Giriş Kayıt
En çok beğenilen yorumlar
avatar
(66) -
Oyun evrenine hiç hakim olmadan direkt olarak izledim. Çok güzel bir hikayesi varmış. Tavsiye ederim, sizde Fallout dünyasına hakim değilseniz keyifle izleyebilirsiniz diye düşünüyorum. Şuan Fallout 76 oyunu Prime Gaming üzerinde ücretsiz veriliyormuş. Oynamayı düşünüyorum Gülücük
9


avatar
(175) -
Fallout & Wasteland dünyasına hakim birisi olarak; ilk 3 bölümü izledim ve durum gerçekten içler acısı. Senaryosundan, kurgusuna, Büyük görsel kompozisyonlardan küçük detaylara, inanılmaz baştansavma bir iş olmuş. Mesela Fallout dünyasında sığınakların dışında kalan hiçbirşey yeni, parlak, temiz değildir, hiç bir yerde tam temiz su, temiz toprak yeşil çayır, mavi göl, beyaz bulutlar parlak bir güneş göremezsiniz. Kirli havanın bulanık dokusu kapatır ufku, bulutlar gri değilse en iyi ihtimalle tozlu sarımsı bir renk alır, Sağlıklı, canlı, mutasyona uğramamış bitki veya hayvan görmeniz imkansızdır. Nükleer serpinti(Fallout) herşeyi mahvetmiştir. Ancak dizide öyle ortamlar var ki(hem de ilk 3 bölümde), cennetten bir vaha gibi rengarenk tertemiz huzur dolu, sadece icinde bir canavar sizi bekliyor o kadar. Bakın bu durum o dünyanın ruh halini tamamen katlediyor ve hikayenin ruhunu inanılmaz zayıflatıyor. Bunun dışında sürekli olarak müziklere abanılmış, ortam sesi yok denecek kadar az. Bu da kıyamet sonrası dünya atmosferini yok etmiş. Bu olmazsa zaten neden Fallout'u izleyelim ki?

Tüm bunların yanı sıra: Sadece ilk 2 bölümde gördüğüm saçmalıklara üstü kapalı değineceğim.
Sürprizbozan: Göster

İnanın yazsam daha yazarım ama bu kadarı yeterlidir diye umuyorum. ABD sinemacılık endüstrisi bitik bir halde, neye ellerini atsalar ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar. Yazık ki ne yazık.
4


avatar
(537) -
Hem eğlenceli hem de siddetli sahneler içeren harika müziklerle donatılmış keyifli bir dizi. Oyunlarını oynamadım bilmem ama böylesi daha iyi oldu bilmeden izlemek. Zaten orijinal hikayenin her zaman üstünde oynamalar oluyor ve seyirciye daha ilgi çekecek hale getiriliyor. Bunlara artik alışmak gerek. Eleştirecek bir yeri yok sıkılmadan mis gibi izlenecek bir dizi.


Yorumlar (49)
default avatar
(217) -
Oyununu bilmeden izleyen bir gamer olarak çok güzel bir dizi, dizi olarak. Başlangıcı ve hikaye merakını sürekli tutan 7 bölümü var. 8. bölüm ise bence olabilecek en güzel sezon finallerinden birisiydi. End game ile bile yarışır diyebilirim. Dünyanın sonu ve onun niye olabileceği, olduktan sonra ne olabileceği vs. konuları gerçekten bu konu ile ilgili filmlerin hepsini içine alır dışarı tükürür. Oyunculuklar da bence hiç sırıtmıyordu. Başrol oyuncuları da gayet başarılı idi. Özellikle Aaron Moten çok başarılı oynamış. En kısa zamanda 2. seonu gelmesi ümidi ile. İyi Seyirler.
10


default avatar
(123) -
6. Bölümdeyim. Puanımı bitince vereceğim fakat yorumları okuyunca dayanadım yazayım dedim. Aksiyon sahnesi, kan sahnesi vs çok iyi gibi yorumlar var. Doğru dürüst aksiyon da yok öyle kan sahnesi falanda. Ama dizi izletiyor kendini, abartılacak kadar da iyi değil.
Sanırım 1960 ların müzikleri çalan, fakat diziye gitmemiş, havasını bozuyor. Şimdilik puanım 7. Dediğim gibi bitince esas puanımı vereceğim.


default avatar
(20) -
Gelecekte geçen retro bir dünyada nükleer serpinti sonrası yaşanan yaşam savaşı, 3 - 4 ana karakter çevresinde örülen bir kurgu, görsel açıdan keyif veren sahneler, heyecan yaratan aksiyon sahneleri ve merakta bırakan devam örgüsü... Başarılı
8


avatar
(548) -
Oyun'u hiç oynamadım, bir ön bilgim yok. Fakat dizi esaslı olmuş. Çok sevdim. Büyük bir hevesle onayını almış olan ikinci sezonu bekliyorum.
9


default avatar
(146) -
Eğer evren yaratmaksa mesele tlou yapımcıları bu diziyi izlmeli aksine o puanı hak etmiyorlar . Bu diziye gelecek olursak , Oyunculuklar , kan sahneleri , dünya , kıyafet mekan tasarımları çok güzeldi . Eksi yönleri ise gereksiz uzun olması türk dizileri gibi anlamsız dakkalarca bakışmalar yürümeler çok vardı . Gereksiz müziklerle ambians yakalanamamış. Karakterler derin değil , tek benimsenecek karakter hortlaktı . Senaryoda düzgün yazılmadığını düşünüyorum , karman çorman anlatılmış herşey . Oyunlarınıda oynamış biri olarak görsel olarak doyurucu ama hikaye ve işleniş düşük ...
7


default avatar
(323) -
Çok iyi başladı, çok iyi devam etti, çok iyi bitti. Her bölümüyle adamlar efsane dizi yapmışlar. Karakter seçimleri cuk oturmuş. Gerçi ben oyunu hiç oynamadım ama dizi üzerinden baktığımda karakterler hoşuma gitti. Hikayeyi de diziye çok iyi uyarlamışlar diye düşünüyorum. Devamını sabırsızlıkla bekliyorum.
9


avatar
(396) -
Dördüncü bölümle birlikte sarmaya başladı ki sardığı kısımlar da ciddi olan yerleriydi. Ancak baştan sona absürt hali nedeniyle "sonuçta bu bir oyun uyarlaması, ona göre izlemek gerekiyor sanırım" dedirtti. Son bölüme geldiğinde bu genel hâl bir anda değişip, aşırı dramatize, çok ağır bir diziye dönüştü. Bu durum beni çok rahatsız etti. İki farklı konu anlatım şekli hoş değildi. Yine de son bölüm fazlasıyla tatmin etti.
8


avatar
(806) -
Distopya ve bilim kurgudan hoşlananlar için kaçırılmaması gereken bir dizi. Birbirinden garip kahramanlar, görsel olarak zengin atmosfer ve ilginç olaylar silsilesi izlenmeye değer.
8


avatar
(291) -
Beklentimin üzerinde çıkan ama şu anki puanını da hak etmeyen bir yapım. Eksiği çok ancak hikaye ve sunum olarak başarılı.

Öte yandan yine çok kötü yazılmış bir kadın ana karakter var. Hem oyuncu seçimi doğru değil hem de karakter olarak hiçbir ilgi çekici yanı yok. Kasten mi yapıyorlar bilmiyorum.
7


default avatar
(18) -
Oyununu oynamadım, post apokaliptik evrenler hoşuma gider ve bu nedenle kaçırmadım. Bence çok güzel olmuş bir dizi. Konusu, işlenişi, karakterler ve tasvir edilen dünya çok güzel. 2.sezonu dört gözle bekliyorum.
8


default avatar
(78) -
Ben beğenmedim pek - 25 yaş dizisi gibi oyunculuklar ortam,basit,cıvık,özensiz ilk bölümleri biraz daha iyi 5. bölümden itibaren sıkmaya başlıyor boş ergenesmus repliklerle,yapmacık ortamla ama son final bölümünü iyi buldum,çoğu dijital yapımı artık ergenler gençler sevsin,satılsın diye cıvık ciddiyetsiz bir ortamla çekiyorlar.
4


default avatar
(3) -
Fallout oyun serisini defalarca bitirmiş bir izleyici olarak bu diziyi sevmeyi çok istedim. İlk üç bölümden izlenimim oyundaki ögeleri diziye katmak için çok dağınık bir hikaye yaratmışlar fakat oyundaki temel kurgu ve işleyiş kaybolmuş. Muhtemelen oyununu oynamasam beğenirdim ancak her sahne hayal kırıklığı olmaya başladı. Muhtemelen devam edemeyeceğim.
(01.sezon için)
3


avatar
(366) -
Oyununu oynamamış olsam da yapım olarak kaliteli buldum. İzlemesi keyifli sıkılmadan izliyorsunuz. Oyuncular fena değil başrol kadın oyuncuyu çok yakıştırdım diziye. Hikaye güzel iyi düşünülmüş. Aksiyonu bol eğlenceli bir yapım.
7


avatar
(271) -
Gerçekten başarılı bir yapım olmuş. Jonathan Nolan'ın bizzat seriye hakim bir oyuncu olmasından mütevellit Fallout evreni dokusunu tutturmuş görünüyor. Bu dizi bende gene Fallout New Vegas oynama hissi uyandırdı. Arkadaş 3 kez oynadık, ayıptır. Çok Mutlu

Şu anlık çok detaya inip, eleştirmek istemiyorum. Keyif almaya çalışıyorum. Bir Witcher kadar ya da LOTR kadar rezalet (ana malzemeye sadıklık açısından) olacağını sanmıyorum ama her şey ihtimal dahilinde.
(01.sezon için)
8


default avatar
(7) -
Her önüne gelen yapımı, fazla eleştirme ve beğenmeme işi biraz fazla populer olmaya başladı ... gayet yerinde ve güzel bir anlatımla 8 bolumde bu evreni bizlere eli yüzü düzgün bir bicimde ifade edilmeye calısılmıs. Hatalar var mı? tabiki olumsuz bir cok sey ekleyebiliriz ancak ben 8 bolum boyunca oldukca eglendim amazon bu sefer bu işin altından kalkabilecek bir yapım cıkarmış bir sonraki sezonu dört gözle bekliyorum ... imdb puanı evreni seven fan oyuncular için biraz abartı oldugunu belirtmem gerek ancak bilim kurgu post-apokaliptik kaç tane yapım cıkıyor son dönemde... benim gibi türü sevenler kaçırmasın 7.5/10 ...
7


default avatar
(36) -
Fallout oyunlarını tümünü hatmetmiş biri olarak diziyi duyunca heycanlandım, ama uyarlama yapımları izledikçe, beklentimi çok yüksek tutmadım. Oyunu bir kenara koyarak izleyince sıkıntı yok, ama bu nasıl uyarlama lan böyle derseniz, o zaman sıkıntı büyük. Ben ilk seçeneği ele alarak izledim, oyunu anımsatan birkaç unsur gördüm sıkılmadan izleyip bitirdim.
Oyunu oynayanlar bilir zaten oyundaki asıl gizem
Sürprizbozan: Göster
bu gizemi biraz ucundan yakalamışlar,
Daha karanlık kasvetli ve tehlikelerle dolu bir dünya beklerdim, Super Mutant, Deathclaw, Mirelurk, Yao Guai gibi türlü ölümcül yaratıklar varken, dev semenderden başka bişey göremedik.
Fallout 4'te 3'e göre dünya daha renkli ve hareketlidir, dizi de o evrende geçiyor gibi.Yeni sezon büyük ihtimalle New Vegas'ta geçer, Caesar, Yes Man, Mr House gibi karakterleri görmek iyi olurdu. İzlemeyi düşünenlere tavsiye ederim çok ta gömülecek bir yapım değil, eğlenceli vakit geçirtir.
(01.sezon için)
8


default avatar
(299) -
Açıkça söyleyebilirim ki çok fazla oyununu oynamadım ama evreni ve konusu hakkında bilgi sahibi olacak kadar oynadım diyebilirim dizi kesinlikle mükemmel olmuş bir oyun uyarlamasına göre çok ama çok iyi hazırlandığını söylemek mümkün. senaryo çok iyi hazırlanmış izlediğim oyun evrenine göre biraz büyük atlamalar olmuş 50 yıl kadar ama yine de güzelce toparlanmış iyi hazırlanıp güzelce dizi haline getirmişler senaryoyu o sebeple kusur olarak göremeyiz. oyunu oynayanların bildiği üzere çok ama çok gen iş bir evren o sebeple daha çok ama çok cevherler varken biraz daha azı eklenmiş bir açıdan iyi olmuş ki senaryosunun önü açık. valla oyundan bilindiği üzere tasarımlar mekanlar isimler vb gibi pek çok şey oayun evreninden alındığı için çok ama çok kaliteli oyunculuklar bazı yerlerde bir tık geri kalsa da yine de çok sırıtmamış. neyse uzatmaya gerek yok çok ama çok iyi bir dizi kesinlikle izleyin kötü tarafı kısa kalması bütün sezonlar çekilmiş olsa iki güne biitirirdim.
9


default avatar
(103) -
Taş gibi dizi olmuş, izlerken adeta oyunun içinde gibiydim. Bazı arkadaşlar eleştirirken mantıksız buldukları şeylerden bahsetmişler ancak eminim ki dönüp tekrar oyunları oynasalar oyunda zaten mevcut olan şeyler olduğunu fark edecekler. Dünyasına oldukça sağdık, onu iyi bir şekilde genişleten ve mevcut temele eklemelerde bulunan kaliteli de bir iş olmuş. Todd Howard zaten dizinin yapım süreci boyunca gözetmen olarak yanlarında bulunmuş, yani oyunlara uygun olarak yapılmış dizi. Oyunlarla alakası olan ve olmayan herkesin izleyip oldukça keyif alabileceği çok güzel bir iş olmuş.
8


avatar
(489) -
6 yaşından beri bilfiil bilgisayar oyuncusuyum. Fallout 4 oyununda 250 saatten fazla oyun süresi olan, hikayeye oldukça hakim ve ciddi bir Fallout severim. Hayatımın çok önemli bir döneminde Fallout 4 oynayarak bulunduğum cendereden beni alıp başka bir evrene götüren, hikayesiyle, görselliğiyle, oynanış mekanikleriyle anımı kurtaran ve bana tam anlamıyla dost olan bir oyundu. Oyun hayatım içerisinde yeri ayrıdır Fallout'un. Dizinin ise ilk fragmanını gördüğümde açıkçası şaşırmış ve şok olmuştum. Beni şaşırtan şey fragmanda gördüğüm görsellerin oyun evreniyle neredeyse birebir tıpatıp şekilde diziye işlenmiş olmasıydı. Fallout dizisi görsellik olarak açık ara en iyi oyun uyarlamalarından biri diyebilirim. Vault sahnelerinde, çorakdiyarda ve çorakdiyarda gezerken karşılarına çıkan tek tük yıkık bina, sokaklar vs oyundan birebir alınıp koyulmuş dizi evrenine. Filly kasabası falan direkt oyunu yaşattı bana tekrar izlerken. Karakter tasarımları, silahlar, teknolojik cihazlar ya tam manasıyla A'dan Z'ye öyle ince ve hassas çalışılmış bir uyarlama var ki karşımızda şok oldum resmen. Masraftan kaçınmamışlar kesinlikle. Nolan soyadına yakışır bir iş olmuş. Dizideki insani psikolojik dinamiklerde oyunun mentalitesiyle aynı şekilde uyarlanmış. İşte beni huzursuz eden kısımda bu oldu sanırım biraz. Oyunlarda elbette ki bir oyun olması sebebiyle birebir gerçek dünyadaki insani psikolojik dinamikleri beklemezsiniz. Bazı absürd veya mantıksız şeyleri neredeyse hiç kafaya takmadan oynamaya devam edersiniz. Ama dizi, film uyarlamalarında pek öyle olmuyor. Özellikle benim gibi seyirciler hele ki post-apokaliptik bir hikayede insani psikolojik dinamiklerin gerçeğe çok yakın olmasını bekler. Ben öyleyim en azından. Böyle yazdım diye dizide mantıksızlıklar silsilesi olduğunu da sanmayın elbette. Kendini ciddi olarak lanse eden çoğu yapımdan çok daha ciddi olduğunu da söyleyeyim. Ama benim beklentim çok yukarda olduğu için biraz tatminsiz kaldım ancak bu haliyle dahi kült yapımlar arasına girecektir. Araya mizah olması için serpiştiren sahne ve diyalogları oyun evrenine selam çakan enstantaneler olarak kabul edip sineye çekiyorum ve bu konuda daha fazla yüklenmek istemiyorum Fallout'cuğuma. Bunun yanında yine oyunda yaşayıpta diziyi izlerken yaşayamadığım bir duygu vardı. O post-apokaliptik dünyada gezerken hissettiğim kasvetin içindeki umut. Dizide özellikle kasvet havası neredeyse hiç yok. Oyunda mesela hava kapalı olup yağmur falan yağardı. Şimşek çakardı. Dizide neredeyse hava hep açık ve güneşli. Lucy'nin sudan çıkmış balık gibi o kocaman gözleriyle bıcırık bıcırık kıyamet arenasında tek başına dolanması insanı kasvet havasına sokamıyor hiç. Anladığım kadarıyla bunu yapmak istememişler. Yoksa Nolan için bunu yapmak zor bir şey değil. Hele şövalye zırhının birebir alınıp diziye konması of of. Çok keyiflendir beni. Oyunda bu zırha ilk kavuştuğumda yaşadığım sevinç ve mutluluk paha biçilemezdi. Çünkü oyun dünyasında bi yerden bi yere giderken başınıza kırk tane bela geliyor ve hiçbir savunmanız yok. Bu zırhı aldığım zaman ev almış gibi mutlu olmuştum valla. Çünkü karşınıza çıkan çoğu düşmanın içinden geçiyorsunuz. Arızalanıyor tamir ediyorsunuz. Füzyon çekirdeği tükeniyor yenisini arayıp buluyorsunuz falan harika bir detaydı oyunda. Dizide bunun üzerinde çok durmamışlar ama yine de sık sık görmemiz yeterli geldi. Oyunda hikaye ilerledikçe öğrendiğimiz şeyler şok ediyordu. Dizide ise bu şok edicilik ve vuruculuk çok fazla hissedilmiyordu. Ya da ben hikayeye hakimim diye mi öyle oldu bilmiyorum. Tabi aradan 7-8 yıl geçti nerdeyse. Kafamızda aynı kafa değil aynı şeyleri hissetmemiz gayet doğal. Oyun hikayesi öyle derin ve dallı budaklı ki dizide bunların hepsini işlemek 10 sezon sürer heralde. Bu yüzden daha 1.sezondan bu konuya pek girmeyeceğim. 1.sezon için kıyamet öncesi ve sonrasının anlatılışı ve mevcut zamanda hikayenin ilerleyişi ile 1 sezona fazlasıyla hikaye sığdımış Nolan. Bu konuda ayrıca tebrik etmek lazım bence. Ama hikayenin geri kalanını hatırladıkça devam sezonlarında göreceklerimiz için sabırsızlanıyorum açıkçası. Şimdi 1 sene nasıl bekleyeceğim bilmiyorum.

Aşağıdaki yorumları okuduğumda oyunu hiç oynamamış ve haberi dahi olmayan çoğu arkadaşın diziyi çok beğendiğini ve yüksek puanlar verdiğini gördüm. Bu arkadaşlarında diziyi beğenmesi önemli. Ben de oyun üzerinden gelen bir izleyici olarak yorumumu yaptım ve yapım kalitesi olarak çok beğendiğimi ve muhteşem bir iş çıkardıklarını söyleyebilirim. Eğer inşallah bir aksilik olmazsa devam sezonlarında izleyeceklerimiz ile bu türe imzasını atacak ve kendine sağlam bir yer edinecek bir yapım olmak için ilk adımı atmış Fallout. Kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim.
8


avatar
(537) -
Hem eğlenceli hem de siddetli sahneler içeren harika müziklerle donatılmış keyifli bir dizi. Oyunlarını oynamadım bilmem ama böylesi daha iyi oldu bilmeden izlemek. Zaten orijinal hikayenin her zaman üstünde oynamalar oluyor ve seyirciye daha ilgi çekecek hale getiriliyor. Bunlara artik alışmak gerek. Eleştirecek bir yeri yok sıkılmadan mis gibi izlenecek bir dizi.


‹ Önceki 1 2 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film