Giriş Kayıt
En çok beğenilen yorumlar
avatar
(537) -
War of the worlds ve Signs karışımı bir film. Baştan sona gerilimi sayesinde ekrana çiviliyor. Sessiz bir ortamda izlenince daha da gerginlik yaratıyor. Filmde hiç diyalog yok zaten ihtiyaç duyulacak bir senaryoya sahip değil. Finali ise hikayenin vermeyi düşündüğü mesajı harika iletiyor. Son 25 dk yı iyi izlerseniz ne kadar özgün bir film olduğunu anlarsınız. Gerçekten başarılı bir film.


avatar
(107) -
Filmin finali genel olarak neden anlaşılamamış tuhaf. Ben şöyle yorumladım:

Sürprizbozan: Göster
7


avatar
(498) -
Son derece eminim ki beğenmeyeni çok olacaktır ama ben oldukça beğendim.

Öncelikle uzaylı teması olan son dönem filmlerinde artık hep daha farklı ve yaratıcı uzaylı tiplemeler, uzay gemileri vs yaratılmaya çalışılıyor. Bu filmde ise hepimizin aklına en çok kazınmış old school uzaylı tiplemesini kullanmaları benim hoşuma gitti.

Diyalog olmaması muhtemelen izleyenlerin bir kısmını sıkabilir ama burada amaca hizmet ediyor. Utana sıkıla selam verdiği insanların onu cevapsız bırakması ve onun da kimseye bir cümle bile söylemeye cesaret edememesi yalnızlığını ve dışlanmışlığını seyirciye çok iyi yansıtıyor.

Gerilimi beklediğimden daha üst düzeyde çıktı. Sound editingi çok iyiydi, sesleri gerilim seviyesini yükseltme konusunda çok iyi kullanmışlar.

Finali ile ilgili;
Sürprizbozan: Göster
7


Yorumlar (55)
avatar
(68) -
öncelikle şunu belirtmeliyim ki, başroldeki kızımız tek kelime ile harika bir oyunculuk koymuş ortaya. Hemen hemen tüm film boyunca tek başına olmasına rağmen mükemmel sırtlamış rolünü. Her ama her duyguyu o kadar şahane yansıtıyor ki.. üzüntü, endişe, korku, kızgınlık, pişmanlık vb vb vb... Aklınıza gelebilecek her duyguyu harika mimiklerle fiziksel aktarımla ortaya koyuyor, sırf bu açıdan bile övgüyü hak eden bir yapım olmuş. Film, biraz klişe öğeler içeriyor gibi gelebilir başlarda fakat devamı geldikçe sizi merakta bırakmayı ve de bağlamayı çok iyi biliyor. Bir arkadaşında yorumunda belirttiği gibi, son dönem uzaylı temalı filmlerde dünyaya gelen uzaylılar çok daha farklı betimlenmeye çalışılıyor kah ahtapot benzeri yaratıklar, kah inanılmaz çirkin - korkunç görünümlü tipler vb.. Bunda ise daha "alışkın" olduğumuz tipteki arkadaşlar mevcut. Filmde hemen hiç diyalog yok ama eksikliğini hiç hissetmiyorsunuz. Bu temaya sahip filmleri seven birisi olarak filmi gayet beğendim ve gerilim öğeleri barındıran, güzel bir uzaylı aksiyon bilim kurgu olarak yerini aldı. Filmin sonu ise ayrı bir güzel olmuş diyebilirim. özellikle türü sevenlere tavsiye olunur.
8


avatar
(4234) -
İlk defa işlenen bir konu değil ama ben bu tür uzaylı istilası filmleri sevdiğimden izlemek benim açımdan güzeldi. Çok diyalog olmaması bir kayıp değil çünkü anlatılmak istenen şeyler görsellik ve davranışla birleştiğinden bunu telafi edebiliyor. Elbette yeterli gelmeyen yerler var ama düşük bütçeyle yine de hiç de fena bir iş değil. Bu tür filmlerin sayısının artması dileğiyle.
6


avatar
(86) -
Seyrettiğim en değişik filmlerden biriydi. Bir filmi hiç konuşmadan (I am sorry demek dışında) başından sonuna yüz ifadeleriyle götürmek hem oyuncu hem de yönetmen açısından kolay bir şey değildir sanırım. Başlarda sıkıcı gelse de sabredin ve sonuna kadar izleyin. Her ne kadar finali çok tatmin etmese de özellikle sinematografik açıdan çok beğendiğim bir film oldu. 8/10
8


default avatar
(127) -
Çok değişik bir filmdi, şahsen ben çok sevdim. Atmosfer ve oyunculuk başarılıydı neredeyse hiç konuşma olmaması da ayrı bir çekicilik katmış. Korku değil gerilim olarak düşünürseniz dozunda fakat devamlı küçük gerilimleri bulunuyor. Akıcı bir film.

Sonuna dair birçok farklı fikir var ben özellikle sonunu beğendim
Sürprizbozan: Göster
6


default avatar
(34) -
Film her ne kadar tek kişilik olsada ilk yarısında merakla izleniyor ama son yarım saat bana şahsen sıkıntı verdi…
6


default avatar
(49) -
2023'ün başarılı ve özgün filmlerinden birisi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Film'de tek bir dialogun olmamasının muhtemelen bir anlamı var diye tahmin ediyorum. Finalide benim için oldukça tatmin ediciydi ÖTEKİ SİNEMA'yı sevenler için damakta bir tat bırakacaktır Gülücük
6


avatar
(316) -
İzlemeye başladım ve kelimenin tam anlamıyla beni ekrana çiviledi. Sonuna kadar merak içinde seyrettim çünkü film harika bir start verdi. Her ne kadar finalini sevemesemde (göreceli bir finali var, herkesi tatmin etmez) yine de filmden keyif aldım diyebilirim. Filmde beni rahatsız eden tek şey, diyaloğun sıfır olması. Hiç konuşma yok. Altyazı sadece müzik sözleri çevirisi ve tabela çevirisi ile hazırlanmış. Javajava'ya da saygılar. Film için söyleyebileceğim en iyi şey, ses efektleri. Duyduğum en iyi ses efektleri bu filmde vardı diyebilirim. Uzaylıların çıkarttıkları seslerde, iyi bir ses sisteminiz yada kulaklığınız varsa, sizde hayran kalacaksınız. Bunu net olarak belirtebilirim. Bunların haricinde gerilim dozu iyiydi yine, kötü değil. Berbat diyenlere kesinlikle katılmıyorum. Filmin değişik bir ilerleyişi var. İyi seyirler.
6


avatar
(806) -
Gerilim hatta birazda korku temalı, görsel yönden gayet iyi bir filmdi. Filmin başında 'Brynn' karakteri psikolojik olarak sıkıntılı ve geçmişin etkisi ile farklı bir karakter. Ufo/uzaylı konulu filmlerde pek beklenmeyen şekilde uzaylı istilası bir kızın psikolojik travmalarını bir arada izlemek farklı bir deneyimdi.
6


avatar
(1330) -
Film, hemen hemen birçok uzay konulu yapımlarda ortaya çıkan uzaylı tasarımı haricinde, farklı dozda bir uzay konulu bilim kurgu oldu benim için. Gerilim tonları ağır basan bir yapım. Bu yüzden uzay konuludan ziyade, gerilim filmlerine tutkun olan izleyiciye tavsiye ediyorum ben. Gerçekten izlerken hiç sıkılmadım ve izledikçe de gerildim. Bu anlamda oldukça iyiydi. Ayrıca başrol olan ve filmin nerdeyse %95'ini kaplayan oyuncu Kaitlyn Dever'ı da performansı nedeniyle tebrik ediyorum, ben beğendim. Konuşmaların az olması da olaylara odaklanmanızı sağlıyor bir bakıma. Bu açıdan bakmak lazım, gereksiz diyaloglar yok... Kimileri bunu sıkıcı olarak değerlendirmiş ama ben görselliğe daha çok dikkat çekildiğini ve bunu izleyicinin filmden daha çok zevk almasına sebebiyet olarak yorumladım. Kişisel yorumlara bir şey diyemeyeceğim. Final sahnesi ise tabiri caizse üç noktalı bir son... Kim ne anladıysa hesabı. Genel olarak, özellikle belirtiyorum; gerilimi çok iyi bir bilim kurgu... 7/10
7


default avatar
(48) -
Çok çelişkili yorumlar varsa filmi izleyip izlemeyeceğime şöyle karar veriyorum : yorum sayısı 30'dan fazlaysa izliyorum ve çok büyük oranda beğeniyorum. Bunu da beğendim.. Benim zevkime bu yöntem çok güzel uydu. Özetle bence hiç fena değil film 6.5 point benden
7


default avatar
(100) -
Değişik bir yaklşımla anlatılmış bir senaryoya sahip ama bence tam olmamış 5.5.
5


default avatar
(53) -
Milyonlarca kilometre uzaktan gelen uzaylılar ama çıplak, giysi yok, dil yok böcek gibi konuşuyorlar inek kadar zeka görünümlü ve bir tane kızı öldürmeye çalışıyorlar senaristi ve yapımcıyı tebrik ediyorum yüzlerce insanı bir film yaptıklarına inandırmışlar.
3


avatar
(97) -
Yalnızca bir kadının yaşadığı sıradışı hikayeyi konu alan diyalogsuz film. Konu seçimi başarılı olmasına karşın izleyici heyecana ortak edilememiş. Vermek istediği mesajı sağlıklı şekilde yansıtamamış. 6/10
6


avatar
(220) -
Film aslında uzaylı temasından farklı bir şeyler anlatmak istiyor. Ara sıra B-Movie gibi akan, muhtemelen kısıtlı bütçeyle teknolojinin nimetlerinden yararlanarak, yeni nesil efektlerle yapılmış bir yapım. Pişmanlıkla harmanlanmış dışlanmışlık ve yalnızlık hikayesi anlatıyor. Bir süre için sizi gerilim ve meraka sürüklüyor fakat uzaylılar yönetmen ve senarist için sadece metafor özelliği taşıyor. Kanaatimce, izlenebilir bir yapım.
6


avatar
(50) -
Film bence olmamış. Cidden zaman kaybı, yaklaşmanıza dahi gerek yok. Tek farklı yanını altta belirteceğim.

Sürprizbozan: Göster
4


avatar
(217) -
Fragmanını izlediğimde "ev istilası" temalı olacağını sanmıştım ama içinde uzaylı barındıran geçmişle yüzleşme temalı dram filmi çıktı.

Koca filmde gerilim sadece toplasan 10 dakikalık bir kısımda var. Geri kalan tatmin edici olmayan kovalamaca ve bayat dramla dolu.

Sürprizbozan: Göster


uzun lafın kısası berbat bir film. filmde iyi diyebileceğim hiçbir şey yok. tavsiye edilmez. izlemeyin. bayat bir dram ile salak uzaylıların harmanlanmasından da anca bu çıkar.
2


default avatar
(148) -
film ilk başından heyecan merak uyandırıyor, ortalara doğru aksiyon olsa da sıkıyor, biraz ilerleterek izledim, ayrıca
Sürprizbozan: Göster
5


default avatar
(78) -
Piyasadaki tüm uzaylı filmlerini ve belgesellerini araklamışlar 90 ların fakülte filmini özellikle aksiyonu iyiydi ama oyunculuklar vasat, boş zamanda izlenir demo tadında bir film.
5

Cevaplar (2)
default avatar
(123) -
Üstad. Oyunculuklar kötü demişsin ama Film zaten 1 kişi ile çekilmiş. Kalanı uzaylı...
7


3
| Bildir
default avatar
(78) -
Kızın oyunculuğu ve uzaylı çarpmış başı kesilmiş tavuğa dönmüş diğer oyuncuları kastedtim zaten Gülücük bir ara zombi filmi esintiside verdi Gülücük fakülte filmin dende ağıza giren deniz kestanesi kılıklı şeyi araklamışlar. Gülücük
5


1
| Bildir


default avatar
(78) -
Uzaylı bildiğimiz uzaylı. Baş roll deki karakterin konuşmaması gerilime gerilim katmış. Sonu da ok ama o aradaki zaman pek yavan geçti. Klasik kovalamaca. Bundan hoşlanıyorsanız tatmin eder. Neyse seyredilebilir bir yapım.
6


default avatar
(157) -
gerilim filmi seyredeyim dedim gerdimi film fazlasıyla o yüzden beklediğimi aldıgımdan başarılı buldum
9


‹ Önceki 1 2 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film