Giriş Kayıt
En çok beğenilen yorumlar
avatar
(1029) -
Reşit olmayan bir çocuğun olgunlaşmasının yanında yetişkin bir adamın reşitliğini sorgulamasını da izliyoruz sanki, Paul Giamatti’nin müthiş oyunculuğu ile birlikte.

Bir Nebraska, Sideway, About Schmidt ya da Senden Bana Kalan filmleri kalitesinde değil. Eskiyi aratan yönetmenler arasına Payne de katılıyor denebilir. Ama yine de üst düzey diyalog ve belli bir sahne kalitesine sahip, herkese hitap etmeyen, öyle okullarda da gösterilebilecek bir eğitici yanı da olmayan, etkileyici bir psikolojik-okul filmi.
7


avatar
(8404) -
Öncelikle çok kaliteli bir film. Özellikle filmin asıl hikayesine ve karakterlerine dönük dakikalara geçince kendini farkettiriyor. Fakat benzerleri kadar üst düzey demek zor, bu anlamda ilkerkocak'a katılıyorum. Soğuk, kasvetli ve karlı havada, öğretmen, öğrenci ve sonrasında arkadaşlık ilişkileri, insanların sırları, acıları, dramları ve az da olsa kara mizahı barındıran kaliteli bir yapım. Gazi üniversitesinde, yarıyıl tatilinde yaptığım stajı getirdi aklıma, özellikle okulun boşluğu ve hava durumu, sene 2002... Herkese hitap etmeyecek, çoğu kişinin sıkılacağı bir yapım bence ama beni içine çekti.


avatar
(48) -
Tam da yılın bu zamanlarına uygun, içinizi ısıtan o samimi; sıcacık filmlerden. Çok beğendim; çok sevdim.
8


Yorumlar (27)
avatar
(235) -
Biraz değişik bir yorum yapayım, filmi tanımlamak için bir kokteyl hazırlayayım: Biraz uzun, biraz sıkıcı, bolca diyalog, az karakter, biraz sakinlik, biraz küfür, tadında tebessüm, biraz gözyaşı, biraz dram, bolca kaliteli oyunculuk, zamanın güzel müziklerinden biraz, biraz da ‘’Oh Captain My Captain (Ölü Ozanlar derneği, sonu daha acısızı) kattık mı tamam. Öğrenci öğretmen ilişkili bu tarz filmleri sevenler bu kokteylden bir yudum almalılar. İyi gelecektir. İyi Seyirler…

Not: Müziklerin adlarını bile ekleme zahmetine katlanan çevirmene, bu müthiş çevirisinden dolayı müteşekkirler...
8


avatar
(166) -
Ayakları yere basan kötü olmayan, güzel de diyemeyeceğim ortalama bir yapım. Okul yarı tatilinde çeşitli sebepten okulda kalan ve hiçbiri de normal olmayan, öğretmen ve öğrencilerin hikayesi. Zaman zaman sıkılıp bıraksam mı acaba dedirten bölümler az değil.
6


default avatar
(27) -
yüksek puana aldanıp kendinizi saatlerce yakmayın. oldukça sıkıcı, 2-3 kişinin etrafında dönen 1970'lerdeki cins bir yatılı lise hocası ile yaramaz öğrencisinin maceraları.
filmi 3 günde zorlayarak bitirdim
4


avatar
(1012) -
Filmi başka filmlerle kıyaslayarak değerini düşürmek istemiyorum.Gerçekten bu naif ve doğal akan senaryoya, oyuncuların doğallığına ve retro çekmek için harcanan çabaya yazık etmiş olurum.Tatile gidemeyen öğrencilerle öğretmenin belli bir yere kadar kalabalık kadroyken, bire düşmes i" yahu şimdi kalan dakikaları neyle geçirecekler? " gibisinden insanı bir an düşündürüyor ancak filmin belli bir planı olduğu için daha da izlenesi bir hale geliyor.Paul Giamatti ve Joy Randolph muhteşem oyunculuk çıkarıyor.Yani çok siyahi kadın aktris izledim ama Mary Lamb rolü gibisini görmedim.Çok karizma.
9


default avatar
(98) -
Son yıllardaki yeşil perde önünde çekilmiş bol efektli, çatlamalı patlamalı filmlerden sonra sıradan bir konuyu görsel efekt katmadan anlattığı için "duygu dolu" veya "sıcak" gelmiş olabilir. Eskiden süper kahraman filmleri "nadiren" sinemaya aktarılırdı ve tadı olurdu, şimdi gına geldi ve bıktık. Bu filmin, yenilik diye deneysel, egzotik, füzyon mutfağı... yemekleri peşine düştükten sonra pilav üstü kuru fasulyeye dönmek gibi bir tadı var. Sıcaklığı renk düzenlemesinden. Hikayesi ortalama, yıllar sonra hatırlayıp da "bir kez daha seyredeyim" diyeceklerinizden değil. Herhangi bir kategoride Oscar alırsa çok şaşırırım doğrusu. Bu filmin benim için en güzel tarafı, sonlarına doğru Al Pacino'nun oynadığı 1992 yapımı Scent of a Woman'ı hatırlatması oldu ve ilk fırsatta soluksuz bir kez daha seyrettim.
6


default avatar
(159) -
Hollywood ve ABD vatandaşları seviyor böyle Noel hikayelerini. Yılın en abartılmış, üstelik Oscar'da adaylık almış en boş filmi bence. Kırk bin kez işlenmiş bir tema tekrar tekrar ısıtılıp servis ediliyor ve sinemaya yeni başlayan yeni kuşak "Woow" diyerek basıyor yüksek puanı. Kötü değil ama abartıldığının çok çok altından bir eğlencelik.


avatar
(5) -
Düz ve oldukça yalın anlatıma sahip bir film ama bence yılın en iyi filmi olmaya aday bile değil duygusal olarak çok yetersiz olmuş yaşanılan ilişkiler güzel ama bana geçmedi bir ölü ozanlar derneği değil maalesef,çok daha iyi bir şey izleyeceğimi düşünmüştüm.
6


default avatar
(1) -
2023'ün en güzel en sıcak filmlerinden birini 2024'ün ilk gününde izlediğim. kesinlikle 2023'ün top 10 listesinde yer alır

izleyin izlettirin içinizi ısıtacak müthiş bir dram komedi filmi. pek çok sahnede tebessüm ettirip aynı anda da hüzünlendiriyor
9


avatar
(45) -
güzel filmdi be. dominic sessa çok iyiydi. yaşanan trajediler göze parmak şeklinde değil de doğal şekilde yansıtılmış. kostüm ve mekanlar da dönemi güzel yansıtmış.
8


avatar
(792) -
"Non nobis solum nati sumus."

Cicero'dan bir alıntı, ve "Yalnızca kendimiz için doğmadık." anlamına geliyormuş. Daha çok filmi izlemeyi düşünmeyenler için aldım buraya aslında ama pek sürpriz bozacak bir tarafı yok.

Hiç "geride bırakıldığınız" oldu mu? Eğer bırakılmadıysanız, bunun ne demek olduğunu anlamakta bile zorlanabilirsiniz. Filmi beğenme olasılığınız da pek yüksek sayılmaz. Eğer filmi içinizi ısıtamayacak kadar "sıcacık" bulmadıysanız, bu pek çok faktöre bağlı olabilir. Öncelikle film 1970'te çekilmiş izlenimi uyandırmaya çalışıyor, ve büyük ölçüde bunu başarıyor da. Kurgusal olarak daha kısa sürebileceği halde biraz uzun tutulması da bununla ilgili olabilir. Siz o döneme yetişemediyseniz biraz yabancılık çekmeniz doğaldır. Öte yandan, uzunluğuna rağmen karakter derinlikleri açısından çok tatmin edici olamamış. Başta tabii ki Paul Giamatti olmak üzere kast ve oyunculuklarla ilgili bir sıkıntı yok aslında. Daha önce öğretmen-öğrenci ilişkileri üzerine pek çok film izledik, bazıları da çok iyiydi, o yüzden bazılarını çağrıştırmasına rağmen bu biraz zayıf kalıyor gerçekten ama, bu tür hikayeler size hitap ediyorsa, atlamamanız önerilir. Ne de olsa bu tür filmler artık pek fazla yapılmıyor.

Partnerinizle birlikte izlemeniz uygun olur, yalnız başınıza sıkılırsınız.
7


default avatar
(13) -
Khor isimli kullanıcının yazdığı "Çok içimizi ısıtmadı ve sıcacık değildi." yorumunu tekrarlayarak yoruma başlamak istiyorum. Gerçekten içimi ısıtmadı ve sıcacık bir film değildi. Karakter gelişimi eksik, senaryo güzel değil, bize geçen bir noel anısı ya da öğretmen-öğrenci ilişkisi de yok filmde. Filmin tek güzel yanı oyunculuklar. Bence beklentiyi yükseltmeden izleyin belki hoş vakit geçirebilirsiniz. Aksi halde benim yaşadığım gibi hayal kırıklığına uğrarsınız.
6


avatar
(502) -
Paul Giamatti Oscarlık oynamış diyerek giriş yapayım. Film beni baya sardı ve etkiledi açıkçası. İnsanları toplum içindeki davranışları ve birebir diyalogda tanıma arasındaki farka vurgu yapmış. Önyargıları kullanmak yerine iletişim ve sorularla karşımızdakini tanısak belki herkes çok farklı ve başka birisidir. Çünkü herkesin geçmişindeki yaşanmışlar farklı. Biraz Ölü Ozanlar Derneği biraz da Kadın Kokusu filmi tadı aldım diyebilirim.
Herkese tavsiye ederim bu filmi beğenmeyen pek olmaz bence Gülücük
İyi seyirler.
8


avatar
(263) -
Gerçekten farklı ve güzel bir filmdi. Kargaşadan uzak, insanınn içini ısıtan bir yapım. Notum 7/10
7


avatar
(1031) -
İlk yarısı biraz sıkıcı geçse de devamında bir anda değişen ve insanın ruhuna işleyen bir film olduğunu söyleyebilirim. Paul Giamatti hayatının en başarılı rolünde. Buna aşçımız Da'Vine Joy Randolph'da eklenince ortaya bu sıcak yapım çıkmış. Bir komedi filminde bu kadar hüzünleneceğim aklıma gelmezdi. Çünkü filmde hep kendimden parçalar buldum. Şu anki döneme de çok uyan bir film. En İyi Film, Erkek Oyuncu (Paul Giamatti), Yardımcı Kadın Oyuncu (Da'Vine Joy Randolph), Özgün Senaryo ve Kurgu olmak üzere 5 dalda Oscar adayı olmaya göz kırpıyor. Da'Vine Joy Randolph ve Özgün senaryo dalında Oscar almaya da çok yakın. Tavsiye ederim. İyi seyirler... 8/10...
8


avatar
(5) -
bir filmden beklentimiz nedir? belki de içinde tanıdık bir şeyler buluruz. sıkıcı, entelektüel diyaloglar ile başlayıp müthiş çıkışları olan bir film, espri tarzını ben sevdim. güzel film.
8


default avatar
(4) -
Konusunu okuyunca hemen aklıma 1985 yapım Kahvaltı Kulübü (The Breakfast Club) geldi. Tabi ki Kahvaltı Kulübü bu filmden 1 gömlek üstün. Filmin 79. dakikasında kitaplığınızda mutlaka olması gereken 50 kitapdan biri Kendime Düşünceler (Marcus Aurelius) mutlaka edinmenizde fayda var. . Hoca kitabı hediye ederken ''Kitabın en iyi yanı da Tanrı'dan hiç bahsetmemesidir.'' diyerek ateizme bir gönderme yapıyor. Puan : 6
6


default avatar
(100) -
İstisnasız herkesin geçmişinde yaşadıkları karakterini ve davranışlarını belirler. Çevremizde gördüğümüz tüm olumsuz davranış sergileyenlerin (kendimiz de dahil) altında muhakkak geçmiş yatar. Film konuyu güzel işlemiş, oyunculuklar gayet iyi. Güzel bir TV filmi tadında,Bence izlenir ve de zevk alınır. Puan :6.5
6


default avatar
(6) -
1970 yılında geçen film ayrıca 1970 yılında çekilmiş hissi veriyor. Sıcak. Samimi bir filmdi. Paul giamati çok iyiydi.
9


avatar
(6201) -
Sidney Poitier'in oynadığı 1967 yapımı sevgili öğretmenim den beri öğretmen ve öğrenci konuları olan bir çok film izledim. Bu filmi de ilgiyle izledim. Parçalanmış hayatları olan öğrenciler ve çıkış olarak öğretmenlerin önemi. Eğer sabırlı izlenirse bazı sahnelerin gereksiz uzamasının dışında ve finaliyle ortalama bir dram filmiydi.
5


avatar
(538) -
Çok içimizi ısıtmadı ve sıcacık değildi. Samimi az duygusal monoton bir film. Hikaye farklı değil. Diyaloglar fazla, süresi uzun. Ne komik ne dramatik. Seyredeni içine çekemiyor. Yakın zamanda izlediğim "With Honors" üstüne aşırı sıradan geldi. Bu türde ne varsa eskilerde var.


‹ Önceki 1 2 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film