Giriş Kayıt

Jupiter Yükseliyor (2015) Yorumlar - Sayfa 4


Jupiter Ascending

Yorumlar (117)
avatar
(806) -
Binbir efekt ve aksiyon sahnesinin doldurulduğu bilim-kurgu yoksunluğunda gideri olabicek bir film..Konu üzerinde çok kafa yormaya gerek yok..Görsel şölen olsun diye yapılmış gibi..
6


avatar
(249) -
Filmi az sıkılarak izledim.Kendi benzerlerinin gerisinde.Boş zamanda çerez niyetine gider anca.
6


avatar
(165) -
Konu olarak derinliği güzel ama senaryo ve diyaloglar çok zayıf


default avatar
(21) -
Yorumların bu kadar kötü olmasıyla önyargıyla yaklaştım filme ama bilimkurgudan ne bekliyorsunuz ki? Bence wachowskiler çok iyi bir konu yakalamışlar çok derin girip işin içinden çıkmamamışlar gibi hissettim. Prodüktörlerin de parmağı var gibi geldi. Bence izlenir.
7


default avatar
(53) -
Filmi yapanların beyninden öpüyorum, DTS + full hd izleyin keyfine varın.. Çok Mutlu


avatar
(128) -
 Aksiyon sahneleri ve efektler gayet iyiydi, bilim kurgusu iyiydi, filmin bir bölümünde steampunk akımına bile göndermeler vardı, o kısacık bölümden bile büyük keyif aldım, bir bölümde de büroksi işlenen bir kısım daha vardı, orası da ayrı bir keyifliydi.

 İyi olması gereken bir şey de senaryosu olmalıydı, ne yazık ki bu tür filmlerde, yani iyiler kazansın gibi filmlerde o hissi alırsanız filmin sonunu az çok tahmin edebiliyorsunuz, oysa düzgün bir senaryo ile, filmi üçleme haline getirmeyi ve uzatmayı düşünseler, kötü karakter biraz daha iyi ve daha karanlık işlenebilse ortaya ikinci bir Darth Vader vakası bile çıkarılabilirdi, tabi üçleme film olsa ve birinci bölümden yavaştan temelleri atılsa diye böyle düşündüm ama ne yazık ki bunu görsel efekt ve aksiyonla, tek seferlik gişe filmi olsun diye düşündükleri için öyle senaryosu da çok sağlam bir film çıkarmamışlar.

 Bilim kurgu sevenler kaçırmasın, filmin hiç bir anında sıkılmadım ama keşke olsaydı ya da olmasaydı dediğim şeyler oldu, buna rağmen öyle 3-4 puan verenleri görünce de çok şaşırdım doğrusu,.

 Sadece ve sadece şu filmdeki gezegenler, uzay gemisi, mecha tarzındaki mini uzay gemi tasarımları bile benim için filme kafadan 7 puan vermeyi hak eder, ortada bariz çok uğraşılmış bir emek var.

 Ne mila Kunis ne de Channing Tatum bence hiç de sırıtmamış.

Benim iki eleştirim var, 2 puanı da oradan kırdım zaten, birincisi senaryo dediğim gibi , tek gişelik film yapılsın ve hasılat yapalım diye yapılmış bir film olduğu çok belli o nedenle senaryo zayıf.

İkincisi Bilim Kurgu demek saçmalık yapacağım demek değildir, Isaac Asimov ve Arthur C. Clarke gibi ustaların bilim Kurgu kitaplarında gördüğümüz gibi, Bilim Kurgu da belli veya olması muhtemel şekilde kurgulanmalıdır, yani fizik, biyoloji vb, temel doğa kanunlarıyla çatışmamalı, olmayan bir şey oluyor gibi gösteriliyorsa da bunu mantıklı bir yolla vermeli, işte zaten filmin en büyük hatası da burada çıkıyor, Fantastik kısmına gidiyor ve olmayacak şeyleri olduruyor, sonra Fantastikten çıkıp aksiyona bağlıyor, aksiyondan çıkıp aşka bağlıyor, ortaya karışık bir şey olmuş, bu nedenle de film, türünün iyi örneği denecek bir yere konamıyor.
Sürprizbozan: Göster
8


avatar
(27) -
Bilim-Kurgu severler için keyifli izlenebilecek bir film. Daha iyileri olduğu gibi daha kötüleri de var. Keşke bu tarz kurgulara sahip daha fazla film izleme şansımız olsaydı.
8


avatar
(51) -
mükemmel kurgu bilim efektleri beni mest etmeye yetti de arttı bile yok senaryoymuş yok mantık hatalarıymış umurumda değil. Kurgu bilim fanatiklerinin açlığını doyurmak için biçilmiş kaftan.


avatar
(30) -
Adı üstünde "bilim-kurgu" bazı absürdlükler tabiki de olacaktır.Ben efektkerinden epey keyif aldım.Bir Star Trek değil ama izleyeni sıkmayan bir atmosferi var filmin.Bazı sahnelerde "Signs" ve "Jurrassic Park" filmlerindeki kült sahnelere de gönderme yapılmış.Dikkatli izleyicilerin sanırım gözünden kaçmamıştır.Kısacası öyle aman aman bir film değil ama vakit geçirmek için ideal.


default avatar
(118) -
kahramanımızın ufak elektron bir kalkanı var ve her türlü silah hatta patlama ve alevlerden bile koruyor. Bir botları var başka araca gerek yok havada , karada suda hatta uzayda bile onla dolaşıyor.  Benden bu kadar bu saçma film için Gülücük
1

Cevaplar (1)
default avatar
(129) -
Uzayda botlarla dolaşmıyor. Sadece az cok yer çekimin olduğu yerlerde dolaşabiliyor.
6


0
| Bildir


default avatar
(13) -
Film hakkında çok kötü yorum yapılmış sanırım kötü yorumların sebebi hikayenin biraz sönük kalması. Bence genel anlamda hikaye sönük olmasına rağmen görsel efektler ve araya serpiştirilmiş espriler fena değildi. Hakkını vermem gerek hikaye sönük diye filmi yerden yerede vuramam doğrusu. Beklenen ilgiyi gördümü tartışılır ardından bir devam filmi gelmesi ve tamamlayıcı bir özelliği olup konuyu pekiştirmesini isterdim. Kim ne derse desin ben filmi çok beğendim. Gayet akıcı ve kolay anlaşılır öğelerin içinde keşfedilmesi gereken güzel bir film bence. Keyifli seyirler dilerim...


default avatar
(19) -
Hollywood un son numarası böyle toplama filmler galiba..biraz ondan biraz bundan aralara biraz da karışık al sana yepyeni sıfır kilometre bir film..Söylemeden geçemicem konu uzaylı , uzay gemileri olunca bu Amerikalıların mısır tarlası saplantısı nedir anlayabilmiş değilim..!
5


avatar
(407) -
nedir bu dünyanın çektiği her gelen sahipleniyor her bilim kurguda bu tema sıkmaya başladı beni yavaş yavaş hele birde film gerekeni vermiyorsa iyice bayıyor özellikle bu filmde olduğu gibi tam bir miras kavgası demek ki insan 100000 yaşında da olsa miras kavgası yapıyor filmde bence ruh yoktu kopuk sahneler çoktu özellikle kızın hemen herşeye kanması beni çok güldürdü gel şeker vereceğim diyenin lafına hemen kanan bir yapı garip bir filmdi iyi değil kötünün iyisi hani bakınca yerden yere vurulan Guardians of the Galaxy bundan çok mu kötüydü bence bu filme on basardı.
6


avatar
(820) -
Matrix ve V for Vendetta senaristlerinden böyle bir film çıksın inanılır gibi değil. Fantastik aksiyon filminde bile işi başrol erkekle kırıştırmak olan mila kunis rolüne çuk oturmuş gerçekten. Fragmanını izleyince heyecanlanmıştım ama fragman iyi hazırlanmış bir göz boyamaymış sadece. Filmin altını doldurmak için bazı mesajlar verilmeye çalışılmış matrix yapımcılarından beklenen mesaj vermek değil içi derinliki bir film olduğundan bu mesajlar bile filmi kurtaramamış. Sırıtan iki başrol oyuncusuyla tam bir hayalkırıklığı.
4


avatar
(8404) -
bir yorum yazmıştım silinmiş sanırım beğenilmedi yine yazayım bence bizim karamurat tarzı bir film tek farkı bilim kurgu olması!... bir de milyonlarca dolar harcanması tabii ki! channing tatum tek başına gezegen yok ediyor utanmasa kainat elden gidecek hikayenin anlatımı çok hızlı müzikler uyumsuz olmuş genelde... izlenir ama bir kere mesela interstelları ben 10 kere izledim abartısız öyle birşey beklemeyin hele matrix falan yanından geçemez... varisler arası taht oyunları çok basit diyaloglarla anlatılmış bir de bizim devlet dairelerindeki muhabbetin aynısı uzayda vardı o biraz komik geldi...


avatar
(21) -
izlenip geçilecek film, üzerine konuşmaya değmez
5


default avatar
(24) -
Benzer Tarzda Filmler İzledik Zaten Pek Farkı Yoktu Ama Genede İzlenebilir
Sürprizbozan: Göster
6

Cevaplar (2)
avatar
(1086) -
Sürprizbozan: Göster
6


2
| Bildir
default avatar
(24) -
Sürprizbozan: Göster
6


0
| Bildir


avatar
(1086) -
Filmleri başarılı kılan özelliklerden biri de kötü karakteri oynayan kişinin ne derece başarılı olduğudur. Balem onbinlerce yıl yaşında olsa da emo ergenlikten öte gidememiş.
6


avatar
(12) -
Daha iyi bir senarist ve daha iyi bir yönetmenin elinde bu hikayeyle daha iyi işler çıkabilirdi.
Bu tarz filmlere izlemeye değmez gözü ile bakılmasını yanlış buluyorum içeriğindeki fikir ve farklı bakış açıları senaryo ve yönetmenliği kötü olsa bile bazen dünya ya ve hayat a farklı bir bakış açısı ile baktırttığı için çok ta kötü sayılmıyor benim nazarımda. 7 puanı hakeder yine de
7


default avatar
(56) -
son filmleri bulut atlası neydi ki bu filmden ne bekledik? büyük beklenti olmasa film orta hallice deyip izlenir. filmde tatumu köpek adam yapcaz diye itin bi yerine sokup cıkarmışlar. estetik anlayışı nerde bu adamlarda bunu sorarım. bu biladerlerin bozuk saat gibi tek doğrusu matrix olmuş sanırım. yada belkide matrixde zion (sion)'dan da anladığımız üzere sağlam metaforlar olduğu için yalnız çalışmamışlardı. çünkü bu 2 filmi çeken aynı kafa olamaz.


Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film