Giriş Kayıt
Yorumlar (144)
avatar
(130) -
James Franco'nun oyunculukta tavan yaptığı film. Benim favorilerimdendir bu film. Eğer cesareti ve çaresizliği görmek istiyorsanız kesinlikle izlemelisiniz.
8


avatar
(11) -
bu film zarar etmiş.maliyetini karşılayamamış.karşılayamazda.çünkü filmde en önemli şey unutulmuş.çaresizlik içinde dua edilmeliydi.adam bütün dünyadan umudunu kesmiş ama allaha yalvarmak aklına gelmiyor.o acizlik içinde ateist olsa dua ederdi.ve eğer böyle dini yönü olsaydı film asla zarar etmezdi.minimum yüz milyon dolar hasılat yapardı.ama şuan zarar etmiş bir yapım.yinede film çok güzel.sıradışı bir konusu var.izleyin.zaten kısa film.
9

Cevaplar (1)
default avatar
(62) -
Keşke anlasan adam'ın müslüman olmadığını
10


0
| Bildir


default avatar
(62) -
filme iyi yönünden bakarsam, Aaron'un yasadıgı caresizlik, umutsuzluk çok güzel anlatılmıs. kamera cekimleri güzel. film ayrıca hayatımızda es geçtiğimiz, önemsemediğimiz şeylerin kıymetini bize hatırlatıyor. gerçek bir hikayeden alınması üzdü. özellikle kayaya sıkıstıktan sonra "bu kaya yıllarca dogdugum günden beri beni beklemiş, yaptığım hersey buraya gelmek içinmiş" gibisinden bir sözü cok etkileyiciydi. hayatta hiçbirşeyin ertelenmemesi gerektiğini, her an ne olacağını bilemeyeciğimizi ve halimize şükretmeyi düşündürüyor. kötü olarak ise ben biraz sıkıldım bazı yerlerde fazla uzatmıslar gibi geldi. puanım 6.5/10
6


default avatar
(151) -
Çok güzel film.Ders almamız gereken şeyleri barındıran ve hayatın ne getirceğini bilmediğimizi hatırlatan sağlam bir film olmuş ...
9


avatar
(51) -
İzlemeyenler, tereddüt etmeden açın ve izleyin. Duygusal. Çok fena duygusal bi' film hem de. Ağladığımı hatırlıyorum. Sümüklü


avatar
(191) -
Çaresizlikle karşı karşıya bırakıyor bu film bizi.Kendimizi onun yerine koyuyoruz.O anda orda olsam acaba ben bunu yaparmıydım diyoruz.

Filmin başları klasik bir macera filmi gibi başlıyor.Ancak o kaya ile o kolun buluştuğu saniyeden sonra film başka bir boyut kazanıyor ve tamamen drama bürünüyor.Git gide psikolojik çöküşü izliyoruz.Eğer halen bilmeyenleriniz varsa http://www.youtube.com/watch?v=N-IKVWe1HXE bu videoyuda izlemenizi rica ediyorum.Aslında bu kadarcık kısa bir videoda bile insan "ya orda ben olsaydım" diyor.
Filmin ortaları Aaron'ın çaresizliği, kendisi ve ona ait değerleriyle baş başa kalmasını sürükleyici bir şekilde ele almış.asıl mesele filmin son 15 dk sı o kolu sanki Aaron kesmiyorda ben kesiyorum.Ve o kol kesildikten sonraki özgürlük duygusu ve sonrasında gelen dram yüklü sahneler.
Kolay kolay ağlamazdım ama kendimi filmin içinde öyle hissettim ki filmin sonunda gözümden akan damlalara engel olamadım.
Kısaca '127 Hours' çaresizliğin dibe vuruşu.İzlerken bazı şeylerin değerini daha iyi anlayacağınız ve bol bol empati kuracağınız bir film.
10


default avatar
(1723) -
tek kişilik film olmasına rağmen zaman aktı sıkılmadım...filmi 90 dakikaya tamamlamak adına çeşitli numaralar yapmasına rağmen sevdim filmi
7


avatar
(185) -
tek kişilik dev kadrolu filmlerden,aksiyonun dışında yüksek gerilim insanı filme çekiyor,ilgisi çekenlerin izlemesi gereken bir film.
6


avatar
(5) -
Muhteşem bir filmdi üstelik gerçek hikaye olması insanı daha da heyecanlandırıyor...Filmi izlerken Aron'un hissettiği o sıkışıp kalma durumunu sizde hissediyorsunuz. Hayattan vazgeçmek öyle çokta kolay değil.Bence mutlaka izlenmeli...
9


default avatar
(82) -
insanın kendiyle olan mücadelesini çok iyi ve çarpıcı bir şekilde veriyor. defalarca kez izlediğim, her defasında da içimin burkulduğu ama sonunda sevinçle rahat bir nefes aldığım keyifli bir film. bir de tabii ben gerçek hayat hikayelerinden uyarlanmış filmlere eskiden beri meraklıyımdır. o açıdan da beni tatmin eden bir çalışma oldu. iyi seyirler... Gülücük))))
9


default avatar
(18) -
Buried filmini izledikten sonra filme önyargıyla yaklaştım. Ama bu film çok güzel filmdeki duyguyu hissettiriyor. Kesinlikle izlenmeli.
8


default avatar
(1457) -
Büyük beklentilerle izlediğim ve referansları bende çok sağlam olan bu film hakkımdaki nacizane kötü yorumlarımı yazmanın vakti geldi.

Öncelikle iyi taraflarından başlamak gerekirse, kamera çekimleri mükemmel ötesi. Görüntü Yönetmeni'nin ellerinden öpmek lazım. Bunu bir film haline getirmiş.

Ama gerçeklere dönersek tam anlamıyla fecaat olduğunu söyleyebilirim. Adrenalin çizgisiyle gerilim ve korku filmi öğelerini birbirine karıştırmış bir yönetmenimiz var. Tamamen başarısızlık olduğunu kesinlikle söylemeliyim. Alive filminde de insanları yediklerini gösteren gerçek bir olay anlatılıyor ama çok önemli bir şey var ki filminiz korku filmi değilse bu kadar kan göstermenin anlamı nedir bilmiyorum. Sanırım gişe kaygıları. O kitleye de gelin izleyin demek oluyor diye düşünüyorum. Ama bir doğa sever olarak yanımda kan ve şiddet seven birisiyle oturup aynı filmi izlemek istemem. bence benim gibi düşünen birçok doğa sever de aynı kanıdadır. Çok tezatız.

Diğer konuya geleyim ki bu da gerçekçilik. Birader bir adamın kolu hiç mi morarmaz. Nerede makyaj? Nerede 2 saat sonra olması gereken kangrene bağlı vücut sancıları ve istemsiz tepkiler? Cidden cahilce bir adrenalin yaratılmış.

İzleyebilirsiniz ama çok şey beklemeyin. O ruhu anlatan daha iyi 2 film daha var. Hadi onları da siz bulun.

Saygılarımla;

NOT: Filmin sonundaki çeviriyle cümle farklı. O mecazı o noktada anlayacak birileri olduğunu sanmıyorum.
5


avatar
(847) -
127 Hours (2010).. TEK MEKANDAN ÖTE BİR DENEME.. Bunları ben seçtim.. Bu kaya hayatım boyunca beni bekliyormuş.. Varoluşundan beri, daha bir meteorken, milyarlarca yıl önce uzayda buraya düşmeyi bekliyormuş.. Tam buraya.. Hayatım boyunca buraya sürüklenmişim.. Doğduğum an, aldığım her nefes, yaptığım her şey beni buraya, evrendeki bu çatlağa sürüklemiş.. Filmin İmdb Puanı: 7.9 Aron Ralston, hayat hikayesinden yaşanmış kesitler bulacağınız film geçtiğimiz yıl Oscarda En İyi Film başta olmak üzere 6 adaylığı bulunmaktadır.. Altın Küre ve Bafta ödüllerinde de adaylığı bulunan film ne yazık ki hiç ödüle ulaşamamıştır.. Milyoner, Kumsal ve Trainspotting filmlerini izleyip başarılı bulduğum yönetmen Danny Boyle yönetmiştir.. Aron Ralston kitabından Danny Boyle filmi senaryolaştırmıştır.. Konusu tek mekanda geçen filmler benim her zaman ilgimi çekmiştir.. Bu filmde unutulmazlar arasına girmeyi başardı.. Aynı yıl Toprak Altında filminide izlemiştim adamlar tabutun içinde film çekmişler takdir edilmesi gerekn bir olay.. Bu filmde de bir adamın kayaya şıkışması sonucu ordan her ne olursa olsun kurtulmasını işliyor.. Tabi hikaye yaşanmış bir olay olduğu için seyirciyi psikolojik olarak oldukça etkilemeyi başarmış.. 5 gün boyunca o kayada hayata tutunmaya çalışan Aron kontrolü kaybetmeden içinde bulunduğu durumdan kurtulmayı başaracak mı .? Film hiç kuşkusuz James Franco filmi olmuştur.. Performansı ile Oscarda En İyi Erkek Oyuncu dalında adaylığı bulunuyor.. Bu adaylığı hak ettiğini düşünüorum göstermiş olduğu performans görülmeye değer.. Son olarak sevdiğim seriden bir gönderme olucak 'Hayatta kalmak için ne kadarkan akıtırsın' gerçekten bu filme uyuyor izledikten sonra bana hak vereceksiniz.. Tek mekan severlere bu son zamanlarda adından fazlasıyla söz ettiren filmi tavsiye ederim.. 8.4


avatar
(569) -
Kendimi filme o kadar kaptırmışım ki, yüzümdeki ıslaklığı hissettiğimde fark ettim gözyaşlarımın yanaklarımdan süzüldüğünü...

Danny Boyle'nin gözünden muhteşem Grand Canyon görüntüleri, sürükleyici senaryosu, dinamik kurgusu, insanın içine işleyen öyküsü ve James Franco'nun sanki olayı gerçekten yaşıyormuşcasına oyunculuğu ve Sigur Ros'un ruhunuzu alıp, bilinmeyen diyarlara sürükleyen müzikleriyle, bana göre çok güzel bir filmdi.

Çıkarılacak dersler:

Siz siz olun, markete bile gidiyor olsanız, gittiğiniz yeri bilen biri mutlaka olsun.

En dikkatli olmanız gereken zamanlar, kendinizi en güvende hissettiğiniz ve kendinizden fazlaca emin olduğunuz anlardır.

Doğayla başbaşa kalacaksan İsviçre çakısını yanına mutlaka alacaksın!
8


avatar
(118) -
kimse kusura bakmasın ama müthiş sıkıcı ve konu sakız edilmiş bir film. buna kısa film çekmek daha iyi olurdu. çok ama çok sıkıldım. hızlı hızlı ileri aldım ama yine sıkıldım ve kapattım sildim. (kimse izlemesin diye) Korsan


avatar
(116) -
Filmde, psikolojik olarak ekstrem durumlar mevcut.

Sürprizbozan: Göster
7


avatar
(220) -
Film gerçek hikâyeden alınmış, adamın başına gelenler çok kötü ya. Allah kimsenin başına vermesin. Ne olur hayat ne getirir bilemeyiz Sümüklü
7


avatar
(5) -
Bu filmi detayları gözardı ederek izlersek basit olur ve mesajları alamayız, sonuçtada filme haksızlık etmiş oluruz. Pişmanlıklar, günlük hayatta gözardı ettiğimiz küçük ama önemli detaylar, insanın fiziksel ve ruhsal dayanma gücünün sınırları abartıdan uzak ustaca anlatılmış, yönetmetmeni tebrik etmek lazım.
Müzikler güzel, filmin akışına uygun olarak yerli yerinde ne eksik ne fazla.

Puanım 7.5


default avatar
(4) -
İlk kez izleyecekler kesinlikle dublaj izlemesinler.Aksi taktirde zevk alamazsınız. Zaten film bir bakıma da orjinal sesleriyle öne çıkıyor.


avatar
(12) -
fena değil,sıkmıyor ama çok şey beklemeyin
7


Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film