Giriş Kayıt
En çok beğenilen yorumlar
avatar
(131) -
Bütün oyuncularının bu kadar iyi oynadığı az film gelir. Çocuğundan yaşlı adamına kadar herkesin oyunculuğu on numara. Sanki film izlemiyordum da, ben de onların arasındaydım ve onlarla yaşıyordum.
9


avatar
(408) -
birebir hayatın içinden, sizi de içine alan bir akışa sahip, güzel bir film.
imdb puanını hak ediyor.
8


avatar
(705) -
IMDB'de 197.sırada olmayıp, Berlin Film Festivali'ndeki ödülleri almasa muhtemelen ilgimi çekmeyecek ve gözden kaçırmama sebep olacaktı, iyi ki seyretmişim.

Kayda değer pek birşeyin olmadığı, zerre kadar hareket içermeyen bir filmin böylesi sürükleyici olması takdire şayan.
Hafiften 12 Angry Men havası vardı.

Film, sadece bir iki mekanda seyrediyor ama diyaloglar o kadar içten, yalın ve güzel ki muhakkak etkisini gösteriyor.
Küçüğünden büyüğüne tüm oyuncuların performansları haddinden fazla başarılı.

Sanki bir iki yere gizli kamera konulup, gerçeğin ta kendisini kaydetmişler...


7,5 / 10
7


Yorumlar (95)
default avatar
(2) -
Kesinlikle izleyin. Resmen yaşıyorsunuz. Hep tekrarladım, acaba gerçek bir olayımı izliyorum yoksa filmmi.
9


avatar
(363) -
Bugüne kadar neden izlememişim? Harika bir film. Sıfır aksiyonla bu kadar sürükleyici çok az film biliyorum. Tek bir yerde sıkılmadım. Önyargılarım vardı. Malum batıda bir doğu filmi ödül alıyorsa kendi ülkesini batıya karşı eziklediği, kötülediği içindir çoğu zaman. Bu öyle değil. Birebir hayatın içinden, birebir her insanı gösteren bir film.

Ne kadar iyi gözüksek de içimizde olan yalanları, sahtelikleri, çıkmazları, çelişkileri hissetmek için bu filmi izlemek yeterli. Eminim herkes kendinden bir şeyler bulacaktır bu filmde. Asla ne kadına ne erkeğe ne çocuğa ne öğretmene ne kocaya ne hizmetçiye ne de hakime kızmıyorsunuz. Herkesin biraz iyi biraz kötü, içindeki iyiyle kötünün, doğruyla yanlışın savaşını izliyorsunuz sadece.


Yönetmeni, senaristi, oyuncuları, set ekibini, çaycısını, çöpçüsünü kısaca emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Gece saat 5 ve bu kadar yazı yazma isteği uyandırdı bende. Teşekkürler A. Ferhadi.
8


avatar
(502) -
10/10 dram olarak 10 numara film cidden ben Asghar Farhadi'nin hiç müzik kullanmamasını çok seviyorum, bu yönü ile de oyunculuk ön plana çıkıyor. keman yada piyano sesi yerine kısa süreli sessizlik en güzel anlatım bence. filmde ülkesini terk etmek isteyen eşini ve kızını terk eden bir kadının bilmeden de olsa verdiği hasarlar güzel işlenmiş. terk ettiği adamı kusursuz yansıtıp aslında kadına eleştiri getirmiş de denebilir. belki de bu İran halkı için uygun bir anlatımdır bilemiyorum o kadarını. yatalak babadan tutun da hizmetçi kadının kızına dek hepsi süper oynamış diyebilirim.
10


avatar
(2674) -
Sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim; çk güzel bir film... Öncelikle hikayesi ve kurgusu müthiş 2 saatlik bir yapım olmasına rağmen hiç sıkmıyor, çünkü bir sonraki sahne ne olacak diye merakla bekliyorsunuz.

Kazandığı Oscar'ı sonuna kadar hakeden bir yapım.
8


avatar
(29) -
Küçük bir fiyonkla başlayıp kördüğüme giden bir hikaye. Düğüm sıkılaştıkça sizi de sonuna kadar bağlıyor.
8


avatar
(1723) -
kesinlikle overrated, bir aile dramından öteye gitmeyen seyirlik, biraz hüzünlü, kavgacı belki bir derdi var ancak bana çok hitap etmedi...
6


avatar
(37) -
Film kötü değil. Ama iyi bir dram hiç değil. Kendi sinemamızda çok daha iyi yüzlerce film var. Top 250'de kesinlikle yer edinmesi gerektiğini de düşünmüyorum. 6/10
1


default avatar
(3) -
Zekice kurgulanmış bir öyku, basit bir konunun uzerine sapasaglam oturtulunca krakterler ve olaylar zaman geçtikçe daha da derinleşiyor ve muazzam bir film çıkıyor ortaya. Teknik açıdan basit yöntemler kullanılmış olması, izleyiciyi hikayeye odaklama açısından pozitif bir etki yaratıyor. . Ezberbzoan derler ya, işte o tatta bir yapıt...
9


default avatar
(96) -
Konu İran da geçince despot bir baba profili bekliyordum lakin hayatını kızına adamış,gayet medeni bir baba profili var.. Aktör bu rolü yaptığını hiç hissettirmiyor,adeta yaşıyor..Başrode ki babanın hele bir de alzheimer hastası kendi babası için duyduğu minnet,şefkat ve çektiği cefanın filme rol kabiliyeti olarak yansıması olağanüstüydü...Diğer yandan yaptığı hatalarda kızıyla yüzleşmesinde çehresine yansıttığı mahçubiyet ifadeside çok başarılıydı..Payman Maadi ismini ilk kez duyuyorum,fakat kendisine şapka çıkartıyorum .. Bende babayım,adam sanki sağduyulu,medeni tüm babaları temsil etmiş..
10


avatar
(81) -
Gerçekten bu film nasıl oscar almış inanamıyorum. Bu film oscar aldıysa bizim EŞKİYA filmi 10-11 oscar falan alması lazımdı. Normal hayatta olabilecek bir olayı hiç bir süpriz olmadan çekmişler gibi.Tabiki güzel mesajlar vermeye çalışmış ama beni hiç cezbetmedi. Ama gizem olarak bakarsak hakkını vermek lazım gerçekten merak ettiriyor fakat sonuç hüsran. Filmin en güzel olayı
Sürprizbozan: Göster


Sürprizbozan: Göster
6


avatar
(8) -
Film'e nasıl daldığımın farkında bile olmadan izledim ve film bittiğinde ''Bir ayrılık'' hissettim.Bütün oyuncular filmi benimseyerek oynamışlar.
8


default avatar
(1) -
İnsana insandan dokunan bir film. Sanat da budur benim için. Bir sanat eseri izlemek isteyenler tavsiye edilir.
9


avatar
(49) -
On satırlık olumsuz bir yorum yazmıştım ama bu filme 1 satır bile fazla olduğunu düşünüyorum.IMDB ilk 250 ye girmeyen filmler bile bundan kat be kat üst seviyede diyeyim,izleyince bana hak verirsiniz.Bizimkiler komşu ülkeye torpil geçmişler her halde.
6


default avatar
(140) -
Filmde çok kısa bir sahne çok anlamlı bir sapkınlık içeriyordu. Hastanede koridorunda muayene olmayı bekleyenler arasındaki bir yetişkin mahkumun polisler arasında bile olsa 5 yaşındaki kız çocuğuna sapkın bir gülücük atması ve kızın hemen korkup bakışlarını kaçırması ....... Kapalı toplumlarda daha sık görülen sapıklığı çok güzel yansıtan anlık bir sahne... Yorumu size bırakıyorum.
7


default avatar
(140) -
Senaryosu hayatın içinden çok gerçekçi bir dram. Oyuncular çok iyi oynamışlar , seyrederken filmin içinde sanki siz yaşıyor gibi oluyorsunuz ve bu çok geriyor insanı. Yaşlı birine bakmayı kısmen de olsa yaşayan biri olarak çok gerildim. O babayı tuvalete götürme işlemleri vs beni çok çekti filme. Çok gerçekçi ama sorunların hiçbirinin çözülmeden filmin bitmesi izleyiciyi soru işaretleriyle bıraktı ,belki sinema tekniklerinden biri bu ama hoşlanmadım yani.
7


default avatar
(52) -
Başroldeki adama gıcık oldum kafasına vurasım geldi.Ilk izlediğim iran filmi film biraz sıkıcı olsada izlenir.


default avatar
(2) -
Çok akılda kalacak bir hikayesi var.herşey havada kalıyor film bitiyor ama açıklığa kavuşmayan bir çok şey var.Sıkıldığım için hikayesini unutmayacağım.İzlemeyen bir şey kaybetmez kanaatindeyim
6


default avatar
(7) -
Daha önce seyirciyi bu denli ahlaki ikilemde bırakan bir film izlememiştim. Ayrıca filmin ilk sahnesinden itibaren hikayenin içinde resmen kayboluyorsunuz. Şahsen ben soluksuz izledim ve izlerken filme dair hikaye dışında hiçbir şey düşünemedim. Sanki bir sinema izleyicisi değil de olayları yakından gözetleyen biri oluveriyorsunuz. Hollywood filmlerinden bunalan bünyeler ve bol diyaloglu hayatın ta kendisini konu alan filmleri sevenler için müthiş derecede realist bir film. Kesinlikle izlenmeli.


avatar
(50) -
Jodaeiye Nader az Simin - Bir Ayrılık
Bu filmde her bireyin kendi menfaati, çıkarı doğrultusunda yapabilecekleri ve fakat bu yaptıklarını da durdurabilecek değerlerin olduklarına temas edilmiş. Bence filmin ana vurgusu da bu olmuş.
Gündelik hayat olduğu gibi aktarılmış, usta kamera açıları, mükemmel ses kurgusu ve de filmin sürükleyiciliği -bu tarz filmlerde az rastlanan bir durum- çok iyi başarılmış.
Ayrıca oyuncularda herkes işini çok iyi yapmış, kötü oyunculuğu bırakın sıradan oyunculuk bile yok.
Sürprizbozan: Göster

Ve final sahnesi ekran kararana kadar düşünerek izliyor insan...
8


avatar
(1418) -
2011 yılında yazdığım yorum...

Bu yıl Berlin Film Festivalinin en büyük ödülü olan Altın Ayı Ödülü’nü alan “ Bir Ayrılık “ filmi kaçırılmaması gereken bir film.

Simin ve Naadar evli bir çifttir. Simin daha iyi şartlarda yaşamak için İran’ı terkedip başka bir ülkede yaşamak istemektedir. Kocası Naadar ileri derecede Alzheimer hastası olan yaşlı babasını bırakıp gitmek istemez çünkü babasına o bakmaktadır. Simin evi terk eder. Kızları Termeh babasının evinde kalır.

Naadar işe gittiği zamanlar babasına bakması için bir bakıcı kadın ile anlaşır. Kadın 5 aylık hamiledir. Birgün evde çıkan bir tartışmada Naadar kadını evden kovar. İtişme sonucu kazayla kadın birkaç basamak merdivenden düşer ve bebeğini düşürür. Borçları olan ve sert bir adam olan bakıcının kocası bunu fırsat bilip yüklü miktarda tazminat ister. İran yasalarına göre 19 haftalık bebeğin düşmesine sebep olmak cinayetle eşdeğerdir.

Naadar suçsuzluğunu kanıtlamaya çalışırken , kızı ve babasının durumunu da düşünmektedir. Kızları Termeh anne ve babası arasında bir seçim yapmak zorunda kalır.

Filmin hem senaristi hem de yönetmeni olan İran’lı Asghar Farhadi 35 ödül sahibi bir yönetmen ve yapımcı.

Filmin gerek senaryosu gerek çekimleri son derece güzel ve gerçekçi. Oyuncular o kadar iyi oynamışlar ki , seyrederken film in içinde yaşıyor gibi oluyorsunuz. Konusu da çok etkileyici olunca , film süresince ve sonrasında , kendizi film karakterlerinin yerine koyup “ ben olsaydım ne yapardım” diye sorguluyorsunuz. Simin acaba kendi babası söz konusu olsaydı , onu bu şekilde bırakıp gider miydi ? Daha iyi bir yaşam hayaliyle 11 yaşındaki kızını terketmeyi göze alır mı bir anne ? Naadar gibi düzgün , efendi bir koca bırakılıp gidilir mi? Gibi birçok soru sordum kendime.

Filmde en çok Naadar karakterini beğendim. Çok zor şartlar altında bile ayakta durabildi. Yaşlı babasına çok güzel baktı. Kızı Termeh de henüz 11 yaşında olmasına rağmen son derece olgun davrandı.

Çocuklar ve gençler bu filmden duygusal anlamda olumsuz etkilenebilirler ama yetişkin tüm sinemaseverlere bu filmi seyretmelerini öneririm.
8


‹ Önceki 1 2 3 4 5 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film