Giriş Kayıt
Yorumlar (66)
default avatar
(16) -
Az buçuk da olsa Max Payne tadı aldım fakat kurgu çok yavan geldi. Lisa Joy birkaç kişiyle beraber senaryo üzerine çalışsa çok daha güzel iş çıkabilirdi.
6


avatar
(124) -
siz bu filmi izlediğinizde aslında biraz bilimkurgu, biraz duygusal/romantizm, baya dedektiflik ilebiraz da futuristik bir hikaye ile karşılaşcaksınız.
Konunun sakız gibi uzatılması sıksa da bir şekilde bitiyor.
Sürprizbozan: Göster
7


avatar
(12) -
Hazır, Westworld'e ara vermişken kafamızdaki şu güzel fikri çekelim demişler. Filmin evreni enfes. Film noir havası güzel, eser miktardaki cyberpunk ortamı tadı tuzu. Gel gör ki, işleyişinde klişelerle dolu yavanlık var. Kurgu vasatı geçememiş. Kendini tekrar etmesiyle gereksiz uzun. Haliyle güzelim cast güme gitmiş, buna rağmen Maeve ve Clementine'ı birlikte görmek güzeldi.


avatar
(37) -
Hugh Jackman'a suikast girişimi...Bi mal yazıp yönetmiş, sakın kanmayın fragmana filan. Yerli dizilerdeki dialogları aratan uzun berbat anlamsız konuşmalar, saçma salak bir senaryo...Hugh amcaya terasta çamaşırlar arasında sopayla apaçi gibi adam kovalatmışlar. Çok kötü
1


default avatar
(170) -
film duygulandırdı birazda ağlattı,aksiyon bilim-kurgu izlerseniz pek iç acıcı değil ama farklı bir konuyla bir aşk hikayesi izleyebilirim diye başlarsanız başarılı.
7


default avatar
(1) -
karakterler biraz daha işlense, mantık hataları giderilse, kurgu düzeltilse belki güzel bir şey çıkabilirdi bu senaryodan. olmamış, olamamış...ferguson ve jackman bile kurtaramamış. 5/10.


avatar
(51) -
Daha önce benzer ve daha iyi filmler çekildiği için beni tatmin etmedi açıkçası. WestWorld'ün yazarının filmi diye merak ederek başladım ama zorla bitirdim sonunda belki şaşırtıcı bir şey olur diye... Harcanan kadroya üzüldüm, hikayenin sarmamasını geçtim de film, bir dizinin pilot bölümü gibi çekilmiş, baştan sona bir olmamışlık hissi var. Jonathan Nolan olmayınca bu kadar oluyormuş demek ki.
5


avatar
(291) -
Lisa Joy güzel bir konuya ortalama altı bir senaryo yazmış. Hadi buna tamam ama keşke yönetmenliği işinin ehli birine bıraksaymış. O zaman senaryodan gelen dezavantajı yönetmen biraz da olsa savuşturabilirdi. Hugh Jackman ve Rebecca Ferguson harcanmış filmde resmen.

Filmin etkileyici ve duygulandırıcı olması gereken sahneleri tamamen bu hisleri vermekten uzak durumda ve aşırı sığ şekilde geçiştirilmiş. Olayların gerçekleştiği dünyanın ve karakterlerin arka plan hikayeleri zayıf hatta yok gibi bir şey. Film distopik bir dünyada geçiyor ama bu dünyanın hikayeye katkısı yok. Olayların gelişimi de ikna edici değil. Sadece konu biraz merak ettiriyor o kadar.

Sürprizbozan: Göster


Bu arada bazı kişiler filme karışık demiş ama ortalama bir film izleyicisi için bile gayet anlaşılır bence. Kafa karıştıracak bir yer yok. Sonuç olarak en alt seviyeden "izlenebilir" kategorisine giriyor benim için. O da konu ve oyuncuların hatırına.

Sürprizbozan: Göster
5


avatar
(312) -
Öncelikle tempo çok ağır, sonra insan yoran bir melankoli. Olayların anlatılış şekli çok karışık anlamakta zorlandığınız yerler oluyor. Kadroda iyi oyuncular olmasa dönüp bakılacak tarafı yok.
Bilim kurgu hayranıyım ama tavsiye de etmiyorum.
4


avatar
(1818) -
Çok ilginç.

Yorumbaz adı altında kişilerin zıt görüşte yorum yapmaları bu sistemin ne derece güvensiz olduğunu bir kez daha gösteriyor. Eskiden bu kişilerin yorumu ile hep doğru orantıda bir film buluyordum. Nitelik gerçekten önemli bir erdem. Neyse filme gelirsek film ne 8 puanlık ne de 3. Orta kararda bir yapım. Baştan sona sizi bağlıyor. Bir an önce bitsin de gideyim durumu çok yok. Başroller, bilim kurgu -ki gerçeğe yakın bir durum- gibi etkenler de filmin artısı. Sadece olaya gizem koymak için bilim kurguya başvurulmuş gibi filmimiz. Hani o zamanı çok da işlememişler. Asıl hata basitlik zaten. İzlerken bunu çoğu yerde görüyoruz. Farklı bir senaryo yok ortada. Sadece farklı zamanda işlenmiş daha önce onlarcası yapılmış bir film. Hugh Jackman'ı çıkart filmden puanı 1 puan daha düşürebiliriz hatta. İyi değil ama kötü de demek haksızlık.

Üzüldüğüm nokta bu senaryonun yakın geleceğimizde yaşanacak olması ve bizler hala terör, şeriat gibi gerici işlerle uğraşıyoruz. Dünya olarak yani. Sonumuz daha kötü de olacak gibi. Saçma sapan sınırlarımda değilse olaylar umurumda değil politik duruşlar yüzünden dünyanın iyice içine ediyoruz. Ve tabii ki yine adalet ve güvenlik güçleri zengini korumak var. Üstüne bunu halkın vergileriyle yapıyorlar. Zenginden para da çıkmıyor. Filmim belki de en vurucu gerçekliği buydu.

İyi seyirler.
Saygılar
6


avatar
(55) -
Hugh Jackman olduğu için izlediğim film çok etkileyici bir senaryoya sahip değil, benzer konu neredeyse birebir aynı yöntem ile fringe dizisinde işlendi, diziyi izleyenler hatırlayacaktır, bu sebeple hayal kırıklığı bana göre,film de kulağa hoş gelen iyi seçilmiş müzikler ile romantik bir film havası olsa da klişe konusu ile başrol oyuncusu üzerinden senaryo kurtarılmaya çalışılmış,değişiklik olsun diye izlenebilir.4.7/10
5


avatar
(539) -
Ferguson&Jackman Greatest Showman den sonra yine iyi bir ikili olmuş. Bilim Kurgu soslu aşk filmi olmasına rağmen hikaye fazla sığ. Gerekli gizem veya romantizm yok. Sizi içine çekmeyi başaramayan bir film. Kopuk ve kendini tekrarlayan sahne fazlaca. Oyuncular kaliteli ama film değil.


default avatar
(129) -
Film fena değildi ya.. Her filmde olduğu gibi bunda da göze batan ufak tefek şeyler var, 2 saate hangi detayı sığdıracaklar? Olay örüntüsüne daha yoğunlaşmışlar işte.

6.7/10
7


default avatar
(98) -
Aşk gülümüz solsa bile
Gözümüz yaş dolsa bile
Zaman geçmiş olsa bile
Rüyalarda buluşuruz
Bu şarkıyla kavuşuruz

Filmin özeti olabilecek, sözlerinin bir kısmın yazdığım şarkıyı galiba en iyi Zeki Müren yorumluyor. Diğer yorumcular farklı noktalardan filme yaklaşıp puan vermişler. Hangi filmin yorumlarına bakarsanız bakın durum değişmiyor, bu kadar senaryodan, oyunculuktan.... kısaca filmden anlayan (!) bir ülkeden niye her yıl en azından güzel bir (sadece bir) film veya dizi çıkmıyor tuhaf doğrusu. Futbolu çok konuşup güya her şeyini bilip de hiçbir takımımızın uluslararası şampiyonalarda gruptan çıkamamasından pek bir farkı yok.
Orta yaşlıyım, dünya sinemasının "iyi" filmlerinin çoğunu seyrettim. Yenilikçi, şaşırtıcı, çarpıcı, akılda kalıcı... "şaheserler"le her zaman karşılaşamayacağımızı biliyorum. Bu film de kolaj gibi bir film, seyrederken pek çok film aklınıza gelecektir. Filmin türüne ilgi duyuyorsanız şans verin, vakit kaybı filan değil. Zamanenin estetik zevkine güvenecek olursanız başında DC, Marvel; sonunda -Man bulunmayan filmlerin hiçbiri güzel değil zaten.
7


avatar
(180) -
Puanı sizi yanıltmasın 6,5-7,0 arası bir film , konusu ve işlenişi benim hosuma gitti. Bilim kurgu ve aşk temalı bir yapım , izlerken Robin Schulz'un Ok isimli şarkısı aklıma geldi. Filmin içerisinde Westworld dizisinden tanıdık oyuncular da var , bence bir şans verilebilir. Eski anılar güzeldir Gülücük

Şunu da belirtmek isterim bu altyazı değerlendirmelerini kimler yapıyor veya neye göre yapiliyor emin değilim , film için yeterli değil yazılmış ancak bence gayet yeterliydi , çevirmen arkadaşa teşekkür ederim...
7


default avatar
(8) -
Bir aşk hikayesi etrafında kurgulanmış bir bilim kurgu filmi gizem yaratma konusunda idare eder ama ben beğenmedim.


avatar
(8405) -
Görsellikler, anlatım tarzı ve kadro uyumu çok hoşuma gitti. Ama bu filmin süresi en fazla 80-85 dk olmalıydı, bu haliyle bir yerden sonra sıkmaya başlıyor. Gizemli bir polisiye ya da dedektif filmi gibi başlayıp, romantizm ve hafif gizem yaratarak drama bağlıyor denebilir. Ben şans verin derim ama kesin izleyin diyemem. İyi seyirler olsun.


default avatar
(6) -
Film in fragmanla alakası yok o kadar merakla beklemiştim ki yani izlemeseniz de olur tamamen hayal kırıklığı oldu benim için....
5


default avatar
(299) -
Öncelikle filmi izleyip sonra yorumları okuyarak yazıyorum film bir kaç yönden kusurlu bunları anlatmak gerekiyor distopik dünyada geçiyor ama distopik olmasına da gerek yokmuş yani dünya sular altında olmasa da bu senaryoyu biraz esnetseniz aynı şeyler yine çıkardı. ikinci olarak filmdeki diyaloglar gerçekten pek de bir yere varmıyor yani evet diyalog var ama eccük felsefe koyalım derken işlemci yüke girmiş de senaryoru düşünemiş gibi kalakalıyorsunuz. bir an bende bir gariplik var bile dedirtiyor çünkü o diyaloglardan pek de film ilerlemiyor. filmde klişe olarak görülen aşk hikayesi o kadar da klişe sayılmazdı aslında (çünkü arık işlenecek konu kalmadı arkadaşlar yanlış anlamayın ama eskiden sinema salonlarına giderek günde haftada iki üç film izler çıkardık ama tüketim kültüründe neredeyse her şey tüketilince ne izlersek klişe olarak görmemiz doğal ama kilişe değildi.) senaryo biraz güzeldi ama baya bir hata da vardı distopya yapmışsın adam gibi distopya değil.
Sürprizbozan: Göster
peki bu kadar yerdin neresi güzel derseniz valla bu durum biraz ayna nöronlarınızla alakalı filmin size vermek istediği o aşktır içtenliktir falan onu güzel vermişler yani aşk iyi işlenmiş distopik dünya da bu hafıza araştırmacılığı işi biraz güzel bir mantığa oturtulmuş. arkadaşlık falan da iyi oyunculuklar da güzel. senaryonun finali bir şekil güzel bağlanmış bu da iyi Westworld deki felsefi konuları stajyer felsefeciye verdikleri için onu beklemeyin izleyin geçin gitsin işte diyebileceğim puanını ne tam karşılıyor ne de çok üstünü karşılıyor bana göre ederi 7.8 falan o da ayna nöronlarım sayesinde.
8


default avatar
(10) -
Bir başka avaraj altı IQ senaryosu. Lisa Joy'un Jonathan Nolan'sız ne çapta bir yazar ve yönetmen olduğunun açık göstergesi. Su baskınına rağmen şehrin nasıl elektrik ve lojistik sağladığını mı desem, bu süreçte her şeyin yepyeni gıcır gıcır kalmasını mı desem yoksa sözde askeri geçmişi olan ve böyle fizikteki bir adamın pısırıklığını, bir tabancayı yerden alıp hedefe tutturana kadar
Sürprizbozan: Göster


Kısacası Jonathan Nolan'a kapak atan Lisa Joy'un Westworld ile nasıl bir anda adı meydana çıksa da aslında nasıl bir balon olduğunun kanıtı. Çünkü orada asıl işi Nolan hallederken kendisi işten kredi kapıyordu beleşten. Stili bile doğrudan Nolan stilinin yandan yemişi. Tek dileğim Fallout uyarlamasına fazla müdahil olmaması. Ufak tefek feminizim aşılasın çünkü kafa yorduğu tek şey o ama işin bel kemiğini Nolan halletsin.
4


Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film