Giriş Kayıt

Rüya Senaryo (2023) Yorumlar - Sayfa 2


Dream Scenario

Yorumlar (30)
default avatar
(2) -
Kara mizahın, hicvin doruğa çıktığı bir yapım! Cage'in zorlama rol yaptığı (çok fazla gereksiz kafa sallıyor) yerleri ve filmin orta yerinde sersem salak bir genç kızcağızın bir rüya fantezisini grçekleştirme ritüelinde çuvallamasını saymazsak (ki son derece zorlama olmuş bu sahne), genelde bu Z kuşağı denen illetin metaya nasıl tapındığını (meta dediğim madde/ürün/hizmet, Zakır amcanın Meta'sı değil ancak metaforik olarak ikisi de aynı yere çıkıyor), sıradan bir insanın nasıl olup da toplum tarafından bir maymuna dönüştürüldüğünü (menfaat dünyası: bana yarıyorsa iyi, yaramıyorsa kötü!), hayatta her çıkışın bir inişi olduğunu, insanoğlunun menfaatten başka bir dilden anlamadığını, ben merkezci olmanın irrite edici bir şey olduğunu ve cidden bir yol taşı olabilecek nitelikte reklam sektörününün tüketicilerin bilinçaltlarına ulaşmak için öz annelerini bile pazara çıkarabileceklerini anlatan vasat üstü bir film olmuş. Kurgusu da, son 20 dakikayı saymazsak, iyi denebilir. Fransa saçmalığı bence akışı baraj gibi tutmuş. Halbuki filmin son 5 dakikası kafiydi, meseleyi cam gibi göstermişti, neyse; film genelde ağır, replik çok fazla, aksiyon bekleyenler bakmasın, ama beyin fırtınası isteyenler filmi kare kare izleyebilir; Cage yine Pig gibi kafa bir film yapmış, anlayana tabii. Puanım 7/10.
7


default avatar
(101) -
Sanki uzun zamandır iyi filminin olmamasından dolayı ezik karakterini çok iyi oynamış. Bu kadar zebra desenlerinin fonksiyonunu her yakaladığına anlatmasına rağmen sosyal medyanın dayanılmaz çekiciliğine kapılıp kafasını kaldırmaktan kendini alamıyor ve doğal olarak hedef oluyor. Sonu açısından herkesi tatmin edemese de genel anlamda orjinal senaryosu itibariyle izlenmesi zevkli bir film bence.
7


avatar
(5) -
Kristoffer Borgli'nin "Sick of Myself 2022" filmi, harika bir başlangıç ​​fikri etrafında inşa edilen "Dream Scenario" ile dikkat çekici. Zebranın çizgilerinden yola çıkarak kolektif korumayı ele alan film, sönük bir entelektüel etrafında dönen ilginç bir hikayeye sahip. Ancak, filmdeki son bölümün, beklenen cesaretten uzak olduğunu düşünüyorum. Nicholas Cage'in performansı ise uzun süre unutulmayacak bir etki bırakıyor.


default avatar
(19) -
Sıradan, kendi halinde yaşayan birden bire herkesin rüyasına girmesiyle hayatı değişen bir biyoloji profesörünün hikayesini izliyoruz. Tabii ki alt metinlerin olduğu bir film.

Bence yönetmen, sosyal medyayla ünlü olan kişi ya da kişilerin birden bire nasıl hızla yükseldiğini ve en ufak hatasıyla nasıl yere çakıldıklarını ( linç kültürü) rüya metaforu üzerinden anlatmış.

Nick Cage gerçekten edilgen ve silik bir karakteri çok iyi oynamış, uzun zamandır izlediğim en iyi Nick Cage filmiydi.

Çeviri için teşekkür ederim.
8


default avatar
(23) -
Mükemmel bir film olmuş. Özgün ve cesur bir senaryo. Sjw tayfasının saçmalıklarını çok güzel aktarmış.


default avatar
(12) -
2023 yılında iptal kültürü üzerine çıkan 3 filmden biri. Senaryo orijinal, seyir zevki veriyor. Ahım şahım bir film değil ama bakılabilir.
7


default avatar
(157) -
Gayet orijinal bir senaryo ..değişik bir konu arayanlar kaçırmasın bence ama turkiyede aksiyon merakı olduğundan pek tutulacağını sanmam.
8


avatar
(31) -
“Herhangi bir adam” olmanın getirdiği zorluklar üzerine ilgi çekici şekilde başlayıp “herhangi bir final” ile biten öylesine bir film.

Nicholas Cage abimin iyi filmde oynamama alışkanlığını düşününce sürpriz olmadı.
5


avatar
(55) -
Nicholas Cage'in standard her filmde kullandığı boş anlamsız bakışlarının hayat bulduğu bir senaryo olmuş. Konu başta ilgi çekici olsa da sonradan nereye bağlanacağını bilemiyor. Çok boş zamanı olanlar ve sakin film sevenler değerlendirebilir.
5


‹ Önceki 1 2 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film