Giriş Kayıt

Avengers: Endgame, 1.2 Milyar Dolarlık Açılışıyla Yeni Bir Rekora İmza Attı


  1. Haberler
  2. Sinema
Quaresmania - 29 Nisan 2019 13:46

703 

resim

Avengers: Endgame gişedeki ilk hafta sonunda 1.2 milyar dolar hasılata ulaşarak, hem ABD’de hem de dünya genelinde tüm zamanların en iyi açılışını yaptı.

Bu yılın en heyecanla beklenen filmlerinden biri olan Avengers: Endgame, geçtiğimiz günlerde sinemaseverler ile buluştu. Türkiye’de çarşamba gecesi izleyici ile buluşan film, aynı anda dünyanın dört bir yanında gösterime girdi. Avengers: Infinity War ile başlayan hikâyeyi noktalayan film, tüm dünyada sinemaseverler tarafından ilgiyle karşılandı. Vizyondaki ilk hafta sonunda 1.2 milyar dolar gişe hasılatına ulaşan Endgame, inanılmaz bir açılışa imza atarak rekorları alt üst etti.

Dünya genelinde elde ettiği 1.209 milyar dolar gişe hasılatıyla tüm zamanların en iyi açılışını yapan Endgame, sadece bu rekoru kırmakla kalmadı, aynı zamanda bunu bir önceki rekoru neredeyse ikiye katlayarak yapmayı başardı. Dünya genelinde en iyi açılış rekorunu bugüne kadar Avengers: Infinity War elinde tutuyordu. Geçtiğimiz yıl vizyona giren Infinity War, gişedeki ilk hafta sonunda 640 milyon dolar hasılata ulaşmıştı.

Avengers: Endgame böylece gişede 1 milyar dolara en hızlı ulaşan film de oldu. Daha önce bu rekoru elinde tutan Infinity War, 1 milyar dolar barajını 11 günde aşarken, Endgame’in bu kilometre taşına ulaşması sadece 5 gün sürdü. Uzun süre kırılması zor görünen bu rekor, filmin gişede ne kadar büyük bir başarıya imza attığının göstergesi.

Avengers: Endgame gişe hasılatının önemli bir bölümünü uluslararası pazarlardan elde etti. Gişedeki ilk hafta sonunda ABD’de 350 milyon dolar hasılata ulaşan film, ABD dışında ise 859 milyon dolar hasılat yaptı.

Tamamı IMAX kameralarla çekilen 2. film olan Endgame, aynı zamanda IMAX için de yeni bir rekora imza attı. Film, IMAX formatındaki gösterimlerle 91.5 milyon dolar gişe hasılatı elde etti.

Dünya genelinde 2.78 milyar dolar gişe hasılatına ulaşarak tüm zamanların en yüksek hasılat yapan filmi olan Avatar’ın zirveden inmesinin neredeyse imkansız olduğu düşünülüyordu. Ancak Endgame’in yaptığı bu inanılmaz açılışın ardından, Marvel uyarlamasının tarihte 3 milyar dolar barajını aşan ilk film olabileceği konuşulmaya başlandı. Avengers: Endgame’in bu tarihe başarıya imza atıp atamayacağını zaman gösterecek. Ancak özellikle filmi tekrar tekrar izlemeye giden sinemaseverlerin sayısının hiç de az olmayacağı göz önüne alındığında, Endgame’in bu barajı aşması ihtimal dâhilinde görünüyor.


Avengers: Endgame
2019
Avengers: Endgame
Aksiyon / Macera / Dram181 dk

Yönetmen: Anthony Russo, Joe Russo
Avengers: Sonsuzluk Savaşı'nın ardından pek çok süper kahraman küle dönüşmüştür. Doktor Strange, Gamora, Drax, Mantis, Örümcek-Adam, Black Panther, Bucky Barnes, Groot, Scarlet Witch, Vision, Star Lord, Maria Hill, Wasp ve Nick Fury gibi pek çok kahraman,...
8.4 (1,278,169 Oy)

Kaynak: FilmLoverss


Yorumlar

Bienvenidos 29 Nisan 2019 14:15
Avatar'ı geçmesi bence imkansız ama nufüs arttığından dolayı hiç belli olmaz olursa da büyük bir sürpriz olur
WhiteCannon 29 Nisan 2019 17:32
Yapım geçmişi nedeniyle Avatar dan çok daha iyi bir senaryoya sahip söz konusu yapım 22 filmlik bir serinin finali olduğu için bu rakamlara ulaşması çok doğal ve olması gereken yer de 1. sıra ve kısa zamanda bu rakama rahatlıkla ulaşacaktır. Epik bir finalle bittiği için bile bu film tek başına 1. liği hakediyor. Avatar elde ettiği hasılat kadar iz bırakmadı hayatımızda.
BFK 29 Nisan 2019 20:02
İlk rakamlara göre bu gidişle Avatar'ı geçecek gibi duruyor. Ancak bu yüksek gişeyi 22 filmlik bir serinin finali olmasına bağlamak doğru olmaz. Aksine, 22 filmlik bir serinin final filmi olması belli bir noktadan sonra gişeye zarar verir. Yani sınır koyar, filmi izlemeye sadece önceki filmlerden en az 5-6 tanesini izlemiş insanlar gider. Önceki hiçbir filmi izlememiş bir insan, çevreden duyup da filmi izlemeye gitmez. Avatar'da durum böyle değildi, ortada önceki filmler olmadığı için herkes direkt filmi izlemeye gidebilirdi.

Ayrıca sırf spoiler yememek için Endgame'e ilk haftadan giden insan sayısı çok fazla, üstüne spoiler yiyip filme gitme hevesi kırılan insan sayısı da çok fazla. Bunları da düşününce geçer mi geçmez mi bilemiyorum.

Yorumunuz



Forumdan Benzer Başlıklar



Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film