Giriş Kayıt

Mission: Impossible - Ölümcül Hesaplaşma Birinci Bölüm (2023) Yorumlar


Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One

En çok beğenilen yorumlar
default avatar
(1) -
Film için puanlama en yüksek puan 10 secebiliyorum ama buradan yazayım, puanım 10+1. Görsel, konu ve akış olarak her bölümde çıtayı bir üst seviyeye taşıyorlar, bu filmde de aynısı olmuş. Tekrar izler miyim ? Kesinlikle evet.
10


avatar
(8407) -
Şu sıcak havada kendinize bir iyilik yapın, püfür püfür sinemada bu güzel filmi izleyin! Tom amca yine aksiyonun dibine dibine vurmuş, neredeyse film boyunca nefes aldırmıyor insana… Özellikle tren sahnelerine bayıldım. Kadrosu tatmin edici, manzaraları şahane… Çok uzatmadan tavsiye ederim, iyi seyirler olsun.


avatar
(502) -
hep bir birine benzeyen aynı hikayeler çok daha da sıradanlaşmış ve sırf ismi ile satan bir film bana göre. Adını değiştir Tom Cruise'ı da çıkar filmden 4 filmin puanı o derece vasat bence. Uzun uzun ve ağır ağır diyaloglar da cabası bazen de absürd ve soğuk espriler falan. Tat vermedi bana şahsen.
5


Yorumlar (58)
avatar
(444) -
Filmin ilk versiyonu ve dizisi o yıllarda çok büyük üne kavuşmuştu. Tahminimce yapımcılar aynı şeyi günümüz şartlarında tekrar yapmaya çalışıyorlar ama o zamanlar insanların sinemaya bakış açısı farklıydı. Ancak zaman değişti, insanlar da değişti. Eskiden aksiyon sahneleri büyük bir hayranlıkla izlenirdi. Verdiği hissiyat izleyiciyi beyaz perdenin içine çekerdi, filmde kedinden bir şeyler bulurdu. Filmle bütünleşirdi izleyici. Şimdilerde CGI teknolojisi ile filmlere inanılmaz görsellikler katılıyor ancak izleyici kendinden hiçbir şey bulamıyor filmde. Görevimiz Tehlike filmi de eski ruhundan uzaklaşalı çok oldu. Senelerdir aynı şablon altında benzer filmleri çekiyorlar. Eskinin hatrına izleyici de eleştirimiyor, sıkılarak izliyor ama yeni bir senaryo bile yok. Oyun içinde oyun, beklenmeyen ihanetler ya da sadakatler artık klişe oldu. Korkarım bu ucuz Görevimiz Tehlike oyunları yüzünden gaza gelen Tom Cruise bir iş kazasına kurban gidecek. Bakalım, ikinci bölümün konusu İstanbul'da geçecek diyorlar, o zaman kim ihanet edecek kim dost olacak göreceğiz(!).
6


default avatar
(227) -
Serinin son filmlerini zaten beğenmiştim. Bu da gayet güzel olmuş. Yönetmen Christopher McQuarre seriyi iyi bir seviyede tutmayı başarıyor. Tom Cruise 60 yaşına geldin artık yeter diyicem ama adam hala sağlam, saygı duymak lazım. Zaten ne hikmetse daha genç aksiyon yıldızı yok gibi piyasada.

Film başlangıcıyla beni korkuttu, rus aksanı yapmaya çalışan Amerikalılar, çöldeki rambo savaşı, zayıf kalmış araba takip sekansı. Lakin sonrasında film rayına girdi. Yüz değiştirme gibi şeylerden rahatsızlık duymayan, bazı şeyleri gözardı edebilen bir Görevimiz Tehlike severseniz, bu filmi de kesin seveceksiniz.

Karakterler için bulunan tiplerde gayet başarılı, Rebecca Ferguson'e zaten özel bir zaafım var.Bu tarz filmlere çok yakışıyor. Esai Morales ve Pom Klementieff in canlandırdığı karakterler de çok iyi olmuş. Sadece Hayley Atwell için daha başka birisi olamaz mıydı diye düşünmeden edemedim. Bence yanlış bir yer değiştirme olmuş, daha iyisi olabilirdi gibi sanki. Bana aksiyon yıldızından çok; Anadolu lezzetleri programı yapacak, gezecek görecek ,teyzelerle gözleme yiyip sohbet edecek birisi çağrışımı yapıyor. Gal Gadot ile beraber dönüşümlü o tarz bir tv programı çekseler yakışır bence.

Konu da bence çok kötü değildi. Senaryodan, klişelikten şikayet eden arkadaşlar için; köpeğini öldürdükleri için kahramanın1500 kişinin içinden geçtiği hepsi birbirinin aynı aksiyon film serileri de mevcut. Veya bir kaç kişinin saatler boyu boş muhabbet yaptığı "True Detective" gibi diziler (ilk sezon 5.bölüme ancak gelebildim). Bu örnekleri zamanımızın standartlarını hatırlatmak için yazdım.
7


default avatar
(49) -
Senaryoyu çok iyi buldum. Biraz yorucu ama çok iyi. Küreselcilerin en çok korktuğu konu, ürettikleri yapay zekanın kendi başına hareket edip kendi ajandasını yaratmak istemesini ele almışlar. Hayley Atwell'i ise hiç beğenmedim. Agent Carter rolünde iyiydi zamanında. Aksiyon filmlerine olmaz bu kadın. Hiç havaya girememiş. Vannessa Kirby onun yerindeki rolü oynasaymış, daha iyi oynarmış. Kendi rolü kısaydı çünkü. Bizim Tom Reis canavar gibi halen. Tren sahneleri harikaydı
8


default avatar
(65) -
akıcı, aksiyon, sürükleyici. görevimiz tehlike filminden daha ne beklersiniz. aksiyon ve komedi dozu çok güzeldi. tom ve hayley'in ciddi suratla komik duruma düşmeleri çok çok keyifli. filmin konusu anlamında 4-5-6 ya göre daha geride kalmış sadece. ama izlencesi var. sinemada kesinlikle izlenirdi. 3-4 bin tl ye çok iyi projeksiyonlar var. büyük ekranda izleyip keyif alın derim
8


avatar
(40) -
Içi boş muhabbetle doldurulmuş, aksiyon sahneleri güzel olan film. Filmin intro kısmı 10dk izleyin. Telefonu elinize alın. Dilediğiniz sosyal medya mecrasında takılın. Son 30dk kısmını izleyin. Arada aksiyon sahnesi olursa göz ucuyla bakın. Geri kalan ne varsa alayı bomboş muhabbetler. Film zaten son 30dk kala güzel bir özet geçiyor. 6/10.
6


default avatar
(323) -
Hikaye klasik olsa da çekimler, mekanlar, aksiyonlar gayet doyurucu. Ben filmi beğendim. IMF son sürat gidiyor. Devam devam Gülücük
8


default avatar
(103) -
filmi seyredince ilk aklıma hızlı ve öfkeli serisi geldi, atlaya atlaya filmin sonunu zor getirmiştim, bu adamlarda 7. filmi çekmişler ne aksiyon bitiyor, ne görsel şölen, nefes bile almadan bitti film, ben şahsen çok beğendim... hatta ön yargılı olarak geç seyrettiğim için kendime kızdım... seyredin, seyrettirin...


default avatar
(94) -
saçmasapan Amerikan ergen aksiyonlarından hoşlanıyorsanız tam size göre film. Herşeyi ile Hollywood klişesi.
5


default avatar
(26) -
Uzun süredir böyle insanı ayakta tutan aksiyon ve hikaye seyretmemiştim. Gerçekten çok güzel geldi. AAA dediğimiz yapımlar bunlar işte. Son dönemde Marvel kıskacına girdik tamamen. Güzel aksiyon, savaş, casusluk filmi gelmiyor. Yapılınca da tadından yenmiyor. Tom Curise yapmış yapacağını.
8


default avatar
(41) -
Özellikle NetFlix gibi sevmediğim platformların tutulduğu bu dönemde malesef izleyecek kaliteli yapımlar bulamıyoruz. Allahtan Tom Cruse abimiz bu platformlarda bulunmuyor da kaliteli sinema filmleri görebiliyoruz. En son keyif aldığım film yine Tom Cruse'nin Top Gun 2 filmiydi. Film izleme kültürümü kaybettiğim bu dönemde keyif aldığım bir sinema filmi izlemek gerçekten çok güzeldi. Teşekkürler Tom Cruse. Film çok güzeldi. Yine her zamanki görevimiz tehlike filmlerinden biriydi ama güzeldi. Kesinlikle izlenmeli.
8


avatar
(90) -
Seriye güzel bir film daha eklendi,sadece tren sahnesi için bile aldığı puanı hak ediyor iyi seyirler.
7


avatar
(292) -
Konusu çok sıradan ve klişe olsa da işleniş ile o açığı kapatıyor. Komedisi çok yerinde ve aksiyon sahneleri başarılıydı bence. Onun dışında yeni güzel ama salak kızı hiç sevemedim. Filme girişi bile klişeydi.
Sürprizbozan: Göster
7


default avatar
(123) -
Film güzeldi ama bana Görevimiz tehlike havası ve tadı vermedi. Klasik akıl oyunları, ters köşe vs. pek yoktu. Uzun diyalogların olduğu sahneler vardı ve aksiyon dozu da çok doyurucu değildi bana göre. 6.5 den 7
7


default avatar
(299) -
Aksiyon kategorisinde kesinlikle üst sırlarda yer bulabilecek bir yapım olmuş oyunculuklar işleniş mekanlar kostümler kesinlikle güzel hazırlanmış ama iş senaryoya gelince işler biraz tökezliyor gibi evet alt yapısı güzel hazıtlanmış olsa da içi doldurulurken bazı yerler biraz daha şöyle yapar akışı kurtarırız olarak değiştirilmiş. müzikleri diğer pek çok övülesi şeyleri görünce çok da göze batmıyor denilebilir nihayetinde aksiyon filmi dersek aslında verilen puanların daha üstünü hak ettiği görüşündeyim. özellikle iyi film kıtlığı çektiğimiz şu günlerde kesinlikle izlenir aksiyon filmi olarak 9.7 genel filmler arasında da 7.9 gibi bir pauanı hak ediyor.
8


default avatar
(9) -
Açıkçası ben izlerken yoruldum.Müthiş bir tempo.Aksiyon hiç düşmüyor. Tadını çıkarın
8


default avatar
(32) -
Öncelikle şunu söylemeliyim. Bazı filmler vardır sadece keyif alarak izlersin. İşte bu seri öyle bir seri. Konular klişe olabilir. İzlerken hiç uzaklaşmıyorsunuz. Bu serinin tarzı bu. Bence çok başarılı bir film olmuş. 2. part için 2025 çok uzun bir süre gibi geldi bana. Umarım biraz daha kısa sürer.
8


avatar
(366) -
Aksiyonu bol, izlemesi keyifli, başından sonuna kadar hız kesmeyen temposuyla güzel bir yapım olmuş. Tom cruise yine harika performansıyla göz dolduruyor. Özellikle bir sahne var ki yok artık dedirten cinsten.
Sürprizbozan: Göster
.

Uzun lafın kısası ben beğendim. Seriyi bilenler ve aksiyon sevenlerin de beğeneceğini düünüyorum. İyi seyirler.
7


avatar
(898) -
Ben oldukça keyif alarak izledim. Tom abi yine herzamanki gibi formunun zirvesindeydi.Sürenin uzunluğuna rağmen konu akıp gidiyor.Yeni film için açık kpı da bıraktılar,umarım en kısa zamanda tekrar kavuşuruz... Saygılar
8


avatar
(235) -
Tom Cruise ve Christopher McQuarrie ikilisinin birlikte çalıştığı filmleri düşününce, bu ikilinin sinemanın ciddiliği ve güzelliğinin devamı adına iyi işler çıkardıklarını düşünüyorum. Serinin bu son filmi de buna iyi bir örnek gibi duruyor. Gerçi John Woo yönetimindeki bölümü es geçersem bu bölüm de seri adına iyi bir devam filmi. Öyle ki yerinde aksiyonu, yormayan detayları ve kalıplaşmış kadrosu ile izleyiciye güzel anlar yaşatıyor benim açımdan. Ancak bana göre filmin bazı handikapları da yok değil. Örneğin önceki bölümlerden tekrara düşen sahnelerin olması yâda diğer bölümlere nazaran esaslı bir kötü karakter olmaması filmi biraz zayıflatıyor. Ama esas sorun kopya bir senaryo etrafında dönmesi; ‘’Kartal Göz’’ deyip bırakayım filmin handikap tarafını. Bunlar benim açımdan ayrıntı tarafı. Geneline bakarsam kalite kokan, devamını da meraklandıran seyri güzel bir film. İyi Seyirler…
7


default avatar
(1) -
Serinin en iyilerinden. Aksiyonun dibine vurulmuş. Ama bu filmleri 2 parçaya bölme işi sıkmaya başladı. Filmde bazı sahnelerde, özellikle tren sahnesinde uncharted oyunundan feyz alınmış gibi hissettim. İnşallah bu seri de james bond gibi hep devam eder.


‹ Önceki 1 2 3 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film