Giriş Kayıt

Hayalet Avcıları: Öteki Dünya (2021) Yorumlar - Sayfa 2


Ghostbusters: Afterlife

Yorumlar (59)
avatar
(37) -
Haaaarikaydı. Tam 38 sene önceki ruhu tekrar yakalamışlar sonunda. Puanı düşük görünce korkmuştum ama yorumlardan iyi ki cesaret alıp izlemişim. Çok seveceksiniz
10


avatar
(294) -
Çocukluğuma gittim... Daha ne diyim... Bir önceki film cidden rezalet ötesiydi, zaten Jason Reitman da o filmi "Yok hükmünde sayıyoruz" dedi ve bunu çekti, olmuş, gayet de güzel olmuş. Demek ki neymiş, bazı serilerin yıllar sonra gelen devam filmleri güzel olabiliyormuş, değil mi Matrixçiğim, değil mi Lanacığım!


avatar
(32) -
Sinemada izleme fırsatım olmadı keşke izleseydim, güzel zaman geçirmelik tatlı bir film olmuş. Eski kadroyu görmek güzeldi duygulandırdı, bundan önceki iki filmi de izleyin yoksa çoğu detayı kaçırırsınız. Benim gibi müziğine aşık olanlar merak etmeyin çalıyor Çok Mutlu
8


default avatar
(59) -
Garip bir şekilde yorumum silinmiş. Filmi beğendiğimi yazmıştım sadece. Neyse tekrar kısa öz yazayım; oldukça beğendim. Serinin kökenlerine bağlı kaldıkları için tüm yapım ekibine teşekkür ederim. Matrix 4 faciasından sonra bu devam filmi ilaç gibi geldi. Puanım 10 üzerinden 8.
8


default avatar
(236) -
şöyle bir bakınca 2016 yılında çekilen saçma sapan fime göre baya baya iyi bir film 80 ler havasının esintilerini görmek filmde ayrıca bir güzeldi. ana hikayeye sadık kalan bir devam filmi olarak gerçekten izlemeye değer. Bir tek annenin yersiz argo kelimeleri gerçekten filme yakışmamış. bir iki gereksiz sahne de mevcut ama genel anlamda beğendim.
8


avatar
(430) -
çocuk filmi tadında ilerleyen ilk 1,5 saatini hiç sevemedim. film ağır ilerledi ve beni sıktı.

son kısımda ise yönetmen ve senarist tarafından "nostalji silahı" çekilerek izleyicinin üzerine arka arkaya ateş edilmeye başlandı. daha sonra da film, rahatlıkla tahmin edilebileceği üzere yine klasik ghostbusters temasıyla biterek, beni çocukluğuma götürdü.

sonuç olarak; ghostbusters hayranıysanız ya da o filmleri biraz olsun seviyorsanız kesinlikle izleyebilirsiniz. ama ghostbusters'la alakanız yoksa veya sizin için pek bir anlam ifade etmiyorsa bence bu filmden uzak durun.
4


avatar
(180) -
Tam anlamıyla vasat bir filmden öteye gitmez... Özellikle oyunculuklar o kadar kötü ki , son zamanlarda çıkan ve genç oyuncuların oynadığı filmlerin çoğunda mevcut. Hep bir hazır cevaplilik , anında uyum sağlama , çok konuşmak ve konuşarak düşünmek, değişik değişik hareketler felan. Bana cok yapmacık geliyor. Filmin sonu biraz aceleye getirilmiş gibi geldi...

Sürprizbozan: Göster
5


avatar
(235) -
Konu bakımından genel olarak 1984 yapımı ilk filmin omurgasına oturtulmuş bir film olmuş. Yani aynı düşman ile karşı karşıyayız. Bu yönden filmin bağlantısını sevdim diyebilirim. Jason Reitman babasının büyüklere göre yaptığı filmi, karakterleri minimize ederek (bir zıtlık söz konusu, örneğin baş karakterlerin küçük olması ve minik maşmelovumuz gibi) biraz küçüklere göre yapmış sanki. O yüzden film sonlara kadar ''It'' benzeri bir hava ile gidiyor, komedi unsurları ön planda olarak tabii. (Finn Wolfhard bu konuda yabancılık çekmemiştir herhalde.)

Benim gibi ileri yaşlardaki seyircilerin hatıralarını ve hafızasını canlandırdığı için hoş bir filmdi. Ancak yeni izleyiciler için ise yerinde geçmiş hatırlatmaları ile bu açığı biraz olsun kapatmış diyebilirim. Eski kadroları görmek güzel, yeni küçük karakterler ise fena sayılmaz. Özellikle Mckenna Grace dahi kız rolünde tecrübeli olduğu için iyi iş çıkartmış. (Chris Evans ile oyandığı Gifted filminden bahsediyorum. Bu arada güzel film.) Olivia Wilde ise ilk filmdeki karaktere iyi benzemiş hani. Paul Rudd ise eh işte.

Ancak ufak handikapları da yok değil. Özellikle bu ebeveyn bağlantısının daha bir kuvvetli aktarılmasını, eski karakterler ile birleşiminin daha iyi olmasını beklerdim açıkçası. Bir de her şey normalmiş gibi davranışlar veya verilen tepkiler (bu gün çocuklarınla hayalet gördük ama olsun önemli değil biz seninle yemeğe çıkalım ve ben sana biraz bilim zırvalayım gibi.) biraz filmi basitleştiriyor ve sizi filmden soğutuyor, en azından benim için böyleydi.

Ben genel olarak severek izledim. Özellikle son sahneyi çok beğendim. Sondaki post-credits sahneler ise bazı açıkları kapatmak adına iyiydi. Bir devam filmi olabilirmiş gibi bir hava yarattı ancak bu gişeye bakar. İzleyenleri pek üzmeyeceğini düşünüyorum. İyi seyirler...
6


default avatar
(4) -
80li yıllarda yediğin orjinal domatesin tadını unutmak üzereysen üzülme, filmi izle hatırlarsin.Burada 80li domates ghostbusters ise simdi yediğin hormonlusu Marvel karton filmleri oluyor.Bu film iyi yada kötü eleştiri alsın diye çekilmemiş,o tadı hatirlamak isteyenler için özel yapilmiş.Herşeyin daha yavaş,sakin ve orjinal olduğu o zamanları tecrübe edememiş genç arkadaşlarin filmden bir beklenti içine girmelerine gerek yok,kuşak farki var,muhtemelen vasat derler,bu da çok normal..çünkü o domates artık yok..
7


avatar
(1039) -
Mükemmel bir film olmuş özellikle Harold Ramis'in gerçek hayatta ölmüş olmasını bile filme öyle bir yansıtmışlar ki gerçekten çok çok iyidi, çocukluğuma geri döndüm resmen filmin için'deki küçük sahneler eskiye atıflar vs. çok iyidi torpido gözün'de ki kek olayının bile ilk film ile alakası vardı normal'de devam filmleri güzel olmaz ama bu film gerçekten çok çok iyidi Ghostbusters ruhuna kaşına bir film olmuş eski oyuncuları görmekte bir o kadar muhteşemdi uzun zamandır keyifle ve ilgi ile izlediğim bir filmdi diye bilirim
10


default avatar
(7) -
Tam iki saat boyunca resmen çocukluğuma döndüm. Son sahnede göz yaşları süzüldü gitti..Her sahnesiyle 80ler Ghost Busters ride olmuş. Mckenna Grace sen ne muhteşem bi kızsın öyle. Senin gibi bi kızım olsaydı şu hayatta başka ne isterdim..Son olarak RIP Harold Ramis..Yıldızlar yoldaşın olsun Sümüklü(
9


avatar
(1029) -
Vasat bir filmdi. Bildiğin ergen filmi, hatta ergenin de bi tık altı olabilir. Giriş kısmı uzun tutulmuş, sonu da aceleye gelmiş gibi
5


default avatar
(110) -
Çok tatlı, çocukluğumuza da götüren bir filmdi. Hiç bir firesi olmadan her şeyi yerli yerindeydi. Baştan sona sizi içine alıyor, güzel bir fantastik macera. Filmdeki koruyucu hayvanları özellikle son teknolojide yapmamış 80 lerdeki eski filmlerde olana benzetmişler ve bu daha bir nostaljik hava yaratmış.
9


avatar
(6201) -
En başta yazayım orjinaline sadık olarak babadan çocuklara devam eden film, Tempo açısından tatmin ediyor. Yine ilginç senaryoya sahip.Eğer mantık aramazsanız beğeneceğinizi düşünüyorum
5


avatar
(1239) -
Sonlara doğru biraz bozduğunu düşünüyorum. Daha çok aile ile izlenebilecek filmlere benzemiş. Avcıları azda olsa yeniden bir arada görmek güzel hissettirdi. Genel olarak fena değildi izlenebilir. İyi seyirler ..
6


avatar
(489) -
Nostalji yaşatır çocukluğumu hatırlatır diye büyük beklentiyle izledim ancak 80ler zamanının çocuklarla film çekme hatasına düşmüş olduğunu ve sığ bir senaryo görünce pek keyif alamadım.Yani neden çocuklarla çekiyorsunuz ki bu filmi? Ayakta zor duran 30kg kız çocuğunun sırtına 50kg çanta takıp hayalet yakalattırıyorsunuz.Ben bunu gördükten sonra nasıl keyif alayım ki filmden.İlk başlarda ciddi ilerliyordu ancak sonradan basitlikler görünmeye başlayınca seyir keyfim düştü.Seriyi tekrar diriltme çabası içersinde olan bir film ancak bu senaryo ile başarılı olması zor.İzlemesenizde olur diyorum ama nostalji yaşamak isteyenler izleyecektir.
4


avatar
(83) -
Bu puanları almasına şaşırdım doğrusu. Bana çocuk filmi gibi geldi. Zaman zaman sıkıldım kapatmak istedim, zor bitirdim.Çok boş zamanınız varsa izleyin derim.
4


avatar
(278) -
Eski filmlerle bağdaştırılıp bir çok detay düşünülmüş. İlerleyen sahnelerde "aaa bunu da unutmamışlar" diyebildim. Eski filmler ile bu bölümü karşılaştıracak olursam eski filmlerin ruhunu gayet güzel yansıtan bir bölüm olmuş. Zaten ikinci filmde oynayan ufaklık büyüyüp 44 yaşına gelmiş bu bölümü yönetmiş. Zaten kendisi ilk iki filmin yönetmeninin oğlu. Bu serinin ruhunu hissederek çekmiş filmi. Her şey oldukça kararındaydı. Hiç bir şey abartılmamış. Finale kadar çok heyecanlı sahneler izleyip finalde duygulanmak bizim yaş (43) grubu için geçerli sanırım. İlkokul yıllarındayken ilk filmi izleyip köpeğe benzeyen yaratıktan aşırı korkmuştum Gülücük Ben çok keyifli ve bizim jenerasyon açısından nostaljik buldum. 2016'daki 3. film diye önümüze koyulan berbat filmden sonra çok iyi geldi.
10


default avatar
(3) -
37 yaşındayım benim kuşağımdaki arkadşlarla aynı duyguları yaşamışımdır diye tahmin ediyorum. Ecto-1 i görmek ve o muhteşem siren sesini tekrardan duymak gerçekten müthiş haz oldu. efsane karakterlerin filmde hatırlatılması ( bilenler eski bölümleri izleyenler için ) güzel oldu yani bir nevi onlara da jest yapılmış ! konu basite indirgenmiş ama son sahneleri ve after credits kısmında tüylerim diken diken oldu çünkü eminim devamı gelecek... bu hikaye günümüz teknolojisi ile devam etmeli ...
10


avatar
(502) -
Filmi sonunu bilerek eklemişler yoksa epey boş ve havada kalacaktı, çizgi filmleri ile büyümüş birisi olarak keşke hep o hali ile kalsaymış aslında belki tekrar o yaşlarda olsam daha bir severdim bilmiyorum. Biraz fantastik ergen komedisine daha yakındı, çok iddialı olduğunu diyemem ama ortalama bir filmdi bana göre.
6


Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film