Giriş Kayıt
özel mesaj
spacer

movieswolf

 
Kayıt : 09 Nisan 2017
  • The Promise
    The Promise
  • The Founder
    The Founder
  • Logan
    Logan
  • Aşıklar Şehri
    Aşıklar Şehri
  • Savaş Vadisi
    Savaş Vadisi
Son Yorumları
The Shape of Water (2017)
28 Ocak 2018
Bu sene oscarın en büyük adaylarından the shape of waterı çok beğendim sally hawkins hayatının rolünü oynamış. Yönetmen del toro 60 ların konseptini çok iyi işlemiş. Filmin sountrack mükemmel. Biraz siyasi göndermeler var oda üyelerin hoşuna gider zaten. Ben sanki biraz da la la land havası sezdim. Filmin en güzel repliğinide hiç bir şey yapmazsak bizde insan değiliz. Notum10/8..
The Founder (2016)
17 Nisan 2017
“The Founder” haklı olarak eleştirilen, yerden yere vurulan, eşitsizlik ve adaletsizlik gibi kavramlarla sürekli yan yana anılan kapitalizmin aslında ne olduğunu anlamak bakımından dikkat çekici bir hikayeye sahip. Kendi “evrimsel evreni”nde neden iyi yürekli ve dürüst insanların yerel başarılara mahkum olduğunu, neden sistemin acımasızlığı ödüllendirdiğini göstermesi bakımından da önemli.

Biz buna sadece, büyümenin, daha fazla para kazanma hırsının, her zaman kalite ve mutluluk getirmediğini ekleyebiliriz sadece. Bir de hamburgerci kardeşlerin o lokal başarılarıyla elde ettiği mutluluğun, imparatorluk kuran Kroc’un mutluluğundan daha değerli olduğunu..puanım 10/8
La La Land (2016)
17 Nisan 2017
Yönetmen Chazelle, aynen Whiplash’te olduğu gibi, yine başrole enstrümanına aşık bir adamı ve onun yanına da oyuncu olmak için yanıp tutuşan bir kadını koyarak, bir çok film ve müzik göndermesi de yaparken, bu modern zaman masalının aslında ne kadar da nostaljik olduğunu anlatırken, seyirciyi de aynı karakterleri gibi çelişkide bırakıyor. Eskiyi mi seviyoruz, yeniyi mi? Sevgimiz mi, tutkularımız mı? Hayaller mi, gerçekler mi? gibi bir çok ikilem arasında gidip geliyoruz. Ve sürprizli sonda da yönetmenin çalımlarından nasibimizi alıyoruz.

Uzun zamandır böylesine büyülü bir aşk hikayesi izlemediğimden midir, umuda çok aç olduğumdan mı, geçmişe duyduğum sonsuz özlemden mi, geleceğe baktığım endişeli gözlerden mi bilinmez, ben bu filmi çok sevdim. Çünkü benim için sinema tam olarak bu demek. puanım 10/10
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film