Giriş Kayıt
Yorumlar (53)
default avatar
(7) -
Ağır ilerleyen fakat Antohny Hopkins'in oyunculuğunu bir kere daha döktürdüğü bir dram filmi olmuş.Alzheimer hastası gözünden çekildiği için etkileyeciliği artmış bir film
8


default avatar
(24) -
Babamı 1 ay önce bu lanet hastalıktan kaybetmenin duyguları içinde izledim, dağıldım. Oyunculuklar ve anlatım harika. umarım kimse bu süreçleri yaşamak zorunda kalmaz çok illet bir durum.
10


avatar
(489) -
Alzheimerı bir alzheimer hastasının gözünden anlatan film yap deseler bundan daha muhteşem bir anlatım olamazdı heralde.Anthony Hopkins'in oyunculuğu hakkında birşey söylemeye dahi gerek yok.Hadsizlik yapmış olurum.Tek başına şov yapmış muhteşem bir performanstı.Filmin geriside zaten yönetmenin yeteneğiyle bezenmiş.Alzheimerı hastanın gözünden anlatabilmek için en önemli araç kurgu elbette.Kurguyu öyle harika ayarlamislarki izlerken Anthony'nin kafa karisikligini, çaresizliğini, hafızasının artık yavaş yavaş yok oluşunu birlikte yaşıyorsunuz.Son sahnesinde ağlamamak elde değil.Bogazim düğümlendi.Hem hastanın kendisi hemde aile için çok zor bir hastalık alzheimer.Allah bu durumda olanların yar ve yardımcısı olsun sabır ve şifalar versin.

Yaşı kemale ermiş ebeveynlere sahip her insanın mutlaka izlemesi gereken bir film.Ne oldum değil ne olacağımı düşündüren bir film.Çok etkilendim ya.Eleştirmek için birşey aradım ama bulamadım.Puan kırmak için birşey aradım bulamadım.Bu filme 10 puan vermekten başka çarem yok.Yani bir filmde eleştirecek birşey bulamadıysam sırf tam luan vermemek için bir düşük puan vermeyi gereksiz buluyorum.Hayatıma etki eden bir film oldu bu.
10


avatar
(401) -
Yönetmen güzel bir giriş yaparak (Çekim, görüntü, müzik) filmin kalan kısmı hakkında bilgi verdi. Gerçekten görüntü titizliği, anlatım ile filmin ve verilmek istenen mesajın seyircinin beynine yazıldığı bir yapım olmuş. Oyunculuk için söylenecek söz yok; Hopkins kült oyuncularımdan birisi ama diğer yüz seçimlerinde de başarılı olan filmde Olivia Colman'ın oyunculuğu ve karakter çizimi de atlanmayacak güzellikte. Yönetmen Floride [2015] adlı çalışmasıyla (seyretmedim) aynı konuyu komedi olarak işlemiş; sonrasında da bu dramla yukarıya taşımış. Yorumları daha sonra okudum ve okumadan seyrettiğim için çok mutlu oldum. Çünkü yorumları okusaydım bu kadar zevkle seyredemezdim. Yorumların bazılarında bence spoil olacak değerlendirmeler yazılmış. Özet de zekice bu tür spoillerden kaçınmış. Bazı açıklamalar olsaydı filmin anlamı kalmazdı. Bence yorumlarda daha titiz olunmalı.
8


avatar
(9) -
Filmi, aklı başında izleyen birisi olarak Anthony'nin zihninde gerçekleşenlerden hangisinin gerçek olduğunu bile ayırt etmekte zorluk çektiğiniz zamanlar oluyor. Sanırım bu hastalığı yaşayanların gözünden, düşündükleri şeylerle, gerçekleri ayırt etmesi ne kadar zor olduğunu göstermeye çalışmışlar filmde. Bence gayet başarılıda olmuş. Ayrıca hastaya bakanında hayatının nasıl değiştiğini ve ne kadar zor olduğunu göstermişler. Kısacası hastalık çekenede, bakanada zor, umarım herkese sağlıklı bir şekilde ölmek nasip olur.
8


avatar
(138) -
Fikri senaryo ile çöp edilmiş, oyuncularla biraz kurtarılmış görüyorum. Hopkins abimiz olağanüstü bi oyuncu, put gibi dursa yine saatlerce seyredilir ama filmi 3 kez kapattım. Filmin fikrinden dolayı tekrarlar var ama belirli bi örgü içinde değil maalesef. Diyalog filmi olması gerektiği yerde çoğu kez aynı müzikler ve aynı sahnelerle kendini tekrarlamış film. Döngü içinde kalmamak için durdurmak istedi canım hep filmi. Döngülerin iyi kullanıldığı birçok film var ama bunda çok kötü kullanılmış. Ben özellikle ışığını sevmedim filmin ki birkaç sahnede oyuncuların yüz hatlarını bile gizleyip mimik okumayı zorlaştırıyor. Netice batırılmış bir fikrin Hopkins tarafından kurtarılma çabasındaki başarısızlığı izledim 1.5 saat boyunca.

Cevaplar (2)
default avatar
(7) -
İyi yakalamış ama kötü anlamlandırmışsınız.


1
| Bildir
avatar
(138) -
Yorumunuz için teşekkürler. Nasıl anlamdırmam gerekirdi acaba?


0
| Bildir


avatar
(1031) -
Yaşlanınca neler olabileceğinin farkındalığını yaratan güzel bir dram filmiydi. Anthony Hopkins yine ustalığını konuşturmuş. 4 sene önce annemi de alzheimer hastalığından kaybetmiş biri olarak daha bir odaklanarak izledim. Filmin neredeyse tamamı tek bir mekânda geçiyor. Buna sürekli tekrar eden konuşmalar da eklenince ara ara sıkıcı bulduğumu söylemeliyim. Konu tekdüze ilerlemekte. Aslında iyi bir senaryo fakat daha yüksek puan vermek için o beklediğim duyguyu bir türlü hissedemedim. Yine de geçer not veriyorum. Son olarak filmin 6 dalda Oscar adayı olduğunu da hemen belirteyim... 6/10
6


avatar
(86) -
Ne yazacağımı bilemiyorum. Tüm oyuncuların mükemmel oynadığı, Hopkins'in zirvede olduğu hayatın içinden bir film. Altyazıyı tercüme eden de mükemmel bir iş çıkarmış. Eline sağlık. 8/10
8


avatar
(83) -
Filmi izlerken kendinizin yaşlı halini düşünmeden edemiyorsunuz. Bunda hem Antony Hopkins'in muhteşem oyunculuğunun hemde senaryonun etkisi var ben beğendim tavsiye ederim.
7


avatar
(10) -
Annesi Alzheimer'dan vefat etmiş biri olarak bu filme yapabileceğim tek yorum var: Mükemmel! Aslında anlatılması çok zor olan bu empatik bakış açısını özümseyip kameraya yansıtabilmek, bu derece hissetirebilmek gerçekten olağanüstü. Filmi izlerken de sonrasında da çok kötü olduğumu anlarsınız. Kesinlikle Oscar adayımdır...


avatar
(807) -
Güzel bir kurgu ve Anthony Hopkins'in müthiş oyunculuğu üzerine dayalı bir filmdi.Film özetini okumdan izlenmesini tavsiye ederim.
7


avatar
(199) -
son dönemde izlediğim aldığı puanı hiç hak etmeyen filmler arasında birinci sırada. Tam anlamıyla bir balon. Düşük bütçe, baştan sağma çekimler, eh işte senaryo, duayen aktör bulduk nasıl olsa gider zihniyeti .. prodüksiyon fazla masraf çıkmasın diye bitfek yerine bile tavuk kullanmış..tom hanks'in news of world filmi gibi olmuş, resmen ucuza kapatmışlar. adam akıllı bir bütçe ve bu oyuncularla neler neler olurdu da ola ola bu olmuş. yönetmeni ve yapımcıyı bu hünersizliklerinden dolayı yürekten kutluyorum. izlemenizi önermiyorum. 96 dakikanızı başka şekillerde değerlendirebilirsiniz.

( tam da dediğim gibi, "Anthony abi sen iyi kötü bir film çek.. biz de sana bir oscar verelim ?" şeklinde gelişmiş olaylar.. demek ki neymiş ? Oscar eşittir iyi oyuncu, oscar eşittir iyi film değilmiş? körler sağırlar birbirini ağırlarmış..)
3

Cevaplar (1)
default avatar
(141) -
Filmle ilgili yorumları okuyunca ve oskar ödülü deyince ben filmden anlamıyorum demiştim. Ama tam hissettiklerimi yazmışsın. Bravo. Ayrıca Anthony Hopkins' çok iyi oynamış diye yorumlar yapılıyor, e yaşı zaten 84 rolünü oynadığı kişi ile özdeş zaten.
2


1
| Bildir


avatar
(276) -
Filmin konusu , işlenişi, özellikle oyunculuklar ve müzik çok iyi. Mutlaka izlemenizi tavsiye ederim.
8


avatar
(394) -
Hopkins resmen oyunculuk dersi vermiş bunu söylemek lazım. Alın benden sonra gelenler bu iş böyle yapılır, yapacaklara örnek olsun dediğini duyar gibiyim. Hele ki son sahnede ki performansı takdir edilmeli. Filme gelince hem kurgusu hem işlenen olaylar göz önüne alındığında gerçekten puanını hak eden bir yapım olmuş. Çok sıkıcı olabilecek bir konu akıcı ve anlaşılır şekilde, üstelik birinci gözden çok güzel aktarılmış. Kesinlikle izlemeden geçmeyin derim.
7


default avatar
(16) -
bir huzurevi çalışanı olarak onlarca demans, alzheimer hastası ve hasta yakınlarını dinlemiş gözlemlemiş biri olarak çok özel bir film ile karşı karşıya olduğumuzu söyleyebilirim. yakın zamanda izlediğim ve çok beğendiğim Elizabeth Is Missing gibi menşei İngiltere, başrolde Anthony Hopkins gibi bir usta ve muhteşem oyunculuğu. alzheimer hastalarında gördüğümüz günlük değişen duygu durumları, öfke patlamaları, usandıran hırsızlık hikayeleri, çaresizce insanlardan yardım istekleri, zamanla kaybolan iletişim becerileri, birbirleri ile ilgisi olmayan onlarca kelime duyarsınız, hiç bir anlam çıkaramazsınız ve daha da sonra tamamen silinmiş bir bellek. bir alzheimer hastasına bakım vermek gerçekten çok zor bir iştir. film hasta ve bakım veren tarafını çok başarılı bir şekilde aktarıyor seyirciye duyguyu da geçirmeyi başarıyor. usta oyunculuklar ve usta işi sinematografi ile.
9


avatar
(17) -
Bu yaşta bu performans, ayakta alkışlıyorum Anthony Hopkins'i. Film çok ağır bir konuyu çok akıcı işliyor ama benim oscar'da en iyi film adayım Sound of Metal.
8


default avatar
(23) -
Alois Alzheimer yaşasaydı bu hastalığı bundan daha iyi anlatacak bir film olmadığını söylerdi. Bir insanın bir saat öncesinden tutun da parça parça her şeyi ve sonunda kendini bile nasıl unuttuğunu; zaman algısını kaybedişini muazzam bir gerçeklikle anlatan harika eser...İnanılmaz bir kurgu ve tabii ki Anthony Hopkins!
9


avatar
(6205) -
Filmi şimdi bitirdim ve yorumları tek,tek okudum.Tüm arkadaşlar çok güzel yorumlar yazmışlar özellikle ''Bozgn'' isimli arkadaşın yorumuna bayıldım.. . Bende ilaveten şunu yazayım istedim. Gerçekten büyük usta Anthony Hopkins 83 yaşında olmasına rağmen resmen mükemmel oyunculuk resitali sunduğu ayrıca
Ludovico Einaudi ve Tino Rossi - Les pêcheurs de perles müziğiyle
tek kelimeyle muhteşem bir film...
9


default avatar
(35) -
Belki başta herkese flim sıkıcı gelebilir lakin bende sıkılırım diye ileri tarihe atacaktım izlemeyi ama izleyesim geldi iyiki, de izlemişim öncelikle başta Anthony Hopkins olmak üzere oyunculuklar harika mekan atmosfer gizem drama konu mükemmel biraz kafayı yediriyor o kadar şiddetle tavsiye ederim gerçi gençleri pek sarmasa da yaşı ilerlemiş insanlar çok ders çıkaracaktır eminim


avatar
(234) -
Bir konu, sinema diliyle ancak bu kadar yalın ve etkili anlatılabilir. Anthony Hopkins Oscarlık yine...
9


Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film