Giriş Kayıt
Yorumlar (183)
default avatar
(83) -
amerikan milliyetçilerinin aşırı abarttığı goygoyladığı bir diğer savaş filmi.
6

Cevaplar (2)
avatar
(1223) -
Sevgili dostum, Favori listende bulunan tüm filmler Amerikan filimi..Ve çoğunda bu tip propagandalar ara ara görebilirsin..bu yüzden pek takma kafana , Biz Türk üz Japon ve ya İsrail li değiliz..Sinemanın keyfini çıkar
9


0
| Bildir
default avatar
(83) -
Zaten derdim bu değil. Kötü bir filmin olduğundan cok yüksek puan alması. Sinemanın keyfini çıkaramadım. Kandırılmış hissettim.
6


2
| Bildir


avatar
(91) -
Bir film 4 defa aglatabilir mi ? Gercekciligi tartışılır ama cok basarılı his aktarımı saglanmıs,oyunculuklar enfes.Ve çok ilginçtir gerektirdiginden ote Amerikan bayrak propagandası yoktu,Savaş oncesi milli proganda vardı yani savaş" filminin olmazsda olmazı.Sırf bu yüzden film Aşırı aşırı dolu bi film.
9


avatar
(3) -
" Bir tane daha almama yardım et "

Gerçekten son zamanlarda izlediğim en etkileyici film olmuş. İzlemediyseniz çok şey kaçırıyorsunuz.


avatar
(422) -
Andrew Garfield'in oyunculuğuna hayran kalmamak mümkün değil. Zaten Mel Gibson yönetmen olunca böyle bir film çıkması kaçınılmazdı.
Sürprizbozan: Göster
Duygularınızı en yoğun şekilde etkileyecek bir yapım diyebilirim. Patlama, kan ve efekt gibi bazı öğeler ise mükemmel gerçekçiydi. Desmond Doss'un hayatını bir çok yönetmen ele almak istesede beceremedi. Böyle bir film nadiren gelir o yüzden izlemenizi tavsiye ederim.

İnandığın her neyse asla geri adım atma, inancın doğrultusunda ilerle.
8


avatar
(806) -
Savaş sahneleri bakımından doyurucu bir film. Filmi izlerken sıkılmıyorsunuz da . Fakat ben filmde Japonların duygudan yoksun akılsız insanlar olarak gösterilmesinden rahatsız oldum. Savaş karşıtı filmlerde seyirciden taraf tutulması beklenmez ama bu filmde Japon askerlerine gelen her kurşunda yönetmenin seyirciden bir "ohh" sesinin yükselmesini istermiş gibi olduğunu hissettim... Biraz Er Ryan'ı Kurtarmak, biraz Full Metal Jacket biraz da Schindler'in Listesi'nden esinlemeler var filmde ama toplamda bu filmlerin yanına bile yaklaşamaz.
8

Cevaplar (2)
avatar
(91) -
Yok hocam film cok dozundaydı.Japonların sert hatta ilkel savaş teknikleri ve katı disiplinleri güzel aktarılmıs.Bayrak propasgandası olmayan sadece konu bazlı ilk kez sanırım özgün yapıtlar dısında bir hollywood filmi sanırım izledigim.Şoktayım ve cok begendim.
9


1
| Bildir
avatar
(806) -
Hiroşima ve Nagazaki'ye atom bombası atan modern devletin askerleri fazla insancıl yansıtılmamış mı diyorsun sevgili Playas?
8


5
| Bildir


avatar
(132) -
Cok güzeldi... Cesaretin cok güzel ele alınması işlenmesi. Merhamet ve allaha olan inanç... Cok başka şeyler izlenmesi gereken filmlerden. Mel gibson 'ın arsivlenmesi gereken başyapıtı olmuş...
9


default avatar
(80) -
Güzel çevrilmiş gerçek bir öyküden uyarlanmış ama elbette ciddi abartılmış. Stratejik açıdan hiçbir askeri unsur tek bir kayadan ve iple tırmanılabilen yere piyade göndermez. Bu kısım savaş alanını dramatize etmek ve yapılan fedakarlığı bizim gözümüzde biraz büyütmek için kullanılmış.
8


avatar
(317) -
Sürükleyicilik ve savaş sahnelerinin gerçekçiliği çok başarılıydı. Filmin son 15 dakikasına kadar ağzınız açık izliyorsunuz.
Ama sonlara doğru film sapıtmaya başladı. Mel Gibson'ın "Vatan+Din" saplantısını her fırsatta abartmasından bahsetmiyorum bile.
Sürprizbozan: Göster


Filmin ilk 1.5 saati 8/10
geri kalanı 4/10

Genel Puan : 6
6


default avatar
(5) -
Savaş sahneleri ve savaşın içindeki askerlerin duyguları baya gerçekçi ve güzeldi izlediğim en iyi savaş filmi
9


default avatar
(18) -
Ben belli bir yerden sonra bu kadar saçmalayan başka bir film daha görmedim.
Sürprizbozan: Göster
, oradan sonrasını da bir başkası çekmiş gibi. O sahneye kadar süper giden film oradan sonra tam bir komediye dönüşüyor.
5


avatar
(40) -
Kesinlikle süper bir film. Kaçırmayın.
9


avatar
(81) -
Kendilerini neredeyse her savaş filmin de göklere çıkartıyorlar vs klişesini bir kenara bırakırsak . Adamlar bu işi biliyor , özellikle konu kendi tarihleri ile ilgili filmler olunca. Bizde ne kahramanlıklar var ama Recep ivedik çekmeye devam. Para harcamadan bu kalitede filmler yapmak imkansız.
8


default avatar
(77) -
Savaş sahneleri en gerçekçi filmlerden biri olduğu kesin. Muhteşem bir film
9


avatar
(83) -
Saving private ryan dan beri bana göre çekilmiş en iyi savaş sahneleri bu filmdeydi.ara ara saçma sahnelerde olsa ben çok başarılı buldum.filmin iyi yanları kadar kötü yanları da var özellikle filmin sonlarında ki sahneler filmi inandırıcılığından çıkartıyor fakat based on true story film olduğunu da unutmamak lazım.abartılı hristoa-merikan milliyetçilik olgusu gözümüze sokuluyor.herşeye karşın film gerçekten akıcı güzel tavsiye ederim. 8/10
8


default avatar
(6) -
oskarda pek ödül alamadı ama son zamanlarda seyretttiğim en iyi filmlerden .
10


default avatar
(61) -
Bu kadar abartılı yorumlara gerek yok. Ben bir savaş filminin ilk önce gerçekçi olmasını beklerim, oysa bu film bundan çok uzak.

Sürprizbozan: Göster

Tüm bunlardan dolayı film size duygu yoğunluğu yaşatamıyor. Sadece filmde savaşın vahşi yönü sahnelerle güzel yansıtılmış. Onun dışında Er Ryan'ı Kurtarmak'ın yanında anılmamalı.
6


avatar
(907) -
Harika bir film.Muhteşem.Mel Gibson çok iyi bir film daha çıkarmış.Luke Bracey ve Andrew Garfield'ın aktörlükleri gerçekten harikaydı.Vince Vaughn'un bu yönü çok hoşuma gitti ve gayet iyi oynamış.Film hiç sıkılmadan izleyebileceğiniz vermek istediği mesaj gayet güzel ve evrensel olup gerçek olaylara dayanmış.Süper bir filmdi.Draması bol.Aksiyon sahnesi beklediğimden fazlaydı fakat aksiyon sahneleri çok iyi ve yerinde aynı zamanda fazlasıyla gerçekci ve tatmin ediciydi.Bu senenin en iyi dram filmlerinden biri.Ben bayıldım.Herkese tavsiye ederim.
10


avatar
(52) -
Öncelikle ben bayağı beğendim bu filmi Savaşı çok iyi ve çarpıcı anlatması olsun , Bazen sadece askerlerin yüzlerinden savaş alanında yerde kamufule olmuş bedenlerden siper edilen cesetlerden bile etkileniyorsunuz filmde film Savaş Alanını çok iyi anlatmış ve bunun gerçek bir hikaye olmasıda harika. Propoganda rahatsız edecek düzeyde olmasada var. Ama izlerken umrunuzda olmuyor bile özellikle Savaş Alanında Dindar bir kişiliğin işlenmeside harika bir biyografi olmuş. Sondaki röpörtajlar ve gazete küpürleri , görsellerde gerçeklğini kanıtlamış filmin.
9


default avatar
(395) -
İnancın ve idealizmin bir savaşta ki başarısını anlatan güzel bir savaş filmi
10


avatar
(396) -
Daha önce Spider Man filminde seyredip beğenmediğim Andy Garfield kusursuz bir oyunculuk sergilemiş. Yılın en iyi 3-5 filminden biri.
8


Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film