Giriş Kayıt
En çok beğenilen yorumlar
default avatar
(26) -
spotlight tadında , altyazısı çıkarsa da tekrar kesinlikle soluksuz izlenebilecek bir yapım. Jessica Chastain bütün yapımı götürüyor. Yönetmenin geçmişi zaten yeterli. Senarist için bilgi bulamadım.
7


default avatar
(75) -
Ne senaryo ama. İşte film budur. Soluksuz izledim. Başroldeki hatun muhteşem rol kesmiş. Kesinlikle izleyin.
10


avatar
(1418) -
Ben filmi çok sürükleyici buldum ve beğendim. Jessica C'yi zaten beğenirdim, bu performansına hayran kaldım. Daha önce bir lobicinin hayatından bir kesit izlememiştim. Çok zor işmiş. Her türlü entrika var. Heyecanlı ve şaşırtıcıydı. Çok beğendim.
8


Yorumlar (43)
avatar
(273) -
Etkileyici bir film. Siyaseti takip edenler çok şey bulacaklardır bu filmde.Türk siyaseti ile de maalesef benzeşen ortak yönleri var..Zekice kâleme alınmış sürükleyici bir senaryo, temiz yönetmenlik, abartısız güzel oyunculuklar.
9


avatar
(1723) -
sürpriz sonu ile fena olmayan bir politik gerilim filmi, başrol oyuncusu hakkını vermiş, siyasi kirli ilişkilere ışık tutan bir yapım, temposu fena değil, sıkmıyor, biraz diyalog ağırlıklı, dikkatli izlemek lazım, kült değil ancak izlenmesi gereken yapımlardan...
7


avatar
(792) -
"Kişi eline silah alacak kadar çaresiz kaldıysa, silahlara yaklaştırılmamalı asla..."

Bu cümle filmde geçiyor ama, asla filmin özeti veya anafikri falan değil. Filmin özetini "Miss Sloane" filmin başında yapmış. Gerçi filmin hikayesi ve zekice senaryosu üzerine ne söylesek, seyir zevkinize zarar verecek, o yüzden kısa kesmekte yarar var.

Eğer politik gerilim, veya içinden mahkeme geçen filmler ilginizi çekiyorsa, bu film sizin için. Başta sıkılacakmış gibi oluyorsunuz, çünkü konu tam olarak "bize" hitap eden bir konu sayılmaz, ve giderek çapraşıklaşıyor, ama bu durum aklınızı karıştırmıyor, bilakis, hikayenin içine giderek daha çok girdiğinizi hayretle "müşahede" ediyorsunuz. Hatta asıl konu gittikçe önemini yitiriyor bile diyebiliriz.

Jessica Chastain, Miss Sloane rolü için gayet isabetli bir seçim olduğunu film boyunca kanıtlıyor. Aslında gerektiğinde "rol çalmayacak" kadar yetenekli bir oyuncu olduğu da belli ama hikayede diğer rollerin tamamı "aksesuar" gibi olduğundan o kadar hesaplı bir tarza gerek kalmıyor. 2017 Oscarlarına da şöyle bir dokunup geçersek; "Loving"i izlemedim, ama diğerlerinin tamamı, Emma Stone da dahil olmak üzere, bana gerekli görünmemişti. Isabelle Huppert, Meryl Steep... Aman artık... Natalie Portman belki, ama ondan da Jackie olmamıştı. Viola Davis'e "Yardımcı" kadın oyuncu ödülü vermek nasıl bir haksızlıktı? Denzel ile karşılıklı hiç ezilmeden oynamıştı hatun. Zaten filmde başka kadın yoktu ki? Üstelik Octavia Spencer'la ikisini aynı kategoriye sokup birini diğerine ezdirmişler... Peki Jessica Chastain ödül almalı mıydı bilmiyorum ama aday dahi gösterilmemeli miydi? Neyse, neyse...

Filmin ailece izlenmesi mümkün, ama yaşı küçükler oldukça sıkılacaklardır, o yüzden biraz zor...
9


avatar
(363) -
Beklediğimden çok daha iyi bir film çıktığını gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Jessica Castain'e özel mi yazılıyor bilmiyorum ama geçtiğimiz hafta seyrettiğim bir başka filminde olduğu gibi hızlı ve bol diyaloglar olduğu için altyazının yetişemediği yerler olduğundan, dublajlısı sanırım daha mantıklı olur.
Konu, özetinde yazdığı kadar kısa ve basit değil. Oldukça karmaşık bir bir hikaye ve kurgusu tam tadında.
Hollywood filmlerinin "vatansever ve milliyetçi" filmlerine kulp takıyoruz ama öte yandan onlar kadar da kendi sistemlerine böylesine sert özeleştiri yapan yok.
İzleyin, pişman olmazsınız.
8


default avatar
(54) -
Jessica Castain filmin senaryosunda olduğu gibi, nerdeyse tek başına filmi taşımış diyebilirim. Diğer oyunculuklar da gayet iyiydi. Konu olarak yavaş bir film ama su gibi akıyor. Alkışı hakeden cinsten bir yapım.
9


avatar
(159) -
Jessica ablamizin o güzel plaza kadını rolüne hayran kalmamak mümkün değil.Ekibin ve business sınıfın karakter tercihleri cok başarılı.Lakin basrolumuzun o plaza psikolojisini daha yansitan daha belirten yanlarına deginilebilirdi.Basrolumuz filmde cok güçlü bir karakteri oynuyor ve surukleyiciligi ile izletiyor.Ancak sonunu ben başında tahmin ettigimi söylemek isterim.
7


avatar
(1162) -
“Miss Sloane”in yönetmen koltuğunda benim için çok tanıdık bir isim olan John Madden oturuyor… Kendisi aynı zamanda arşivimin demirbaşları arasında yer alan “Shakespeare in Love” (1998) ve “Proof” (2005) gibi son derece başarılı filmler ile yine severek izlediğim “The Best Exotic Marigold Hotel” (2011) ve bunun devamı niteliğindeki “The Second Best Exotic Marigold Hotel”i (2015) de çeken oldukça iyi bir yönetmen… John Madden, “Miss Sloane”da da gerçek müthiş bir iş çıkartmış… Konuyu öyle bir kurgulamış ki, film hiçbir aksiyon, gerilim, görsel efekt vs. gibi unsur içermemesine rağmen 132 dakikalık sürenin nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz bile… Filmin oyuncu kadrosu da oldukça iyi… Çok temiz bir iş çıkarmışlar… Ancak burada, Madeline Elizabeth Sloane karakterini canlandıran Jessica Chastain’in eşsiz performansına değinmeden geçmek Academy ödül jürisinin yaptığı büyük haksızlığı bir kez daha yinelemek olur… Jürinin ödül kriterlerini bilemiyorum, ama o yılın (2017) en iyi kadın oyuncu Academy ödülü “La La Land” (2016) deki performansı ile Emma Stone’a gitmiş… Tamam, “La La Land” (2016) benimde favori filmlerimden… Ancak bana göre, o yılın Oscar heykelciğini Emma Stone değil kesinlikle Jessica Chastain evine götürmeliydi… Sanıyorum iki filmi peş peşe izleyenler bu konuda bana hak vereceklerdir… Şu ana kadar filmin konusuna hiç girmedim… Girmeyi de düşünmüyorum… Zira gerek burada gerekse de IMDB’de yeterince bilgi var… Ancak filmin sonundaki, “dinsizin hakkından imansız gelir” dedirten o sürpriz duruşma sahnesi vay ya… Resmen bayıldım… Arşivime de dâhil ettiğim bu harika filmi izlerken müthiş keyif aldım… Umarım sizlerde severek izlersiniz… Keyifli seyirler…
7


avatar
(160) -
Dikkatli bir takip isteyen güzel bir film. Yozlaşan adalet sistemi ve politikacılara karşı bir lobicinin akıl dolu mücadelesini izleyeceksiniz. Filmin sonuç kısmı da gayet güzel bağlanmış.

Filmin başarısında ciddi bir etkisi olan Jessica Chastain çok zor bir rolün üstesinden başarıyla gelmiş. Sahnelerin hızlı akmasına rağmen oynadığı karakterin ruhsal durumunu izleyiciye çok iyi aktarıyor. Neredeyse kusursuz bir oyunculuk diyebilirim. Ve Mark Strong gerçekten karizmatik, tarz sahibi, yetenekli bir oyuncu. Yer aldığı her kadroyu zenginleştiriyor, kalite katıyor.

Film hakkında söyleyebileceğim tek olumsuzluk; diyalogların genelde hiç es vermeden, çok sıralı ve hızlı akması. Muhtemelen yönetmen, sektördeki (lobicilikteki) insanların pratik zekaya sahip, hazır cevap insanlar olduklarının altını çizmek istemiş. Bunun için bir çok karakter hızlı konuşuyor. Tabi bu hızlı diyaloglar, filmde işlenen konunun (entrikaların) kompleks yapısı ve derinliği ile birleşince filmi takip etmek biraz zorlaşıyor.

Sonuç olarak iyi bir sinema izleyicisinin kesinlikle bu filme vakit ayırıp (sakin bir kafayla) izlemesi gerektiğini düşünüyorum. Yalnız film içeriği itibariyle (lobicilik, politik oyunlar vb. ) belirli bir yaş ortalamasının üzerine hitap ettiğini de söylemek zorundayım. Aksi taktirde ''neyi anlatmaya çalıştığı'' konusunda zorluk çekilebilinir.
8


default avatar
(26) -
Muhteşem harika bir film olması için her açıdan iyi olması gerekirdi. Her ne kadar konusu farklı ve sürpriz sonlu olsa da inanılmaz bol ve hızlı diyalogları izleyiciyi oldukça sıkmakta. İlk 45dk kapatmamak için direndim ama değdi mi değdi sanırım ama mükemmel diyemem. Diyalog filmi sevmeyenler boşuna vakit kaybetmesin.
7


avatar
(357) -
Soluksuz izleyeceğiniz bir yapım. O kadar film izledim ki çoğunda finalde ne olacak bildim ama bu filmde yanıldım malesef. Harikaydı izlemeniz lazım.

10/7.8
8


avatar
(348) -
Son zamanlarda izlediğim en iyi filmlerden biri.
Zekice kurgulanmış şahane bir senaryo.
J.Chastain'in oyunculuğuna bu filmde hayran kaldım diğer filmlerini de takibe aldım.
8


avatar
(401) -
Başta sıkıcı geldi; konusu biraz bize uzak gibi gelse de (aslında değil) ortalarda çılgın bir noktaya geldi, senaryo oldukça iyi yazılmış. Jessica Chastain döktürüyor ama diğer oyuncular da oldukça iyi. İyi bir akıl oyunu olmuş. Seyretmek lazım derim...
8


default avatar
(11) -
Uzun diyologlar, takibi zor politik bir film olmasına karşın çok etkileyici ve vurucu bir film olmuş sabırla, dikkatle ve sonuna kadar izlenilmesi gereken etkileyici bir film.
9


avatar
(3699) -
Yeter artık bu filmi izleyeceğim diyerek bugün başladım ve birde baktım ki bitivermiş. Zamanın nasıl geçtiğini anlamadım bile. Sürükleyici ve bir o kadar da akıl dolu bu filmi seyretmenizi tavsiye ederim. Senaryo ve oyunculuklar güzel olduğu için filmden kopamıyorsunuz. İyi seyirler olsun.
6


default avatar
(11) -
Uzun zamandır izlediğim en güzel film...


default avatar
(8) -
O dünyayı gayet iyi anlatan bir yapım olmuş. Şahsen Jane diğerlerinin peşinden gitmediğinde şüphelenmiştim zaten.
8


default avatar
(311) -
Kesinlikle mükemmel ve izlenmesi gereken bir yapıt. Son zamanlarda izlediğim en iyi filmlerden. Direk ters köşe. 8/10
8


default avatar
(34) -
'En İyiler' arasındaki yerini hak ederek almış. Kesinlikle izlenesi.
9


avatar
(34) -
Aklı başında ve oturaklı insanların mutlaka izelmesi gereken film.Eğer aksiyon filmi arıyorsanız ve aksiyon olmadığı için bu filmi beğenmediyseniz zaten siz 30 yaşının altında,Amerikan propganda bombardımanına maruz kalmış bir gençsinizdir.
10


default avatar
(6) -
Bu Jessica Abla'nın filmleri son zamanlarda baya ilgi çekici olmaya başladı. izleyin güzel film. Spotlightımsı...

Cevaplar (1)
avatar
(138) -
Jessica Alba dedin zannettim, na alaka dedim Çok Mutlu
10


2
| Bildir


‹ Önceki 1 2 3 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film