Giriş Kayıt
En çok beğenilen yorumlar
avatar
(153) -
doğduğum şehir karadenizde bir sahil kasabası, çok iyi yüzme bildiğim için denizde yapılabilecek herşeyi yapardım. bir gün denizin içinde kalan , çok büyük bi kaya vardı. altı oyuk ve dar bir mağaraya açılan bi kaya. dalgasız bi günde iki metre kadar dalıp,4 5 metre kadar yüzüp girilebilen çok küçük ,en fazla 3 insanın aynı anda sığabileceği bi mağara,enine ve boyuna.. içerisi de sadece gövdenizin üst kısmının omuzlarım biraz altından suyun dışında kalabildiği, ancak nefeslik yer olan, yani çok geniş olmayan bi alandır.bi gün işte girdim mağaramsı kayanın girişinden.. içerde bi vakit zaman geçirdim, büyüleyici bi ortamdır. fakat şöyle bi 15 20 dk. sonra o hap kadar mağaranın giriş kısmından gelen hafif dalgalar baya baya büyümeye başladı. ben belki bi motorlu geçmiştir,yapay dalga atıyodur diye düşündüm. ama karadeniz bu, ne zaman ne olacağı belli değildir. hava biraz bozmuş ve deniz girdiğim andaki durgunluğunu yitirmişti. belki dalgalar diner diye biraz bekledim fakat gitgide daha sert dalgalar gelmeye başladı. ve bekledikçe durum kötüye gidecekti, artık gelen dalgalar o ufak mağaranın tepesine kadar vurmaya başlayınca, yani orada korkup beklesem muhtemel sonum gözlerimde canlanmaya başlayınca,gücümü toparladım ve nefesimi tutup hayatımın en zor bi kaç metresini yüzdüm. dalga ve akıntı olduğundan dolayı ileri gitmek zordur, helede böyle su altından geçişi olan mağarada, sürekli bi geri itme olur ileri çekmesinden daha kuvvetli olarak. nefesimi tuttum ve daldım,ya Allah diyip çıkışa giden boşluktanda bi yandan su yolunun tepesine elimi dayadım kayadan güç alıp çıkayım diye, ama çok çok zordu, gelen su tonlarca kuvvette. ama caysam oracıkta hayatımı kaybedicem, güç bela zorla ite kaka asıldım duvara, ondan sonra ordan nasıl çıktım o can havliyle bilmem. o günden sonra yine daldım o kayanın altından mağaraya, ama asla ve asla yanlız gitmem, içerde ve dışarda birileri mutlaka olmalı. işte o anlarda yaşadığım hissiyatı bu filimde tam anlamıyla yaşadım. o günden sonrada aynen filmde yapılan uyarılara kulak asmanızı tavsiye ederim. zaten film de gerçek hayattan alınmış bi konu.
10


avatar
(403) -
Güzeldi,,, İnsan izlerken bazı şeylerin değerini daha iyianlıyor...
7


default avatar
(4) -
fena değildi hayatın boyunca değerini bilemediğin şeylerin bir anda farkına varmak çok iyi işlenmiş.Tavsiye ederim.
8


Yorumlar (144)
avatar
(6202) -
Film gerçek bir hikayeden yola çıkarak başarılı bir film olmuş. Açıkçası filmin hiç bir anından sıkılmadığım gibi gerildiğim anlarda oldu. Çekimler ve manzaralar başarılıydı. Bence sabırla izlenirse keyif alınabilir ve tavsiye ederim..
7


avatar
(444) -
Sahip olduklarının kıymetini bil , daha fazlasını arzulama.
Sürprizbozan: Göster
Filmin verdiği mesaj çok ürpertici değil mi?
8


default avatar
(1082) -
İlk kareden itibaren sinematografinin nefes kesici güzelliği ile karşı karşıyasınız, doğanın o muhteşem göz alıcılığı ve sizinde kendinizi kaptırmanız sonucunda oluşan bir dünya.. Film, oldukça önemli bir öneriyi ele alır. Aron için, taş ve diğer birçokları için, bir engel olarak bize hizmet edebilir, cesaretin nasıl toplanacağı, sonra da sonunda yok etmek için uygulamaya indirgeme; tüm süreç, her birey için de kişisel bir süblimasyondur.
Filmin gerçek hayattan esinlenmiş ve sinemada hem görsel şölen ve hayatta kalmanın ölüm kalım mücadelesinin o amansız yarışta ne kadar sürede doğada tek başınıza kalabileceğinizle ilintili.. Film müzikleri hastası olarak son sahnelerdeki yani kurtarma opersayonu ile başlayan olaylar zincirindeki başlangıç müziği olağansütü idi..
9


avatar
(144) -
Film verdiği mesaj itibariyle gayet güzel bir film. Gerçekten yaşanmış olması ilgi çekici. Ama yine de çok aman aman tavsiye edebileceğim bir film değil. Vaktiniz bolsa çerezlik izlenebilir.
6


avatar
(2674) -
Hepimiz hayatı bir koşuşturma, telaş içerisinde geçiyor, bazı şeyleri hiç durup düşünmeye fısatımız olmuyor. Kahramanımız Aron'da öyeydi; ta ki kanyonda sıkışıp kalıncaya kadar.O anda geçmişi ile yüzleşmeye fırsatı oluyor ve yaptığı, yapmadığı bi çok şeyden pişmanlık duyuyor, Halbuki o pişmanlıklar o kadar basit şeyler ki; "Anne , baba...Bu zamanı, beraber geçirdiğimiz vakitlerin ne kadar güzel olduğunu söylemek için kullanacağım.Size yeterince teşekkür edemedim. Anne, seni seviyorum.Keşke bütün telefonlarına çıksaydım. " derken hüzün ve pişmanlık Aron'un yüzünden okunuyor.

Filmin konusu, işlenişi ve akıcılığının yanı sıra kanyonların görüntüsü de çok güzeldi; bana bir nebze olsun Düşüş filminin görüntülerini anımsattı. Ben çok beğendim, herkese tavsiye ederim.
8


avatar
(415) -
Aynı yıl çıkan Buried filminin çok gerisinde bir film bence. Ama nedense çok tutuldu. Daha iyi nice film var bundan iyi. Yaşanmış bir olay olması mükemmel kılmak zorunda değil bir filmi.
6


avatar
(192) -
Filmle ilgili yapılabilecek - olumlu veya olumsuz - eleştiriler ve yorumlar zaten yeterince yapılmış . Eklemek istediğim ; bir film afişinin filmiyle bu kadar anlamlı ,tutarlı olabilme ihtimali üzerine "Bir kum saatinde zamanın akışına tekrardan ortak olabilmek adına geçilmesi gereken ve kum tanesinin olması gereken yerde duran bir kaya parçası." .. Gerçekten de mana yüklü . 8/10
8


avatar
(493) -
Sürekli duyduğum ancak bir türlü izlemeyemediğim bir filmdi...gerçek hikaye büyüsüyle izlemek zaten 1-0 önde başlatıyor filmi..James Franco kahramanın karakterini yansıtmakta çok mu başarılı yoksa biraz ciddiyetsiz mi oynamış tam karar veremedim...kendisini çoğunlukla komedi filmlerinde izlediğimiz için de böyle önyargılı hissetmiş olabilirim bilemiyorum...mesela oyuğa düşüp de kolunun sıkıştığı andaki aşırı sakinliği, durumun ciddiyetini tam olarak hissetmemi engelledi...ya da belki fazla empati kurup eğer o durumdaki ben olsaydım ne yapardım ne hissederdim diye düşünerek karşımda izlediğimle benim düşündüğüm uyuşmayınca böyle hissettim...şahsen ben bu derece soğukkanlı olamayabilirdim..gerçi o soğukkanlılığı gösteremeyecek kişinin ne işi var oralarda tek başına di mi, o da ayrı mesele...velhasıl kelam film daracık bir oyukta tek kişiyle geçse de hiç sıkılmadan merakla ve ne olacak acaba duygusuyla (hikayeyi önceden duymadıysanız) izleniyor...ama bu film bile James Franco'nun bendeki o pis sırıtışlı muzip adam imajını yıkamadı..ilk izlenim çok önemli Gülücük
7


avatar
(1418) -
Aron Ralston Amerika'nın Utah eyaletinde yaşayan, kendine çok güvenen çılgın bir dağcıdır. 26 nisan 2003 tarihinde kimseye haber vermeden Blue John kanyonuna gider. Arabasıyla belli bir noktaya gelir sonra 28 km dağ bisikleti ile yol alır. Dağcılıkta çok ustadır ama bir kaza sonucu girdiği bir yarıkta üzerine taş düşer ve sağ kolu sıkışır. Orada 127 saat kalır ( 5 gün +7 saat). Hayatta kalma mücadelesi hepimiz için bir ders.

Ben filmi çok beğendim. Bana çok şey öğretti ve düşündürdü. Özellikle doğa sporu yapanların mutlaka seyretmesi gerekir.
9


avatar
(1248) -
Benim çok hoşuma gitmişti. Doğayla mücadele, alınacak kararlar, gösterilen duygular... Her şey çok güzeldi. Hiç sıkılmadan soluksuz izledim. Sende izlemelisin. Gülücük
7


avatar
(193) -
Bir damla su bile şükretmemiz için sebeptir. Güzel bir mesaj içeren yapıt. Her şeyin kıymetini bilelim.
7


avatar
(108) -
gayet güzel film . hele ilk 30 dakikası çok zevkliydi . 

Sürprizbozan: Göster
7


default avatar
(1) -
Yaşanmış bir şey olduğu için daha derinden etkiledi beni


avatar
(32) -
film bana fazla uzun ve yavaş geldi 16x hızla izledim sonunuda beklediği gibi oldu. gerçekçi bi film bu tarz filmleri seviyosanız eğer izlenir.
8


default avatar
(488) -
127 Hours, oldukça gerçekçi bir şekilde hayatta kalma mücadelesi veren bir adamın hikayesini anlatıyor. Gerçekçi demek yanlış olur çünkü bu gerçek bir hikayeden uyarlanma zaten. Beyazperdeye de başarılı bir şekilde uyarlamışlar bu filmi. Film, Aron Ralston'ın başından geçenleri anlatıyor. Aron, hep gezen biridir ve bir gün bir kanyonda gezerken ayağı kayar ve kolu bir kayaya sıkışır. Aron, kayadan kurtulmaya çalışmaya çalışır. James Franco, çok iyi bir şekilde oynamış bu filmde. Aron'ın zor anlarını vesaire çok gerçekçi canlandırmış. Aslında ne diyebilirim ki? Oldukça etkileyici bir film olmuş. Seyirciyi sıkmayan, aksine her saniyesini heyecanla izlettiren bir film olmuş. Tavsiye ederim. 3.5/5
7


avatar
(270) -
Filmin gerçek hikayeden kurgulanması beni etkiledi filmin işleyişi de güzeldi sıkmadan izleten güzel bi film olmuş
8


avatar
(55) -
Gerçek bir hayat hikayesi mükemmel bir film.
7


avatar
(8404) -
gerçek bir hikaye... bana insnaın azmini hayata sımsıkı sarılışını hissettiriyor bazen iğreniyorsun bazen geriliyorsun ama gerçekten hissediyorsun...


avatar
(213) -
Hayatın ne kadar değerli olduğunu bir kez daha anladım. Ve saatlerin, dakikaların...


avatar
(35) -
Çok güzel bi filmdi. Filmin son 2-3 dakikası olmasa daha iyi bir film olabilirmiş. Bazı sahnelerde gereksizdi. Ama genel olarak Mutlaka izleyin
8


‹ Önceki 1 2 3 4 ... 7 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film