Giriş Kayıt
En çok beğenilen yorumlar
avatar
(73) -
Tek kelimeyle inanılmaz bir film,iyi ki sinemada izlemişim.Birçok olağanüstü sahne içeriyor.Bana göre gelecekte anılacak filmlerden biri olacak.
Sürprizbozan: Göster
10


avatar
(511) -
Acaba gerçekten bu savaşı gören kişiler bu filmi izleseler ne düşünürlerdi. Filmi sanki muazzam bir hikayeymiş gibi anlatan çok fazla sahne vardı. Tüm Amerikan askerlerinin tırmanması için sadece 1 tane mi ipten merdiven halat vardı? Japonya ile Amerika arasında, merdivene hiç bir şey yapmayıp da
başka bir atak için Amerikanların tırmanmasını beklemek için bir anlaşmamı vardı? Bizim kahraman arkadaşımız yaralı arkadaşlarını tek başına toplarken herkes aşağıda öylece bekliyor muydu? Ve bunlar gibi bir çok şey.

İlk kısım zaten Hollywood klişesinden ibaretti.

Savaştaki taktiksel hatalara gelecek olursak, sürekli grup halinde olmaları, hiç korunmak için yer aramamaları, havada uçan cesetler, savaştakilerin tüm o şaka gibi bağırışları... Tabi savaştasın gerçeklik kısmını güzel yansıtmak lazım ama Mel Gibson cidden kötü bir iş çıkarmış.

Her ne kadar sonda röportaj olsa da Gibson hikayeyi tam olarak işlememiş gibi duruyor.
1


default avatar
(18) -
Ben belli bir yerden sonra bu kadar saçmalayan başka bir film daha görmedim.
Sürprizbozan: Göster
, oradan sonrasını da bir başkası çekmiş gibi. O sahneye kadar süper giden film oradan sonra tam bir komediye dönüşüyor.
5


Yorumlar (183)
default avatar
(13) -
Çekirdek ile başladığım ama baktım ki filmin daha bir kaç dakika sonrasında duygu yükünün ağırlaşmaya başladığı sahnelere geçmesiyle çekirdeği bırakıp papatya çayı içmeye başladığım film . Olabildikçe heyecan verici bir film, belgeselini izlemiştim gerçek bir hayat hikayesi olması filmi daha özel kılıyor. Bu durumu yaşayanların birebir kendileri anlatması bambaşka bir boyuta taşıyor ve filmi özel kılıyor.
Vaktinizi boşa harcamayacağınız bir film.
9


default avatar
(1) -
Bu denli pür dikkat izleyeceğimi beklemiyordum. Son saniyesine kadar izlettirdi kendini. Pişman olmayacaksınız.
10


avatar
(19) -
Gerçekçi bir savaş filmi izlemek istiyorsanız mutlaka izlemeniz gereken bir film . Filmin her sahnesi sizi içine çekiyor .
8


default avatar
(8) -
Sürprizbozan: Göster
9


avatar
(727) -
Ya oldukça ilginç bir biyografik filmdi. Filmin stratejik bir savaş filmi olmadığı aşikar, daha farklı şeyler üzerinde durulmuş. II. Dünya savaşında Almanya, İtalya ve Japonya, 27 Eylül 1940'ta Mihver ittifakı olarak bilinen Üçlü Pakt'ı imzalamıştı. Japonlarla ile Almanların II.Dünya savaşındaki tarihi birlikteliğini bence daha iyi irdelemek lazım. Çoğu savaş filminde yeterince düşmanla empati yapılmıyor. Mel Gibson hiç olmasa Japonların kültürüne ve savaş disiplinine saygı göstermiş. Konu vicdani bir retçinin yani savaş karşıtı bir askerin can almak yerine savaş alanında nasıl hayat kurtardığını anlatmaktadır.
8


default avatar
(63) -
Benim anlamadığım
Sürprizbozan: Göster
gerisinde çarpıcı sahneler vardı.
8


default avatar
(173) -
Hayatımda izlediğim en büyük Amerikan propaganda filmi. Daha önce propaganda filmleri izlemiş olabilirsiniz ancak bu filmden sonra önceki izlediklerim hîç birşeymiş diyeceksiniz. Bombaya tekme tokat dalmalarmı dersiniz daracık tünellerde içerisi Japon doluyken farkedilmemekmi dersiniz daha neler neler var. Filme siyasi açıdan bakarsak buram buram Amerikan propagandası kokiyor insanlara biz ölürüzde öldürürüzde mesajını gözlerine sokmuşlar ancak sinemasever gözüyle bakıp sadece görselliğe odaklanırsaksakta Er Ryan'ı Kurtarmak'tan sonra izlediğim en gerçekçi savaş atmosferine sahip filmdi diyebilirim. Hatta şaka gelicek öyle sahneler vardı ki Er Ryan'daki Dday çıkartma sahnesini bile gölgede bıraktı diyebilirim kanım dondu nutkum tutuldu izlerken.

Son birşey daha söylemeden edemicem film boyunca Amerika dost Japonlar düşman izlenimi verdiler bence bu çok yanlıştı. Çünkü hem adamların adasını işgal ediyosunuz hemde adamları sinsi hain kalleş bir millet olarak lanse ediyosunuz.
10


avatar
(63) -
Oyunculuk 8/10 Senaryo 9/10 İlerleyiş 9/10 Genel 9/10 muazzam savaş sahneleri olan harika bir kahramanlık hikayesi izle izlettir.. Şöyle muazzam kahramalık hikayesi olan dünya çapında bir film yapmamız gerek Çanakkale, ATATÜRK, Alp ARSLAN, METEHAN , FATİH daha bir sürü efsanevi kahramanlık hikayelerimiz var.
9


avatar
(57) -
Senaryo 9
Oyunculuk 7
Sinematografi 8
Filmimiz savaş ve dram konulu biyografi filmi. Senaryosu savaşın anlamsızlığı, ne için olursa olsun giden canın geri gelmemesi ve hayat kurtarmanın eşsiz lezzetini anlatıyor.Savaş travmalı babanın hem kendine hem çevresine zararı, bu ortamda yetişen çocuğun can alma ve verme arasındaki seçimi ve diğer savaş filmlerine göre kahramanımızın sıhhiye ve silahsız olarak cesaretiyle kahramanlığının zirve yapmasını izledik. Filmin sonunda kahramanımızı kanlı canlı gördük ve repliklerin gerçek olduğunu (60 sene sonra o anı halen yaşıyorcasına hatırlıyor) gördük. Oyunculuk gayet iyiydi. Sinematografisi Er Ryan ı kurtarmak gibi gerçekçi ve güzeldi. Özet olarak filmin genelinde Er Ryan ı kurtarmak ve full metal jacket esintileri çok barizdi yine de özgün bir senaryo diyebiliriz. Özellikle sonunda kahramanımızla empati kurduğumdan (hayat kurtarmanın tadını alanlar bilir) mıdır nedir duygulandım.
8/10
8


default avatar
(13) -
imdb puanı, yorumlar ve mel gibson'a aldanıp kısa bir süre önce izlediğim film. şimdiye kadar gördüğüm şişirilmiş filmler arasında en üst sıralarda daima yerini alacak bu sinema fakiri filmimiz cahil sinema izleyicisini açığa çıkarmada örnek gösterilebilecek türden muazzam..

öncelikle şunu belirtmek istiyorum. daha önce hiçbir kullanıcı yazdı mı ? bilemiyorum, ama filmin seyir keyfi inanılmaz derecede kötü. özellikle mahkeme salonundaki sahneler resmen tiyatro kıvamında ve gözüme battı. dış mekanda çekilen sahneler bile bu yapaylığı aşamıyor. tiyatrovari, sinema ve seyir keyfi veremeyen bir havası var filmin.

havalarda uçuşan kol ve bacaklar ile kafadan vurulma sahneleriyle ve savaş taktiğinden tamamen yoksun mantıksal hataların havada uçuştuğu ve daha önce benzerini görmediğim kadar kötü bir savaş betimlemesi.. savaşın korkunçluğundan mı bahsetsem savaş alanındaki askerlerin buna karşılık veremediği yüz ifadeleri ve kahramanlık saçmalamaları ile bizi aptal yerine koyan büyük çelişkiyi mi??

vince vaughn'lu çakma full metal jacket sahneleri beni beni benden aldı. ister istemez güldüm. kubrick ustanın sert filminin yanında bizim çavuşun bağırışlarını chevy chase oynayıp soytarılık yapsaydı herhalde daha komik olabilirdi..

bu bir politik film miydi? kahraman amerikan askerleri vs zik kafalı caponlar ya da din ve hristiyan propagandası mıydı? tanrı adına savaşa girmek mübah ama öldürmek yanlış. yalnız bombalara uçan tekme atıp kendinizi savunun.. kafam karıştı..

mel gibson bu filmi hangi kafayla çektin bilmiyorum lakin beni hayal kırıklığına uğrattın..
1


default avatar
(15) -
Sahnelerine hayran kalmamak mümkün değil. Duyguyu da çok iyi aktarmışlar izleyiciye. İzlediğim en iyi savaş filmlerinden. Kesinlikle izlenmeli.
9


default avatar
(15) -
Şunu söylemeliyim ki Amerika bir sıhhiyenin savaştaki büyük başarısını sinemaya öyle uyarlıyor ki bizim Seyid Onbaşı larımızın sinemamıza uyarlamasını izleyince gerçekten utanıyorum.Nice kahramanlıklarımız ve yiğitlerimizin rezil birer ucube filmlerle izleyici önüne çıkartılıp yurt içinde kalması vahim bir durum.
7


default avatar
(7) -
Saving Private Ryan'dan sonra izlediğim en iyi savaş filmiydi.
9


default avatar
(30) -
Mükemmel bir film. Bir savaş filmi bu kadar vurucu bir şekilde işlenebilir ancak. Böylelikle savaşın gerçek yüzünü daha da iyi anlayabiliyorsunuz. Mutlaka izlenmesi ve arşivlenmesi gereken bir film.
9


default avatar
(52) -
Film gorsellik ve konu olarak cok guzel, surukleyici yani kendini izlettiriyor. Biraz mantiksal hatalar var sadece ama kesinlikle izlenmesi gereken filmlerden.
9


avatar
(76) -
Savaş filmlerini sıkıcı bulan biri olarak filmi çok çok beğendim. Su gibi aktı.

Tavsiye edilir.
8


avatar
(614) -
Nasıl başladı, nasıl bitti anlamadım. Uzun zamandır bu kadar başarılı bir anlatım dili olan ve sürükleyici bir yapım izlememiştim. Uzun olan süresi sizi yanıltmasın. Zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.
8


avatar
(159) -
Amerikan duygusallığı filmi sarıyor ancak savaş filmi varsa milliyetçilik de olacak.Hikayenin gerçekçi olması ve atmosferi yansıtmaları çok başarılı.Basrolun bu kadar sıhhiye merakı izlerken bana çoğu kez "ya bırak git evine ne işin var orda" dedirtti ve bunaltma noktasina getirdi.Lakin yaptıklarıyla da mest ettirmistir.
7


avatar
(218) -
Burada yönetmen savaşın ne kadar... hede hödö demeyeceğim zaten herkes izlediği şeyin ne olduğunu görüyor. Mel gibson iyi iş çıkarmış, Kendi kurguladığı senaryolar(apocalypto) yerine yaşanmış bir hikayeyi yönetmiş olmak bu başarısını perçinlemiş olmalı. Oyunculuklar zaman zaman sırıtsa da özellikle çok çok sevdiğim vince vaughn un kötü bir oyunculuk sergilediğini düşünsem de film genel olarak çok başarılıydı. Kazanılan savaşlarda herzaman silah tutan ellerin değil, arka plandaki seit onbaşıların, desmond dosslarında çok büyük payı olduğunu hatırlamamıza yardımcı olacak nitelikte bir film. Bu tür filmleri sevenlerin kesinlikle izlemesi gerektiğini düşünüyorum.


avatar
(463) -
Gerçek bir hikaye diyor, doğrudur, ama kesinlikle filmde anlatıldığı gibi değildir. Bunun dışında film kaliteli ve savaş sahneleri çok iyiydi...
7


‹ Önceki 1 2 3 4 ... 8 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film