Giriş Kayıt

Jupiter Yükseliyor (2015) Yorumlar - Sayfa 6


Jupiter Ascending

Yorumlar (117)
default avatar
(46) -
İzlerken üstüne sinen bir 'olmamışlık' hissinin eşlik ettiği film;bazen kendini tekrar eden bazen de birbirinden kopuk sahnelerin tam mayalanmadan hazırlanmış bir karışımı gibi...
Sürprizbozan: Göster

Başta söylediğimi sonda tekrar ederek bitiriyorum:Olmamış.


default avatar
(13) -
"Aylaklar çalışır, patronlar parayı toplar" kapitalist eleştirisinden başka geriye bir şey kalmadı. Çok vasat bir film. Gittim sinemaya izledim ve pişman oldum.


avatar
(548) -
Film, bilim-kurgu filmi değil. Tamamen fantastik bir film. Dünya dışında gezegenlerin olması filmi bilim-kurgu yapmıyor, o nedenle filmde mantık hatası aramaya hiç gerek yok. Film kendi türü içinde bekleneni fazlasıyla vermiş. Özel efektler kendini aşmış. Aksiyon sahneleri muhteşem ve bence aksiyon sahnelerini önemli kılan en büyük unsur kareografi ki; bu filmde çok iyi kotarılmış.

Oyunculuk, bu tarz filmlerde pek önem arzetmiyor. Kaldı ki zaten önünüze sunulan fantastik evrene ağzınız açık bakmaktan kendinizi alamıyorsunuz.

Filmde ayrıca bazı sahneler Star Wars çağrıştırıyor. Aslında Wachowski kardeşler, sanırım öyle bir hikaye peşindeler. Öyle bir seri yakalanabilir diye düşünüyorum. Çünkü oluşturdukları fantastik evren buna çok müsait Bakalım bir üçlemeye dönecek mi...

Sonuç olarak film benim ondan beklentimi karşıladı. Puanım da 8 oldu zaten. Tekrar ediyorum; bu bir fantastik film. Bilim-kurgu değil. O nedenle mantık hatası falan aramak çok saçma olur.
8


default avatar
(488) -
Matrix serisinin yönetmenleri Wachowski'ler, yeni bir film ile sinemalara geldi! Gerçi işin içinde böyle bir durum olsa da benim beklentilerim düşüktü filmden. İyi ki de öyle yapmışım. Film, kısaca başarısızdı. Neden mi? Okumaya devam edin.

Film klasik ve bilim kurgusu bol olan bir seçilmiş kişi konusunu ele alıyor. "Jupiter Jones, (Mila Kunis) hayatından nefret eden ve değişiklikler yapmak isteyen birisidir. Birdenbire yarı insan yarı kurt Caine Wise, (Channing Tatum) Jupiter'e onun özel kişi olduğunu söyler ve sonraki maceralar uzayın derinliklerine kadar uzanacaktır..." Konusunu yazmak istedim ki, filmin iyi ve kötü taraflarını ele alabileyim.

Filmin iyi tarafları şunlardı:

1-) Mila Kunis güzelliğiyle, Channing Tatum ise aksiyon sahneleri ile bizleri büyülüyor.
Sürprizbozan: Göster


2-) Senaryoda ara sıra hoş esprili kısımlar geçiyor. Bu da filmi bir nevi rahatlatıyor.

3-) Filmin görsel efektleri iyi. Çünkü ortada 176 milyonluk bir mega bütçe var, ortaya herhalde iyi bir işin çıkması lazım. Ama filmin görsel efektleri aşırı iyi. Hatta o kadar detaylı yapmışlar ki, ara sıra aksiyon sahnelerinde takip etmekte zorlanıyoruz. Efektlerde her detayı düşünerek gerçekçi bir deneyim olmasını sağlamak istemiş film ekibi.

Şimdi ise filmin kötü taraflarına gelelim:

1-) Film gerçekçi değil. Hatta Dünya'da geçen aksiyon sahnelerinden birinde yerçekimini mantıksız bir şekilde kullanmışlar. Ayrıca filmde bazı kısımları vampir gibi olmuş gibi görünmesin diye de, onlar bizden gördüler gibi saçma bir replik eklemişler.

2-) Film uzadıkça uzuyor, uzadıkça uzuyor. Hatta ara sıra tekrara giriyor.
Sürprizbozan: Göster
Açıkçası filmdeki aksiyon sahneleri ve görsel efektler kötü olsaydı, filmin gözümdeki değeri sıfır olurdu.

3-) Eddie Redmayne garip bir kötü karakter olmuş. Eddie'nin canlandırdığı karakter hem sakin, hem de ara sıra bağırarak kontrolden çıkıyor. Adam kafadan çatlak diyebiliriz. Üstelik film boyunca da az gözüküyor, fazla da dövüşmüyor yani. Eddie'nin bu rolü yüzünden, Oscar'ı ona vermekten vazgeçebilirler.

4-) Klişe. Şu klişeden bir türlü kurtulamadınız Hollywood ya. Geçen hafta Seventh Son filminde de aynı şey oldu. (ama Seventh Son'ı izlerken, bu filmi izlediğimden daha çok eğlendiğimi söyleyebilirim)
Üstelik bu konuda da yeni bir şey yapılmadı. Bu yüzden de film daha bayıcı bir deneyime dönüştü.

5-) Filmde oldukça fark edilen mantık hataları ve boşluklar var. Mesela
Sürprizbozan: Göster
Olmamış işte.

6-) Hani film ekibi görsel efekte o kadar kafayı takıp ortaya aşırı iyi bir iş çıkardı demiştim ya? İşte, adamlar o iş ile ilgilenirken filmin konusunu yazmayı unutmuşlar herhalde.
Sürprizbozan: Göster
ve ortaya anlamsız, efektleri muhteşem fakat içi boş bir iş çıkmış oluyor.

Peki ortaya çıkan sonuç? Dediğim gibi, efekti bol fakat içi boş bir iş. Warner Bros neden bu filme yeşil ışık yakmış anlamadım. Ortaya kat kat daha iyi bir iş çıkabilirdi. Yine de vakit geçirmek ve kafa dağıtmak için kötü bir seçim de sayılmaz yani. Sadece bu yazdıklarımı göz önünde bulundurup ona göre gitmenizi tavsiye ederim. Film için de en yerinde yazılabilecek söz ise şu: Jüpiter Yükseliyor, Wachowski'ler düşüyor.

Not: Filmin 3D'si fena değildi ama abartılacak bir şey de yoktu. IMAX'de gidilebilir ama gitmeseniz de büyük bir şey kaçıracağınızı da sanmıyorum.
4

Cevaplar (2)
avatar
(548) -
Sürprizbozan: Göster
8


4
| Bildir
default avatar
(13) -
"Filmin görsel efektleri iyi. Çünkü ortada 176 milyonluk bir mega bütçe var..." Dediğiniz gibi okadar para harcanmış, kabul film beklentinin altında ama o harcanan paranın sonucu ortaya çıkan görsel efektler gayet başarılıydı, sadece bunu izlemek için bile gidecek insanlar olduğunu düşündüğüm için bence bu film kesinlikle IMAX'de izlenmeli. Madem filme bilet alcaksın IMAX'de izle ki en azından o bilete değsin.
7


0
| Bildir


default avatar
(48) -
zaman kaybı, para kaybı, hatta bu filme giderken harcadıgım benzine bile yanarım. Mila kunis varken, üstüne bu yönetmen ve senaristler varken nasıl böylesine berbat bir film çıkarmışlar hayretler içerisindeyim.Neresinden tutayım ki; senaryo kopuk kopuk hiç anlatılamamış, kurgu desen berbat, anlamsız diyaloglar boş ve çocukca liseli aşkı tavırları, karizma desen yok, oyunculuk desen o da yok, müzik desen o da olmamış, görsel efekt biraz var,
Sürprizbozan: Göster

gitmenizi geçtim sakın dvdsi filan cıkınca alıp izlemeyin de, O güzeller güzeli , ödül ütüne ödüller alan, black swandaki oyunculugundan sonra cok daha guzel işler bekledigim Mila Kunis nasıl boylesine kendini küçük düşürücü bir filmde oynamış hayret verici.
3


default avatar
(22) -
aslında senaryo baya iyi başlıyor. beğendiğim tek yer giriş. sonrası olmamış. hep eksik kalıyor. eksikleri saymaya kalksam. bütün filmi anlatmam gerek. beklentiyi düşük tutun . sonra daha da düşürün filme gitmeyin Wink
4

Cevaplar (1)
default avatar
(39) -
Size katılıyorum.Filmin başında iken sonunu tahmin ettim aynen kül kedisi masalı gibi fakir ardından zengin ardından alçakgönüllü peh peh


1
| Bildir


avatar
(90) -
Başka film bulamadık, bunu izlemek durumunda kaldık bugün. Ne çok iyi ne çok kötü diyebilirim. Özellikle ikinci yarısıyla benden 7 puanı aldı, 6 vermeyi düşünüyordum. Tavsiye etmeyeceğim yine de. Aksiyonu, efektleri falan güzeldi ama diyalogları ve basit hareketleri sevmedim.
7


avatar
(22) -
Şimdi kötü yorum yapcam sonra biri çıkıp kötü yorumlara bakmayın bence gidin yazarsa işte o zaman kendimden şüphe ederim ama bu film harbiden büyük umutlarla gidip küçük mutluluklarla döndüğüm film oldu. 6/10 puan.


avatar
(157) -
Bugün izledim.5 para etmez gerçekten.az daha uyuyacaktım.verdiğim paraya yandım.saçmasapan bir senaryo.maceranın yanında araya komedi de yerleştirmişler güya ama ikisi de olmamış.matrixin yanından bile geçemez.
1


‹ Önceki 1 ... 3 4 5 6 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film