Giriş Kayıt
Yorumlar (16)
avatar
(430) -
filmin özeti: oscar almak için film çekmişler ama alamamışlar.

özellikle brian tyree henry'nin karakteriyle oscar için bütün tuşlara basmışlar ama sadece adaylık almışlar. yanlış anlaşılmasın, adamın bu roldeki oyunculuğunda kesinlikle hiçbir halt yok, bu filmde necati şaşmaz'dan hallice bir oyunculuğu var. sadece filmdeki karakteri ona göre dizayn etmişler.

jennifer'ın hatrına izledik işte... malum, yıllardır o nerde, biz orda...
4


avatar
(1031) -
Bakmayın siz filmin ağır ve sıkıcı gibi durduğuna. Bir solukta bitirdim. Süresi makul olduğu için de olabilir tabi. Ben Jennifer ve Brian'ın ilişkisini beğendim. Bir kaç yerde dokunaklı sahneler de vardı. Film diyalog ağırlıklı ama bu diyaloglar hiç sıkmıyor. Yardımcı Erkek Oyuncu (Brian Tyree Henry) Oscar adayı olduğu için özellikle izledim. Bence güzel oynamış fakat The Banshees of Inisherin'in 2 adayının karşısında işi biraz zor gibi. Tavsiye ederim... 6/10...
6


avatar
(792) -
"Çocukluğumda nefes tutma antrenmanı yapardım.
- En uzun ne kadar tuttun?
- Yirmi altı yıl."

Filmin yadırganmasının nedeninin, genellikle bu tür filmlerde alışkın olduğumuz üzere çok fazla dramatize edilmemiş olması olduğunu sanıyorum. Filmde egzajere edilmiş hiç birşey yok. Doğru; başı ve sonu da yok. Güzel olan, olması da gerekmiyor zaten. Hayatın içinden bir kesit. Kaza geçirmiş, iyileşme sürecinde olan bir kadın, sıradan, kendi travmalarını yaşamış bir adam, ve bir arkadaşlık.
Daha fazla ne olmasını beklersiniz; yatıp kalkmalarını mı?
Sürprizbozan: Göster
Biraz da alt metinleri okumanız gerekecek, çünkü bu basit gibi görünen katmanlı bir film.

Bu arada Brian Tyree Henry'nin rolünü "yardımcı" yapan nedir, hiç anlayamadım. Zaten iki kişi var, biri erkek, biri kadın. Jennifer Lawrence neden aday gösterilmemiş, o ayrı bir tartışmanın konusu olabilir ama, daha önemlisi, Afro-Amerikalı oyunculara karşı neden böyle bir tavır takınılıyor? Daha önce "Fences"ta da aynı şey olmuştu. Viola Davis, Denzel'le karşılıklı çatır çatır oynuyordu ama "yardımcı" kadın oyuncuydu. Çünkü En İyi Kadın Oyuncu ödülünü o çampirik kıza vermek zorundaydılar. Ben bu martavalı yutmuyorum, ama kimin umurunda; herhalde gökteki martıların... Herneyse...

Drama türünü seviyorsanız bu filmi atlamamanız önerilir.
7

Cevaplar (1)
avatar
(6204) -
Öncelikle yorumunuzla aynı fikirdeyim. Bende çok beğenerek ve bir kez daha izleyeceklerimin arasına koyduğum filmdir. Özellikle zenci adamla ve Jennifer'in arasındaki yalap şalap olmayan doğal duygusallığı çok etkilemişti. Ayrıca Jennifer'in güzelliği de.GülücükGülücük
6


2
| Bildir


default avatar
(299) -
bir miktar sosyal sorumlulk projesi bir miktar sanat filmi bir miktar da doğal hikayeleri anlatan ABD filmlerinin karışımı olmuş böyle söyleyince çok sıkıcı heral diyebilirsiniz sıkıcı değil ama aksiyon falan da aramayın jennifer lawrence kariyerinde bu tip filmlere yer vermekle çok iyi yapıyor. çünkü gerçekten oyunculuğu açısından çok besleyici ve izleyici kitlesini de mutsuz edecek filmlerden değil ortalama bir film olarak görmekle beraber tavsiye ederim.


avatar
(2674) -
Jennifer Lawrence olmasa belki de varlığından haberdar olmayacağımız bir film. Oldukça durağan bir drama ve etkileyicilikten çok uzak; oldukça da sıkıcı. izlemeyen hiç bir şey kaybetmez.
4


avatar
(489) -
Film kötü bir film değil.Ancak izleyiciye verdiği hiçbir şey yok.Yani gerçekten hiçbir şey yok.ABD ordusunda görev yapan bi kadın Afganistan'da bombalı saldırıda beyin travması geçiriyor.Motor sinirleri bozuluyor.Belli bi iyileşme sürecinden geçtikten sonra ailesinin yanına dönüyor.Geçirmiş olduğu travmanın etkilerinden kurtulmaya çalışırken bi yandanda şehir hayatına uyum sağlamaya çalışıyor.Olay bundan ibaret.Bu filmden çıkarılması gereken tek ders kadınların işine yarayabilir.Duygusal veya cinsel olarak bişey hissetmediğiniz bi erkeğe acıma duygusuyla yakınlaşıp gereksiz münasebete girmemeleri gerektiği."aa acıdım adama yazık o zaman sevişeyim şu adamla da rahatlasın keyfi yerine gelsin biraz." Oyunculuklar iyiydi.Genelde Jennifer'ı izliyoruz zaten.Yani filme yüksek puan vermek isterdim ama veremiyorum.Çünkü bana bi duygu veya farkındalık yaratmadı.Bişey katmadı.Baş karakter dahil olmak üzere hiçbi karakterin içine giremedim.Karakterlerde çok yüzeysel işlenmiş.Kısaca boş bir filmdi.Zaten çok yorgun, kafamı ağrıtmıcak, beynimi zorlamayacak bi film arıyodum.Bu filmi görünce bunun o boş film olabileceğini düşündüm.Haklıda çıktım.
4


avatar
(49) -
Filmimiz ağır tempolu bir dram ama su gibi akıyor ve kendini izlettiriyor, Jennifer' in oyunculuğu ve güzelliği ise her zamanki gibi...
8


avatar
(319) -
Jennifer Lawrence ondan daha güzel daha sempatik kadın oyuncular olmasına rağmen özel bir yere koyduğum bir isim.Herhangi bir numarası olmayan bu dram filmini hiç sıkılmadan izlememin açıklaması filmi değil bu kızı seyretmenin güzel gelmesinden olsa gerek.
6


avatar
(6204) -
Öncelikle @samiy arkadaşımızın yorumuna her şekilde katılıyorum ama kendi adıma Jennifer Lawrence hayranı olarak Onun sade masum güzelliğini doya doya izlerken bir an olsun bile sıkılmadım. Özellikle hapisteki abisiyle işaret diliyle konuşurken inanılmaz masumluğu ve Dünyanın en şanslı adamı olan zenciyle inişli çıkışlı doğal arkadaşlığına bayıldım.
Elbette genel sinema izleyici kitlesine hitap etmeyecek ama hayranıysanız kaçırmayın derim...
6

Cevaplar (2)
avatar
(502) -
Sürprizbozan: Göster
5


1
| Bildir
avatar
(792) -
Oscar falan derken son zamanlarda çok drama izledik, ve sizi bilmem ama bence bu film Aftersun'dan iyiydi.
7


1
| Bildir


avatar
(502) -
Bana çok basit ve yavan geldi bu film ne başı var ne sonu var gibiydi. Daha fazla dramatize edilmesini beklerdim ama senaryo çok çok zayıf maalesef. Drama filmi olduğu için durağan ve sıkıcı olmasını zaten bekliyordum o kısmında sorun yok ama karakterlerin izlemek için özel bir özelliği yok. Beğenmedim daha doğrusu beklentimi karşılamadı film. Diyaloglardan replik yakalayım dedim onu da pek bulamadım. Jennifer lawrence'a pek iş düşecek sahneler yoktu açıkçası.
5

Cevaplar (3)
avatar
(6204) -
Sevgili @Samiy tüm yorumunda seninleyim ağır bir filmdi. Ben farklı açıdan baktığım için beğendim.
Örneğin Zenci ve Jennifer'in arkadaşlığın doğallığı ayrıca Jennifer'in sıradan bir kişi ama duru güzelliğiydi.
Bugün Hollanda yapımı '' 2022 -The Takeover '' Hackerlık üzerine temposu iyi bir filmdi ilgini çekerse izle derim Sevgilerimle...
6


1
| Bildir
avatar
(6204) -
Samiy'cim Zenciyi araştırdım ayağı sağlammış. Ne kadar gerçekçi yapılmış şaşırdım..
6


0
| Bildir
avatar
(502) -
zenciyi ben suikast treninde de izlemiştim sempatik roller için ideal birisi. Takeover izledim teşekkür ederim ben öyle yüz tanıma vs gibi teknoloji filmlerini izledikçe dehşete düşmüyor değilim özellikle o videodaki sahte olay mesela.
Çinli firmanın adı sanki gerçekte de var Gülücük
Bu arada yüz tanıma teknolojisi ile ilgili Uygur Türkleri üzerinde deney yapıldığı için fransız topçu Griezzman sponsorluk anlaşmasını iptal etmişti aklıma o olay geldi... bakalım ileride daha neler göreceğiz ama güvenlik işi cidden sakat gibi.
5


1
| Bildir


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film