Giriş Kayıt

Bir Ayrılık (2011) Yorumlar - Sayfa 3


Jodaeiye Nader az Simin

Yorumlar (95)
default avatar
(90) -
amerikan filmlerine alışkın olanların izleyeceği bir film değil.daha geniş daha açık fikirli arkadaşlar içinse harika bir film.mutlaka izleyin.adamlar ödülleri boşuna almamışlar.

öyle bir film ki çok şey söylemek istiyorsunuz ama hiçbir şey söyleyemiyorsunuz.aslında bu tür filmlerde çoğu zaman böyle olur.konuşmayacaksın,izleyeceksin ve hissedeceksin.bu kadar.
.
filmin sonuna doğru adamın kızıyla diyalogunu çok dikkatli dinleyin,hani pencere kenarında problem çözerlerken...o kadar kolay o kadar derin o kadar karışık o kadar da basit...
ne senaryo ama...hele filmin sonlarına doğru.aman Allah'ım.müthiş müthiş
anlayana elbet.herkese değil.
yönetmen muhammed ali gibi.izleyiciye bir sağ bir sol,bir sağ bir sol,öyle ardı ardına indiriyor ki yumrukları...herkes nakavt oldu.yeter yani,pes...

adamı(nader) birine benzetiyorum?yav kim,kim,kim?ismet özel'e benzemiyor mu?


avatar
(217) -
Herkesin bu kadar iyi oynadığı film az çıkar.Oyuncular harikaydı.Film sıkmadan merak ettirecek tarzda ilerledi.Sonunu pek beğenmedim ve çok açık kaldı.İzlenebilir filmdi ama abartıldığı kadar değil
8


avatar
(131) -
Bütün oyuncularının bu kadar iyi oynadığı az film gelir. Çocuğundan yaşlı adamına kadar herkesin oyunculuğu on numara. Sanki film izlemiyordum da, ben de onların arasındaydım ve onlarla yaşıyordum.
9


default avatar
(51) -
Tpuanı ve imdb puanı bu filme göre yüksek gelmiş ama kesinlikle kötü bir film değildi. Beklentinizi yüksek tutmadan izlerseniz daha güzel geleceği kanaatindeyim.
6


avatar
(393) -
Innaritu filmlerindeki gibi, kimse gerçekten suçlu değil ama olanlardan herkes biraz sorumlu.
İçine cinayet, gizem ya da aksiyon koymadan, sonuna kadar gözlerini ayırmadan izlettiriyor. Sinemaseverlerin keyif alacağı bir film...
8


avatar
(440) -
Film hakkında söyleyebileceğim belki de tek iyi şey, oyunculukların harika olmasıydı. Kendimi film izliyormuş gibi hissetmedim. Onlar oyuncu değil, gerçekten boşanan bir çift, hasta bir baba, bir kız evladı, bakıcı kadın ve kocasıydı. Ama filmin konusu oldukça "yok gibi". Hayattan bir kesit, sıradan insanların olağan birkaç gününü izliyorsunuz. Buna rağmen, -görüntü yönetmenine de şapka çıkartarak söylüyorum- çekim açıları ve oyuncuların mahareti sayesinde bu konusuzluk izlediğiniz şeye karşı sizi asla soğutmuyor. İlgiyle takip ediyorsunuz. Bu filmi 250ye taşıyan sanırım bu. Bu türden hoşlanıyorsanız izleyin.
7


avatar
(1818) -
İşte bu yüzden bu ülkede Atatürk önemli biridir. Sırf erkek diye yaşlı, altına kaçırmış bir adamın pantolonunu değiştirmenin bile dinen günah olup olmamasını düşünen zihinlerle dolması engellenmiştir böylelikle. Tabi ki İran'da yaşayan insanların kültürlerini eleştiremeyiz. Onlar yaşadıkları kadarlardır ;ama yanlış yanlıştır millet. Müslümanlık dininin bu kadar şeriat kurallarıyla bozulması ve dünyada bu denli farklılık göstermesi son derece acı bir durumdur. Arkadaş çocuk daha 5 yaşında bir kız onu bile kapatmak bence dinin getirisi değil o toplumun sapık düşüncesidir. Bu yüzden müslüman ülkeler kadını her zaman cinsel obje olarak gördüğü müddetce gelişemeyeceklerdir. Bundan ülkemde hem müslüman olup hem de namusu kapanmayla değil sadakatle ölçülmesi gerektiğini düşünen kadınlarımızın varlığından dolayı çok seviyorum. Tabi ülkemizde de kadın hak ettiği değerde olmasa da müslüman bir ülke olmamıza rağmen kadın toplum yaşamında önemli bir yere gelmiştir. Filme gelince, film başından itibaren realist bir yapı altında ilerliyor. Bildik gündelik yaşamın filme dökülmesi. İşleniş itibariyle ilk başlar biraz sıkıcı sonlarda pek hareketli değil hani ;ama film kendini izlettiriyor. Tipik bir aile dramı zaten filmde başından beri etrafta süzülen bir dram var. Yani güzel bir yapım. İzlenilesi olmuş ;ama 8 puan kadar değil tabi.
7

Cevaplar (1)
default avatar
(35) -
bende katılıyorum.oyunculuklar çok iyi.müzik eksik.ancak film içimi kararttı.filmin bana verdiği tek şey iran veya iran gibi yönetilen bir yerde asla yaşayamayacağımı anlamış olmamdır.hatta bu filmin, insanı iran kültürün içinde yaşamanın nasıl bir ruh haline soktuğunu anlaması açısından yararlı buluyorum.


2
| Bildir


avatar
(697) -
Film iyide o kadar abartlılacak bir yanı yok bence.Filmin sonları çok açıkda kalmış ve film çok yavaş ilerliyor
7


avatar
(22) -
Oyuncular çok iyi ama film pek sarmadı açıkcası


avatar
(569) -
Konusuyla ve karakterleri ile gerçek hayatın ta kendisi! Oyuncuların -küçüğünden, büyüğüne- performansları o kadar iyi, o kadar doğal ve abartısız ki, insanda, sanki bir anda İran'a kozmik bir pencere açılmış, siz de başınızı uzatıp gerçeten yaşayan bir ailenin hayatına bakıyormuşsunuz hissi uyandırıyor. Bence gerçekten "10 Numara" bir film...

Dip not 1: Peyman Moaadi'nin canlandırdığı "Nader" karakteri İranlı erkekler hakkındaki önyargılarımı oldukça etkiledi ve "Demek orada da böyle erkekler varmış" diye düşünmeme sebep oldu.

Dip not 2: Ortak kullandığımız ne kadar çok kelime varmış meğerse!
10


avatar
(47) -
Öncelikle şunu söylemek isterim ki filmdeki oyunculuk kesinlikle takdire şayan sanki oradaymışsınız hissi veriyor Saygılar
Belirtmeden geçemeyeceğim film insanı o kadar geriyorki izlemeden anlamak mümkün değil yeni bitirdim ruh halimi en iyi şu ifade anlatır heralde Rus ruleti eğer üzülmek ve sinir olmak sizi mutlu ediyorsa izleyin film zaten bunu amaçladığı için gayet başarılı. Ciddiyim dayanamıyacaksanız izlemeyin ben söyleyimde sonra pişman olmayın Melek ama..
Eğer Requiem for a dream'deki müzik başarısı bunda olsaydı kalpten giderdim
9


avatar
(326) -
Çok oldu izleyeli. Unuttuğumu bile söyleyebilirim. Ama aklımda kalan kırıntılarla hareket edecek olursam, izlenebilir bir aile dramı olduğunu belirtebilirim. Aldığı oscarı haketmiş.
7


default avatar
(30) -
Çok iyi bir dramatik kurgu...Oyunculuklar da güzel.Kesinlikle izlenmeli
9


avatar
(181) -
gayet güzel işlenmiş. oyunculuklar harıka özellıkle çocuk oyuncuların. ızlenesı bir film. oscarı haketmış...
7


default avatar
(1) -
kesinlikle harika bir film... turkce dublajlisini da izledim, bir dublaj bir filmi ancak boyle katledebilir. Bir de turkiye iyi dublaj yapiyor guya... iranda sinemada izleyip, alkisladigim tek film... harikaydi tekrar.
10


default avatar
(32) -
8.4 şaka mı bu? tüm iran yüklenmiş sanırım. Vakit kaybı. Daha önce 1 film daha vardı uyumaya başladığım bu 2. oldu. İlk defa bi film benden 3 puan aldı. Rezillik ya.


avatar
(284) -
Son zamanlarda izlediğim senaryo, oyunculuk, kurgu ve yönetmenlik açısından zirve yapmış, fazlası olan eksiği olmayan, insanı kendine hayran bırakan bu izlediğimiz sinema ise diğerleri ne sorusunu sorduran bir film 'Bir Ayrılık' ...
Özgün senaryosu oldukça iyi işleyen yapısı sayesinde hemen hikayeye giriş yapıyorsunuz bir parçası hissediyorsunuz kendinizi olan bitenin.. Nereye yöneleceği nereye götüreceğini kestiremiyor ve hikayenin akışına bırakıyorsunuz kendinizi.. Oyunculuklar ise on üzerinden on tüm oyuncu ekibinden gereksiz anlamsız tezat ne bir mimik ne bir bakış var.. Tılsımlı ve efsunlu bir film olduğunu düşündüm izlerken.. Mekanlar ve atmosfer ise alıyor hemen içerisine çevreliyor sanki sizi. Yaşayan bir atmosfer oluşturmuş Ashgar Farhadi. Mahkeme, okul, hastane, caddeler, yaşadıkları ev bile canlı vaziyette ve müthiş gerçeklikte.. Farhadi çekim açılarını ve şekillerini harika belirlemiş ve filmin büyük bir kısmı el kamerasıyla çekilmiş.. Kurgusuda büyüleyici olan film evrensel sinemaya can veren bir başyapıt..
Beni hiç bu kadar ortada bırakan bir film olmamıştı.. Bir kanıya varamadığım hem aklen hem vicdanen hemde duygusal açıdan düğümleyen bir film hatırlamıyorum. Farhadi insanın aklına, kalbine, vicdanına hitap ediyor ve filmi izleyicisinin kucağına bırakıyor ancak ne yapacağımı bilemeden duygular ve düşünceler boşlukta uçuşmaya başlıyor filmin sonunda.. Vay be! dedirtiyor sonunda ama öyle zekice hazırlanan bir süpriz son ardından dediğiniz gibi değil. Elinde birçok argüman olmasına rağmen film ne dini ne politik ne de başka bir değer yargısıyla yargılamıyor izleyicisini yönlendirmiyor, filmi bir kat daha değerli kılıyor bu duruşu..
Film son yıllarda izlediğim en iyi filmlerdendi. Kısaca olağanüstü, muhteşem, ütopik..
10


avatar
(226) -
Gurur nereye kadar değerlidir? Ya ortada bir suç varsa, ne kadar başa dönmek gerekir? Kimin suçlu olduğu ne kadar önemlidir? Peki her şeyin ortasında küçük bir kız olmak?

Gerçekten başarılı bir dram. Oyuncuların performanslarını çok fazla beğenmesem de film buna rağmen hikayeden kopmama izin vermeyecek kadar güçlüydü. Çok fazla iyi eleştiri duymuştum ama bana birazcık abartılmış gibi geldi. Kesinlikle izleyin demem sakın kaçırmayın demem, ama vaktiniz varsa ve iyi bir dram izlemek isterseniz ikinci kez düşünmeyin.
7


default avatar
(17) -
alt yaziyi hic begenmedigimi soylemek istiyorum. gercek dvd altyazisi buysa cok yazik. king's speech'de bile bu kadar resmi bir dil yoktu (brezilya dizisi misali diyeyim). butun duyguyu oldurmus filmdeki.
6


avatar
(15) -
İran filmlerine ilgiyi artıran bir film aldığı ödülü hak ediyor...


Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film