Giriş Kayıt
Yorumlar (179)
default avatar
(17) -
Sürprizbozan: Göster


avatar
(32) -
Az ve özümsenmeyen bilgi insanı cehalete götürür.

lucy orjinal olan senaryosu dolayısıyla çok begendim ve konusu çok hoşuma giiti.Yanlız bu kadar güzel bir konunun beyninin sınırlarının kabuklarını kıramayan bir kişi tarafından sinemaya aktarılması ve berbat edilmesi insanı özmüyor değil
Sürprizbozan: Göster

Cevaplar (3)
avatar
(811) -
İnsandaki potansiyel kuvvet olarak kendinde, tüm mesele bunu ortaya çıkarabilmekte. Elmanın çekirdeğinde elma ağacı ile ilgili tüm potansiyel mevcuttur. Ağaç olabilmenin tüm bilgileri kendinde.. Biz de aynı %100 kullanma potansiyeli sende mevcut ancak nasıl ortaya çıkabileceğinin sırrı da insanda..Tüm mesele burda..
7


4
| Bildir
default avatar
(205) -
#hiromylife

Teori kelimesini hepimiz duymuşuzdur. Beyinin %10 kapasiteyle çalıştığını iddia eden bilim insanları bunu muhakkak birşeylere dayandırıyorlardır sen bilmiyor olsanda. Adamlar " insan beyni yaklaşık olarak 2 kg dır olsa olsa biz bunun %10 nu kullanıyoruzdur " diyerek teori üretmiyorlardır heralde !

%100 e ulaşmış bir beyin %5 lik bir beynin ortaya attığı teoriyi desteklemesi ihtimal dahilindedir.Film senaryosunu yazan adamında ortalama %10 luk bir zekaya sahip olduğunu bilip bu kişiden %100 lük performans beklemekte haksızlık olur .

Ayrıca teori ve buluş farklı şeylerdir.
8


0
| Bildir
default avatar
(3) -
Burada anlatılanlar aslında uzak doğu felselerinde geçen aydınlanmanın adımları. Bilimsel açıdan baktığınızda haklısınız. Senaryo ve kurgu Zen Budizm, Budizm ve Taoizm den alındığından bu kadar rahat anlatılmış
7


0
| Bildir


avatar
(37) -
Nerede başladı da ne zaman bitti anlamadım ,
Sürprizbozan: Göster
7


avatar
(148) -
Yani eleştirin de o kadar da haksızlık yapmayın filme. Eminim kimse sıkılmadan izlemiştir. Çabucak bitmiş !! Filmlerin de amacı bu değil mi zaten. Her filmde mantaık hatası olabilir. Sıradışı konusu ile bence gayet iyiydi, akıcıydı, oyunculuklar vasat, aksiyon ve animasyon berbattı.
7


default avatar
(63) -
Konu güzel fakat içine etmişler. Herkes yazmış zaten çok hızlı ilerliyor.
Sürprizbozan: Göster
6


avatar
(84) -
Çok güzel başladı film, ama sonra aynı güzellikte devam edip final yapamadı. Bence Luc Besson bu filmi yönetmemeliydi, çok felsefik yada derin bilim kurgu konulara girip Luc Besson tarzı aksiyona çevirip filmi süper olabilecekken iyi bir film kalitesine düşürdü.
7


avatar
(165) -
film güzel ama doyurucu değil... başlamasıyla bitmesi bir oluyor... sanki birileri zorla 90 dk'da bu işi bitirin demiş gibi...


avatar
(52) -
aslında konusu güzeldi. ama filmin ne zaman bittiğini, ne olduğunu izlerken anlayamıyorsunuz. arada saçma bölümleri yok muydu vardı tabi. ama gene de eh fena değildi.
7


default avatar
(17) -
Evet arkadaşlara katılıyorum.Konu güzel ama yüzeysel bir anlatım var.Morgan Fremanın rolu konferens vermeden ibaret fazla filme dahil olmamış siyahi bir aktör olsun diye konmuş bir karakter.Artık bu siyahi karakterlerin rütbesi yüksek ama 2. 3. sınıf rollerde kına geldi.Artık degiştirin şu kafayı.Filmin konusu güzel ama işleyiş kötü..


default avatar
(53) -
İzlemeyen pişman olur derim, çok iyiydi.


avatar
(811) -
İşte filim bu,
Sürprizbozan: Göster
Ancak çok kısa sürdü, 2-3 saatlik olsaydı rahat sürüklerde. Ayrıca bu formatta muhteşem dizi olurdu. Filimin her anının bilimsel bir açıklaması var, tebrikler...İyi seyirler.
(Quantum teorisine uzak olanlar, filimden pek hoşlanmayabilirler.)
7


avatar
(820) -
Sürprizbozan: Göster

Sonuç olarak Luc Bessonun boş filmlerinden birini daha izledik. Bu fikri şöyle eli ayağı düzgün sicili daha temiz bir yönetmen yapımcı ortaya koysaydı belki bir inception daha izlerdik. 4 puanın biri morgan amcaya gerisi scarletin o tatlılığına. Son olarak Ziya Paşayla noktalıyorum;

İdrak-i meali bu küçük akla gerekmez
Zira bu terazi o kadar sikleti çekmez

Çok Mutlu
4


avatar
(165) -
Luc besson yapmış yine yapacağını güzel filmdi
7


avatar
(69) -
Boşlukları olsa da pek de fena olmayan bir senaryoyu filme çevirirken batıracak olan 3-5 yönetmenden biri:Luc Besson, bravo Luc Besson.Epeydir filmlerine bakamıyordum.Derinlik sarhoşluğu ki bence en güzel filmidir.Nikita ve Leon'dan sonra saçmaladı.Bu filmin yerine size son zamanların en iyi belgesellerinden biri olan;Cosmos:Bir uzay serüveni'ni tavsiye ederim.


default avatar
(8) -
Konusu ilginç diye merak ettim sinemada izledim keşke başka bir filme para verseydim...
6


default avatar
(118) -
Filmle ilgili özet olarak hatun güzel filim bahane izle geç Gülücük Limitless den çalınma bir konu izledik sanki (anafikir olarak) ama o daha güzeldi bence. Bu arada
Sürprizbozan: Göster
6


avatar
(231) -
Limitless'ın yerini tutmaz tabi ama güzel film yinede bazı yerleri saçma olsa da...
Sürprizbozan: Göster
7


avatar
(370) -
Maalesef olmamış bir film. İzletmesine izletir. Çabuk bitiyor zaten. Ama değmez.
6


default avatar
(155) -
Filmden beklentim fazlaydı hem oyuncu hem de konu itibariyle.Ama beklentimin çok altında kaldı.Sinemada izlediğime pişman oldum.

Sürprizbozan: Göster

Cevaplar (1)
default avatar
(118) -
insan beyni %100 çalışırmış, sadece beyin ne ihtiyacı varsa o an onu kullanır ve ortalama 5 ila 9 kadar farklı olaya odaklanabilirmiş aynı anda vs. vs. Gülücük normaliz yani
6


2
| Bildir


default avatar
(488) -
Öncelikle, eğer Brick Mansions eleştirisinin başını hatırlarsak eğer, Luc Beeson'dan bahsetmiştim. Son zamanlarda bir sürü filmin yapımcısı olarak karşımıza çıktı ve onlar da pek de iyi filmler olmadığı için "aman be, Luc Beeson yapımcıysa ne yapalım?" der olduk. Şimdi ise Lucy isimli yeni filminde yönetmen olarak karşımıza çıkıyor. Gerçi yönetmen olarak Luc'u görünce biraz beklentilerimiz düştü. Halbuki bu adam The Fifth Element veya Leon gibi dönemine damga vurmuş filmlerin yönetmeniydi.
Yine de bir şans verdik ve pişman pek olmadık. Beeson, başarılı bir filme imza atmış. Filmi başarısız bulanların filmden bekledikleri şey ise hiç durmayan aksiyon ve
Sürprizbozan: Göster
Bence filmin aksiyonu da, mantığı da yerinde sayılır. Pardon, mantığı bazı yerlerde doğru fakat sonuçta bu uçuk bir film. Her şey mantıklı değil bu filmde.
Sürprizbozan: Göster
Yani her şeyde de mantık aranmaz, eğlenmene bakacaksın biraz. Film de aslında konusu bir yana sürükleyici ve eğlendirici.
Bu arada filmin konusunu söyleyeyim:
Sürprizbozan: Göster

Scarlett Johansson, iyi ve doğal bir biçimde oynamış, performansı akılda kalıcı bir biçimde. Morgan Freeman ise, filmde az gözüken bir yan karakter. Fazla büyütülecek bir yanı yok. Yine de filme bir şeyler kazandırmış Freeman. Bunun dışında Oldboy gibi Kore filmlerinden tanıdğımız Min-sik Choi, iyi bir kötü adam olmuş filmde. İngilizce değil de kendi dilinde konuşması ise onu daha bir etkileyici yapmış.
Lucy'yi aslında başka filmlere benzetebilirsiniz, özellikle de Limitless'a. Yani ben bu konuyu biliyorum demenize gerek yok. Limitless ve Lucy apayrı iki film. Limitless daha gerçekçi bir şekilde ilerlerken Lucy daha bir fantastik.
Lucy, etkileyici ve birazcık kısa bir film. (85 dakika) Filmin kötü yanlarına girebilir bu. Kötü yanları demişken onları da söyleyeyim: Filmde anlatılan evrenin sırları vb. sorular biraz havada kalıyor. Film yavaş başlayarak konuya biraz adapte olmamızı sağlıyor fakat 2. yarı çok hızlı ve enerjik geçtiği için bir yandan bitmesin istiyoruz ama biraz çabuk bitiyor.
İyi yanları ise: Sürükleyici ve başarılı bir film olmuş kötü yanlarının aksine. Konu ve aksiyon tatmin edici, uçuk ama bu yüzden de eğlenceli işte.
Lucy, türünün hayranlarını, aksiyon sevenleri veya Luc Beeson hayranlarını bile az bile olsa tatmin edebilecek bir yapım. Ben şahsen sevdim filmi. Zaman geçirmek için de ideal bence. Tavsiye ederim. 3.5/5
7


Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film