Giriş Kayıt

Gina Carano, Sosyal Medyadaki Paylaşımları Sebebiyle The Mandalorian Kadrosundan Çıkarıldı


  1. Haberler
  2. Dizi
Quaresmania - 12 Şubat 2021 13:26

1867 

resim

Gina Carano, sosyal medya hesaplarından yaptığı nefret uyandırıcı paylaşımlar sebebiyle The Mandalorian’ın kadrosundan çıkarıldı. Hollywood’un önde gelen yetenek ajanslarından UTA de Carano’yla yollarını ayırdı.

Yaptığı paylaşımlar sebebiyle sosyal medyada #FireGinaCarano etiketi kullanılmaya başlandı. 2018 yılından beri The Mandolarian dizisinin oyuncu kadrosunda yer alan oyuncunun ilişkisi, önce Lucasfilm ile daha sonra da kendisini temsil eden UTA (United Talent Agency) ile kesildi.

Lucasfilm tarafından yapılan açıklamada Carano’nun şirketle herhangi bir ilişkisinin kalmadığı ve LucasFilm’in gelecekte oyuncuyu dâhil edecek herhangi bir projesinin olmayacağı belirtildi. Lucasfilm yetkilileri, oyuncunun sosyal medyada yaptığı paylaşımların, insanları dini ve kültürel kimlikleri üzerinden aşağılayan, nefret uyandırıcı ve kabul edilemez nitelikte olduğunu düşündükleri açıkladı.

resim

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlar sebebiyle daha önce de tartışmalara yol açan Carano’nun çizgiyi aşan paylaşımı ise, Amerika Birleşik Devletleri’ne hakim olan güncel politik iklimi, Almanya’nın Nazi rejimi etkisi altındaki dönemine benzeten paylaşımı oldu. Variety’nin haberine göre daha sonra silinen paylaşımında Carano, “Yahudilere sokaklarda şiddet uygulayanlar Nazi rejimi askerleri değil, komşularıydı” ifadelerini kullandı. Yaptığı paylaşımda oyuncu, “Nazi askerlerinin binlerce Yahudiyi yakalayabilmesini sağlayacak noktaya gelebilmesi için devlet önce komşularının Yahudilerden nefret etmesini sağladı. Bu, birinden sadece politik görüşleri yüzünden nefret etmekten farklı mı? ” sözlerine de yer verdi.

Oyuncu daha önce de yine sosyal medya üzerinden yaptığı, salgın döneminde ortaya çıkan sağlık endişeleri sebebiyle getirilen maske takma zorunluluğuyla ilgili kararların kişisel özgürlükleri tehdit ettiği yönündeki fikirleri destekler nitelikteki paylaşımlarıyla gündeme gelmişti. Aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılan seçimlerde Joe Biden’ın seçilmesi üzerine ortaya atılan hile iddiaları konusunda da yorum yapmıştı. Oyuncu, insanların Twitter profillerinde yaptığı cinsel kimliklerini tanımlarken kullanılmasını tercih ettikleri zamirleri belirleyen düzenlemelerle kendi profilinde “beep/bop/boop” ifadesini kullanarak dalga geçmesiyle de tepkileri üzerine çekmişti. Carano, bu olaydan sonra zamirlerin kullanılma sebebini bilmediğini ve meslektaşı Pedro Pascal’ın kendisine anlatmasından sonra anladığını söylediği bir açıklama yapmıştı.

Kariyerine MMA dövüşçüsü olarak başladıktan sonra Haywire, Deadpool gibi yapımlarda yer almıştı.

The Mandalorian
2019
The Mandalorian
Aksiyon / Macera / Bilim-Kurgu40 dk

Yönetmen: Deborah Chow, Rick Famuyiwa, Bryce Dallas Howard
The Mandalorian, tek başına savaş veren biridir. Bulunduğu yer ise Yeni Galaktik Cumhuriyet'in kontrol edemediği bir bölgededir. The Mandalorian'ın yolu Cara Dune ile kesişir. Cara Dune, Cumhuriyet'e bağlı olan askerlerden biri olarak biliniyor. Cara, yolu The...
8.6 (594,267 Oy)


Kaynak: FilmLoverss


Yorumlar

Kara Thrace 26 Mayıs 2021 09:05
Yahudi katliamının olduğu zamanda olan olayların tamamını bilmiyorum.Bu yüzden Gina Carano'nun söylediklerinde doğruluk payı var mıdır,yok mudur tam bilemiyorum.Ama sırf sosyal medyada yaptığı yorumlar yüzünden oyuncuların kadrodan çıkarılmasını hatta tamamen çalışmalarının engellenmesini saçma buluyorum.Nazilerin yaptığı yahudi katiliamı ne kadar korkunç olsada Yahudilerin (ABD'deki film şirketlerinin ve televizyon kanallarının sahibi olmaları dolayısıyla) hoşlarına gitmeyen yorum yapan oyuncuların çalışmalarına engel olmalarıda iyi birşey değil.Aynı nedenden Mel Gibson'un da uzun süre ABD'de oyunculuk yapması engellendi.Hatta kendi kurduğu film şirketinden bile atıldı.Gina Carano'yu oyunculuk bakımından pek başarılı bulmuyordum.Yani artık film ve dizilerde oynayamayacak olması film ve televizyon sektörü için büyük bir kayıp değil.Ancak bir oyuncunun sırf sosyal medyada yaptığı paylaşımlar yada yada söylediği şeyler yüzünden işşiz kalması bence haksız bir durum..

Yorumunuz



Forumdan Benzer Başlıklar



Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film