Giriş Kayıt

Indiana Jones ve Kader Kadranı (2023) Yorumlar


Indiana Jones and the Dial of Destiny

En çok beğenilen yorumlar
avatar
(1040) -
Sene bilmem kaç o zamanlar babam subay olduğu için muğla tarafına göreve gitmiş bu sefer bir değişiklik yapıp bizleri'de yanın'da götürdü orda bir ev kiraladık en fazla 3-4 ay kalıp geri geleceğiz ben küçüğüm daha 6-7 yaşların'da falanım muğla'nın içinde bir çocuk için yapılacak birşey yok o zaman bir kırathane var koca koca adamlar gidiyor çocukların girmesi yasak önünde dolanıyorum merak ediyorum adamın birisi bana sesleniyor gel yeğenim sana oralet ısmarlayacağım diye içeri giriyorum bana oralet veriyorlar herkes beni seviyor kim sevmez ki esmer masmavi gözlü çocuğum o zamanlar sonra tv açayım mı sana diyorlar o zaman hiç görmediğim bir cihaza bir kaset koyuyor tv açıyor sonralar'dan öğrendiğim vhs kaset oynatıcı neyse tv'de birden Indiana Jones ve Lanetli Tapınak filmi beliriyor o zaman TRT'den başka bir kanal yok ve böyle filmler vs. tv'de hiç oynamıyor bir dakika gözümü ayırmadan izliyorum filmi o heyecanı o atmosferi belki 30 yıl geçmesine rağmen hiç unutmuyorum sonra film bitiyor üstümde tuaf bir duygu çünkü film o kadar güzel ki o atmoster büyülü bir dünya gibi geliyor bana akşam olmuş eve koşa koşa gidiyorum babam akşam eve geliyor heyecanlı heyecanlı anlatıyorum filmi amcaların bana oralet ısmarlamasını babam akşam anneme para bırakıyor oralet parası sabah olunca koşa koşa kırathaneye gidip bu filmi izliyorum ve oraletimi içiyorum o kadar güzel geliyor ki bana aynı filmi en az 50 defa izlemişimdir ben izleyince hiç film izlemeyen adamların bile ilgisini çekiyor onlarda yanıma oturmaya başlıyorlar birden bir bakıyorum koca koca adamlar filmi izleyip gülüp tepkiler veriyor en heyecanlı yerler'de ses çıkartıyorlar tabi ben daha'da mutlu oluyorum uzun lafın kısası İndiana Jones ile ilk kez bu şekil'de tanıştım ilerleyen zamanlar da sürekli filmilerini keyif alarak izledim şimdi son filmini izledim Indiana Jones a yakışan bir film olmuş Harrison Ford'un yaşlandığını biliyordum ama bu film'de izleyince kendimin de ilk kez yaşlandığını fark ettim yinede filmi izlerken çok keyif aldım


avatar
(394) -
İster serinin hayranı olun isterseniz ilk kez Jones'un maceralarını izleyecek olun tavsiyem sinemada şans vermeniz yönünde olacak. Parasını sonuna kadar hak ettiğin düşünüyorum. Nice oyunlara, dizilere ve filmlere ilham veren bir karakter Jones. Bu filmde seriye yakışır, daha önceki filmlerle neredeyse aynı hız ve maceraya sahip bir yapım olmuş. Zaten bu seri, seriyi sevenlerinde bildiği üzere öyle çok derin manalar içeren, sanat okuması yapacağınız bir konsept barındırmaz. İzler, keyif alır ve mutlu şekilde ekrandan ayrılırsınız. En başında belirttiğim gibi tavsiyem sinemada izlemeniz yönünde olacak ama olurda izlemezseniz mutlaka evde şans verin. Bol mısır ve ailenizle birlikte keyifli vakit geçireceksiniz.
7


avatar
(30) -
Serinin ilk üçlemesini hala ara ara seyreden birisi olarak tam bir hayal kırıklığı film.

Filmdeki mantık hataları
Sürprizbozan: Göster
sizi filmden koparıyor zaten aksiyon kısımları da tatmin edici değil eski filmleri şimdi seyretsem ne olacağını bilmeme rağmen daha fazla heycanlanırım o derece.

Film indy değil de ondan esinlenilmiş çakması gibi olmuş bir ağırlığı kalmamış eskiden hikaye kurgu aksiyon müzikler yerine tam otururken bu sefer çok gereksiz sahnelerle zorlama bir film ortaya çıkmış tıpkı disneyin zorlama star wars serisi gibi diyebiliriz gittikçe kalite düşüyor.

Senelerdir çalışılan bir film bu kadar kötü olmamalıydı bir önceki filmi bile arattı puanım 5.
5


Yorumlar (58)
default avatar
(323) -
Serinin hayranı olarak gayet başarılı bulduğum bir film olmuş. Tabiki mantık hataları var, tabiki sahne basitlikleri var, ama Indy hatırına hepsini görmezden gelmenizi tavsiye ediyorum. Gülücük müziğiyle, hikayesiyle, tarihiyle, Haririson Ford’uyla, herşeyiyle güzel, eğlenceli bir yapım. Süresi uzun gibi görünse de 2 buçuk saat nasıl geçti anlamadım.
7


default avatar
(49) -
Ben yine de çok memnun kaldım. Harrison Ford da zaten bu ihtiyar haliyle iyi oynamış. 3. filmi anımsatıyordu biraz. Indy'nin maceraları hiçbir zaman yanıltmıyor. Ama Steven Spielberg'in çekmediği çok hissediliyor. Sadece danışmanlık yaptı diye biliyorum. Allah'tan yine gözümüze Ahit Sandığı'nı sokamışlar, her filmde bir vurgu yaparlar ya hani Gülücük
9


avatar
(20) -
Genç Jones için şunu söyleye bilirim. Olmamış. Benim kendi görüşüme göre oyunlar için hazırlanan sinematik fragmanlar bile daha iyi. Bu bütçeyle bu kadar kötü olmasının sebebi sanırım genç Jones'u kendisinin oynamaması. 2019 yılı yapımı olmasına rağmen The Irishman bunu hissettirmiyor. Yüzün tamamen animasyon olması yerine Filmde deep fake uygulansaydı. Daha göze hoş gelebilirdi.
6


avatar
(1031) -
Jones da biz de hep beraber yaşlandık. Filmi izlerken akıp giden bir tarih gözümde canlandı. Nereden nereye geldik. Daha dün gibi hatırladıklarımız bir bakmışız yıllar geçmiş. Filme dönecek olursak genç Jones oldukça başarılı işlenmiş. Müzikler coşkulu. Zamandaki değişim çok iyi kurgulanmış ve ekrana dökülmüş. Ailecek hoşça vakit geçirilecek bir film olmuş. Birkaç yere değinmeden geçemeyeceğim
Sürprizbozan: Göster
Tavsiye ederim. İyi seyirler... 7/10...
7


default avatar
(110) -
Evet filmin bir hikayesi var ve kötü değil fakat neredeyse tüm film cgı ve yeşil perdeden geçilmiyor bu da mekan-gerçeklik hissini yerin dibine batırıyor. Artık filmlerde deep fake uygulandığını da net şekilde görüyoruz, bu filmde Harrison Ford'a bolca uygulanmış. Maalesef film sizi içine alamıyor, en basit sokak sahnelerinde bile yeşil perde var, binalar, arabalar hatta insanlar bilgisayar ile eklenmiş, uzakta görünen dağa kadar dijittal. Bu anlamda sinemanın gittiği yönü beğenmiyorum.
5


avatar
(4238) -
Harrison Ford'un 81 yaşında bu denli aksiyon sinemasında oynaması büyük iş. Yaşına rağmen hala diri ve sırıtmıyor. Filme gelirsek görüntüler göze hoş gelse de bazı sahnelerin ve hatta senaryonun zorlama olduğunu düşünüyorum. Yine de bunca girilen zahmeti takdir etmek gerekir. Macera severler güzel zaman geçirebilir.
7


avatar
(7) -
İlk üç filmden sonra (onları izleyerek büyüdüm) bu kadar vasat olmasını beklemiyordum. Sanırım en başında beklentiyi düşük tutmak gerek


avatar
(366) -
Macera sevenler için indiana jones biçilmiş kaftan resmen. Harrison Ford ilerleyen yaşına rağmen harika işler çıkarmış. Ona eşlik eden oyuncular da fena sayılmaz. Macera dozu önceki filmlerine göre az olsa da sıkılmadan izledim. Sonu bambaşka yerlere gitse de genel olarak başarılı bulduğum bir yapım oldu.
6


avatar
(4) -
Filmi serinin hayranı olsanız da olmasanız da bitirdiğinizde oyunculuk olsun ,mantık hataları olsun ( bu filmde mantık mı arıyorsun diyenler cümlenin başındaki hayranı olmayanlar sınıfına giriyor ) hayal kırıklığı yaşayacaksınız. Harrison amcanın da diğer yaşıtları gibi artık psikolojik gerilim veya dram tarzına dönmesi ya da artık emekli olması gerekiyor dedirten bir yapım olmuş.


default avatar
(2) -
Son derece vasat bir filmdi. Hikiyade sıkışan senaristlerin zaman yolculuğu yaptırmasından da bay geldi artık. Kaçma kovalamaca sahneleri çok acemice hızlandırılmıştı. Serinin hatrına 5 veririm.
5


avatar
(1030) -
Serinin ilk filmleri ayarında değil ama seyir zevki yüksek ve kaliteli bir yapım. Trendeki, Amerika'daki ve diğer yerlerde ki çekimler gerçekten görülmeye değer.
Film diğer türlü de bitebilirdi. Benim tercihim oydu.

Peki aksiyonu çok seyir zevki yüksek olmasına rağmen eksik olan neydi? Gerilim tabiki ilk filmlerde kalbimizin ağzımızda attığı bir çok an olmuştu. Bu filmde ise kendi adıma baştan sona kadar gayet rahattım. Bir şekilde senaryoda, kurguda vs. eksiklikler var.

Bu tarz macera aksiyon filmlerinin karşımıza çok çıkmadığını var sayarsak mutlaka izlenmesi taraftarıyım.
7


avatar
(235) -
Yaşını almış bir Harrison Ford’u aksiyona boğarsanız, hem sırıtır hem de bolca yeşil perde kullanırsınız tıpkı bu filmde olduğu gibi. Hadi kullandın diyelim, bunu çok profesyonel bir şekilde yapmalısınız ki seyirci ekranda fark etmesin. Ancak filmde bu sahneler maalesef çok belirgin. Bu da filmin geçmişten gelen değerini bayağı düşürüyor. Beğenmediğim diğer bir konu da ‘’Indiana Jones’’ karakterini geri plana iterek, itici bir Helena karakteriyle (Phoebe Waller-Bridge) filmi götürmeye çalışmak... Hiç olmamış bence. Indiana Jones ve zekânın ön planda olduğu, yerinde aksiyon sahneleri ile daha iyi bir film olurdu kanımca. Beğeni tarafını bir tarafa bırakırsak seri devamı için izlenir bir yapım. İyi Seyirler…
5


default avatar
(123) -
Ben beğendim. Eski serinin havasına yakın bir film olmuş. Tabi bunda ilerleyen yaşına rağmen Harrison Ford'un katkısı çok fazla ve dediğim gibi eski filmlere benzer keyfini almama neden oldu. Yine bulmacalar, koşuşturmacalar , yerinde espriler mevcuttu. 7.5 dan 8
8


avatar
(11) -
Başlarken Lucas yapımın ne işi var dedim kendi kendime, sonradan gördüm ki film baştan sona yeşil perde önü efekt, ortalama bir macera filmi olmuş, bazı klasikleri bıraksalarda öyle hatırlasak. Disney de yine birilerine mesaj mı veriyor?, 1:23:58 dalgıcın hava kabarcığı anlık koyu çıkıyor... Bazılarıda demiş ki Helena'nın yerine güzel biri olsaymış, babasının filmde kim olduğunu anlamamışlar sanırım.
6

Cevaplar (3)
avatar
(175) -
Helena'nın babası Basil Bas karakteri. Başka bir anlam mı vardı kaçırdığımız?
7


0
| Bildir
avatar
(11) -
Basil Shaw demek istedin heralde, ve buna rağmen soruyorsan vay halimize...
6


0
| Bildir
default avatar
(123) -
admiral34. Sanki biraz komple teorilerine vb. merakın var gibi Gülücük
Koyu hava kabarcığı çıkınca ne oluyor , Disney kime ne mesaj veriyor ? Çok Mutlu
Helena zaten Basil Shaw'ın kızı. Bulmaca gibi konuşumuşsun.
Ayrıca yeşil perde önünde çekilmeyen film mi kaldı da ( maalesef ) bu filmde yadırgadın ?
8


0
| Bildir


default avatar
(70) -
Geçen zamana rağmen geçmişte tutan eski formül hiç değiştirilmeden uygulanmaya çalışılmış. Espriler bayat, başrol kadın itici ve son tahmin edilebilir. Temple of Doom'da heyecandan hop oturup hop kalkmış bir Indiana Jones hayranı olarak bu filmin tam bir vakit kaybı ve hayal kırıklığı olduğunu söyleyebilirim. En ufak bir heyecan ve merak unsuru yok, alışıp sevdiğimiz Indiana Jones mizahından eser de kalmamış. Aksiyon sahneleri bile diğer filmlerden kopyalanıp yapıştırılmış. Diğer yandan NASA'nın aya insanlı araç göndermesini sağlayan eski nazi Wernher von Braun tarihe geçmiş biri. Onu yok sayıp farklı bir isim kullanmak da ayrı bir hata.
Buna rağmen sırf Ford, Banderas, Jones ve Mikkelsen hatırına çok düşük bir puan vermeye elim varmadı.
6


avatar
(522) -
Başkardaki gençleştirme efektleri ve animasyonlar çok fazla sırıtmış. Onun dışında senaryo ve aksiyon bildiğimiz İndiana Jones filmlerine uygun
7


avatar
(199) -
çok eğlenceli ve temposu hiç düşmeyen keyifle seyredilecek bir film mi ? evet...
gelgelelim..
Sürprizbozan: Göster
6


avatar
(166) -
Back to the future, Mad max (cegomax ın max inin kaynağıdırGülücük )
Terminator ve İndiana johns. Bunların yeri bende (belki de çoğumuzda) farklıdır. Hep ilklerle kıyaslıyoruz doğal olarak. Her şeyi bir yana bırakıp tek olarak ele alırsak istenilen her şeyi verdi bana , zevk alarak izledim. Harrison Ford da yaşlanmaktan mutlu değildir ama yapacak bir şey yok Gülücük ilk filmi izlediğinde 14 15 yaşındaydım ben de üzerine +42 koymuşum , Bir tane daha indy izleyebildiğim için gayet mutluyum. Bastonla çeksin gene izlerim Gülücük
7

Cevaplar (1)
avatar
(6203) -
Evet çok haklısın Cegomax Ana De Armas veya onun gibi başka birini bulsalarmış daha iyi puanı hak edermiş. Acaba bana mı çok itici geldi onu da bilemedim....
5


2
| Bildir


avatar
(86) -
Lise yıllarında seyretmiştik ilk filmi. Harrison Ford yaşlanmış ama biz de yaşlandık be ya. Güzeldi, eğlenceliydi. Favorilerim 1 + 3 + bu son bölüm. Sevenlerine tavsiye olunur.


default avatar
(6) -
Çok zorlama bir film olmuş. Eski filmleri ile alakası yok.O kadar çok mantık hatası var ki bu kadar da olmaz dedirtiyor insana. Her şeyi ellerini koymuş gibi buluyorlar. Sadece görsel efektler başarılı.
6


‹ Önceki 1 2 3 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film