Giriş Kayıt
Yorumlar (179)
default avatar
(4) -
Tamamen Elfen lied'dın yani animenin filme dökülmüş hali karakter ismi bile aynı lucy animesini izleyenler için filimi eğlenceli vakit geçiriyor..Gülücük

Animesinide takip edebilrsniz; http://www.turkcealtyazi.org/mov/0480489/erufen-rito.html


avatar
(847) -
Lucy (2014) Zaman, var oluş nedenimizdir, tek gerçek ölçü birimidir.. Maddeye varlığını zaman verir.. Zaman olmazsa, biz de olmayız. Geçtiğimiz yılın en çok konuşulan ve çoğu seyirci tarafından sevilen bir Luc Besson filmi.. Vizyona girdiği zaman izlemiştim ama filmi ne yazık ki o kadar sevemedim gerek sonlara doğru konunun tam anlamıyla dağılması ve kısa kestirilip apar topar bir final ile sonlandırması açıkcası beni hayal kırıklığına uğrattı.. Başrolde Lucy karakterini tam anlamıyla yansıtan Scarlett Johansson bir lafım yok performansı ile benden tam not aldı.. Usta oyuncu Morgan Freeman yine yan bir rolde filme eşlik ediyor çoğu zaman olduğu gibi.. Kadroda dikkat çeken bir diğer isim İhtiyar Delikanlı ve Şeytanı Gördüm filmlerinden tanıdığım güney Koreli oyuncu Min-sik Choi kötü adam rolünde oldukça iyi bir performans sergiledi..


Filmin yönetmen ve senaryosu ünlü Fransız yönetmen Luc Besson ait filmi aşırıya kaçan bir hayal gücü ile bizlere sunuyor.. Son filmleri ile benden ne yazık ki olumsuz yorumlar alma yolunda ilerliyor.. Dediğim gibi filmin en önemli eksiği süresinin kısa tutulması finalinin oldu bittiye getirilmesidir.. Filmin aşırı derecede filmin abartılacak bir tarafını göremedim filmin sonlarına doğru mantık hataları ile sarmalanması, etkileyici bir konu ile başlayıp bu kadar güzel bir konunun nasıl bir çırpıda harcanmasının en büyük örneğidir diye düşünüyorum.. Beynimizin tamamını çalıştıran algımızı açan beynin üst düzeye çıktığında bir insanı neyin beklediği sorusuna cevap verecek filmler bu zamana kadar bir çok kere çekildi yakın zamanda çekilen Limit Yok filmine eminim herkes benim gibi konusu bakımından Lucy benzetecektir.. Limit Yok filmi ile Lucy karşılaştırmam gerekirse açık ara Limit Yok derim çünkü finaline kadar inandırıcılık ve sorgulaması açısından bir adım önde..


Sürprizbozan: Göster
bu benim açımdan biraz saçma ve filmin gerçekçiliğinden çıkmış oluyor.. Dini bakımdan film bir süre sonra farklı yerlere kayıyor daha fazla bu konu hakkında irdelememe gerek yok demek istediğimi zaten görenler görmüştür.. Limit Yok filmini izlemeyenler mutlaka izlesin özellikle Lucy konusunu işleyişi sevdilerse izlemeliler diyorum.. Dediğim gibi Lucy pek beğenmedim ayrıca almış olduğu imdb puanı ortada ve tam yerinde buldum.. Her şeye rağmen Luc Besson hayranlarının göz atması gereken bir bilimkurgu-aksiyon filmi şimdiden iyi seyirler.. 7.0 Bu kadar fazla bilgi, Lucy.. insan oğlunun buna hazır olduğundan emin değilim.. Bizler güce aç varlıklarız.. Bu insanın doğasında var.. Bize sadece dengesizlik ve kaos getirecektir.. Kaos cehalettir, bilgelik değil..


avatar
(112) -
Son yıllarda izlediğim açık ara en iyi film. Görsellik dışında felsefi olarak da mükemmel işlenmiş. Kesinlikle arşive katın beni koltuğa çiviledi resmen.
10


avatar
(1239) -
Aksiyonu ile herşeyi yerli yerinde olan bir film. Abartılı bir yanı yok ama kendini rahatlıkla izlettiriyor.
7


default avatar
(6) -
Kesinlikle izlenmesi gerek bir film ve seri haline gelmeli devamı mutlaka olmalı ama daha iyibir yönetmenle
10


default avatar
(9) -
Film izleyen bir çok kişinin kafasına takılan soru şu "%10 beyin kullanabiliyorsak kullanmadığımız %90 ın hesabını nasıl yaptık?"
Sadece bir link vererek açıklamada bulunacağım evrime inanan birisi değilim ama bu bilgilerde burada ulaştım ama içinde gerçek bilimsel verilerdende bahsediyor..
http://www.evrimagaci.org/makale/260
Filmi izledim genel olarak hoşumada gitti ama bazı kişilerin filmi yerden yere vurmasının bir mantığı yok. Bazı kişilerin filmereden beklentisinin aşırı yüksek olmasını hoş bulmuyorum çünkü kimse bir film izleyerek dünyayıda kurtarmıyor..
bu sorunun cevabı olarak beynin %10 yada %100 lük fonksiyonu gibi bir saçmalık yok... ama filmde bu tür bi safsatadan yararlanarak bi senaryo yazılmış ki bilim-kurguda normal birşey.. çünkü kurgu dersin ve aklına olur olmaz gelen herşeyden bi senaryo yazarsın... Sonuçta matrix te BİLİM-KURGU.. önemli olan film izlerken keyif almaya bakmak...
EVET filmden bahsedersek izlerken KYLE XY izlemiş birisi olarak ne kadar benzerliğinin olduğunu farkettim ama filmden alacağım keyfi aldım... fazla bi beklentim olmadan, Allaha şükür Wink
7


default avatar
(52) -
Film için Limitless filminin değişik versiyonu diyebiliriz. Akıcı kendini seyrettiren güzel bir film olmuş bence. Ben filmin sonundan şunu anladım insan beyni %100 kapasiteye ulaşırsa ilahlaşır.
7


default avatar
(15) -
eee filmler artık tanrısal olma, tanrıya ulaşma, tanrıyı yansıtma falan nerden tutarsanız artık bu konulara biraz taktılar bu yıllarda. bu filmde yaklaşım açısından bunu anlatmış aksiyonlu düşündüren bir yapım. sonu sanki çok güzel değil gibi hatırlıyorum. ama genel manada izlenmesi gereken fakat fazla takılamamak gereken bir film.
7


avatar
(57) -
Bu film olmamış Umut ediyorum ki başka bir senarist bu konuyu başka bir bakış açısıyla iki , iki buçuk saatlik seyiri keyifli bir yapımla birleştirir. Konu çok hoşa gitmesine rağmen filmin ikinci kısmı sıkıcı olmuş.Bir kaç tanede sözü sevmedim.


avatar
(363) -
Kimi film vardır çok sıkıcı başlar ama sonra bir açılır pir açılır. Bu film ise çok güzel bir ilk yarı yaşattı acayip hoştu ikinci yarı kesin manyak şeyler olacak diye bekledik hop saçma sapan bir ikinci yarı. Alakası yok ilk bölümle. İlk yarıya 10/7,5 ikinici yarıya 10/5. Yazık konu da çok hoş yani çok güzel yapılırmış keşke hollywood ele alsaydı bu konuyu.
6


avatar
(435) -
luc besson kendine eziyet etmeye devam ediyor.yapımcısı olduğu filmlerden herhangi biri gibi olmuş.bilimkurgu aksiyona hizmet etmekten öteye gidememiş.
6


avatar
(40) -
Filmin ilk yarım saati çok iyi sarıyo ama sonuna doğru sıktı ve sonundaki
Sürprizbozan: Göster
lafı filmi benim için berbat kıldı.
1


default avatar
(11) -
Sürprizbozan: Göster

Herkesin beyninin tamamını kulladığını düşünebiliyor musunuz ben düşünemiyorum
Herşey de vardır bir hikmet diyorum Melek ama..
7


avatar
(1723) -
çıkış fikri güzel...efektler anlatılmak istenenle güzel desteklenmiş ama öyle aman aman bir film değil...tama varoluş ile ile ilgili birtakım çıkarmalar yapılmış ama odak noktası olmaktan uzak...sadece seyirlik o kadar.notum 6/10...
6


default avatar
(52) -
Yönetmen Luc Besson' a yönetmenlik hayatında başarılar dilerim.Umarım devam niteliğinde bir film yapar. Darısı ülkemizdeki sinemacıların başına.
10


default avatar
(205) -
Görsel açıdan gayet tatmin edici bir filmdi.
Filmin sonu
Sürprizbozan: Göster
8


avatar
(140) -
Film hakkında, oyunculukları hakkında senaryosu vs. filmin bir çok yönü hakkında gerktiğince yorum yapılmış zaten. Benimse kısacık yorumum bu kadar güzel bir senaryo fikri bu kadar amaçsız sonlandırılabilirdi. Ve bu kadar kötü yönetilebilirdi. Diyecek başka laf bulamıyorum. O kadar bütçeye, o güzel fikre yazık olmuş. Lâkin hiç mi güzel yanı yoktu? Bittabii vardı. Benim gibi bilim-kurgu severler kaçırmasın filmi zaten. Filmi izleyipte tatmin olmamak zor zaten ama neler bekliyordum neler umdum duygusu da bir o kadar yoğun oluyor.

Naçizane puanım 6.9
7


default avatar
(9) -
konu çok güzel ama herkesin dediği gibi aceleye gelmiş insan beynini çok daha zorlayabilirdi tam beni bişeyler düşünmeye iterken film bitti. yine bir buçuk saati ayırmaya değer
7


default avatar
(49) -
Çok ciddi mantık hataları var ,
Sürprizbozan: Göster


avatar
(232) -
Beklentimin çok çok altında çıktı. Böylesine sağlam bir konunun nasıl içine ederim denmiş ve bu film çıkmış. Güzel bir giriş yapıp berbat şekilde sonlandırılmış. Keşke izlemeseydim dediğim filmlerden biri.
3


Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film