Giriş Kayıt
Yorumlar (66)
avatar
(236) -
..Kıyamet temalı iyi bir kurgu.. Arka fonda Hikayeyi anlatan iç ses ve ona eşlik eden Distopik bir atmosfer.. Masum tavrıyla insanları etkisi altına alan bi hatun ve bilmeceye dönen hikaye.. polisiye tadında bilim kurgu. güzel yapım izlemeye değer.
7


avatar
(6203) -
Öncelikle sizde farkına varırsanız.? Filmin açılış sahnesiyle çalan '' Ramin DJawadi -The Past Can Haunt a Man '' müziğiyle etkilenerek başlarsınız. Eğer duygusal bir yapıya sahipseniz ve filmdeki aşkı dramı hissedebilirseniz zaten beğeneceksiniz. Gerçekten çok ilginç konusuyla, gizemiyle ve görsellikleriyle sonuna kadar sıkılmadan izleyeceksiniz. Kesinlikle izlediğime pişman olmadım. Ayrıca Rebecca Ferguson'u ilk defa bu kadar güzel gördüm ve Hugh Jackman'la oyunculuğu harika uyumlu olmuş.
8

Cevaplar (2)
avatar
(1583) -
Vay beğenmişiz filmi bakıyorum Gülücük) Güzel, zevk alabilenlere ne mutlu. Ben alamadım yahu, tamam fikir güzel, kim geçmişi gelecekte de yaşayabilmek, yitirdikleriyle 1 rüyada yaşamak istemez ki? (Her ne kadar acı verse de) Beni sıktığı yönlerini yazdım, bana işlemedi film Sümüklü

Bu arada Rebecca Ferguson İsveç doğumluymuş, aksanı hoş 1 British aksanı, biyografisine baktım vikipedia'dan, annesi British'miş babası İsveçli, 25 yaşında Britanya'ya taşınmışlar, ama zaten İsveçte okuduğu okul ingilizce eğitim verdiği için dil altyapısı zaten iyiymiş.
3


2
| Bildir
avatar
(1031) -
O kadar kafam karıştı ki. Kimi iyi kimi kötü. Madem Cumhur 8 vermiş o zaman izlemeliyim.
5


0
| Bildir


avatar
(214) -
Öncelikle şunu söylemek lazım izlediğim en çarpıtılmış fragmanlardan biriydi, filmi bir bilim-kurgu aksiyon gibi göstermiş ama zerre alakası yok! Filmde aksiyonun a'sı bile yok arkadaşlar, sadece 2 tane yarım yamalak dövüş sahnesi var. Bilim-kurgu aksiyon, bilim-kurgu gizemden daha fazla seviliyor diye resmen sahtekarlık yapmışlar, yazık sonra film türünün güzel örneklerinden biri olmasına rağmen böyle düşük puan alıyor. Ama şunu da belirtmek lazım bu dağıtımcının bir rezaleti, filmin değil.

Filme dönersek bilim-kurgu yönü oldukça iyiydi, 2100 yılına kadar deniz seviyesinin 2 metre yükseleceği ve gelgit ile beraber 190 milyon insanın bundan etkileneceği öngörülüyor ki doksanlarda yapılan tahminlerin hepsi yanlış çıktı ve deniz seviyesi çok daha hızlı yükseldi. Yani böyle bir tabloyla daha erken karşılaşma ihtimalimiz oldukça yüksek, bunun üzerinden yürüyüp birazda zorlayarak distopik bir dünya yaratmışlar. Hatıra izleme konusu da iyi işlenmişti, bazı arkadaşlar karışık demiş ama karışık bir şey yoktu. Film geçmişte/hatırada başlıyor sonra günümüze dönüyor ve çok net vurguluyor burayı. Hatıralar izlenirken bir çok zaman dilimine gidiyoruz ama hepsinde bariz vurgulanıyor.

Senaryo olarak açıkçası zayıftı, finali de bir hayli klişeydi ama hem iyi oyuncular hemde gizemini finale kadar korumasıyla keyifle izlenecek bir film olmuş. Bilim-kurgu gizem size yeterse kaçırmayın, ortalamanın bir hayli üzerinde bir film. Ama azda olsa mutlaka aksiyon olacak diyorsanız bulaşmayın bence, biraz romantizm serpmişler ama aksiyon hiç yok...
8


avatar
(51) -
Kolay kolay filmler hakkında ağır eleştirilerde bulunmam fakat bu filmi bugün sinema ortamında izleme fırsatı buldum. Kişisel gözlemlerimi aktaracağım, bu sebeple bunları bir dikte olarak görmeyin lütfen.

İlk olarak film garip bir distopik ortamda başlıyor. Garip diyorum çünkü muhtemelen sınıfsal eşitsizliği sinemaya aktarmak adına "Dry-Wet Land" adlı bir durum kullanmışlar. Fakat arka hikaye o kadar zayıf ki, bu durum seyirciye doğru düzgün geçemiyor bile.

İkincil olarak, filmdeki diyaloglar hiçbir yere varmıyor. Gerçekten bazı diyaloglarda kahkaha atacaktım. Sanırım felsefik bir alt tabanla senaryo yazılmaya çalışılmış ama kurulan cümleler klişeden öteye geçemiyor. Sahnelerle karakterlerin ağzından çıkan cümleler birbiri ile uyuşmuyor. Art arda sekanslar görüyoruz anılara ve şimdiki zamana ait, fakat bu geçişler de oldukça flu. Yani mesela çoğumuz Inception'u izlemişizdir ve film devam ederken neyin gerçek neyin rüya olduğuna dair bir fikre sahiptik, fakat bu filmdeki akışta, sahneler arasında bir bağlayıcılık yok. Gel gelelim oyuncular iyi, atmosfer fena değil, Hugh ustanın mimikleri yeter ama genele vurduğumuzda 5,5/10 diyorum bu film için. Sinemada izlenmeye değmemesi kanaatindeyim. Herkese bol filmli günler dilerim.
5

Cevaplar (1)
avatar
(1583) -
Bravo, tespitler doğru. Bu çok önceden izleyeceklerim arasına aldığım 1 fildi ama hayal kırıklığı oldu. Malzemeler iyi, yemek yapmak için ortam iyi ama yanlış soslar ve baharatlarla yenmez hale gelen 1 yemek gibi maalesef.
3


1
| Bildir


avatar
(489) -
Filmin perde arkasında ilk dikkatimi çeken detay yönetmen ve senaristin Christopher Nolan'ın kardeşi Jonathan Nolan'ın eşi Lisa Joy olması.Jonathan Nolan ve Lisa Joy aynı zamanda Westworld gibi bir şahaserin arkasında ki isimler.Bu nedenle filme ilk başta iyi bi yükseldim.Sonra Hugh Jackman ve Rebecca Ferguson ikilisini ve ardından Westworld'den tanıdığımız çilekeş bar kadınları olan Thandiwe Newton ve Angela Sarafyan ikilisini görmek beklentileri iyice yükseltti haliyle.

Filmin konusu kağıt üzerinde ilgi çekici gözüksede işleniş kısmında bu ilginçliği seyirciye iyi yansıtamamış.Oyuncululuklar gayet iyiydi.Kadronun çoğu zaten sevdiğim takip ettiğim oyuncular.Efektlerde yeterliydi.Konusu gayet anlaşılabilirdi.Aşağıda bazı arkadaşların abartılı olumsuz eleştirilerine katılmıyorum.Bana göre bu film o tür bir eleştiriyi haketmiyor.Evet muhteşem harika bir film değil ancak o kadar rezil, kepaze, 2 saatinizi çöpe attığınız bir filmde değil.Filmin konusu itibariyle verdiği kısa ve öz bir mesaj var."Geçmiş anıları yad etmek iyidir güzeldir hoştir amma çokta kendinizi kaptırmayın.Geçmişte yaşamayın.Geleceğe, ileriye bakın.Hayatınızı yaşayın.Geçmişte yaşayan insanlar gelişemez ve ilerleyemez."

Türü ve oyuncu kadrosunda sevdiği oyuncular olanlar beklentiyi fazla yüksetmeden izleyebilir.İyi seyirler.
6


avatar
(276) -
Film güzel. Konusu ve işlenişi ortalama , oyunculuklar iyi. Senaryo olarak çok aman aman yaratıcı bir durum yok. Daha önce ,çok daha iyi bir şekilde bu konuları işleyen, senaryosu daha iyi filmler var. Tek iyi olmayan tarafı bence finali. Ama final bir karakterin kendi tercih ettiği bir mesele olduğu için çokta takılmadım. İzlemenizi tavsiye ederim.
6


default avatar
(107) -
the fountain tadında bir film beklerken klişelerle dolu bir film buldum.gayet sıkıcıydı.merak unsuru yok denecek kadar azdı.mantık hatalarına hiç girmiyorum bile.bence vakit kaybı.
3

Cevaplar (1)
avatar
(122) -
The Fountain. 100 kere izlemişimdir. Darren ne yapsa izlerim. The Fountain i bir daha bir daha izlerim.


2
| Bildir


default avatar
(157) -
Güzel yorumları okuyup heh dedim sonunda keyifle bir film seyredecegim neresinden baslasamki bilemedim fikir güzel ortam güzel spolier olmasın diye detaya girmiyorm ama o sonu beni benden aldı saçmalığın daniskasi ama tabiki şans verebilirsiniz saygı duyarım zevklere renklere puanım 5
1


avatar
(1583) -
Hayatınızın 1.50 dakikasını bu saçmalığa heba etmeyin sakın diyeceğim ama elbette biliyorum büyük kitleler tarafından izlenecek, çünkü fragmanı izleyince konsepti ve Hugh Jackman beklentilerinizi tavan yaptıracak, müthiş 1 merak duyacaksınız, gayet normal, insanız etkileniyoruz, fragmanlar etkilemek için yapılıyor zaten.

Beklentilerle gerçeklerin çok ters orantıda olduğu 1 film oldu benim için. Sebep? :
-Anlatım karmaşasının 80-90 dakikaya kadar uzaması, grift ve gizemli olacağım derken izleyiciyi yorması
-Ultra saçmalıkların, anlam veremediğiniz diyalogların, ilişkilerin içinde boğulmanız
-Sürekli rüyaya dalma ve gerçekliğe dönme arasında hangisinin rüya hangisinin şimdiki zamanda olduğunu karıştırmanıza yol açması
-Dry Land denilen yerdeki anlam veremediğim saçmalıklar

Bunlar filmi sıkıcı yapan unsurlardı benim için. Oysa görsellik güzel, fikir fena değil vs ama sıkıcı işleyiş hepsini çöpe atıyor. Filmin ortasında sıkıldım, ara verdim farklı şeylerle uğraştım, sonra hadi nedir bu ızdırap diye dönüp bitirdim. Senarist ve yönetmen aynı kişi, Westworld dizisinde de senaristliğini görüyorum (buarada 2 oyuncu oradan transfer), sanırım bir çok kurgu filmlerden etkilenmiş ama maalesef bu olmamış. Hugh Jackman bile filmi kurtaramamış. Neyse, kendiniz izleyin karar verin. Saygılar, esenlikler!
3

Cevaplar (3)
avatar
(6203) -
Ne diyorsun. Filmi indirmiştim... Gülücük
8


0
| Bildir
avatar
(1583) -
"Torrent ve veriyi sil" seçeneği bu gibi filmler için yapılmış adeta.. ???? <--- çöp kutusu
3


2
| Bildir
avatar
(6203) -
Abim izleyeceğim artık... Sevgilerle
8


1
| Bildir


avatar
(1030) -
Şiir gibi bir bilim kurgu filmi. Ya sen nasıl güzel bir kadınsın. Her filminde ayrı güzel. Bakışlarına bayılıyorum.
Filmde gizem had safhada. Gerilim nispeten az. Aksiyon az. Görsellik inception seviyesinde değil ama başarılı. Bu yılın en iyi filmlerinden. Tekrar izlenebilir
7

Cevaplar (2)
avatar
(6203) -
Tekrar izleme konusunda aynı fikirdeyim Gülücük
8


2
| Bildir
avatar
(1030) -
Reis felsefe ve edebiyat seviyorum ben. Bi süre sonra filmin nasıl biteceğiyle çok ilgilenmedim. Belki de arkadaşlar ister istemez böyle şeyleri puanlıyor. Herkese saygı duyuyorum.
7


0
| Bildir


avatar
(502) -
9/10 Çok duygusal bir filmdi epey etkilendim diyebilirim. Geçmişimiz ve anılarımız üzerine bir film; hep o anda o yerde kalma isteği. Su dolu bir tankta iğne sonrası kafanıza takılan bir cihazla size sorulan sorularla belirli bir zaman ve yere zihin yolculuğu ve bunun da hologram şeklinde video gibi karşınıza yansıması.
Gelecekte geçen distopik bir film, sonlara doğru epey duygu yoğunluğu yaşatıyor. Birebir benzetmek gibi olmasa da Babam ve Oğlum filmindeki geçmiş videoları izleme hissine kapılabilirsiniz.
Tamamı olmasa da filmin ana teması ağır bir drama ve trajedi barındırıyor.
Son zamanlarda çekilen filmlere göre özgün bir konusu var diyebilirim kendi adıma beğendim.
İyi seyirler dilerim.
9


avatar
(20) -
Film çok iyi. Hugh Jackman'i uzun zamandır böyle izlememiştim, gizem ve aksiyon güzel şekilde işlenerek dramatize edilebilmiş. Film süresini dolduruyor, bence tam ayarında.
7


‹ Önceki 1 2 3 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film