildir
default avatar
(213) -
Bu filmin kaç dakikası fantastik evrende geçiyor,5-10 dakika? veya sen farklı bir film mi seyrettin. Koca Hong Kong u yerlebir ettiler sonunda..

Sinema tarihinin iki kült karakterini bu şekilde basitçe işlemeleri seni etkilemiyor, sadece olaylara görsellik olarak bakıyorsun.. e tamam ona da okey diyelim, bu 2 saatlik filmde kaç dakika yaşadın o zevki 25-30?
5


1
| Bildir


default avatar
(15) -
Görsel efekt bakımından gayet doyurucuydu. Önceki Godzilla filmleri gibi karanlık vakitlerde Kajuların birbirine belli belirsiz göz yorucu kavgaları yok. Godzilla'yı gayet gündüz gözüyle de görüyoruz net net. Ve çatışmalardaki bir birine yaptıkları hamleler gayet açık seçik, insan yoran türden değil. Süre bakımdan da o godzilla filmleri gibi gereksiz uzun değil. Derken bu filmin olumlu yanları.Ben şuna şaşıyorum. Bizim Türk bilgini eleştirmenler (her sitede var tabiki) kurgu senaryo çok zayıf falan diyorlar. Arkadaşlar DEV CANAVARLARIN , her türlü insan yapımı silah gereçleri yok eden, isterlerse şehirleri ülkeleri yok edecek türden Kajuların (Mantıken filmdeki yeri bu) filminde merak ettikleri ilk şey savaş sahneleri değil de; kurgu, senaryo... Hani Joker filminde bile bu kurgu senaryo üzerine bu kadar düşmedi kimse. Senaryo klasik, film yavaş ama oyunculuk, çekimler , müzikler harika; çok güzel bir anlatımı var dediler ve paketlediler filmi.Ama bu tür filmlerin yakasına anlamsız şekilde senaryo , kurgu diye yapışıp paketleyemiyorlar.. Herkesin isteğine hitap edecek türden filmler değil bunlar. Ama insanların izleme keyfine de kemirgen gibi yapışmasa bu arkadaşlar.Biraz daha rahat....
6


Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film