Giriş Kayıt
En çok beğenilen yorumlar
avatar
(18) -
Türkiye'deki anlamsız bir şekilde hiç bir şeyi hazmedemeyen bir kitle var, her şeyden nefret eden hayata büsbütün olumsuz bakan, gereksiz insanlar. Bunları neden mi bu başlık altında yazıyorum bir bakın tüm yorumlar eksilenmiş her şeye eksi basılmış..Bu nedir yani, manası nedir ben anlayabilmiş değilim lütfen biri bana anlatsın..Sinemaya gidiyorsunuz, hayatını bir de sinema sahnesinde görmek istediğiniz birini izliyorsunuz ve filmi de beğeniyor sonra burda insanları bilgilendirmek, izlemeden önce bir bakıp onlara bir fikir verebilmek adına ama bazı ne idüğü belirsiz kişiler sürekli olarak bu yorumları baltalamakla meşgul.Bak arkadaşım, bu filmde gerçekten azı sahneler Everest'te çekilmiş, zorluklarla böyle güzel bir biyografik yapıt oluşturulmuş.Olay zaten biyografik ve hakikaten siz ne bekliyorsunuz anlayabilmiş değilim, eleştiri yapamayan sırf film kendisini eğlendirmedi diye burada gelip olumsuz bir hava yaratmak bizlerin burada yorum yapma şevkini kırıyor doğrusu.Ülke olarak her şeyde geri olduğumuz gibi böylesine ufak şeylerde dahi birbirimizi çekememezliğe devam edelim..
8


avatar
(215) -
Dikey Limit filmini izlemedim, o nedenle bir karşılaştırma yapamam. Ama Everest filmine, "art arda yaşanan felaketler dizisi şeklinde bir aksiyon filmi" diye düşünerek giderseniz, umduğunuzu bulamayabilirsiniz. Ancak filmin ikinci yarısının daha heyecanlı geçtiğini söyleyebilirim.

Everest filmi; birçok yıldız oyuncuyu görebileceğiniz, 1996 yılında geçen gerçek bir olayı anlatan, aksiyondan çok "dağcılık, zorlu hava koşulları, yaşam mücadelesi ve yardımlaşma"yı anlatan güzel bir film. Oyuncular seslerini çok güzel kullanmışlar: soğuktan ve halsizlikten çatlamış veya endişesini karşı tarafa belli etmek istemeyen sesler... Bir dağcının cesareti, azmi ve zor durumdaki arkadaşlarına yardım etmesi çok güzel ve takdir edilecek bir durum ve kolay bir şey de değil. Yerden 6-7km yükseğe çıkıyorsunuz. Oksijen yukarı çıktıkça azalıyor. Bedeninize daha çok oksijen götürmek için alyuvar sayınız zamanla artıyor. Bunun için de konaklayarak yukarı tırmanmanız gerek. Ama o hava şartlarında ne kadar kalabilirsiniz? Oksijensizlik çekiyorsanız hemen aşağı inmelisiniz. Yani vücudunuza bir stres yaşatıyorsunuz. Hava şartları da giderek zorlaşır: daha soğuk, fırtınalı bir zirve sizi bekliyor...

Dolayısıyla filmin ortamını daha iyi yaşamanız adına sinemada izlemenizi öneririm. O kar soğuğunu, uğuldayan rüzgarı hissedip üşüdüm resmen. Belki efektler için bir Oscar adaylığı alabilir. Wink Müziklerle de güzel desteklenmiş. Kısacası, filme bu gözle bakmanızı tavsiye ederim. Sondaki fotoğraflar da filmin gerçekliğini yeniden kavramanızı sağlıyor. Bence Everest, 7'den düşük bir notu hak etmiyor. Dağcılara saygım bir kat daha arttı resmen. Gülücük

Film bana şunu hatırlattı: İnsanoğlu ne kadar önlem alsa da doğa karşısında güçsüzdür ve bazen seni hayata tekrar bağlayan şey yalnızca birinin sesidir...

Not: Jake'in sarhoş olduğu kısımda fonda, "çay getireyim mi?" diyen Türk kadının sesini duydunuz mu? Wink
8


avatar
(162) -
Gerçekten çok güzel anlatılmış, olayları sanki oradaymış gibi özümsenecek bir film olmuş. O soğuğu izlerken hissediyorsunuz..
8


Yorumlar (76)
avatar
(68) -
Tabiri caiz ise, dünyanın en tepesine çıkmanın aslında ne ifade ettiğini güzel anlatan bir yapım. Bu uğurda aslında büyük bir risk alan insanlar.. bu gün bile hala Everest'in belli noktaları bazı dağcıların cansız donmuş bedenleriyle doludur. Tırmanış yaparken her an bunları görebilirsiniz. Filmde zaten gerçek bir hikayeye dayanmakta, bittikten sonra da bahsi geçen insanların hayatta olanlarının günümüzdeki bilgilerini vermekte. Güzel kaliteli bir yapım. Yalnız başrollerde epey iyi isim olduğu için, filme sizi çeken oyuncuyu fazla görmeyebilirsiniz. Mesela hatırladığım kadarıyla JG'de bunlardan birisiydi, sandığımdan az rolü vardı. Tabi dram unsurlarıda doğal olarak ağır basan güzel bir yapım.
7


default avatar
(42) -
Nacizane tavsiyem bu filmi izlemeden önce Everest'te 1996 yılındaki felakete dair bir kaç şey okuduktan sonra (https://en.wikipedia.org/wiki/1996_Mount_Everest_disaster) , yine 1996'da Ed Viesturs liderliğindeki Everest tırmanışının belgeselini izleyiniz (https://turkcealtyazi.org/mov/0120661/everest.html).
Ardından bu filmi izlerseniz taş yerine oturacak ve sadece bir film izlemiş olmayacaksınız.
10


avatar
(354) -
filmde çok aksiyon olmadığına dair çokça eleştiri yapılmış..bir dağcılık filminde olması gereken gayet iyi yansıtılmış bence..dağcılık sporu her zaman ilgimi çekmiştir..sanırım hiçbir zaman yapamayacağım bir şeyin arzusu..dünyada en takdir ettiğim adanmışlıkların sanırım başında gelir..hangimiz hayallerimiz uğrunda ölümü göze alabiliyoruz? 1996 everest faciasında hayatını kaybedenlere güzel bir saygı duruşu olmuş..izleyiniz efendim..
8


avatar
(4242) -
Etkileyici ve dondurucu görselliği ile insanın kanını donduran çok sağlam bir hayatta kalma mücadelesi. Çarpıcı ve trajik sonu ile dehşeti tüm iliklerimize kadar hissettiriyor. Gerçek bir olay olması insanı daha da üzüyor. İzlenmesi unutulmaması gereken başlıca filmlerden.
7


avatar
(6206) -
Filmi gerçek yaşamdan alındığı için son anına kadar heyecanla izledim Her ne kadar ilk yarısı biraz yavaşta olsa ikinci yarıda arayı kapattı. Sanırım dağcılıkla ilgili bu tarz filmleri her kes beğenmeyebilir ama unutmamalıyız ki bu da bir tehlikeli tutku.Bizim gibi normal yaşamları olanlar için bu tür sporlar çok zor ama bazıları için sıra dışı şeyleri yapanların gerçek hikayesini izlemek isterseniz sizi pişman etmez...
8


avatar
(614) -
İlgi çekici ve gerçek bir olayı anlatmasına rağmen beni içine çekemedi. Hikaye işlenişi bakımından başarısız buldum. Farklı bir kurguyla çok daha başarılı ve etkili bir film olabilirmiş.
5


default avatar
(1082) -
Everest everest kimleri harcadın, kimleri zafere taşıdın, seni izlerken hep bir korku, macera, adrenalin, aksiyonu karmakarışık duygular içersinde izledim..
8


default avatar
(47) -
Gerçek bir hikaye olması sizleri etkileyecektir. Hayatın kıymetini bizlere tekrar hatırlatan ve mücadeleden vazgecmememizi hissettiren bir filmdi. Bir şans verin derim.
7


default avatar
(14) -
Gerçek hikayeler her zaman beni kendine bağlar. Bu filmde harikaydı. İzleyin ve arşivinize alın.
8


avatar
(206) -
Everest, hakkında Coğrafya derslerinde öğretilenlerden çok daha fazlasını öğrenebileceğimiz bir macera filmi olmuş. Biraz belgesel tadı da veriyor bu yönüyle. İnsanların aradıkları macera tutkusunu, yaşama zevklerini de gösteriyor. Ancak olayın diğer yönü de mevcut. Her şeyin ters gidebildiği, hayata dair beklentilerimizi yarı yolda bırakabildiğimizde işlenmiş film içerisine. Dramın ağırlığı sonlarda biraz hissettirilmiş, ancak geniş yelpazede bakarsak filmin daha çok macera üzerinde durduğunu söyleyebiliriz.
Oyuncu kadrosu çok sağlam olmasına karşın, belirli bir karakter üzerinde çok yoğunlaşılmadığından oyunculuklar üzerine pek bir şey diyemem. Farklı oyuncularda aynı performansı gösterirdi.
Film kendini sıkmadan izleten güzel bir yapım. En azından manzarası için bile izlenebilir.
7


default avatar
(140) -
Konu çok sıradan, farklılık yok. Ama kesin manzara için 3D izlemenizi öneririm. Puanım görüntüye yani
5


avatar
(20) -
Evde iken 2 gece de izledim, gerçek hikayeye dayandığından dolayı pek ekşınlık bir tarafı yoktu fakat yatak altında resmen üşüdüm
5


avatar
(727) -
İzlenebilinirliği yüksek , dağcılık sporundan ziyade ruhunu yansıtan bir yapım. Filmin aslında püf noktası, neden bu dağa çıkıyorsunuz sorusudur. Her dağcının kendine göre özel bir nedeni var, sadece spor için bu aktiviteyi yapmadıklarını anladım. Mesele adrenalin de değil. Film aslında bu konuya daha derin değinebilirdi ama sanırım bu konuda yeterince verileri yoktu. Gerçekçiliğe yakın olması için yaşanan dramı anlattığı için çoğu izleyicilere sıkıcı gelebilir. Karakter fazlalığı da biraz kafa karıştırıcı. Film olarak değilde dizi olarak çekilseymiş bence daha iyi netice alınırdı. Dikey Limit filmin bu filmle hiç bir alakası yok, tek ortak noktaları dağ.
6


avatar
(274) -
Touching the Void (2003) filminin bu filme tavsiye edildiği bir yoruma bakarak bu filmi izlemedim, ancak o filmi de beğenmedim, belgesel gibi geldi bana bu filmi izlemek konusunda kararsız kaldım, "Dikey Limit" filmi kadar izlenebilirliği var mı acaba bu filmin bilemiyorum, şimdilik beklemede kalacağım galiba,


avatar
(83) -
Filmi izlerken gerçekten kahroldum, ne kendini bu kadar paraladın, niye başkasını beklemedin, kalk iki adım daha at diye...

Başarılı bir yapım...
8


default avatar
(275) -
belgesel gibi..gerçek olayı anlatıyor. duygu yoğunluğu değil de, anımsatma ya da öğretme gibi
5


avatar
(463) -
sadece biyografi olsaydı bişey demiyecektim ama malesef kadro ve mekan dışında film vasat.
5


avatar
(691) -
Son söz her zaman dağa aittir!..
Açıkçası son dönemde bu kadar gerildiğim bir film olmamıştı. Yaşanmış hikayeden aktarımı gayet yerinde olmuş. Fırtınayı bana yaşattılar diyebilirim. Özellikle büyüleyici Everest manzaraları muazzamdı. Tavsiye ederim. ismuta & Bilal Aytekin çevirisi ile keyifle seyrettim. Altyazı için teşekkürler arkadaşlar.
7


avatar
(140) -
Bu film gerçekten beklentiye göre değişir. Şimdi Dikey Limit gibi bir film bekliyorsanız, hayır, bu film o film değil. Fakat film biraz beni içine alsın, psikolojileri iyi anlatsın, salt aksiyon değil de mücadeleli ve aksiyonları ile değil gerçekçiliği ile sarsın diyorsanız, evet, doğru yerdesiniz.
Oyuncu olarak başrol rolüne cuk oturmuş diyebilirim. Tam olarak senaryonun istediği şeyleri veriyor. Diğer yardımcı oyuncular da gerekeni yapmışlar. Yani oyunculuklarda göze çarpan bir olumsuzluk yok, rollerin tamam olduğunu söyleyebilirim.
Görüntü yönetmeni ise güzel bir iş çıkarmış. Atmosferi yakalayabiliyorsunuz çoğu sahnede. Çekimler güzel. Kamera açıları ve kameranın kullanımı da hoş.
Peki filmin eksikliği neydi? En başta filmin giriş kısmı uzun. Böyle filmlerde alışılan şey genelde karakterlerin geçmişini vb. olayları felaket anında seyirciye anlatılması. Bu filmde bunu giriş kısmında veriyorlar. Bu da tabii biraz uzatmış o bölümü. Diğer bir gözüme çarpan eksiklik ise felaketi tam yansıtamamış olmaları. Şimdi yukarıda dediğim gibi atmosferi yakalıyorsunuz fakat atmosfer yeterli değil. Yani gerilim az düzeyde. Evet vermek istediklerini tam olarak verebilmişler ama verebildikleri az. Daha fazla yoğunlaşabilirlerdi felaket sahnesine. Yoksa felaketten sonra psikolojiyi ya da acizliği, çaresizliği alıyorsunuz filmden fakat dediğim gibi yeterli miktarda değil.
Yukarıda bahsettiklerim haricinde benim gözüme çarpan büyük bir eksiklik yoktu filmde. Film gerçekçi olmasından ötürü ve full-time aksiyon yerine işlenmiş bir senaryoyu tercih ettiği için benim hoşuma gitti. Dediğim gibi film beklentiye göre çok değişecektir.

Naçizane puanım 6.9
7


avatar
(108) -
Bu tarz filmler çok hoşuma gittiği için hiç sıkılmadan izledim. Ama objektif düşündüğümüzde ilk saat pek yoğun değil. Bazılarını sıkabilir...
7


‹ Önceki 1 2 3 4 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film