Giriş Kayıt
Yorumlar (22)
default avatar
(18) -
keyifli bir film. çekimler, senaryonun ilerleyişi ve senaryo güzeldi. gerçek bir olaydan uyarla olması ayrı bir hava veriyor. soğuk iklim ve görsel manzara da başarılı. oyunculuklar da oldukça güzel. joe cole 'un karakteri çok keyifliydi.
7


avatar
(1248) -
Türüne ve benzerlerine göre daha durağan ilerliyor. Bu da izlemeyi zora sokuyor. Tamamlamak ve neler olup bittiğini görebilmek adına izledim diyebilirim. Ben gerek görmüyorum. Zira bu konuda daha iyileri varken bunu izlemeye gerek yok. Daha başka doğada hayatta kalma temalı filmlere yönelmenizde fayda var.
5


default avatar
(45) -
Yanlış anlaşılmasın bilmediğimden soruyorum. The Terror dizisinin 1.sezonun da geçen keşif ile bu filmde ki konular aarsında bağlantı var mı acaba. Dizi de 1800 lerde geçiyordu bu 1900 lerde. Sanki aynı geçidi arıyor gibime gekdi. Merak işte... Ayrıca film çok güzel.
7


avatar
(502) -
Açıkçası gerilim ve macera ağırlıklı bekledim fakat tam öyle olmadı, biraz yüzeysel geçilmiş gibi geldi bana. Yolculuğun zorluğunu izleyici olarak hissettim diyemem, bu tür kutuplarda geçen hayatta kalma mücadesi üzerine en son Mads Mikkelsen'in Arctic (2018) ve Liam Neeson'un The Grey (2011) izleyip beğendiğim için belki de bu filmde aradığımı buldum diyemem, bu tür kutuplar, macera ve hayatta kalma türü sevenlere üstteki 2 filmi rahatlıkla tavsiye edebilirim.
6

Cevaplar (1)
avatar
(26) -
Yaşanmış bir olay olduğu için ne anlattılarsa onu çekmişlerdir heralde.
8


0
| Bildir


avatar
(820) -
Gerçek hayattan esinlenilmiş olması ve bu tip doğada hayatta kalma konulu filmler izlerken insana hayret veriyor. Güzel kar manzaraları eşliğinde süresiyle de fazla sıkmadan bitiyor. Türü sevenler için ortalama bir filmdi.
6


avatar
(166) -
Gerçek hayattan esinlenmiş olması ilgimi çekti, aslında güzelde başladı, Sonlara doğru tempo düştü , sanki boşluklar doldurulmak için gereksiz halisulasyonlar eklenmiş gibi geldi bana, bir iki seyredip oraları atlamak durumunda kaldım. Filme herhangi bir katkısı yoktu oradaki olayların , daha doğrusu dozajı çok aştı diyelim.
Orta şekerli olmuş....
6


avatar
(540) -
Çok şey beklemeyin. Sıradan bir karda buzulda yaşam savaşı filmi. Heyecan yok denecek kadar az, yoğun duygular bırakacak bir dramı yok. Kar ve buzul manzarası sevenlere iyi gelir.


avatar
(51) -
Bu tarz doğada hayatta kalma temalı filmlerden hoşlananlar kaçırmasın, bekleneni veriyor. Ekstra fazla bir şey yok, oyuncular elinden geleni yapmış, çekimler atmosfer gayet iyi.
7


avatar
(2674) -
1900'lü yılların başında Danimarkalı iki kaşifin, Grönland'a buzullarda yaklaşık 3 yıl süren keşif ve hayatta kalma mücadelesi anlatılıyor filmde. Ben şahsen izlerken o soğuğu iliklerimde hissettim. Makul süresi ve ilginç hikayesiyle sıkılmadan izlenebilecek bir yapım.
6


avatar
(807) -
Game of Thrones ile parlayan Nikolaj Coster-Waldau ve Peaky Bilnders'dan Joe Cole Danimarkalı kaşiflerin tarihe geçen hikayesinde bir araya gelerek güzel bir işe imza atmışlar. Film buzullar arasında aylarca yol alan ikilinin uzun yolculuğunu ele aldığı için zaman zaman sıkabilir. Ancak sabredilirse güzel bir film olduğuna ikna ediyor.
6


avatar
(210) -
Film başladı off dedim ya İngilizce dublaj... çekilmez ki bu böyle... Bir yandan dualar ederek dublaj seçeneklerine bakıyorum... Lakin yok. :/ Çok sonra fark ettim İngilizce konuştuklarını, yani gerçekten İngilizce konuştuklarını. İnanılır gibi olmayan berbat bir ses miksajıyla başladı film. Stajyere falan mı yaptırmışlar anlamadım ki. Ejnar Mikkelsen - Nikolaj Coster-Waldauas arkadaş sen ne kötü bir oyuncusun, hiçbir şeyi taşıyamıyorsun. Bir tutam açlıkta da nefret etmiştim senden yine değişmedi görüşüm. Altında ezilmişsin diyeceğim o rolün de neyse... Canım sen karakteri iyice özümsedin mi? Dersine çalıştın mı bir söyle bakayım? Otur sıfır.

Filmin adının da açıkçası En Soğuk Absürdistan olması gerektiğini düşünüyorum.
Sürprizbozan: Göster


Kavramlara, duygulara ucundan sopayla dokunup, eldivenle leş kokulu siyah çöp poşetine koyup elinize veren ruhsuz bir film olmuş. Kutup ayısı sahnesi güzeldi bak... : )
3


avatar
(1031) -
Filmin çekildiği İzlanda'nın Svínafellsjökull ve Fjallsárlón bölgelerine bizzat gittiğim için filmi daha bir ilgi ve özlemle izledim. 2 kişi oynamasına rağmen oldukça sürükleyici, heyecanlı ve merak uyandıran bir filmdi. Grönland'ın Danimarka'ya ait olduğunu biliyordum ama bu filmle nasıl Danimarka'ya geçtiğini de öğrenmiş oldum. Filmin sonlarına doğru Ejnar'ın gördüğü halüsinasyonların dozu biraz kaçmış olsa da film gayet iyi. Macera severlere tavsiye ederim. İyi seyirler... 7/10...
7


default avatar
(222) -
Böyle atmosferi başka olan filmleri seviyorum. En azından gündelik sorunlarımızdan uzaklaştırıyor. Konu güzeldi, işleyiş de fena sayılmaz. Sadece bu halüsinasyon bayağı bir uzundu. Oralara takılmazsak güzeldi


avatar
(37) -
Biraz fazla uzatılıp halüsinasyonlar eklenmeseymiş güzel bir film olabilirmiş. Hayvanlı sahneler oldukça güzel, zamanında çok çile çekmişler tarihi içeriği oldukça iyi.
5


avatar
(67) -
Film setinde çekildiği çok belli olan, o yüzden gerçekliğini izleyene geçirmeyi pek başaramayan bir yapım olmuş. Efektler sırıtıyor dersem umarım linç yemem. Ikına sıkıla bitirdim demek çok isterdim ama maalesef bitiremedim. Stüdyo ortamında çekildiğini hissettirdiği anda film değerini kaybetti.
5

Cevaplar (2)
avatar
(614) -
Film sette değil İzlanda ve Grönland'da gerçek lokasyonlarda minimal efekt kullanımıyla çekildi.
6


4
| Bildir
avatar
(67) -
Ben öyle hissettim öyleyse, film bana hitap etmedi ya bir kulp bulmuşum Gülücük
5


0
| Bildir


avatar
(8407) -
İzlerken soğuk insanın içine işliyor! Kar manzaraları, mücadele, köpekler... Şahsen beğendim, gerçek hikaye olması insanı ayrı bir etkiliyor.
Sürprizbozan: Göster
İyi seyirler olsun.


avatar
(614) -
Kuzey keşifleri hep ilgimi çeken bir konu oldu. Bu film de uzun zamandır radarımdaydı ama pek umduğumu bulamadım. Güzel başlamıştı, iyi de devam etti ama 2. yarısında vitesi öyle bir düşürdü ki ben de filmden düştüm.

Karakterin iç dünyası, kişiliği ve geçmişi biraz daha detaylı verilseydi eğer onunla özdeşleşip duygularına eşlik edebilirdim ama filmi sıkıla sıkıla bitirmek zorunda kaldım maalesef. Çaresizlik olsun özlem olsun hiçbir duygu bana geçmedi. Güzel doğa manzaraları ve Nikolaj Coster-Waldau filmi kötü olmaktan kurtaran unsurlardı. Benzer bir yapım arayanlara The Terror dizisinin 1. sezonunu şiddetle öneririm. Çok daha gerçekçi ve sert bir dizi.
6


avatar
(83) -
Gerçekten çok güzeldi baştan sona tek bir noksanı bile olmayan bir yapım..Nikolaj Coster'ın oyunculuğunu zaten biliyordum ama yine mükemmeldi. Joe Cole'u ilk defa izledim ama oda çok iyi bir performans sergilemiş.Gerçek bir hikaye üzerine kurulmuş olması ayrıca etkileyiciydi.Soğuk havayı ve zor şartları oturduğunuz yerden hissedebiliyorsunuz.Yavaş tempolu sevmeyenlere pek hitap etmeyebilir ama ben çok beğendim ve Kesinlikle tavsiye ederim.
Sürprizbozan: Göster
8


avatar
(6205) -
Gerçek yaşam hikayesi olunca hep ilgimi çekmiştir. Açıkçası yavaş tempoda başlayıp öylece de bitti. Şu soğuk kış günlerinde kutup manzaralarıyla kar soğunu ciddi anlamda hissettirmeyi başarıyor. Yalnız beklediğimi buldum diyemem. Zaten kutuplarda zor dönemden geçiyorsun birde Ejnar Mikkelsen'nın
( Nikolaj Coster-Waldau ) gereksiz Halüsinasyon görmesi beni çok gerdi. Kısacası aman, aman bir şey bulamadım ama beğenenleri olacaktır....
5


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film