Giriş Kayıt
Yorumlar (45)
avatar
(570) -
Bir uzay istasyonunun yerçekiminin olmadığı sıkışık modüllerinde gerçekleştirilmesi gereken karmaşık ve komplike bir cerrahi operasyonla ilgili bir macera filmi.

Özel efektler, uzay savaşları ve diğer kurgularla dolu bir aksiyon filmi yerine roket fırlatma sahneleri, gerçek bir uzay istasyonundan inanılmaz sahneleri olan bir drama.

Uzay istasyonunun zorlu koşullarda yaşayan insanları gerçekçi bir şekilde yansıtan filmin süresi uzun gibi görünse de sıra dışı senaryosu ve sürükleyici kurgusuyla her saniyesi izlenmeye değer.

Gerçek bir Uluslararası Uzay İstasyonunu ve gerçek yerçekimsiz ortamın görülebileceği, uzayda çekilen ilk uzun metrajlı kurgu film.

- Ben yapabilirim. Beni bu dünyada tutan hiçbir şey yok.
- Tıbbi muayeneyi geçemezsin. Daha genç, daha sağlıklı biri lazım.
- Evet, anlıyorum. Yarın ekiple konuşurum.
- Yarın görüşürüz.
- Seni tutan hiçbir şey yok mu?
- Elbette var ama uzaya gitme söz konusu.
- Umarım Mars'tır.
- Hadi uyuyalım.
7


avatar
(18) -
Filmi çok beğendim, izlerken uzayda çekilmiş izlenimini çok iyi vermişler diye düşünmüştüm, film zaten uzayda çekilmiş. Gülücük

https://www.youtube.com/watch?v=WPGax0xUDyc
9


default avatar
(16) -
4k olarak izledim resmen kendimi uzayda sandım. Gerçekten muhteşem bir film salyut nasıl iyiyse buda bir o kadar mükemmel seyretmeyen varsa mutlaaka izlesin.
10


default avatar
(2) -
Son zamanlarda izlediğim en sağlam yapımlardan birisi diyebilirim.Benim gibi uzay delisi bir insansanız hiç düşünmeden izleyin diyebilirim.Ayrıca Yulia ablamız için maşallah diyebilirim.İnsanın ameliyat olası geliyor vesselam:)


default avatar
(35) -
Sıkılmadan izlediğim konusu uzayda geçen iyi bir dram filmiydi.

Konuya ilk dakikada girdi, diyaloglar kısaydı ve sahneler hızla değişmiyor; bu yüzden izlerken yormadı. Dram dozunu beğendim; ne çok az ne de fazla.

Ayrıca bir aktrisin uzayda filmde oynaması ve uzay yürüyüşü yapması taktir edilesidir. Güçlü bir kadınmış
10


avatar
(218) -
2hafta önce açık kalp ameliyatı geçirdim ve gariptir taburcu olduktan sonra oturdum bu filmi izledim. Film baya etkileyici sadece bazı gereksiz sahneler keşke olmasaydı dedirtti. Mesela baş rol ablamızın annesiyle telefon konuşma sahneleri. Birde "bakın valla yer çekimi yok" dercesine ablamızın sürekli saçları açık gezmesi de düşündürttü =) Güzel film tavsiye olunur.
8


avatar
(807) -
Bilimkurgu sever olarak benim için gayet keyifliydi. Sıradan bir cerrah kadının işi gereği ani bir kararla uzay mekiğine ve uzay üssüne gidişinin tüm aşamaları hikayeleştirilmiş. Senaryo biraz kopuk kopuk gelebilir. Uzay mekiğindeki anlar özellikle uzayda gerçekleşen çekimler olduğunu düşündüğünüz zaman özel geliyor.
7


default avatar
(282) -
filmin süresi çok çok uzun. dram kurgu olarak izlenirse orta halli bir film. kesinlikle kötü değil ama süper bir film de değil.
6


default avatar
(13) -
Film diğer izleyicilerinde belirttiği gibi gerçekten güzel. Amerika tarfından yapılsa uzayda çekilen ilk film olarak duymayan kalmazdı sanırım. İzleyin izlettirin efendim. tavsiye derim.


avatar
(55) -
Hem uzayda çekilmiş olması, hem bilim kurgulara oranla puanının oldukça yüksek olması hem de 2,5 saat olması nedeniyle yüksek beklentiyle izlemeye başladım ama bu kadar da sığ bir senaryo olmaz ki. Harcanan paraya yazık.
2

Cevaplar (2)
avatar
(26) -
Herkesin film izleme deneyimi kişisel ve farklı olabilir, bu yüzden farklı beklentiler ve tercihler konusunda saygı duyuyorum. Film belirttiğiniz gibi uzayda çekilmiş olmasına rağmen türü bilimkurgu değildir, tür olarak daha çok bir dramı temsil ediyor. Bu tür bir vurguyu dikkate almamış olmanız belki de beklentilerinizi olumsuz etkilemiş olabilir.

Değerli görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim ve gelecekte daha fazla keyif alabileceğiniz filmler bulmanızı dilerim.
9


1
| Bildir
avatar
(55) -
teşekkürler, selamlar
(bir dram için de senaryo bomboş)
2


0
| Bildir


avatar
(6205) -
Aslıdan sıradan gibi olup fakat çok etkileyici görsel efektleriyle ve oyuncuların performanslarıyla oldukça başarılı bir film olmuş. Açıkçası 2013 yapımı '' Gravity '' filminden sonra beğendiğim ikinci bir film oldu.Bu arada bir kaç şeyde rahatsız etmedi değil. Örneğin kadın doktor tam uzaya giderken annesiyle gereksiz muhabbeti, uzuca bir süre uzaydayken saçlarını bir toplamaması gibi daha başka şeylerde yazılabilir ama filmin güzelliği için önemsenmiyor. Kısacası süre uzun ama izleniyor....
8

Cevaplar (1)
avatar
(1030) -
O altın sarısı saçlar benim gözüme de battı Cumhur abi ama güzel anlamda. Bırak dağınık kalsın
7


1
| Bildir


avatar
(210) -
Kurgudaki absürtlüklere rağmen gerçekçi görüntülerle, neşeli ve büyüleyici bir yapımdı.
Keyifle izledim JAVAJAVA2002 duble teşekkürler : )


default avatar
(6) -
Hiç sıkmayan ve uzun süresine rağmen kendini izleten bir yapım olmuş . Uzay istasyonunda çekilmiş olması da ayrıca ilginç olmuş .Kesinlikle izleyin pişman olmazsınız .

JAVAJAVA2002 Emeğine ellerine sağlık.
10


default avatar
(10) -
2.5 saatlik bir film ve kendini sıkmadan izlettiriyor hatta hızlı bile akıyor diyebilirsiniz. Gerçek görüntüler de sizi filme ayrıca bağlıyor.


default avatar
(3) -
Yer yer gülümseten, kamera açıları ve hareketleri birde üzerine kurgu temposunuda beğendim. Çok iyi iş çıkarmışlar.
9


avatar
(26) -
Uzayın sınırlarını aşan bir sinema deneyimi. Bu film gerçekten uzayda çekildi ve bu inanılmaz çekimlerle tarihe geçti. Başrol oyuncusu ve yönetmen 4 aylık eğitimin ardından bir roketle uzay istasyonuna yükselerek 12 gün boyunca bu muazzam projenin parçası oldular.

Gerçek bir sinema harikası, oyuncuların performansı ve gerçek uzay çekimleri ile her sahne büyülüyor. Tavsiye ederim.

JAVAJAVA2002 Emeğine ellerine sağlık.
9


avatar
(394) -
Ruslar bilimkurgu olayında cidden artık kendilerini aştılar....Son dönemde çıkan filmlerden net şekilde görebiliyoruz bunu. Kurgusu, çekim kalitesi, mekan seçimi ile çok güzel bir yapım ortaya çıkmış. Sizden ricam izlemeden geçmeyin.

Sevgili JAVAJAVA2002 'ya teşekkürü borç bilirim. Rus sinemasına ait birçok bilimkurgu filmini onun sayesinde izledik.
8


avatar
(1030) -
Uzayda çekilen ilk film. Film içinde ise yer çekimsiz ortamda yapılan ilk ameliyat. Bu iki etkileyici özelliği uzun bir sürede, sıkmadan sunuyor, temposuz olmasına rağmen.

Seyir zevki için mühim olan "acaba ne olacak?" mantığı yerine "nasıl olacak?" zihniyeti ile izlemek. Öyle bir film.

Hikaye olarak tek bir olay dışında pek bir şey vaadetmese de çekimleri üst düzey. Kadın oyuncu Yuliya da ayrı bir güzeldi.

Javajava2002'ye yıllardır yaptığı çevirilerden dolayı teşekkür ederim. 500. film çevirisini yapmış.

Şunu da demeden edemedim. Dünyada, güzel bir rus kadından daha güzel çok az şey vardır herhalde.
7

Cevaplar (6)
default avatar
(213) -
"Dünyada, güzel bir rus kadından daha güzel çok az şey vardır herhalde."
Bu sözünüzü tecrübeler ve görmüşlükler ile değişir olarak belirtmek istiyorum..


1
| Bildir
avatar
(1030) -
Güzellik göreceli, değişebilir bir şey diyemem. Kıymet verip cevap vermişsiniz, teşekkürler, bir de sizin için favori ülke hangisidir, merak ettim. Gülücük
7


0
| Bildir
avatar
(1583) -
Bu dünyada güzel bir Rus kadınından daha güzel bir şey var, o da 2 güzel Rus kadını Gülücük


4
| Bildir
avatar
(1030) -
Bu üç dört diye gider Morrison abi. People are strange
7


1
| Bildir
avatar
(6205) -
Tamam haklısında İlker'cim aslında benimde beğenimi kazanmıştı ama uzaydasın saçlarını bir süre sonra toplamalıdır diye düşündüm. Ayrıca tam ameliyatın en önemli anında annesiyle yapılan geyik muhabbeti de beni ayar etti....Sevgilerimle İlker....Gülücük
8


2
| Bildir
avatar
(34) -
her ülkeden illa birkaç tane dünya güzeli cıkabilir rus kızları bizim ülkemizde ünlü bence macarlarda ruslarla yarışır seviyede .celal sengör hocaya göre de portekizliler miş


1
| Bildir


default avatar
(35) -
Helal olsun elemanlara, tam da gerçek ortamda çekilmiş gibi gerçekçi film yapmışlar diye yorumda bulunacaktım. int. de araştırdıktan sonra hakikaten de bazı sahnelerin uzay istasyonunda çekildiğini öğrendim. Gerçekten başarılı. üstüne 1 saat daha uzasaydı yine de sıkılmazdım. Finale yakın bir sahnede "Vladimir, Yuliya'nın ve kendi burnuna parmağındaki yanık isini sürerken "bak şu yönetmene hiçbir gerçekliği atlamadık anlamında bir senaryoculuk örneği sergilemiş" demiştim kendi kendime. Gerçekler er geç ortaya çıkar. Gülücük
Bu film 2024 başlarında vizyona girseydi, aya çakılma fiyaskosundan sonra, başarıyı başka yerlerde yakaladık anlamına gelen gerçek bir tanıtım olacaktı. Olacaktı ama, bu sefer filmin başarısı gölgede kalacaktı.
Rusların uzay filmleri, çin ve usa nın filmlerine açık ara çok fark atıyor. Salyut-7 de bunun bir örneği.
9


avatar
(27) -
Uzayda çekilen ilk uzun metrajlı film olma özelliğini taşıyan ve uzun zamandır izlemeyi beklediğim bu film benim beklentimi karşıladı. Uzun süresine rağmen sıkılmadan izledim. Çevirisini yapmak benim için epey zorlayıcı oldu. İçerisinde çok fazla tıbbi terim olmasından dolayı hatam varsa şimdiden affola. Rus filmlerine ilginiz varsa bu filmi de beğenerek seyredersiniz. Tavsiye olunur.
10

Cevaplar (16)
default avatar
(15) -
Ellerinize sağlık
.


2
| Bildir
default avatar
(213) -
Emegine sağlık kral..


1
| Bildir
default avatar
(123) -
Ellerine sağlık. Iyiki varsın.


1
| Bildir
avatar
(13) -
Ellerine emeğine sağlık kardeşim sağolasın...


1
| Bildir
default avatar
(7) -
Teşekkürler.İyi ki varsınız.


1
| Bildir
avatar
(1030) -
Teşekkürler üstad. Direk rusçadan mı çevirdin yoksa Gülücük
7


1
| Bildir
avatar
(27) -
Direkt Rusça altyazı dan çevirdim. Şu an başka bir dilde altyazısı yok nette.
10


5
| Bildir
avatar
(1) -
Hangi filmi izlersem izleyim, ilk açılışta " JAVAJAVA2002 " alt yazıyı görünce, Allahım o yıllara geri dönebilmek için nelerimi vermezdim diyorum. Eline koluna sağlık kardeşim. Birtanesin...


1
| Bildir
default avatar
(1) -
cok teskürler ...


1
| Bildir
avatar
(26) -
Emeğine sağlık, Teşekkür ederim, Çeviri 10 numara olmuş.
9


1
| Bildir
default avatar
(58) -
Kardeşim eline sağlık, hakkını ödeyemeyiz, iyiki varsın, selamlar.


1
| Bildir
default avatar
(2) -
Ben Alt yazıyı Filmden daha çok beğendim..Elinize sağlık Tşkler.


1
| Bildir
default avatar
(1) -
eline koluna yüreğine sağlık dostum ,iyi ki varsın


0
| Bildir
avatar
(316) -
Rus filmlerine, özellikle dil çalıştığım için çok ihtiyaç duyuyorum ve izliyorum. Bu şekilde dil öğrenmemde sizin de bayağı bir katkınız oluyor. Ellerinize sağlık, emeğiniz için çok teşekkürler.


0
| Bildir
avatar
(55) -
teşekkür ederiz
2


1
| Bildir
default avatar
(29) -
Ellerine sağlık üstad...


0
| Bildir


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film