Giriş Kayıt
En çok beğenilen yorumlar
default avatar
(157) -
Gayet orijinal bir senaryo ..değişik bir konu arayanlar kaçırmasın bence ama turkiyede aksiyon merakı olduğundan pek tutulacağını sanmam.
8


default avatar
(23) -
Mükemmel bir film olmuş. Özgün ve cesur bir senaryo. Sjw tayfasının saçmalıklarını çok güzel aktarmış.


default avatar
(19) -
Sıradan, kendi halinde yaşayan birden bire herkesin rüyasına girmesiyle hayatı değişen bir biyoloji profesörünün hikayesini izliyoruz. Tabii ki alt metinlerin olduğu bir film.

Bence yönetmen, sosyal medyayla ünlü olan kişi ya da kişilerin birden bire nasıl hızla yükseldiğini ve en ufak hatasıyla nasıl yere çakıldıklarını ( linç kültürü) rüya metaforu üzerinden anlatmış.

Nick Cage gerçekten edilgen ve silik bir karakteri çok iyi oynamış, uzun zamandır izlediğim en iyi Nick Cage filmiydi.

Çeviri için teşekkür ederim.
8


Yorumlar (30)
avatar
(1583) -
Dream Scenario, şaşırtıcı şekilde ilginç bir senaryo! Norveçli film yapımcısı Kristoffer Borgli tarafından yazılan ve yönetilen bir Amerikan kara komedi fantastik film.

Kimsenin umurunda olamayacak kadar pasif ve sinik bir profesör nasıl olurda Dünya'da herkesin rüyasına girer? Bu kadar absürt bir senaryoyu insan nasıl düşünür diye düşündüm filmi izlerken. Yaşlı bir profesörün muazzam bir şöhrete ulaşması ve ardından yaşadıkları ultra absürt bir noktalara ulaşması çok ilginçti.

Böylesi bir film çeken senarist - yapımcı - yönetmen bir kişiden ilerleyen zamanlarda sanırım daha fazla senaryo gelecektir, takip edilecek bir adam. Her yıl aralıksız film yapan N.Cage'i de ayrı tebrik ederim, 2015'ten sonra iniş yapan film seçimleri bu film ile şaşırtmayı başardı.
7


avatar
(1031) -
Kötü filmlerin ustası A24'den yine vasat bir film. Nicolas Cage iyi bir oyunculuk sergilemiş ama film çok boş. 1 saat 40 dakika boyunca hep aynı şeyler tekrar ediyor. Kendini geliştirme, senaryoya bir değişiklik katma yok. Sıkıcı ve bunaltıcı bir yapım çıkmış ortaya. Tavsiye edemeyeceğim... 4/10...
4


default avatar
(16) -
Tamamiyle hayal kırıklığı şimdi birşey olacak şimdi birşey olacak diye diye bekledim bitebilecek en kötü şekilde bitti 3/10
3


avatar
(1012) -
Başından sonuna kadar farklı bir şey izlediğinizin bilincine vararak keyif alacağınız yer yer sinir olacağınız mükemmel bir film sizi bekliyor.Nicholas Cage'i görmek istediğim roller bu roller. İki katmanlı bir yapıda bir rüyalar silsilesinin ve çılgınlığının adamımızın hayatını etkilemesini izliyoruz.Ama bu rüya konusuna pek girmiyorum izlerken keşfetmeniz seyir zevki açısından önemli.Film ortalarından sona doğru Black Mirror bölümü gibi teknolojik bir bağlama da göz kırpıyor.Son zamanlarda soluksuz merakla izlediğim nadir bir yapım.Sonun vurucu olmaması bir eksisi olabilir ama vuracağını filmin içinde vuruyor zaten.
9


default avatar
(27) -
baya kötü bir film. senaryo bir yere çıkmıyor, havada kalıyor. sonu tatmin etmiyor. puanım 4.
4


avatar
(1030) -
Ezik bir entelektüelin etrafında dönen bazen parlak bazen yakıcı hatta yıkıcı bir hikaye. İçine bilim-kurgu girmiş kara mizah. Senaryoya diyecek hiç bir şey yok ama film öyle bir bitiyor ki sanki sıkılıp "hadi burada bitirelim bu kadar yeter"der gibi bitirmişler. İyi bir finale cesaret edilememiş gibi." Şimdi mutsuz son işine girmeyelim herkes kendi finalini kendi kafasında kursun" der gibi.

Öte yandan kalitesiz filmlerde kaybolan Nicolas Cage'in hala mükemmel bir oyuncu olduğunu da bu karakterle görmüş olduk.
6


default avatar
(75) -
uzaak durun.....konu ilginç diye başladık..ama ne eksik bilemedim..kurgumu..yönetimmi..castmı..sonunu bile merak etmiyorsunuz...20 dk.dan sonra bunaltıyor..


default avatar
(1) -
İlginç bir senaryosu var. Duygularım baya bir git gel yaşadı. Zaman zaman da geçmişte Netflix'te gösterilen "Baltalı Otostopçu"yu izliyor hissine kapıldım.

Yine de ara ara çıkardığım mesajlar/göndermeler hoşuma gitti.


avatar
(1330) -
Nicolas Cage takip ettiğim, çok sevdiğim bir aktör değil. Ama saygı duyuyorum, zira yıllardır sinemaya emek veren, başarılı denilebilecek bir aktör. o yüzden Cage'in genellikle tür veya senaryo olarak ilgimi çeken filmlerine bakıyorum. Bu da onlardan biriydi. Geçen yıl da yanılmıyorsam bir western filmi vardı, sırf western diye göz atmıştım. Bu filmimiz de senaryo konusuyla daha çok öne çıkıyor. Zira özgün denilebilecek bir konusu var. Güzel başlayan, ağır ilerleyen ama izleyiciyi sıkmadan ve giderek merakın dozunu artırarak devam eden filmimiz sonlara doğru sıradanlaşıyor. Kısaca olağandışı şeylere maruz kalan bir adamın toplum tarafından izole edilmesi, yani aslında bir insanın toplumun kendisini anlayamadığını hissedip yaşadığı duygusal/psikolojik çöküntü de diyebiliriz. Herkes oyunculuklar iyiydi demiş, fakat ben Cage dışında pek bir oyunculuk görmedim. Diğer sahneler büyük oranda kısa geçişler şeklindeydi. Cage ise gayet iyi oyunculuk sergilemiş diyebilirim. Son yıllarda sürekli basit ve düşük bütçeli filmlerde oynadığı konuluşan N.Cage'in son yıllardaki en sıradışı ve en iyi oyunculuklarından biri olabilir kanımca. Film son bölümlerinde ise beni açıkçası pek tatmin etmedi. Değişik bir film izlemiş oldum diyelim. Bence filmin hakkı vasatın bir tık üstü olan 6 puandır... 6/10
6


avatar
(15) -
hayalet sürücüden hayranı olduğum nicolas cage için izledim. izlemez olaydım. tamamen zaman kaybı. değerli zamanınızı bu film için harcamayın. merak ediyorsanız 16x hızda 6dk da izleyin geçin.
1


default avatar
(127) -
İlginç ve değişik bir konusu vardı. Oyunculuklar çok güzeldi özellikle Nicolas Cage en iyi oyunculuklarından birini sergilemiş olabilir, çok doğaldı.
Senaryo diğer arkadaşların dediği gibi çok daha sağlam işlenebilirdi, çok güzel bir konuydu çünkü zıvanadan çıkabilirdi rüyalar, öyle bir beklentim vardı ama yine de güzel bir filmdi. Tavsiye ediyorum.
6


default avatar
(80) -
Cage'ın son dönemlerdeki inişli çıkışlı rollerinden bence en iyisi. Orjinal bir konu. Çeviri muhteşem. Bu konuda çeviren arkadaşı alkışlamak gerek. Puanı hakkından daha düşük kalmış. Ama siz hakkını verirsiniz bence.
8


avatar
(27) -
Heyecanlandıran, yer yer etkileyici olan fakat tatmin etmeyen, değdiği (değebileceği) mevzuları hakkıyla anlatmayan veya anlatamayan bir film. Zamanınız varsa izlenebilir.
6


default avatar
(101) -
Gerçek bir komedi. Absürt ve gerilimli. Benim çok hoşuma gitti. İzlerken sonunu çok merak ettim. Umduğum gibi çıkmadı ama bence yeterince tatmin edici.
8


default avatar
(5) -
Nicolas Cage gibi iyi bir oyuncuyu uzun zaman aradan sonra böyle kaliteli bir yapımda izlemek çok güzeldi. Ben filmi beğendim ama her bünyeye uygun bir film olmadığını söylemek isterim. Beğenmeyen ya da filmde çok eksikler olduğunu söyleyen izleyiciler de çıkacaktır. Her şeyi bir yana bırakalım, filmin türüne "korku" yazmak hangi ileri zekalının fikriydi çok merak ediyorum.
7

Cevaplar (1)
default avatar
(31) -
Borçlarını ödemiş,muhtemelen daha seçici olacaktır artık.Filmi ise izlemedim, yorum yapamıyorum Gülücük


3
| Bildir


avatar
(48) -
Son derece enteresan bir film, adeta Charlie Kaufman sineması ayarında... Paul karakteri için Nicolas Cage'den daha iyi bir isim düşünülemezdi. Ben izlerken çok keyif aldım. Rahatlıkla öneriyorum bu özgün filmi.
7


avatar
(8404) -
Kara mizah, hiciv, taşlama ve metaforlarla dolu, sıkıcı bir film! Farklı bir hikaye, günümüz sosyal dünyasına bir bakış, insan tepkileri üzerinden ilerleyen bir anlatım... Fakat sözü çok uzatmadan, yine sıkıcı diyeceğim! Julianne Nicholson ve N. Cage tatlı bir ikili olmuşlar.


avatar
(209) -
Ben de diyorum ne alaka neden Nicolas Cage böyle vasat bir karakter canlandırdı ki... öfff yaratıcılıkları biten senaristler rüya sahnelerinden oluşan bir çorba mı yapmışlar... derkennnnn... film çözüldü, genişledi, detaylar ışıldamaya karakterler derinleşmeye başladı. Nicolas Cage kesinlikle hakkını vermiş. Kahkahalar atıp aynı zamanda hüzünlendiğim çok nadir filmlerden biri oldu. Saygılar Dream Screenwriter diyor şapka çıkartıyorum. Kesinlikle hakkı yenmiş, hak ettiği ilgiyi bulamamış enfes kaliteli bir yapım...
9


avatar
(566) -
Milyonlarca insanın aniden kendisini rüyalarında görmeye başlamasıyla hayatı alt üst olan talihsiz bir biyoloji profesörünün hikayesi.

Sosyal medya şöhretinin ve iptal kültürünün hicivli bir eleştirisi üzerinden sıradan bir adamın hayatının tamamen kendi kontrolü dışındaki nedenlerle yavaş yavaş yok oluşunu kara komik tonlarla anlatan, oldukça ilgi çekici ve benzersiz bir konuya sahip özgün bir yapım.

Başta her zaman alıştığımız sinirli halinden uzak daha komik ve daha tuhaf olan Nicolas Cage olmak üzere oyunculuk performanslarının mükemmel, özellikle gerçeküstü sahnelerin yönetimi ve sinematografisinin kusursuz olduğu iyi yazılmış, iyi kurgulanmış film.

"- Bildiğimiz kadarıyla kamuflaj çevreyle değil, sürüyle birlikte uyum sağlama konusunda etkilidir. Avcıların avını tanımlaması gerekir. Bütün sürüye saldıramazlar. Yani kafasını kaldıran, hedef haline gelir."
8


avatar
(6202) -
Film için iyi veya kötü diyemem. Aslında hikayesi çok ilginç ama senaryosu zayıf kalmış gibi. Sonu nasıl olacak diye beklerken film aniden bitiyor. Yanlız Nicolas Cage gerçekten çok başarılı oynamış. Kısacası keşke sonu daha iyi bağlansaydı dediğim bir film oldu...
5


‹ Önceki 1 2 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film